- Magisk
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janitor01
tag
válasz
dajkopali #94 üzenetére
DE ez a büntetés mégcsak nem is erről szól (ez egy másik téma) ez arról szól, (amit már leírtam kicsit feljebb a második pontban), hogy munkahelyteremtés címén kaptak 10% os adókedvezményt miközben olyan céget működtetek akiknek 0 vagy nagyon kevés dolgozója volt Írországban, és kizárólag értékesített akár a cégcsoporton belül különböző APPLE jogokat/szabadalmakat mittomén miket.
Ha jól tudom emellett van az a probléma is, hogy a 10% os adókedvezmény ami valami 4.000 fős leányvállalatot érintett (talán iMac szerelés van ott?) jogosulatlan versenyelőnynek is minősülhetne de azért ezzel lehet vitatkozni a másik kérdéssel meg talán kevéssé
-
janitor01
tag
Szerintem sokan egyáltalán nem tudjátok, hogy ez a hír valójában miről szól.
Itt nem az adókedvezmény a probléma. Az EU sem hülye nyilván mindenki igyekszik magához csalogatni nagy vállalatokat mindenféle kedvezménnyel, mert az a fejlődést ami egy-egy ilyen giga vállalat tud hozni egy adott régióban már közép távon is többet jelent mint bármilyen adó.
Leginkább az autógyáraknál szokott ilyen előfordulni, mivel ott a foglalkoztatottak számát jó 2-vel lehet szorozni a beszállítói lánc miatt. Remek példa Győr, Kecskemét vagy a környező országokból mondjuk Nyitra.
Senki ne gondolja azt, hogy az AUDI azért hozta Győrbe a gyártást mert valami egészen különlegesen jó volt a levegő.
Egyszer:
A probléma azzal van, ha az álam olyan mértékben avatkozik bele a adókedvezményekkel a gazdaságba ami jogosulatlan előnyhöz juttat egy céget a konkurens cégekkel szemben. Apple 10%-os adókedvezményt kapott az ír (a 12,5 ből!!!) kormánytól Munkahely teremtési támogatás címszóval. Ez az EU szerint kimeríti a jogosulatlan verseny előny. Több céget is elítéltek mostanában emiatt. Például a McDonalds-ot.
Aki megfelelően tájékozottnak érzi magát az elkezdhet erről vitatkozni, hogy ez mennyire van így.
Másszor:
És szerintem ez a sokkal nagyobb gond!
A megállapodásokban az ír adóhatóság azt is rögzítette, hogy az Apple-nek milyen árakat kell alkalmaznia egyes csoporton belüli ügyleteire. Ennek köszönhetően az Apple amerikai anyavállalata két ír leányvállalatot hozott létre (amik valószínűleg csak papíron léteznek (azaz nem teremtenek munkahelyet sem!)) ami az Apple-jogok hasznosításával foglalkoznak Európában, Afrikában és Ázsiában. Ebből a leányvállalatok több tíz milliárd dolláros profitot csináltak, amiből az Ír szabályzások alapján csak 40-80 millió euró adóköteles.
Ugyan ezért folyik vizsgálat a Fiat csoport a luxemburgi, és a Starbucksnak a hollandiai leányvállalatai miatt.
Szerintem olvassátok át amt írtam és utána vitatkozzatok tovább
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Láncfűrész topik
- BestBuy topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trance club
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest