Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

PWM-es venti. Ki látta az 1200-as fordulathoz tartozó dB értéket? Mert én eddig csak a max. 3000 fordulati 4x dB értéket láttam. 1200-as fordulat viszonylag csendes is tud lenni, ha jó minőségű a motor, lapát és szépen áramlik a levegő a lamellák között, pláne, ha 9cm-es ventiről beszélünk. Sokkal kevesebb levegőt mozgat, mint egy 1200-as 12cm-es venti. Na az, biztosan zajt csapna, ha össze-vissza cirkulálna a levegő.

• Aprósólyom

addikt

válasz dugo_ #17 üzenetére

"Ezek a 92mm-es propellerek mindig zajosak." Ez így nesze semmi fogd meg jól. Halottam én már halkat is. Nagyon sok tényezős a dolog. Főgg a motor zajától, a motor/lapátok által keltet vibrációtól, mennyire adja át ezt, a hűtőrács által keltett szélzajtól, heat-pipe/lamellák hővezetés/leadás hatékonyságáról.
    Van tapasztalatom 130W-os Xeonra szerelt gyári Lenovo hűtővel kapcsolatban, amire egy 2 heat-pipe os, 8cm ventivel szerelt hűtő van szerelve. Végig halk (Nem extrémen, de eléggé halk), és csak mikor 80-85 fok körülre melegszik fel a proci, akkor tekeri fel a ventit magasabbra. De az ilyen csak 15 perc renderelés, vagy cpu stress után fog bekövetkezni. Még játék alatt sem, mert olyankor max 70% a cpu kihasználtság. Mondom ezt úgy, hogy tudom mi a halk, egy Be Quiet Gold táppal és egy Sytche Ninja 3 tulajaként, VGA passzív mód mellett, a 3,5HDD már hangos. (már azt kell lecserélnem, hogy full csend legyen.)

Új hozzászólás Aktív témák