- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az Ulefone gyárában jártunk
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Telefonok hiányában, innen néztem az adatokat. (Képek épp nem mennek karbantartás miatt, de majd jó lesz valamikor akkor látszik.)
Snapdragon S4 106,794/218,197=2,04
Snapdargon S3 53,228/90,052=1,69
Exynos 4210 57,499/84,376=1,46
OMAP 4430 52,792/74,963=1,41
Tegra 2 38,848/64,822=1,66Ebből következtettem arra amit írtam. (Tegra 2 dög lassú NEON nélkül, de legalább jól skálázódik.)
-
vicze
félisten
Értem, a problémám akkor még az, hogy a Scorpion is jól skálázódik, nem olyan jól mint a Karit, de sokkal jobban mint a többi kétmagos. Pedig csak 512k az L2, tehát előbb üríti, mint az Exynos(2magos), amiben 1MB-van 32k L1-el, és mégis 20-30%-kal jobban skálázódik Linpackban. Valamint az Exynosnak, amennyire tudom, a legerősebb a memória alrendszere, és tapasztalatom szerint a Snapdrgonokban elég gyenge (Azaz HTC gyengét rak alá.
).
-
vicze
félisten
Memória alatt a L2-t érted? Ebből a szempontból mindegyik azonos. 32k L1 és 1MB L2 van az összesben. A régi 2 magosokban is (Tegra2, Exynos 4210/12) pontosan ilyen a memória alrendszer, és ugyan olyan rosszul skálázódnak. A sávszélessége a Exynos 4412-nek és a Karitnak is 128bit belsőleg.
Nem egészen értem tehát mi miatt nem tudnak a régi kétmagosok skálázódni? Meg azt se hogy miért nem az új 4 magosok, és miért tud a Karit? Sőt miért tud az S3-as Scorpion majdnem tökéletesen skálázódni? -
vicze
félisten
Nézd meg a single és multi thread eredményeket, S4-nél pontosan duplája, tehát S4-nél működne rendesen a skálázódás a többinél pedig nem? Akkor vagy az Intelenk van valamennyire igaza, mivel a többi gyártó képtelen értelmesen skálázódó SoC-ot csinálni. Azt viszont nem hiszem, hogy SW oldalon van a probléma (csak majd ha mutat valódi tesztet az Intel), hanem inkább a szarabbnál szarabb SoC implementációk okozzák, és valósan mókusvakítás a sok mag... lásd Tegra 3 multi thread eredményei.
"Az aktív magok számának meghatározása, azok órajelének dinamikus szabályozása, illetve a párhuzamos szálak aktív magok közötti leghatékonyabb elosztása egyáltalán nem triviális feladat, ráadásul ez igencsak processzor és chipset függő lehet."
Ezt mind a SoC vezérli és pontosan ebben erős a Qualcomm, jelenleg az ő megoldásul a legjobb ARM-en, és még jó ideig az is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- MESSZE A LEGJOBB ÁRON! Azonnal vihető! Apple iPhone Air 1TB White. One függő, 3 hetes!
- AKI KAPJA MARJA AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 10 napos, hibátlan!
- Eladó iPhone 16 Pro Desert Titanium 128 GB
- Samsung Galaxy S25 FE 8/256GB Fekete Színben Kártya-független,12 Hónap Garancia,Bontatlan
- Samsung Galaxy S25 Edge 12/256GB Kártyafüggetlen 12Hó Garancia Bontatlan
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest