- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
apatyas
Korrektor
A cikk előtt egy nappal jelzett a rendszer, hogy frissítés van. Pár napja frissítettem. Azóta 20-30%-ot evett a system thread (NT Kernel & Sytem) (négy magból egyet), és rendszeresen másodpercekre beakadt a rendszer, pl meg se döccent az egér.
Tegnap elkezdtem legyalulni a drivereket sorban, blutuc, wifi, vga. A vga bejött. Azóta nyugi van, bár elvileg újrarakta magának az összes drivert, mert az eszközkezelőben rendesen vannak benne.
Win 8.1, A8-6410, R5-M230. -
Kansas
addikt
válasz
Dilikutya #60 üzenetére
No igen, de itt jön a kulcsszó: Dual Graphics(A6-3400 + HD6650M) Az sajnos nem működik az AMD által kiadott driverrel. Az a Win10 driver ráadásul átlag 5 percenként halálozik el...
Ez, meg a printer kérdés eredményezte azt, hogy lezúztam a Win10-et és ment vissza a 32-bit Win7.
Lehet, hogy később, ha egy hazalátogatás alatt unatkozni kezdek, még megpróbálkozok vele, de egyelőre az igényeket kiszolgálja. -
Ha megnézed a filmet, elég egyértelmű bizonyítékok vannak rá, hogy nem konteó. Például az ominózus nyomtatóban elég volt kicserélni egy EEPROM-ot, hogy újra tökéletesen működjön.
Amiről te beszélsz, persze az is létezik. Gyengébb anyagokat használnak, és mindent kicentiznek, hogy kb. a kötelező garanciáig kihúzza. Mondjuk Renault Clióból volt egy széria, ahol pont nem jött be az előírt vezérműlánc-csereperiódus, így ilyen esetekben a Renault fizethette a teljes motorcserét.
Az is kifejezetten tervezett, amikor egy hűtőgép/mosógép "panelje" (egy filléres nyák) romlik el, és a cseréje annyiba kerül, mint egy új gép árának fele.
Vagy amikor egy kommersz kompakt digitális fényképező javítása egységárasan 20ezer forint (még akkor is, ha mondjuk csak a lencse-kitoló fogaslécet kellene visszapöccinteni a fogaskerékre), miközben 25-30-ért már újat kapni. -
Dilikutya
félisten
Az AMD viszont a Llano-hoz még ad ki Windows 10-es drivert, ha csak a Lenovo nem baszakodott valamit, akkor annak fel is kell települnie, lényegtelen, hogy a kínaiak mit adnak ki és mit nem. Igaz, a HD6xxx széria már legacy kategória, így több driver nem lesz hozzá, de ennek elég az is, ha amit tud, az támogatott marad Windows 10-en is.
-
Kansas
addikt
Hát, ha neked van ennyi kidobni való pénzed azért a havi 5-10 lap nyomtatásért, lelked rajta... A lézernek nem csak az az előnye, hogy laponként olcsó, nekünk sokkal töbet számít, hogy ha nem dolgoztatod állandóan, akkor sem szárad be.
Apámék OEM Windows 7-je még 2020-ig támogatott, a Lenovo se ad már ki Win10 alá VGA drivert hozzá(Z575). Viszont elég erő van benne(4-magos Llano), egyébként kutya baja, nincs játékra használva, nem látom be, miért kellene cserélnem, különösen, hogy fabatkát se adna érte senki.
Nem szívatom magam, évi egy óra karbantartást megér még az elkövetkező 5 évben, utána megy rá egy Linux és jó lesz második gépnek. Ráadásul nehogy azt hidd, akkora pukkanás az XP drivert feltenni Win7 alá: csak a telepítőt kell elindítani kompatibilitási módban, és 10-ből 8x simán felmegy, azt a maradék kettőt meg kicsit noszogatni kell, de kibírom.
Ezzel együtt ha valakinek valahol még megvan az azóta a HP által visszavont 64-bites Vista driver, megköszönném, azzal is spórolnék évi 50 percet
-
Ne aggódj, maga a nyomtatód fog nemsokára úgy dönteni, hogy ideje újat venned. Tervezett avultatás.
(A "Villanykörte összesküvés" c. dokumentumfilm konkrétan egy nyomtató ilyen genyó megoldása miatt született.)Az én HP köpködősöm is amúgy teljesen jó lenne, de vadonatúj patronnal is oldalanként csak kb. a lap tizedét hajlandó telenyomtatni. Ha ez folyamatos szöveg, akkor a lap teteje, ha viszont rövid sorok, ritkán, akkor szépen megkapom az egészet. Nem csíkoz, hanem egyszerűen abbahagyja a lap közepén.
-
Cassi
őstag
Az ilyen hozzáállással csak magadat szívatod. Egy modern LaserJet kb. 25e Ft, ha idejében eladtad volna a régit, minimális költséggel cserélhetted volna egy újra, és akkor nem kell a régi szoftverrel éveken át vesződni.
Egy printer nem "vas", hanem periféria, amitől azonnal szabadulni kell, ha megszűnik hozzá a szoftvertámogatás.Hasonlóan: van miért utálni a Microsoftot, de ettől még bolond az, aki nem él az ingyenes Win 10 upgrade lehetőségével, amíg lehet. Teljesen értelmetlen a már totálisan elavult Win 7 mellett kardoskodni, csak a problémák fognak sokasodni vele.
-
mzso
veterán
Nekem 1010-es van. Azzal is szerencsétlenkedni kell... És csigalassúsággal nyomtat csak. (bár egyszer sikerült megcsinálni, hogy normális tempóban nyomtasson, azóta sem tudom hogyan)
Mondjuk linux alól minden probléma nélkül lehetett vele nyomtatni...
Nekem sincs semmi baja, de úgy vagyok vele hogy HP-t többet nem veszek. Egy nyomtatót nem két évre vesz az ember. Ők meg tojnak rá már vagy hat éve.
-
Goldberg03
tag
Szerintem XP óta nincs is szükség 32bit-esre.
-
Kansas
addikt
Hardvertámogatás... a szüleim 2001-es HP LaserJet 1000w-jéhez a legfrissebb driver XP-s, azt még be lehet hákolni 32-bites Win7 alá... 64-bites driverről nem is tudok hozzá(ha valaki esetleg mégis tudna, PÜ-ben megtalál)
Régi vas de tökéletesen működik, kár lenne lecserélni. -
mzso
veterán
Mi a halálnak tett fel valaki egyáltalán 32-es windows-t xp után?
Én eleve azért frissítettem, hogy normálisan legyen támogatva a 4 giga memória, amúgy el lettem volna XP-n még jó ideig. -
Televan74
nagyúr
Én 32btiet WinXP -n használtam utoljára.Win7 -m már csak 64 bites volt.Már a két laptopon sincs 32bit.
-
Kansas
addikt
válasz
mbalint987 #45 üzenetére
Az egyetlen ok, amitől ezzel jobb minőségűek lehetnek a driverek, az az, ha az így felszabaduló embermunkaórát a 64-bites driverek fejlesztésére fordítják.
Nekem egyszerűnek tűnik a képlet: csak a "feature kártyák" kapnak 32-bites drivert, a játékra(is) használhatók nem.
Bár ha 32-bites Windows 10-ed van, a Microsoft default driverrel eldöcög majd bármilyen kártya, csak játszani nem fogsz tudni vele komolyan, meg talán a hardveres videó/egyéb(WebGL) gyorsítás szenvedheti meg szvsz.Cserébe talán a játékok kihasználják majd a 64-bit előnyeit: extra RAM, dupla regiszterhossz, miegymás
Az általam csatolt idézetek csak 2 dolgot mondanak:
1. miért nem tudnak a 32-bites Windowsok 4GB-nál több RAM-ot kezelni
2. a driver-írás nem annyiból áll, hogy megírunk egy kódot, majd lefordítjuk egy 32 és egy 64-bites fordítóval... -
-
Kansas
addikt
válasz
mbalint987 #36 üzenetére
Nem csak fordítás kérdése, hanem memória- és regiszterkezelésé is.
Idézetek innen:
"What they found was that many of the systems would crash, hang, or become unbootable because some device drivers, commonly those for video and audio devices that are found typically on clients but not servers, were not programmed to expect physical addresses larger than 4GB. As a result, the drivers truncated such addresses, resulting in memory corruptions and corruption side effects. Server systems commonly have more generic devices and with simpler and more stable drivers, and therefore hadn’t generally surfaced these problems. The problematic client driver ecosystem led to the decision for client SKUs to ignore physical memory that resides above 4GB, even though they can theoretically address it. ""Because device vendors now have to submit both 32-bit and 64-bit drivers to Microsoft’s Windows Hardware Quality Laboratories (WHQL) to obtain a driver signing certificate, the majority of device drivers today can probably handle physical addresses above the 4GB line. However, 32-bit Windows will continue to ignore memory above it because there is still some difficult to measure risk, and OEMs are (or at least should be) moving to 64-bit Windows where it’s not an issue."
-
válasz
mbalint987 #36 üzenetére
szerintem inkább a legacy kódok és kompatibilitás radikális visszavágásának szándéka lapul a háttérben.
-
lenox
veterán
Inkabb fogalmazas, mint szovegertes. De ahogy te probalod ertelmezni ugy sem igaz. Nincs semmilyen performance limit attol, ha kevesebb cpu ramod van. Persze olyan szoftvert lehet irni, ami ettol belassul, de az nem a hw vagy az oprendszer hibaja.
Dilikutya: 4 Gb-ot tud megcímezni, ebben a RAM és a VRAM is benne van, együttesen értendő.
XP-n esetleg, de az mar regen volt.
-
haxiboy
veterán
válasz
mbalint987 #36 üzenetére
Lehet hogy fordítani nem nagy erőfeszítés, de tesztelés, különböző konfigurációkkal kapásból csak fele annyiszor kell.
-
mbalint987
aktív tag
Gondolom iszonyú nagy erőfeszítés 32 bitre is fordítani drivert...
Mondjuk, szerintem ez a lépés nem sok embert érint.
-
Kansas
addikt
válasz
Dilikutya #34 üzenetére
Nem beszéltem virtuális RAM-ról sehol. De hardveres RAM-ról sem, hanem hardver címekről, nem ugyanaz.
A VideoRAM-ot nem swappeli be egy az egyben a system RAM-ba, csak akkor ha nincs dedikált VRAM(pl. APU-k, akkor viszont nem swappeli, hanem direktben lefoglalja). Olvasd el a linkelt TechNet cikket, pls., az ide vonatkozó részt a "Windows Client Memory Limits" és "32-bit Client Effective Memory Limits" szakaszok alatt találod.Egyébként, ahogy ott is látszik, ezek a limitek csak SKU licenszelési limitek, a szervertermékek egyik "killer fícsöre" hogy 32-biten is bőven 4GB felett tudnalk memóriát címezni, a "Datacenter" verzió pl. 64GB-t. A "Windows Client Memory Limits" alatt azt is elmagyarázza, miért nem lehet ezt kliensen is(röviden: szar driverek).
-
ronroli
tag
A végére eljutottunk oda, hogy az Intel-MS még szemetebb, mint az AMD...
A cikk címének témája 8 sor, az Intel-MS páros gonoszkodása 10, amit amúgy kb. mellékesen kéne megemlíteni. -
Dilikutya
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Február legvégén lejárt a szerződés az NV-vel. Ennyi. A Far Cry Primalt ezért csúsztatták márciusra, mert amúgy simán kijöhetett volna a konzolos portokkal. Mostantól az Ubisoft játékonként köt partnerszerződéseket.
A DX12-re nem meglepő, hogy az AMD-t választották, mert az Ubisoft volt az első kiadó, amely a Mantle-t igényelte, amikor az AMD megnyitotta az első körös nevezést. Mivel elég gyorsan át kell állni az explicit API-ra, így nem érnek rá arra, hogy az NV-vel kísérletezgessenek. Olyan cég kell, amelynek több éves tapasztalata van erre vonatkozóan. -
vader108
tag
Csak annyi, hogy a Watchdogs 2 dx 12-vel fut. Ennyi. (GDC-n az AMD konferencián jelentették be a fejlesztők a játék készülését és azt, hogy dx12 alatt fut a játék. ) Igazából ezt a dx12-vel kapcsolatos beszélgetések közepette. Szóval igazából nem olyan hűha bejelentésre kell gondolni mint szokott lenni. Inkább elhintették, hogy az is azzal készül a munkatársak részéről.
-
-
twollah1976
őstag
Az MS-nek már rég meg kellett volna lépni azt, hogy csak 64 bites windowst ad ki.
Új oprendszert akarsz?
Tessék itt van 64 bites, más nincs.Bőven megvan a piaci fölény, hogy egy ilyen döntést meghozzon.
-
Kaiku
senior tag
Végre egy jó döntés. Már a Vistától kezdve, de a Win7-től minden féle képpen csak 64-biteset szabadott volna készíteni. Így kevesebb összköltségből többet lehetett volna a 64-bites rendszerek optimalizációjára költeni. "Kedvencem" amikor már 2009 környékén a 2GB-os VGA mellett a 4 GB RAM-os gépekre az XP-t telepítették mert "hát ezt ismerem" és társai...
(#21) lenox
Szövegértés? Nem arról van szó, hogy nem indul el, működik, csak a teljesítményét nem tudja kiadni a rendszer. Magyarán teljesen feleslegesen kidobott pénz.
(#1) ddaydome
Ezek szerint Te is csak addig jutottál el, hogy ingyen van, akkor gyorsan kell. Az, hogy miért már nem érdekelt. Szerintem jobb lett volna, ha érdekelt volna.
-
.LnB
titán
Abu! Ubisoft: Nvidia->Out, AMD <- in témáról nem írsz egy rövidet?! Nincs infód róla mi történt?! Én mondjuk örülök neki.
-
Cassi
őstag
A nem túl régi, nálunk is népszerű ASUS T100TA sem támogat 64 bites oprendszereket. Az ilyenek miatt nem ejthette az MS a 32-bites verziót, nem a játékosok miatt. A bűnösök mindig ugyanazok: MS, Intel, béna OEM-ek.
-
McSico
senior tag
Épp ideje már.
-
Tamás88
őstag
Anno még Vista-nál próbáltam, de 512MB rammal sokat gondolkodott, úgyhogy visszatértem a 32 bitre, de amint 2GB ramom lett, újból megpróbáltam a 64 bitet, és onnantól kezdve már csak azt használtam (persze rendszert frissítettem, így most a W10 van fent). Emlékszem sokat szidták az adobet, hogy nem adta ki a 64 bites flasht, de most meg már szinte senki sem használja.
-
Hirtelen azt hittem, hogy procivonalon nyesnek. Nem érint, egy őslelet atom-os netbook-on kívül nincs 32bites OS a családban.
-
ncsicso
tag
Momentán (szvsz) a 32 bites winnek csak mobil eszközön van értelme a kisebb méret miatt. De fordítsunk a kérdésen: amikor "úgy adják ázsiában a memóriát, mint a halat: vödörben, kilóra", mi a túrónak adnak ki win10-es tabletet olcsón, 1 giga/16 giga memóriával? Mert elfut rajta. Tegyenek rá 4/32-t, adják 3 ezerrel drágábban, oszt jónapot.
-
Massmurderer
őstag
már jóideje áttértem 64bites rendszerre.nem bántam meg
-
Béééla
őstag
Annyira nem, különben nem születnének ilyen és ehhez hasonló okosságok. Attól még hogy van valakinek pénze 16G RAM-ra meg Furyra, eszet nem biztos hogy adott hozzá a Teremtő.
-
Mondjuk azért maradnak a felhasználók 32 biten, mert 4 GB memóriáig csak ront a helyzeten a 64 bit, haszna ellenben kevés? (Nagyobb binárisok stb.)
Persze, mondható, hogy ha már ezekben a videokártyákban önmagában majdnem ennyi a memória, akkor ahhoz az OS alá is toljon be valaki kellő mennyiséget.
-
snecy20
nagyúr
Szerintem akik ilyen szintű VGA-kkal rendelkeznek, azok kizárt hogy 32bites oprendszer alatt tengették mindennapjukat. Eléggé evidens döntés...
-
RyanGiggs
őstag
"viszonylag sok felhasználó maradt valamilyen okból 32 biten"
Az nem semmi.
Én a Win7 megjelenése óta (2009), használok 64bites rendszert.
Előtte tény és való, 32bites XP-t használtam. De az már 8 éve volt. -
Dr.FantastiK
őstag
Vegre, egy okos dontes a reszukrol.
-
alfamate89
tag
Ideje volt már ennek. Szinte lehetetlen 4GB-nál kevesebb RAMmal rendelkező gépet venni manapság. Vagyis nagyon akarni kell azt a kevés RAMot.
-
törölt tag
Laptopon még talán érthető ,de aki PC-n játszik és 32 bites op rendszert rak fel, meg is érdemli...
Ha évek alatt a játékok nem kényszerítették ki a 64 bites OP rendszert akkor most majd a driver.
Microsoft mint jófej mert 2 éves win 10 et enged aminél minden adatod összegyűjti titkosszolgálatnak ?
Fury 4 Giga HBM mellé 8 Giga rendszermemóriát kér. A rendszermemóriának mindig többnek kell lennie mint a videókártya memóriának hogy tudjon róla átlapozni. -
Gusztáv
addikt
Érdekes konfig lehet egy Furry + 3,7 GB ram
. Ha jól rémlik ennyit lát max a 32 bites Windows.
-
ddaydome
senior tag
A Feleségem laptopja csak azért maradt a 32 bites környezetben, mert alapból 32 bites eredeti win volt hozzá és a w10 frissítésnél sem lehetett 64 bitest csiholni. Szerintem semmi anyagi veszteséggel nem járt volna a Microsoftnak egy ilyen választási lehetőség. Persze így is ingyen lett legál w10, amiért le a kalappal előttük, de ez egy okos húzás lett volna tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Fujifilm X
- DUNE médialejátszók topicja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest