Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peat;)

veterán

válasz Loha #163 üzenetére

Nahát a PH! hírekben teljesen más indoklást lehetett olvasni, ergo a PC nem elég fejlett ehhez a motorhoz... :U Már egy kislexikont össze lehetne állítani az elmélet és gyakorlat eltéréseire, sajnos.

• Peat;)

veterán

válasz sayinpety #157 üzenetére

A ph! felelősnek állítja be (sugallja ha szépen akarom írni, de szerintem mindenki tudja miről van szó és lehet igaza is van az oldalnak) az nvidiát és az oldal látogatói is, így ezért reagáltam ennek megfelelően.

Amiket írsz azok bíztató dolgok, de két éve ez folyik a csapból. Nem tudom eldönteni hogy mitől kéne elájulnom felhasználóként. Lehet hogy a háttérben amit én nem látok nagyon jó megoldások futnak a konzolos játékok mögött, de ameddig ez nem realizálódik a laikusok számára is jól elkülöníthető vonzerőtöbblettel addig nem tudok a helyzettel mit kezdeni. Azt állítják forradalmi. Aztán megnézem a sok éves pc-men, egy asszem 3 éves vga-val és nem látok lényegi különbséget. Ez így nincs rendben, valahol csúsztatás van. Mint írtam bízom benne hogy év vége felé látunk pár előremutató megoldást, de nem papíron, meg kódnevekkel, hanem a képernyőn, in-game. Konzol oldalon.

pakriksz: érződik a hangvételedben hogy unszimpatikus vagyok, akkor meg nem kell reagálni. A gépek között van 8 év még szép hogy gyorsan átírják a játékokat egyik gépről a másikra, főleg ha a konzolt pc-ként használják. Csak hogy én pont azt írom hogy ez a probléma, hogy pc-ként használják, legalábbis nem mutat többet annál. Lehet itt jönni szövegértelmezéssel, de a piac termékei attól még nem azt prezentálják amit állítanak sokan. Jelenleg. Mint írtam én bizakodó vagyok.

• Peat;)

veterán

válasz pakriksz #152 üzenetére

Ez a mondatod önmagát cáfolja: "könnyű rá fejleszteni, de hogy rendesen kihasználd a képességeit, ahhoz újra kell kezdeni más megközelítéssel, vagy legalább is nagyon átírni a programot"

Év vége fele jönnek exkluzívok, majd akkor kiderül merre tartanak, remélhetőleg pozitív irányba. Az világos hogy a kihasználás, fejlesztői környezet kialakítása vagy sokkalta több időbe telik, vagy egyszerűen nem akkora durranás az egész mint azt állítják. Visszatérve a pc-re, ha a konzol zárt környezetén nehezen tudnak beindulni a dolgok akkor mit várunk a pc oldalon. Ráadásul minden gyártónak vannak megoldásai gondolom ami a saját hardwarén szalad jól, eddig ez a történet bármelyikőjükről szólhatna...én már várom hogy a marketinget felváltsa a prezentáció.

• Peat;)

veterán

válasz pakriksz #146 üzenetére

A cikkírók, a szakértők, a gyártók, az AMD, a tulajok állítják hogy ezek a konzolok az evolúció egy teljesen új fejezete, amit a fejlesztőkkel szorosan alakítottak ki hogy eddig sosem látott, vagy gondolt dolgokat valósítsanak meg nekünk, rövid fejlesztési idővel, kevesebb munkával. Így nekik tedd fel a kérdést vagy olvass el 1-2 ph!-s konzol cikket mit értek markánsan új alatt.

A pc vonalon meg az nvidiát teszik első számú felelőssé hogy nincs fejlődés a grafikában, fizikában, stb területen, ami ellen én egy szót sem szóltam, hiszen lehet hogy így van megcáfolni nem tudok, a mai játékok meg mennek mindkettőn. Általános állítás hogy az AMD szándékosan van visszabutítva elavult megoldásokra, mert az nvidia nem támogatja ezt meg azt, így nem tudják megmutatni valójában milyen megoldásokra képesek. A konzolokban nincs nvidia, nincs visszafogás. Ennél nagyobb lehetőséget elképzelni nem tudok hogy mutassanak olyat amivel az AMD igazolja a feltételezéseket, sokszor szakértők általi kijelentéseket, állításokat. A markánsan új jelzőt erre értem, talán így érthető. És ha látnám az igazolását annak hogy valóban van benne valami akkor ennek megfelelően választanék terméket. De egyelőre azt látom hogy már termékgenerációk mentek le pc-s vonalon és egyelőre a korlátok nélküli konzolterületen sem látom olyat ami összhangban lenne az állításokkal. (ismétlem, nem az én állításaimmal)

• Peat;)

veterán

Sokminden nem változik ha jól értem. Amd megváltomavilágot 2.0 (ha új vga-t veszel), nvidia nesztek jól megy ez is és nem zabál sokat. A végeredmény egyik kutya másik eb. Az egyik marketinggel adja el a termékeket és hülyének nézéssel mert ez a mantle az én szememben már vastagon az, miközben a valós eredményeire is lehetett volna vonzó, tényekre épülő marketinget felépíteni. A másik meg él a nevéből és a megszokott sztenderd minőségből. AMD kártyákkal hardwaresen is több gond lehet a sokszor elcseszett hűtés miatt, az extra hűtésű változatok meg erőszeretettel késnek, míg nvidiánál azonnal kaphatóak, nálam pl ez döntött anno, amdnél nem volt annyira acélos a hűtés és black screen éra volt. Szerintem most is ilyen alapdolgok döntenek majd és nem a mantle azannya 99.0^10 meg hogy milyen free to play kuponokat osztogat nvidia. A mai játékok menjenek jól és legyenek megbízhatóak.

Akik meg pampognak hogy nincs fejlődés: már jó ideje piacon vannak az új konzolok, ott nincs nvidia. Mutattak markánsan újat? Nem az effektek nevére gondolok, hanem amit látunk. Én nem láttam semmi ilyet még. Ha a konzoloknál sikerül új szintre lépni, akkor lesz érdekes a pc-n elgondolkodni hogy mi mit támogat. Most a konzolnak kéne kikaparni és megmutatni mit is jelent a technológiai fejlettség. Eddigiek alapján szerintem mindenki többet várt. Akkor mire várunk pc-n, ha egy tiszta, célhardwaren sem tudtak még semmi olyat mutatni amire sok amd tulaj vár?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés