Új hozzászólás Aktív témák
-
Minél többet gondolkodom az írásán, annál kevésbé értem...
A maga eléggé zavaros módján szerintem azt akarja írni, hogy (az interkonnekt kábelekről feltételezett hatáshoz hasonlóan) a biztosítékoknak is van irányhatása és "helyes" irányban behelyezett biztosíték javítja a hangképet.
Amit persze még soha senki sem tudott bebizonyítani, de ettől most tekintsünk el!!!
Ha egy biztosíték van a rendszerben, akkor egy biztosítékot kell cserélgetni, annak kell megtalálni a "helyes" irányát. A gond csak az, hogy kívülről az irány nem látható. Tehát ha kézbe veszem a biztosítékot és véletlenszerűen megjelölöm egyik végét, akkor nem tudhatom, hogy melyik végét jelöltem meg (a húzásirány szerinti végét, vagy az ellenkező végét).
Ha beteszem a biztosítékot úgy, hogy a megjelölt vége az A oldalon van, majd egy másik biztosítékot úgy, hogy a megjelölt vége a B oldalon van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy tényleg fordított irányban próbáltam a kábelt benne, mert lehet, hogy az egyik biztosítékot így jelöltem, a másik biztosítékot meg pont fordítva.
Nagyon egyszerű lenne a teszt, ha ugyanazt a biztosítékot tenném be egyszer így, egyszer meg fordítva. De ez sajna nem lehetséges mert erről így ír:
FONTOS! Amelyiket egyik irányba betettük azt soha többet nem használjuk fordítva!
Szóval már 1 biztosíték esetében sem lehet két próbálkozásból megtalálni a "helyes" irányt, kell legalább 5-6 próbálkozás arra, hogy megtaláljuk a "helyes" irányt.
Ha két biztosíték van a trafó egyik és másik végén sorbakötve, akkor a hang csak akkor lehet jó, ha mindkét biztosíték a "helyes" irányba van betéve. A fenti gondolatmenetemet meg sem próbálom két biztosíték "helyes" irányának megtalálására levezetni, az gyakorlatilag lehetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Suzuki topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Silent Hill f teszt
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- OMEN 17-ck2778ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro Max 256 GB fekete USA AppleCare+
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Hibás Ayaneo Next Lite 512GB-os kézikonzol!
- P1 Gen3 15.6" FHD IPS i7-10850H Quadro T2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest