- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
fasirTTT #542 üzenetére
Rossz a sorrend...
Használj driver sweepert először is.
Aztán ha mindent letöröltél restart.
1, AMD driver fel, restart
2, NV driver fel, próbáld a 258.96 verziót, NINCS restart
3, Physx mod 1,04ff futtatása(9.10.0512), NINCS restart
4, Physx driver install, NINCS restart
5, Physx mod 1.04ff futtatása, Most mehet a restart.
6, Ha megvan terjeszd ki a képernyőt, aztán mehet a teszt, így működnie kell. -
ffodi
veterán
válasz
BraveHeart #504 üzenetére
Egyedül a második prociteszt lehet lényegesen gyorsabb vantage-ben ha bent van a GTS.
Csak akkor hoz a konyhára a GTS, ha az adott progi támogatja a Physx-et. A Batmant is úgy lett volna érdemes tesztelni, hogy belököd a CF esetén is a fizikát highra, utánna leteszteled úgy high-on, hogy bent van a GTS.
Az pedig, hogy ha jelen van mindkét 5870 + mellette bentvan a GTS, akkor lassul minden, az valami más gond, mert simán kellene működnie a dolognak.
Próbáld meg új nvdriver+1.04FF mod kombóval.
-
ffodi
veterán
válasz
mhmpista #477 üzenetére
Az új driverek esetében nem látszik ez az opció, de működik. 197.xx-ben még látszik ez az opció, ha jól emlékszem.
Elindítasz egy régebbi fluidmarkot. Ha elindul kiírja, hogy Hardware/Software Physx.(bal felső sarok) Ha minden rendben van, akkor Hardware Physx-et fog kiírni. Ha letiltod eszközkezelőben a GT220-at, akkor pedig software Physx-et kell írnia. -
ffodi
veterán
Nos, ismert probléma, hogy az új nv driverekkel, nem jelenik meg a Physx a control panelben. Annyi a teendő, hogy leszedsz minden drivert aztán restart(driver sweeper is mehet). Ati driver fel --> restart. 197.45-ös NV driver fel, újraindítás nélkül 1.03-as patch alkalmaz --> restart. 9.10.0222-es driver fel.
Ezek után már bekapcsolhatod a physx-et a control panelben(asztal kiterjeszt stb.). Teszteld le, elvileg működnie kell. Ha jó, akkor tedd fel a 9.10.0512(vagy 0513 vagy 0514-es) physx drivert. Tövábbra is működnie kell a Physxnek. Ezekkel a driverekkel már a mafia 2 is simán megy.
Ha mindenképpen a legújabb driverre van szükséged, akkor telepítsd rá a meglévőre, és újraindítás nélkül alkalmazd az 1.04-es patchet(nyomhatsz egy restartot). Továbbra is működnie kell a physx-nek, bár az nv control panelből eltünik a physx opció, ennek ellenére működni fog.
Szerk.:
haxxika:
"a hiba: >No $$ found. Nothing to steal :["
Ez csak egy poén, nem pedig hibaüzenet. Miután végzett a patcheléssel(és elvileg sikeres is volt), kiírja ezt, hogy nem talált lóvét a gépeden, ígyhát nincs mit ellopni.,
-
ffodi
veterán
Frissítettem a cikket a legújabb patch-el.
-
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Szia!
3 lehetőség van:
Vagy felrakod az 1.03-as patchet, és kiterjesztett azstal nélkül használod(ha működik),
Vagy felrakod az 1.03 vagy 1.02-es patchet, és alkalmazod az itt leírtakat:
ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 1.
Így sem lesz kiterjesztett asztal.Ha ezek nem tetszenek, vagy nem működnek, akkor rakd fel a 10.5 beta catalystot, azzal működie kell!
-
ffodi
veterán
Köszi a tesztet!
Ebből is leszűrhető pár dolog, de szerintem a legfontosabb, hogy játékok alatt mit produkál. Esetleg, egy olyan tesztet is csinálhatnál amiben mondjuk összehasonlítod őket pl.: batman aa, metro 2033, stb.. alatt.
Illetve érdemes lenne ezt az új benchet is kipróbálni:
ITT pedig a módosított .exe hozzá, amivel megy a Hybrid rendszeren is(be tudod pipálni a hardware physx-et a teszt menüjében)
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Majd ha lesz ma időm, írok egy Update 2-t, és abban benne lesz minden. Egyébként a 197.45-s driverrel eddig tökéletes, majd metro alatt kipróbálom. Annyi a baj vele, hogy ha nem terjesztem ki az asztalt, akkor azonnal befagy Physx indításakor.
ko-ko82:
Azért lassabb x4-en mert ugye az NV számolja a Physx-et nem pedig a radeon.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
BullKoxa #305 üzenetére
Nekem most ennyit nyom fluidmarkba!
5870 alapon, a többi látszik a képen
-
ffodi
veterán
Egy-két dologgal kiegészítettem a cikket.
-
ffodi
veterán
A patch amit kiír az jó úgy. Próbáld meg a 196.21-es drivert, és a 9.10.0222-es Physx drivert.
Természetesen ha felrakod az új nv drivert, akkor megint kell patchelni safe módban!Kiterjesztés sztem jó, bár semmit nem lehet látni a képen olyan kicsi.
Ha minden megvan, de mégsem látja a Physx-et a GPU-Z, akkor próbáld ki-be kapcsolgatni az nv control panelben, illetve kapcsold ki a kiterjesztést, majd vissza. Ha nem megy, akkor driver letöröl, driver sweeperrel is, majd fel az új.
Ha nem szeretnéd kiterjeszteni az asztalt, akkor arról itt olvashatsz:
-
ffodi
veterán
Az OpenCL nem pedig OpenGL. Nagyon nem mindegy. Az pedig nem feltétele, annak, hogy működjön a Physx......Ha szeretnél ott is pipát látni, akkor szedd le az "nvidia cuda sdk"-t, telepítsd fel, és egyből lesz pipa.
Televan:
Ki van terjesztve az asztal? Ha nincs akkor terjeszd ki, és Physx ki, majd be. Ha kivan, akkor szedd ki a kiterjesztést, majd vissza, Physx ki, majd be. Így jónak kell lennie.
-
ffodi
veterán
Próbáld meg egy másik driverrel. Safe módban nem használhatja semmi ezt a dll-t mert ennek a módnak egyik fontos fícsöre, hogy nem fut semmi driver. Szóval ott valami más gáz van.
Ha nem menne a patchelés, akkor itt van egy oldal, ahonnan tudsz leszedni patchelt drivert! A 196.21-est szed le. KATT
zolisx4:
ment pü
-
ffodi
veterán
A gtx280 felesleges a radeon mellé, főleg ha 4870(nem 5870!? csak mert a gtx 280 kb annyit tud mint a 4870)-et veszel. Elég egy GTS250 ha kicsit hosszabb távra tervezel.
A 48xx ha jól tudom nem tud Eyefinity-t szal az 5-ös szériából válassz szerintem, ott pedig elvileg simán megy a 3monitor kezelése.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #268 üzenetére
Mondtam, hogy nézd meg az asztalkiterjesztést.
Nekem is csinált néha ilyet, hogy eltűnt a kiterjesztett asztal. Egyből nem ment a Physx.
A fluidmarknak OPENGL fájlok hiányoznak, nem pedig nem talál vga-t. A catalyst akkor szar, ha 10.2 van fennt. Ha pedig a másikkal sem jó, akkor írtam erről egy updatet, ami megoldja ezt a gondot, és nem kell többé kiterjesztett asztal sem.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #263 üzenetére
Nekem teljsen jól működik azóta, mióta megvan! A legújabb driver nemigazán jó!
Olvastam az 5870-es topicot is ahol írtad, hogy nem jó a fluidmar. Mi baja is van?
Szerintem kéne csinálnod egy driver reinstallt, de úgy, hogy driver sweeperrel is letörlösz minden nvidia drivert, mert az új driver bekavarhat.
196.21-től felfele működik asztalkiterjesztés nélkül is a dolog, csak akkor nem tudod tuningolni a geforce-ot. Ha esetleg találnál olyan feltelepített programot, aminek az a neve hogy: "nvidia game system software 2.8.x", akkor azt azonnal szedd le, mert az is gond szokott lenni. Illetve a Physx driver telepítője is elég trükkös, mert nehéz eldönteni hogy telepít vagy töröl.
Próbáld meg a driver reinstallt(196.21), illetve rakd fel a legújabb Physx drivert 9.10.0222
Szerk: Ha berakod az nv-t akkor felismeri mint új eszközt, és kéri a restartot, de ott nemigazán kéne újraindítani(egyébként ez nem szokott baj lenni, bár ahány gép annyi gond). Egyből told fel rá a drivert, aztán restart safe módban és patch.
-
ffodi
veterán
Szerintem simán működni fog, bár nvidia chpies alaplapoknál néha előfordul, hogy bootnál csak a geforce ad képet. Szóval mielőtt költész rá, kérj kölcsön egy geforceot, és próbáld ki. És igen a 4x-es PCI-E bőven elég!
radi8tor1:
Milyen drivereket használsz? Asztalkiterjesztés megvolt? Illetve azt próbáld meg, hogy kikapcsolod a Physx-et majd vissza, ez néha segít.
-
ffodi
veterán
Összeállt az új konfigom, és teszteltem pár Physxes gamet. Az a helyzet, hogy minden min 10fps-t gyorsult, a fluidmark is 3k helyett, 5k, szóval már csak ezért is megérte váltani.
-
ffodi
veterán
válasz
wwenigma #246 üzenetére
Megpatchelni meg lehet, és valamilyen szinten jó is lesz. Csak pl nekem Metro 2033-alatt ugyan ment a Physx, de ha ez a driver volt fennt, akkor az 5870-et kb 30-35%-ban használta, a GT220-at meg 100%-on, és így elég diavetítés volt az egész. Illetve, ha kipróbálod, akkor Fluidmarkban 45-50%-nál elszáll a teszt.
Én próbáltam a 197.13-at is de ott is ugyan ez volt a hiba.
-
ffodi
veterán
válasz
- = Zk = - #237 üzenetére
Üdv.
Nincs értelme az Ageia kártyával foglalkozni, mert még a 8600GT teljesítményét sem éri el(meg sem közelíti). Emellett ahhoz, is külön "hack" kell, mert az nvidia hivatalosan nem támogatja már.
Egyszóval egy olcsóbb nvidia kari a legjobb megoldás, pl. GT220.
-
ffodi
veterán
Szia.
Ez attól függ mire használod. Ha ki szeretéd használni a Physx által nyújtotta lehetőségeket/effekteket, akkor egy GT220/GT240/GTS250 a te kártyád. Ha pedig nagyobb teljesítményt szeretnél játékok alatt, akkor csinálj CF-t.
Ha beraksz pl. egy GT220-at akkor az olyan játékoknál lesz előnyöd ahol van physx(mint pl dark void, batman aa, metro2033), sokkal jobban fognak futni azok a játékok ahol van Physx(ha be van kapcsolva a Physx), mert ha nincs nv vga-d akkor a proci számol Physx-et, és ez mint tudjuk nem a leggyorsabb. Ha pedig még egy 5770-et raksz be, akkor min 1,5x leszenk gyorsabbak a játékok, de továbbra sem lesz physx.
Neked, kell eldöntened, hogy mire van szükséged, Physx támogatásra/effektekre, vagy lényegesen több fps-re.
Legjobb az lenne, ha mindkettőt vennél.
-
-
ffodi
veterán
válasz
wwenigma #214 üzenetére
Szerintem robbanásoknál, ruhaanimációknál, szikráknál van physx.Ide is beírom a teszteket amit Metro 2033 alatt csináltam.
Beállítások:
1680*1050, very high, DX11, AAA, 16xAF, Tessalation ON, Advanced Physx ON
Q6600@3800MHz, 5870@1050/5400@1,35V, GT220@756/1650/850Frapsal mértem, A "Child" illetve "Outpost" pályákon. A számok mértékegysége fps. Mértem GT220 Physx nélkül, és GT220 Physxel is.
GT220 Physx OFF
min, max, avg.
23, 72, 51GT220 Physx ON
min, max, avg.
38, 91, 67Látszik azért, hogy használ valamit a GT220, az értékek nyilván függnek a pályarészektől, de ilyen beállításokon, GT220 Physxel, szerintem mindenhol magvan az átlag 55-60 fps. Tegyük hozzá, hogy ha játszom, akkor az 5870 alapon van, és úgy is átlag 45-48 fps simán megvan.
-
ffodi
veterán
A másik topicban írtakra válaszolok.
Az init display firstnél, pci, vagy PCI-E, vagy peg-nek kell lennie. Ezek közül választhatsz. Mondjuk ez nagyon érdekes, hogy csak akkor van kép, ha az NV-re kötsz monitort. Valószínűsítem, azt ismeri fel elsődleges vga-nak, ezért mondtam, hogy állítsd át a biosban.
Illetve próbáld meg az 5970 másik kimenetét használni.
A Boot képernyő sem jön be, vagy csak a windowsban nincs kép?
-
ffodi
veterán
Köszönöm szépen a tesztet.
Remélem örömöd leled majd a Hybrid rendszerben.
Ha esetleg érdekel, vagy még nem olvastad, akkor itt egy update: KATT
Egyébként vantage alatt azért számít, ha erősebb az NV kártya, de játékok alatt szinte semmit. Na majd kiderül mit tud Metro 2033 alatt.
-
ffodi
veterán
A fizika a grafika része. Azért, elég a 4x, mert a physx-nek nem kell akkora keresztmetszet, mert a" grafika egy részét" számolja csak.
Az Nvidia féle physx csak egy magot használ, akárhány magos cpud van, ezért ilyen lassú.
Szintetikus tesztekben egy gyors nvidia kártya akár a többszörösét is produkálhatja physx alatt, mint egy gyengébb kártya. Játékok alatt viszont elenyésző a különbség(pl GTS250 és GT220 között). Játék közben soha sincs, vagy csak nagyon-nagyon ritkán van tartósan 100%-on az nvidia GPU kihasználtsága, mert a physx effektek, nem mindig vannak jelen.Nálam ha 2 kártya van, akkor 16/4 a leosztás mint ahogy írtam(ha összeadod, bár nincs értelme, akkor ez 20). Nálad 8/8(amit ha összeadsz, akkor csak 16). Szóval itt nem kell összeadogatni. Mint írtam PCI-E 2.0 esetén a 8x-os sávszél 16x-nek felel meg PCI-E 1.1-ben. Egyszóval, ha 8x-en fog menni a radeonod, akkor elvileg max 1-2% csökkenést fogsz tapasztalni, többet nem, az nvidiának pedig a 8x bőven elég. Ha pedig nem félsz egy kis "mod"-tól, akkor amit linkeltem a cikkben, azt érdemes kipróbálni, hátha felrakja az első vga-t 16x-re, ha 4x-re "szigszalagood" az nv-t.
-
ffodi
veterán
Ha csak egy kártya van bennt, akkor mindegy melyikbe rakod, mert mindegyik 16x-en fog menni. Nekem 1 kártya esetén 16x, ha berakok még 1-et, akkor a másodikat automatikusan leosztja 4x-re. Nekem gyárilag 16/4 a sáv. Neked 8/8. Szóval ha beraksz egy GT220-at, akkor a radeonod is 8x-en megy és a geforce is. Mivel nekem pci-e 1.1 csatik vannak így nálam a 16x, kb annyi mint nálad a 8x(mert neked pci-e 2.0 van). Egyszóval elviekben nem fogja vissza a radeont a 8x. Ha mégis úgy érzed, akkor ott a szigszalagmod, ami a cikkemben is benntvan, és csinálsz belőle 4x-et(ekkor a radeon elvileg 16x-en megy az NV pedig 4x-en), és kész. Egyébként ha physxre használsz nv karit, akkor 16x/8x/4x esetén körülbelül egyforma a teljesítmény. Van róla teszt is, ha gondolod megkeresem neked.
-
ffodi
veterán
Ahogy azt már többen is linkelték, a GT220 egyáltalán nem fogja vissza az 5870-et. Azért több az 5870 fps-e mint az 5870+GT220-é, mert alapban Physx off van, GT220-al pedig Physx high. Fizikai számításokra, szerintem bőven elég a GT220, még így is bőven a sokszorosát tudja, mint egy ageia kártya. A GT240 mégjobb választás. Nekem az volt a lényeg, hogy minnél olcsóbb legyen, minnél kevesebbet fogyasszon, és minnél kisebb legyen. Ezért esett a választás a GT220-ra. Nem sokkal drágább(legalább is amikor én vettem) mint egy 8600GT, de jóval gyorsabb, és 40nm.
Itt a teszt amit linkelt fLeSs: KATT
Itt ugyan NV+NV van, de ennek ellenére látszik a lényeg. Ha GT220 van a fő kártya mellett, akkor max 1-2 fps-el van lemaradva, mint ha GTS250 lenne mellette. És ugye a GTS250 még a GT240-nél is erősebb.
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Hmmm...ez érdekes. Ezek szerint, sikerült mindent felrakni. Kiterjesztett asztal is megy, és a control panel is. Azt tudom javasolni, hogyha nem indítottad újra még a gépet, akkor tedd meg, hátha. Ha már megvolt és ez sem segített, akkor azt érdemes megpróbálni, hogy ati+nvidia+physx drivereket leszeded, driversweeperrel is, és felraksz mindent szépen sorjába utána. 1 Catalyst(lehetőleg 8.70RC2, mert nekem a végleges 10.1-el nem jött elő a CCC) Restart 2, Nvidia driver (195.64 agy 196.21) ha kész közvetlen újraindítás safe modeban, és patch, restart 3, 9.09.1112-es physxdriver fel, restart. És természetesen asztal kiterjesztése. Így már működnie kellene, próbáld ki, ha nem megy, akkor kitalálunk valamit.
Azért próbakébb nézd meg, hogy nincs -e a vezérlőpultban külön beállítás.
Szerk:
Ha a GPU-zben nincs kipipálva a physx, akkor nem jó valamelyik driver. Valószínű a physx.Gaboman:
Ha neked megér annyit, akkor simán vedd meg. Egyébként GT220 van olcsóbban is.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Stirlitz #121 üzenetére
Igen működik az 1x-es slotban a kártya, csak bele kell faragni.
Kicsit visszafogja a teljesítményét, de nem jelentős.
subaruwrc:
Nem nézegettem, hogy mennyi az a fesz, amennyin stabilan menne, de 1,35V-ot lehet max beállítani az Afterburneben, én annyit adtam neki. Legmagasabb órajel, amin még lemegy a 3dmark, az 1080/5440. Lehet elég lenne neki 1,3V is, de csak teszt erejéig húzom.
-
ffodi
veterán
Szia.
Ha van feleslegesen egy 8400gs-ed akkor érdemes kipróbálni. Egyébként pénzt kiadni egy 8400-esért nem szabad. Kb. annyit tud mint az Ageia kártyéja, ami a mai játékokban igancsak kevés.
Gaboman:
A 8600GTS szerintem jó lesz. Nekem a GT220-nak semmi hangja sincs.
XoZ:
Igen, tudom hogy saját fizikájuk, van mint ahogy azt korábban írtam is, de azért egy próbát megért.
Természetesen végig 0% volt a terhelés a GT220-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Medence topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged