- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ulefone Power Armor 18T - látod, milyen meleg van?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zz top
tag
Így van, ízlés, és egyéni igények kérdése.
Ha létezne mondjuk egy 65 colos, 4 vagy 5 az 1-hez arányú, hajlított, 144, vagy több hertzes, magasfelbontású, jó képminőségű, színhűségű, ips-glow és backlight bleed mentes, állítható magasságú monitor mondjuk 200 ezerért, akkor rohannék is a boltba érte, kéne az eyefinity a halálnak.
De sajnos nincs ilyen, és vagy 15 évig nem is lesz, amilyen gyorsasággal a kijelzők technológiája (nem) fejlődik.
1 mm vékony (rendkívül fontos) tapitelefon, az persze lesz, az kell a népnek, abban van a pénz. -
zz top
tag
"Nehogy már azt mond, hogy nem zavaró a monitorok szélei?"
Jó pár évvel ezelőtt összeraktam egy Eyefinity-t, 3 darab ugyanolyan 5:4-es, 19 colos TN monitorból. Volt rajtuk vagy másfél centi káva, vagy több, azaz kétoldalon összesen kb. 3 centi takarás a képből.
Azt tudom mondani hogy még a vastag kávákkal együtt is nagyobb élmény volt rajta fps-t játszani, mint a jelenlegi 1 darab P2414H-n, pedig ez nem egy szar monitor. Persze igen, volt olyan játék, ahol mondjuk kitakart valamit a menüből a káva, az mondjuk kicsit idegesítő, de kb.ennyi. Ráadásul TN- monitorok voltak, azokból is valam irodákba orientált hulladék, 16 vagy 25 talán ms válaszidővel. -
zz top
tag
4K? Ne viccelj már.
Szerinted mi a jobb egy szimulátorhoz, egyetlen nyomorult 16:9-es 4K-s monitor vagy 3 darab 16:9, vagy mégjobb, 3 darab 16:10 (persze ha még forgalmaznának ilyet, 1-2 kivételt leszámítva)Számomra Field of View a lényeg. Az például, hogy a kép szinte körbevegyen. És pont erre van kitalálva a hajlított monitor is, főleg ha legalább 21:9 formátumú. (Viszont egy 21:9-es szerinem kevés, akkor máx inkább 3 darab 16:9-es kell). Az hogy repülés közben oldalra is látok, és nem kell TrakIR-el bohóckodni, az nagyon sokat számít.
Egy 4K-s monitoron mivel lesz több a FOV? Szerintem semmivel. Ugyanannyit látsz mintegy mezei 16:9-es 1080-as monitoron, csak max nem kell mondjuk élsimítást használnod, a megnövekedett pixelszám miatt.
Az hogy most munkára jobb a 4K, azon meg ne vitatkozzunk, valakinek igen, valakinek nem. -
zz top
tag
Ennek a monitornak számomra csak két baja van -
az első az ára,
a másik meg hogy nem hajlított. Hajlított verzióban el tudnék képzelni hármat egymás mellett, ezzel a szép vékony kávával, szimulátotokra, és néha néha egy-két firstpersonshooterre tökéletes lenne.És magasról leszarnám hogy nem IPS, de szerintem még vagy ötvenen biztos beírják hogy "ennyi pénzé nem IPS, jajj istenem".
Egyébként meg nekem is IPS-em van, egy Dell P2414H, és nemrég vásároltam, mivel 60K körül jelenleg nincs sok minden jobb a piacon, és nem is nagyon lesz egy darabig. Hosszú évekig egy 5:4-es 19 colos TN után azért valamivel jobb, de semmi világot megváltó, amiről itt hosszú sorokat kéne litániázni.
Az, amiről meg beszélek, (144hz, és hajlított) ha a jelenlegi trendek mellett, kb. 5-6 év múlva ha elérhető lesz, reális áron, akkor már optimista voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Monitor Lenovo ThinkVision T24i-2L
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3401
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest