-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
RtgLaci #5411 üzenetére
A plusz információk alapján még arra tippelnék, hogy abszolúte nem látja a NAS-t. Tehát nem is az account-tal van a probléma. Ha a hálózatok alatt megnyitod az adott munkacsoportot, akkor látható a NAS? Ugye itt csatlakoztál a legelső alkalommal is itt kért felhasználót, jelszót, amit megadtál, és mentetted.
Ha itt nem látod, akkor lehet a routerben mászott el valami, vagy a NAS beállításaiban, érdemes lenne PC-vel is ellenőrizni, hogy látható-e a NAS. upnp alatt is ott kellene lennie, ahogy a másik box látja is. Ha van PC/Noti, akkor meg kellene osztani valamit rajta, azt látja-e? Magát a pc/noti látható? Ha csak az oplay nem látja, akkor IP címet cserélni, mást adni neki fixen, ha az sem jön be, akkor valami gáz lehet magával a lejátszóval, esetleg egy fw reinstall. -
Zolee11
senior tag
Szerintem túl nagy a bitráta, valószínűleg az is nehezíti a dolgot, hogy isobol dolgozik, azaz ez is erőforrást emészt fel, de ennek e mértékét nem tudom. Viszont ha 50 gigás isokat használsz, akkor simán lehet a túl magas bitráta miatti akadás.
Illetve itt már a 100Mbit-es hálózat is szűk keresztmetszet, mivel az eszközben 100Mbit-es hálókártya van. Ha 50 gigával számolunk, és 2 órával az konstans 7,11 Mbyte/s, még épp belefér, ha nem változik a bitráta.Esetleg ezekkel próbálkozhatsz tesztelni: [link]
Szerk. Most látom, hogy a BD25 iso is akadozik... hát lehet az iso-ban való mókázás több erőforrás igényel mint gondolnánk.
-
Zolee11
senior tag
válasz
RtgLaci #5392 üzenetére
Milyen accountot használsz a bejelentkezéshez? Rendszergazdai, vagy sima user? Biztos, hogy a felhasználó nem lett törölve, vagy letiltva? Hozz létre egy újat és próbálj azzal belépni.
Első körben én ilyesmi hibára tippelnék. Én is így használom, és gond nélkül működik.(#5397) gojko.m
Köszi az infót, valóban, a 2. letöltési lehetőség a régi bootcode-os készülékekre készült. Az viszont nem derül ki mit jelent pontosan a régi.Közben én is tesztelgettem, figyeltem az eszköz működését, és úgy tűnik, hogy az erősítő is közre játszik abban, ha hosszabb ideig használaton kívül van bekapcsolva a készülék, akkor ismeretlen jel lesz a tv-n látható hibaüzenet. Ha csak az erősítőt kapcsolom ki, majd be, akkor visszajön a kép (is). A rendszer így van összekötve: media lejátszó --HDMI--> erősítő --HDMI--> TV
Esetleg még az lehet, hogy x idő után valamilyen készenléti üzemmódba kapcsol a lejátszó, amit nem ismer fel az erősítő, és ledobja az ékszíjat. -
Zolee11
senior tag
válasz
Zolee11 #5346 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ezzel az r13-as fw-el valami bibi lehet, mert ha bekapcsolva hagyom hosszabb ideig a készüléket, úgy, hogy nincs használva, azaz nem lejátszási szünet van (filmet hosszabb ideig nem hagytam megállítva, de zenét igen és akkor is "eltűnt" a kép), hanem csak a menüben megáll, akkor a kimeneti videojel megváltozik, és nem támogatott formátum van kiírva a képernyőre.
Ki-be kapcsolás nem segít, ha csak a tápkábelt húzom ki, nem segít, ha kihúzom az összes kábelt, akkor végre újraindításkor lesz kép.
Már a legelső indítás után is hasonló problémám volt, azóta ennyit sikerült körbejárni. Nem hiszem, hogy túlmelegedés lenne, hisz üresjáratban pont nem melegszik semmi, a hardverhibát is kizárnám, mert előtte (r13 előtt) sose volt ilyen de még hasonló gond sem, illetve HD filmek lejátszásakor sincs semmi gond, csak hosszabb üresjáratkor tűnik el a kép, valamiért video üzemmódot vált, de hogy mire az ugye nem derül ki...
Ahogy időm engedi visszateszem a korábbi r12-est (UPD 15/02/25 amp_r12_nogui), a még ennél egyel korábbi r12-es volt fent vagy 2 évig, azzal semmi gondom nem volt.Apa+Fia:
Szerintem nálad hálózati átviteli probléma van, mindenképp a hálózatot érdemes vizsgálni, hogy mi miatt akad az átvitel.
Én pl. már találkoztam olyannal is, hogy amikor bizonyos készülékek a wifire csatlakoztak, egy pillanatra megakadt az adatátvitel a routeren keresztül. -
Zolee11
senior tag
Úgy tűnik, hogy ezzel az új fw-el a video kimenet rosszalkodik, értem ezalatt, hogy ha manuálisan beállítom 720p 50Hz-re, akkor nem mindig van kép, ilyenkor ki kell kapcsolni majd reseteli a beállítást és átállítja 480p-re, így ismét lesz kép, visszaállítottam, AUTO-ra, meglátjuk így mi lesz. Valami nem kerek ezzel az r13-as mos-el, vagy döglödik a lejátszóm.
-
Zolee11
senior tag
Sajnos nekem elég gyakran fagy a szerkezet ezzel az új FW-el, ezért is kérdeztem, visszatérek az előző verzióra, azzal tized ennyi probléma sem volt.
A FW-ek linkjei ITT találhatóak, a megnevezésből számomra nem derül ki, mi az eltérés, ha minden igaz és jól emlékszem az első link alattit telepítettem.
Utána szenvedtem is egy kicsit, amit ide le is írtam, majd csak összeszedte magát, de azóta relatív gyakran fagy, pl. zenehallgatás közben elmegy a kép, a zenét játssza tovább, de sem megállítani, sem kikapcsolni nem lehet, főként menüben lépdeléskor szokott meghalni, vagy megfagy a kép, vagy eltűnik, csak a táp ki, majd be segít. Filmlejátszás közben eddig egyszer sem fagyott.
-
Zolee11
senior tag
Az alábbi két FW között mi az eltérés?
UPD 16/02/06 amp_r13_nogui
! update parted upto v2.4
! update moServicesElső link (22.07 Mb)
With ordinary install
Második link (22.11 МБ) -
Zolee11
senior tag
Nem tudom már mit nyomogattam, de sikerült resetelni és működik a kiválasztott skin, azaz van kép is. Érdekes, hogy verzióra 12,5-öt ír, és a system info is ezt írja: Linux AMP12 2.6.12.6-VENUS #AMP12.5
Igaz, nem néztem mi volt az előzőnek a verziószáma. -
Zolee11
senior tag
Sajnos valami balul sült el, és ugyan a moSevice felületet elérem, tudok telepíteni, a gépezet működik, de kép az nincs. Feltelepítettem a vrt gui 6.25a 160502 -es felületet is, kiválasztva, elvileg aktív, de kép így sincs.
Próbáltam reset gomb be, táp ki, 5 mp várakozás, táp vissza, pirosan világít a system led, kéken a storage led, villog párat a pendrive led is, de nem húzza újra a fw-t. Próbáltam már a gyári fw-el is, de azt sem telepíti. Újraindítás után megy a moService, kép nincs. Jelenleg itt állok... valami ötlet, hogy hogyan tudok képet varázsolni? -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Néhány elméleti kérdésem lenne, mivel ahogy olvasom a moSevices amp r13-as fw mellé már nem kapunk GUI-t (mármint egy telepítő csomagban). Ebben az esetben csak webes felületen lehet elérni az eszközt, IP címét kisakkozom a routerből, rálövök, ha szerencsém van visszalő.
A skinek közül honnan tudom, hogy az melyik modulokkal esetleg Fw-el kompatibilis, illetve, hogy mennyire terhelik le a masinát? A fw-ben illetve a webes felületen csak olyan gui-t tudok választani, ami működik is?
Én most a vrtn gui-t használom, próbáltam egy párat, de ez jött be a legjobban, habár a névre most nem esküdnék meg. Tehát letöltöm az r13-at, webes felületen letöltök hozzá mindent ami szükséges, telepítem, újraindítom és már pörgethetem is a tv-n más grafikus felületen. Jól gondolom? Illetve az r13-as fw-ben már a legújabb modulok vannak, vagy még azt is érdemes frissíteni?
Köszönöm! -
Zolee11
senior tag
válasz
Zolee11 #5059 üzenetére
No akkor meg is válaszolom a kérdést.
Sajnos az az O!play media lejátszók a BDS blu-ray lejátszókat kivéve nem rendelkeznek a védett tartalmak lejátszásához szükséges licenszekkel. Próbáltam custom firmware-el is, de az sem segít. Állítólag lenne megoldás, amit a mosservice-en keresztül lehetne használni, de akik kipróbálta, annak kb. 50%-os sikert hozott, egy részét lejátszotta utána, más részét utána sem, tehát jelenleg nincs 100%-os megoldás.
Bizonyos lemezeket (gyáriakról beszélek) le tud játszani, bizonyos lemezeket nem. Amit le tud játszani, azt a gyári firmware is le tudja játszani.
Ez számomra nem megoldás, marad az, hogy majd beszerzek egy blu-ray lejátszót, addig meg marad a lassan 10 éves asztali dvd lejátszó, mert az viszi mindegyiket... röhej. -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Most tervezek egy külső DVD lejátszót venni hozzá, és ezt néztem ki: ASUS SDRW-08D2S-U.
Főként DVD filmeket játszanék le vele, kb. 50% arányban gyári lemezt, és 50%-ban írt változatot. gondolom nem lehet ezzel probléma, tehát működni fog szépen. A gyári 1.40P firmware van rajta, de lecserélem az 1.41-re, ha már az a legutolsó.
Az asztali DVD lejátszót pedig elküldöm nyugdíjba, azzal sajnos a gyári lemezek néha akadósak, plusz a kimenetek hiánya miatt is nehézkesebb a használata.
Megvehetem nyugodtan? -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Másfél éve használok egy O!Play HDP-R1 típusú készüléket, eddig nem volt problémám a hálózatos mappákkal, win7-es gépről osztva, beállítva minden, működött is rendesen. Most 1-2 hete kezdte el azt csinálni, hogy ha be akarok lépni egy adott mappába, jelszót kér és nem lép be. Ugyanazon a gépen egy másik mappába simán belép, sőt, ha utána vissza lépek és ismét megpróbálom azt amibe előzőleg nem engedett be, akkor már oda is be tudok lépni és lejátszani onnan is.
Próbáltam már mindent ami eszembe jutott, megosztás levétele, visszarakása, jogosultságok ellenőrzése, minden rendben van (eleve nem változtattam semmit, és korábban nem volt ilyen probléma), de a média lejátszó bekapcsolása után első nekifutásra nem tudok belépni ebbe az adott mappába, csak miután egy másikba beléptem...
Valaki találkozott hasonló anomáliával?Jah igen, gyári 1.41P-s firmware van rajta.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Bajnokfoto #3624 üzenetére
Nem az új filmekkel van a gond, hanem a rip-el. Nekem az 1.40-es van rajta (gyári) és nem találkoztam olyan filmmel amit ne játszott volna le napjainkig. Igaz nevesincs rip-eket nem nézek, de nem részletezem, mert ez már súrolja a szabályokat miket be kell tartanunk ezen a fórumon.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Bajnokfoto #3620 üzenetére
Először is mit jelent az, hogy 720p-s és 1080p Blu-ray film, te gondolom blu-ray ripre gondolsz, aminek már nem sok köze van a blu-ray formátumhoz. Az mkv formátum nem egy zárt szabvány, így sajnos a lejátszás sem garantált.
-
Zolee11
senior tag
válasz
gojko.m #3615 üzenetére
Ezek közül van olyan ami hasonló sebességgel megy mint a gyári? Én eddig akármelyiket tettem fel, mind nagyon lassú volt, értem én, hogy nem kell kapkodni, de amikor fél percre meg egy percre megáll minden pl. film lejátszás közben egy menüelem elérése közben, na az már nagyon zavaró.
Így én is a gyárit használom több próbálkozás után is. -
Zolee11
senior tag
Szia!
Sajnos az mkv fájlok ennyire változatosak. Ezzel nem is lenne baj, ha a kedves kotnyeles mindenféle szakértelem nélkül kódolgató alanyok megtanulnák mit csinálnak. Én is találkoztam már ilyen hibával, de szerencsére nagyon ritka eset.
Ez esetben tényleg nem az asus a hibás. -
Zolee11
senior tag
válasz
Kicsirics77 #2950 üzenetére
Értem, köszönöm szépen az információt, akkor nyugodtan beruházhatok egy külső optikai meghajtóba.
-
Zolee11
senior tag
Nekem is akad egy kérdésem. Ugyan támogatja a lejátszó a külső optikai meghajtót, de lejátssza a DVD filmeket is a lemezről? Ugyanis kiváltanám egy külső optikai meghajtóval a DVD lejátszót, de ha mégsem játssza le, akkor fölöslegesen veszem meg a külső meghajtót, mivel ez lenne a fő cél.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren? -
Zolee11
senior tag
válasz
bakos78 #2945 üzenetére
Nem írtad le, milyen hálózatra kötötted. Routeren keresztűl? DHCP-t használsz? Milyen operációs rendszer van a pc-n?
#2947 Cholard: Nekem gyárilag az 1.40P van fent, rendszeresen hálózaton keresztül játszok le filmeket, és egyszer nem fagyott még le a készülék, voltak már problémái mkv fájlokkal, főleg tekerés 2x feletti üzemmódban (de nem fagyott), de más problémával nem találkoztam. Én biztos feltenném a legújabbat ha nem az lenne.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Rozsomák13 #2814 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a DHCP-s megoldás is, természetesen a routerben így kell beállítani, ha csak swich-ed van akkor fix ip-t kell beállítani, hisz ott nincs dhcp szolgáltatás.
Több helyen is meg lehet találni, hogy kell beállítani a pc-n a hálózatot, oprendszertől függően. Ezek után megosztott mappákat is imán el lehet érni. -
Zolee11
senior tag
Routerrel használom,de semmi akadozás nincs kb olyan 4gb-ig birja akadozás,hang csúszás mentesen.
Inkább a bitsebességet lenne érdemes megadni, a fájlméretnek semmi értelme. Mert egy 2 órás film 4Gb-on nem sok, de egy 20 perces ami 4 Gb már mindjárt gondot okoz, máris akadozik vagy el sem indul...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest