- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CAB85
tag
válasz
Zolee11 #5408 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg a tartalommal van a gond. A jó minőségű BD25 BD50 és nagyaobb mkv-k akadoznak csak. Vagy a 100-as lan csati miatt, vagy tényleg a lejátszóban lévő proci miatt. Külső HDD-ről ugyanazok a fájlok ugyanazokon a pontokon akadnak. Pl A Star Trek - mindenen túl látványos részei, sok mozgás nagy felbontáson.
Sajnos ehhez már egy erősebb lejátszó kell majd. Remélem a NAS-t nemkell majd cserélni
-
RtgLaci
tag
válasz
Zolee11 #5405 üzenetére
Kedves Zolee11!
Köszi, hogy válaszoltál! Próbáltam admin szinten és sima userként, hoztam létre új felhasználót jelszóval és anélkül... nem segített. Pffff...
Nekem is tökéletesen működött, aztán egyszercsak minden előjel nélkül egy nap megmakacsolta magát. Tanácstalan vagyok. Még szerencse, hogy van egy androidos "kocka-TV" boxom, az csont nélkül-jelszó nélkül rácsatlakozik a NAS-ra UPNP módban és tudok videót nézni a TV-n
Erről jutott eszembe, hogy az ASUS-on nem akar UPNP eszközként megjelenni a NAS, pedig engedélyezve van és a másik eszközön ott is van. Sajnálom a dolgot, mert az ASUS mégiscsak jobb minőségű szerkezet.
Ha van még ötleted, szívesen kipróbálok bármit
Üdv. Laci -
gojko.m
senior tag
válasz
Zolee11 #5405 üzenetére
"...valóban, a 2. letöltési lehetőség a régi bootcode-os készülékekre készült. Az viszont nem derül ki mit jelent pontosan a régi.
"
Szerintem, a 18 alatti bootcode-os készülékekről lehet szó. A 18 volt a vízválasztó, onnét kezdve működött a hard reset. 18-tól kisebb bootcode-nál csak soft resettel lehetett feltenni a fw frissítéseket.
-
-
Zolee11
senior tag
válasz
Zolee11 #5346 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ezzel az r13-as fw-el valami bibi lehet, mert ha bekapcsolva hagyom hosszabb ideig a készüléket, úgy, hogy nincs használva, azaz nem lejátszási szünet van (filmet hosszabb ideig nem hagytam megállítva, de zenét igen és akkor is "eltűnt" a kép), hanem csak a menüben megáll, akkor a kimeneti videojel megváltozik, és nem támogatott formátum van kiírva a képernyőre.
Ki-be kapcsolás nem segít, ha csak a tápkábelt húzom ki, nem segít, ha kihúzom az összes kábelt, akkor végre újraindításkor lesz kép.
Már a legelső indítás után is hasonló problémám volt, azóta ennyit sikerült körbejárni. Nem hiszem, hogy túlmelegedés lenne, hisz üresjáratban pont nem melegszik semmi, a hardverhibát is kizárnám, mert előtte (r13 előtt) sose volt ilyen de még hasonló gond sem, illetve HD filmek lejátszásakor sincs semmi gond, csak hosszabb üresjáratkor tűnik el a kép, valamiért video üzemmódot vált, de hogy mire az ugye nem derül ki...
Ahogy időm engedi visszateszem a korábbi r12-est (UPD 15/02/25 amp_r12_nogui), a még ennél egyel korábbi r12-es volt fent vagy 2 évig, azzal semmi gondom nem volt.Apa+Fia:
Szerintem nálad hálózati átviteli probléma van, mindenképp a hálózatot érdemes vizsgálni, hogy mi miatt akad az átvitel.
Én pl. már találkoztam olyannal is, hogy amikor bizonyos készülékek a wifire csatlakoztak, egy pillanatra megakadt az adatátvitel a routeren keresztül. -
nOvOp
senior tag
válasz
Zolee11 #5334 üzenetére
Felteszed a 13-as verziót, majd a telepítést követően kiválasztasz egy felületet (látni fogod). Utána már van grafikus felületed. Innentől kezdve érdemes mindent frissíteni és a felület választóban ki tudod próbálni az összeset. Ha megállapodsz egy mellett, akkor szerintem érdemes a többit törölni, ne foglalja a helyet. Én így csináltam.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Zolee11 #5059 üzenetére
No akkor meg is válaszolom a kérdést.
Sajnos az az O!play media lejátszók a BDS blu-ray lejátszókat kivéve nem rendelkeznek a védett tartalmak lejátszásához szükséges licenszekkel. Próbáltam custom firmware-el is, de az sem segít. Állítólag lenne megoldás, amit a mosservice-en keresztül lehetne használni, de akik kipróbálta, annak kb. 50%-os sikert hozott, egy részét lejátszotta utána, más részét utána sem, tehát jelenleg nincs 100%-os megoldás.
Bizonyos lemezeket (gyáriakról beszélek) le tud játszani, bizonyos lemezeket nem. Amit le tud játszani, azt a gyári firmware is le tudja játszani.
Ez számomra nem megoldás, marad az, hogy majd beszerzek egy blu-ray lejátszót, addig meg marad a lassan 10 éves asztali dvd lejátszó, mert az viszi mindegyiket... röhej. -
Kicsirics77
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest