- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
ASUS O!Play és moServices összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
Szia!
Mikor én is megcsináltam a rendszeremet (két asus o play és egy dlink 313 nas) akkor én úgy gondoltam, hogy mindent nas-ról fogok nézni. Sajna komolyabb 1080 anyagok ugyanezt a jelenséget produkálták mint nálad. 7-10 percenként megáll a kép majd ha nem csinálok semmit akkor folytatja kb. 30mp múlva ismét 7-10 perci akadás mentesem majd megint megáll. A sokkal komolyabb anyagok (magas bitráta) viszont folyamatosan akadtak. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy volt egy külső wd vinyóm és ezeket az anyagokat arra másoltam. Így usbről zökkenőmentesen lejátszotta.
Viszont mostanában tesztelgetem ismét hálózatról a nagy anyagokat. Visszapakoltam egy csomó 1080 és BD anyagot a nas-ra és onnan nézem. pl Üvegtigris megnézve BD-be ami 24GB és egyetlen akadás/megállás nem volt a film közbe. Lehet, hogy az utóbbi fw-be valamit javítottak. Jelenleg ez a fw van fent "HD2_1.12.06_rev4.0" -
kisgyerek85
senior tag
-
kisgyerek85
senior tag
Az asus rendszerébe, hogyan tudok írni? Azt olvastam, hogy hd2 fw-nél csak a bin-es fw-ek jók írásra és olvasásra, de én ezzel sem tudok. Total Commander ftp kapcsolattal próbálkozok, de mindig átviteli hibát ír ki. Ötlet??
-
kisgyerek85
senior tag
Amúgy egy jó angolos elolvasta a belinket oldalt?
Lehetséges ráhegeszteni vagy nem? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Degeczi #1876 üzenetére
Mikor én cseréltem (tavaly október környékén) elég sokat olvasgattam és végül ennél lyukadtam ki. Valahogy ezt a bélyeg nézet elfelejtődött, de sokszor érzem a lista mód negatív hatását. Leülök valamit megnézni és csak nézem a film címeket, de nem tudom mit indítsak el. Azt nem értem, hogy ezt az oroszok a modolt HD2 fw-be miért nem tudták belerakni ha már az asus nem tette.? Nem lenne lehetséges?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Degeczi #1868 üzenetére
Ryan fórumnak nekifekszek szerintem
Hát mint mondtam nekem a WD legelső széria volt/van meg. Ezen még nincsen ethernet csatlakozó sem. Elvileg van egy pár wifi adapter amit elfogad és úgy hálóba lehet kötni.
Asus ahhoz képest sokkal-sokkal gyorsabb. Mint menürendszer mint képek/filmek megnyitása.
Anno én végül csak azért cseréltem le, mert vettem egy nas-t és két asus lejátszót, hogy hálózatból tudjuk két külön helyen filmet/sorozatot nézni. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Degeczi #1863 üzenetére
Az a baj, hogy csak kb ennyibe jobb a WD Live mint az Asus R1. Minden másban veri a wd-t, szerintem.
Nem csak ilyen nézet van a WD-be (mármint nem csak 4 db borítót lehet látni) nekem ilyen nem is volt. Sokkal több borítót láttam mint ami a videóba szerepel, de nekem meg film leírás nem volt benne.
Ahogy látom az A.C Ryan játékos is tud ilyen nagy nézetet.
[link] -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Degeczi #1856 üzenetére
Nekem a mostani ASus R1 előtt WD TV első széria volt. Hát már abban elég jól nézett ki a bélyegkép. Öröm volt nézegetni a filmlistát
,de a mostani Asus-ba a képeket alig látni. HD2 fw van fent. Vagy azon kívül lehet még módosítani nagyobbra a bélyegképeket?
WD-be ilyen volt a kinézet
[link] -
-
kisgyerek85
senior tag
Be kellett frissítenem a régi fw-em, mert nem volt online radio benne.
Ezt húztam rá "HD2 1.12.06 rev 3_1 plus blue" , de most meg a Samba nem akar normálisan működni.Régen gond nélkül olvastam/írtam 3-5Mb/s-al. Most meg elindulni sem akar
Samba deamon v.3.0.23c van rátelepítve.
Próbáltam az embedded samba deamon-t is, de azt meg nem engedi elindítanijav: (100MB alatti fájlok átmenne, de itt is a 90Mb-os már elég nehezen. 100mega fölött fájloknál pedig szétkapcsol)
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
pcMANiac #1593 üzenetére
Igen, nekem ez az egyszerűbb megoldás
Nem kell ott gubbasztani meg ki be húzni a tápot, hanem csak rádugom a pendrivet visszajövök a gép és megcsinálom amit te írtál.
Még nem találkoztam hibaüzenettel, de legalább tudom ha előjön akkor a gubbasztós módszert kell választanom -
kisgyerek85
senior tag
Sokkal egyszerűbb úgy firmware-t felpakolni ahogy sellerbuyer leírta a blogjába.
http://logout.hu/bejegyzes/sellerbuyer/az_asus_o_play_esete_a_moservices-el_viszonylag_ke/friss.html"A firmware felrakása korrektül:"
Ez alatt van leírva hogyan kell.
-
kisgyerek85
senior tag
Új fw miatt két dologba ütköztem amit nem tudok megcsinálni.
Ez van most rajta: HD2_1.12.06_rev3_plus_blue .zipEgyik a Media Stream Renderer
Jelen működő nfl stream-el próbálkozom, de a status: checking, a böngészőbe. A tv-n pedig valami html-t ír ki pirossal. Letöltöttem a kiegészítőt megy egy ablakba a stream is.Másik a magyarosítás
"A magyar file-t megtalálod a letöltések között1. telnettel belépsz a játékosba (ip cím)
2. kiadod a következő parancsokat:
- stopall
- umount /etc
- mount -o remount,rw / (ne zárd be még)
3. FTP-n kapcsolódás a játékoshoz ott a /usr/local/bin/Resource könyvtárba másolod a hungarian.srt-t(felülírod a régit)
4. add ki a telnetben a reboot parancsot
5. Újraindítás után állítsd be a magyar nyelvet"Ez alapján próbálom, az ftp-ig megy minden. Ott kikeresem a könyvtárat, de nem tudom kicserélni. Olvastam másik fórumon, hogy valaki nem tudta a magyar nyelvi fájlt felülírni, de a dánnal jó lett. Nekem az sem megy. TC-el teremtek ftp kapcsolatot és ezt írja ki átvitelné "533 could not create file"
majd bejön egy ablak, hogy "átviteli hiba. folytatod? Rányomok, hogy igen de nem történik semmi. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #1319 üzenetére
Na leteszteltem
BBC Life sorozattal próbálkoztam. Elég magas a bitrátája.
Először ment mind a két asus-on külön-külön rész. A hálózati lejátszón néha akadt gyorsabb képnél. Aztán beültem a számítógép elé, hogy megnézzem vlc-el mégis milyen bitrátán akad. 25000kb/s-nál akadt be (de volt olyan rész ahol pillangók szálltak tömegbe voltak és 60K kb/s bitráta volt pár mp-ig, na azt eléggé nem bírta). 20K kb/s-ig nem volt egyáltalán gond, úgy hogy egyszerre ment két helyen.
Amit múltkor írtam, hogy 5percenként akad, az szerintem a dlink nas-om miatt van. Itt direkt néztem egy szolid 1080-as anyagot 7percig és semmi akadás/megállás nem volt.
-
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85 #1084 üzenetére
Na ezt azért kijavítanám, mert félreolvastam a hozzászólásodat. Én azt olvastam, hogy nem visz semmi
Szóval a gyári firm .avi .mkv és .iso dvd- ket biztosan visz. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1082 üzenetére
LOL azért ezt nem mond már
Nekem a másik lejátszón a gyári fw van még amivel vettem (1.30P) és visz mindent.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kuksa90 #1078 üzenetére
Amúgy ha nem kellenek neki a plusz szolgáltatások meg amúgy sem lesz hálózatba/neten az asus akkor felesleges neki a hd2 fw-t felrakni. Azt írta, hogy egy hordozható vinyót veszel.? Gondolom akkor majd mindig beviszed a számítógéphez és úgy másolsz fel rá dolgokat.
Ha igen, akkor bőven elég egy 1.33P fw. Nem kell putty a telepítéséhez. Simán rádugjuk a pendrive-ot az asus-ba és mehet a firmware frissítés.Itt egy videó róla:
http://www.youtube.com/watch?v=kgIkAsgWef8
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1045 üzenetére
Királyság így már működik.
Nagy köszönet a segítségért.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1045 üzenetére
FTP: oks, akkor majd felpakolom azt, de már csak este most húznom kell itthonról, de gyorsan leírom, hogy értsed nálam, hogy vannak megoldva a cuccok.
Vettem 2 db asus o play-t. Egyik ment a hálószobába (régi dvd lejátszót végre elrakhattam porosodni) a másik ment a nappaliba. Van egy harmadik helység ahol van a számítógépen és a NAS (DNS-313).
A Nas nekem azért kellett, hogy egy időbe tudjunk két helyen nézni filmeket/sorozatokat róla.
Váráslás előtt egy kedves fórumozó nekem le is tesztelte, hogy ha két helyen megy egyszerre 720 vagy 1080 videó akkor ki fekszik e a nas. Jónak látta a dolgokat ezért én is befektettem ebbe. A külső usb-s vinyóm a régi wd tv-ről maradt rám. Ezt a nappaliba levő lejásztóval van összekötve, mert ott van a nagy tv és ott nézek komolyabb filmeket is. Eddig hálózatba akartam mindent nézni, de mint följebb írtam nagyobb anyagoktól kifeküdt a nas.
A PC-n nézés csak azért volt, hogy teszteljem a nas-t mennyire bír kiszolgálni 3 helyet ami egyszerre nagy felbontású videók mennek.
Most a külső vinyót azért szeretném hálózatba látni, hogy számítógépemről tudjak rá felmásolni, így nem kell mindig lehúznom a játékosról. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1043 üzenetére
kuksa: persze, de nem hagyja megnyitni.
Ezzel próbáltam elsőként. Aztán az asus fórumán bukkantam bele az admin, admin- ba amivel beenged. TC-el jelentkeztem be és ennyit látok.
http://img443.imageshack.us/img443/6236/12212u.jpgKözbe megosztom a tapasztalatomat egy Dlink dns 313-ról.
Mikor megvettem leteszteltem és három különböző helyen vitte akadás mentesen a filmeket. (1PC, 2 Asus o play, 720 és 1080-as anyag)
Közbe kiderült, hogy egy erősebb bitrátájú 1080-as anyagra gyengécske ez a nas. Legalábbis nálam. Ez úgy jelentkezik itt, hogy kb 5-8perceknét megáll a kép olyan 20-40mp-re majd megy tovább. Mellette semmi más nem használj a nas-t. Nem tudom mitől van ez, de ezért a meglévő külső WD vinyómat kivittem a lejátszó mellé amin csak 1080-as anyagokat akarok tárolni. Ezért lenne jó a samba vagy az ftp elérhetőség, hogy ne keljen mindig becipelnem a gépez ha van valami új filmem. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1040 üzenetére
Oks, már csak az a kérdésem, hogy mi a felhasználó neve és jelszava
megtaláltam, admin, admin.
De még így sem látom a tartalmát
-
kisgyerek85
senior tag
Na meg is van az első kérdésem az új FW-hez.
Úgy látom, hogy más usb-n keresztül is enged NAS-olni. Eddig a régi kiírta, hogy nincs meghajtó vagy valami ilyesmi. Ez nem ír ki semmit és el is tudom indítani a samba-t.
PC-ről látom a játékos nevét meg egy public mappát. (Pedig azon a külső vinyón nem kevés dolog van.)
Mit kell még csinálnom, hogy láthassam és tudjak írni, olvasni róla? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
sellerbuyer #1037 üzenetére
Köszi, összejött
Ezt el is mentem későbbiekre.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Erre szeretném frissíteni a jelenlegi firmware-t a játákoson
HD2_011206_r0.zipjelenleg ez van rajta:
HD2_UN_011103.zipAmikor a mostani állapotára frissítettem akkor a gyári 1.33P volt rajta. Ott is ez a hiba jött elő, hogy "képfájl nem található" , de a cancel gomb rányomásával felpakolta.
Viszont ennél a verziónál nincs olyan, hogy cancel gomb. Csak az van, hogy OK.
Hogyan tudnám ezt firmware-t rátenni? -
kisgyerek85
senior tag
Van egy stream címem amit hozzá szeretnék adni az online tv listába. Hogyan tudom ezt megtenni?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
csonkin_ivan #755 üzenetére
Nálam egy külső 1TB-s WD vinyó van ami 90%-ba teli szokott lenni. Pár mp után már tudom is használni. Kb 1000 .jpg kép is van az adattárolón.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
vchrismw #730 üzenetére
Köszi, így már felment
Tetszetős eddig.
Youtube: ez rendbe van
Oprera: Látom, hogy csak billentyűzettel tudnám használni, van egy wifis logitech billentyűzetem. Lehet azt is felismerné?thumbnail: oks, de nem erre számítottam. Jó, hogy a képeket meg tudom nézni kicsibe, de a régi wd tv-be tudtam olyat, hogy ha egy média fájlom nevét kapta a kép akkor azt látom.
pl.
baratokkozt1243.avi
baratokközt1243.jpgekkor nem a sima mappa képet látom, hanem azt amit a .jpg tartamlaz.
Na ezt nem tudtam előcsalni belőlle.
Win7 megosztás: Még most sem lett jó
megosztás nevét látja, de mikor be lépek akkor kéri a jelszót, üresre állom be, de nem fogadja el. Próbáltam a guest felhasználó névvel is, mert tegnap már win7 regeditbe megcsináltam azt amit neten találtam. + a hálózati és központi megosztás is úgy csináltam ahogy leírták.
Winxp: megosztás gond nélkül látja ami a notebook-on van és wifin keresztül viszi a 720p-s filmet is akadás nélkül.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85 #726 üzenetére
Még annyi, hogy a pendrive, fat32-re van formázva (eredeti fw-ek felmentek vele, gondolom nem ez a baja)
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
vchrismw #724 üzenetére
Próbáltam feltenni ezt a FW-t, de egyik sem akar felmenni. Egy ilyen hibaüzenetet kapok (This image is nor for this board)
Gyárilag az 1.30P FW volt fent, azt a mai nap befrissítettem a 1.33P-re, ezt visszanyomtam 1.24-re, de itt is mindig ezt a hibaüzenetet adja. Most visszaraktam az 1.33P-t magyarosítással. Mit ronthatok el?
Ja,
bootup: 23
bootcode: 0001.0202.0023Youtube, thumbnail, Win7 megosztás miatt érdekelne ez a FW.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Kamisama #718 üzenetére
Én a napokba vettem egy ilyen játékost. 1.30- ás firmware van rajta.
Más színűre te nem tudod beállítani a feliratot? Mert nekem van benne vagy 6 szín. Eddig a fekete jött be, ami viszont nem full fekete hanem inkább erős szürke. De még a sárgát is ki fogom próbálni. A fehér az viszont nálam sem tiszta fehér. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Intelligencs #703 üzenetére
Még egyszer köszönöm a segítségedet!!!!
Megvettem csütörtökön a cuccokat. Dlink DNS-313, 2db Asus o play hdp-r1 és egy gigabites switch-et.
gépemen ez ment:
Torvenytisztelo.polgar.2009.READ.NFO.1080p.BluRay.x264.DTS.HUN-N&R.mkvAsus 1:
trinity-wall.e.720p.mkvAsus 2:
Wall.Street.1987.RETAiL.BluRay.720p.HUN.x264-AiR.mkvSzóval három helyen néztem egyszerre filmet
Semmi gond, pöpecül ment mindegyik helyen. Akkor akadtak gondok mikor elkezdtem felmásolni rá egy nagy fájlt, ezt másolta 8-10MB/s-al a lejátszókon meg a kép elkezdett akadozni
Párom épp egy divx-et néz az egyik lejátszónál, én meg pakolom át a NAS-ra a videókat, folyamatosan 9-10MB/s-al tolja és ő ebből nem vesz észre semmit.
Érdemes volt beruházni a cuccokba. Csak a Nas volt az elején egy kicsit szenvedősHa valaki tud egy normális, youtube firmware-t vagy egy jól összefoglalt leírást róla, az adja már meg a link-jét plíz.
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Tervezek két ilyen játékost várásolni + egy dlink nas szervert.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egyszerre, egy időbe tudok e filmeket/sorozatokat nézni a két lejátszóval (persze két külön helységbe lenne, etherneten összekötve egy router segítségével)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest