- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szerintem menni fog az. Egyszerűen kézzel állítsd be az IP-t a plusz kártyának, meg a TV-nek. Nálam a Samu TV-nek kellene valami program a számítógépre, hogy tudjon vele kommunikálni, de nem ismerem a TV-det (típus), viszont gondolom ott is valami hasonló megoldás lesz.
Kérdés: Nem tudod a TV-hez közel telepíteni a kis számítógépet? Így akár a szg-ről is lejátszhatnád a filmeket. Ez meg sokkal "kompatibilisebb", mint a TV-k beépített szoftvere...
-
Mondom én, hogy azon az oldalon össze-vissza írogatnak. A lap alján a diagram címe: CPU áram fogyasztás, terhelve... Alatta a szöveg: It turned out that the minimal power consumption of the new Celeron processors is about 20 W,
Most akkor nem pont az IDLE-s fogyasztásról van szó?
-
Sarkitva: a tap utan 20W-ot fogyaszto rendszer kevesebbet fogyaszt a konektorbol, mint a tap utan 40W-ot fogyaszto?
Sarkítva, de én is úgy tudom, hogy ez így van. Ha nem így lenne, akkor mi értelme lenne a kis fogyasztású géphez kis teljesítményű táp? Te magad is paneltápot ajánlottál nekem a Brazos-hoz...
-
A kis Brazos-omnál elő sem jön ez a venti probléma, mert tettek a tápegységbe egy normál 12cm-es légkavarót... Persze paneltáppal már gondban lennék. (Illetve nem, mert kicsontoznám a mostani tápegységet a dobozkájából és csak a ventit hagynám benne. Persze az áramot az alaplapról kapná!)
-
-
-
-
Látom beindult a topic!
Enszuke: ezek szerint nem csak én vagyok writeonly...
Egyébként még mindíg nem értem, milyen codec-ről beszélsz? Megint azt a tetves webm-ről van szó? Hol használják, hogy ennyire fontos lenne? A HTPC-nél a lényeg, hogy a VGA gyorsítsa a videólejátszást és a Flash tartalmakat... Most itt tartunk. A jövőt meg ki ismeri? Lehet 3-4-5 év múlva már a HTML5 (vagy 6?
) lesz az alap. Majd meglátjuk mi újság lesz akkor.
Az ár. Már megint ezen lovagolunk. Na tisztázzunk valamit ezzel a Corei3-mal kapcsolatban! Nem vitatom a teljesítményt és a fogyasztás is rendben van (a tesztek szerint, bár amíg nem látom a saját szememmel, addig mindig is fogok ebben kételkedni). ÉN NEM VENNÉK HERÉLT CELERON-T! Ennyi! Úgyis mindig teljesítménnyel jössz nekem, akkor nehogy már Celeron-t vegyek fele, meg harmad annyi cache-sel... Persze-persze a Celeroncs még így is megeszi a Brazos-t reggelire, de kérdem én: Kit érdekel?
Ha benézel a Brazos-os topicba, ott írják a kollégák, hogy az Intel integrált VGA-ja nem tudja a 24p-t... Nem tudom, nem néztem utána, de ha ez igaz, akkor eléggé cinkes, mert a mostani Bluray-es filmek mind 24p-sek, így aki tényleg HTPC-nek használja a masinát, rögtön vehet bele egy egyszerű VGA-t (min. 7-10eFt) és így sem az ár, sem a fogyasztás nem lesz "ocsóbb".
-
válasz
Rhino666 #108 üzenetére
Csak az a baj, hogy nem tudod neki megmagyarázni. Így meg meddő vita... Próbáltam-próbáltam, aztán teleszaladt a .... Hagyjuk! Nincs annyi szabad időm, amennyi kellene...
szerk: mellesleg teljesen egyet értek veled! Nálam is így van! Egy nagy teljesítményű, de nagy fogyasztású Intel 4 magos "munkára" (itt most inkább játékról beszélünk"), és egy kis teljesítményű (P3 Lol) és kis fogyasztású AMD filmre-letöltésre.
-
Hát én nem tudom, biztos bennem van a hiba!
Egy teszt atom es p3 procival. Ugy tudom, a brazos kb olyan gyors, mint az atom.
Ezt akárhogy nézem, itt az Atom-ot a P3-mal veszed egy kalap alá. A második mondatban meg az Atom = Brazos sebesség...
Egy korábbi hozzászólásodban meg olyat írtál, hogy Neked már nem elég a P3-on megszokott sebesség. És közben vastagon a Brazos sebességéről volt szó.
A regi c2d rendszered fogyasztasabol par dolgot kifelejtesz
Erre meg annyit, hogy a HDD-k inkább 7-8w-ot esznek, azt is akkor ha folyamatosan írsz-olvasol rá. A DVD meghajtó is leginkább menet közben fogyaszt, a sima áramfelvétele nem hiszem, hogy 1-2W-nál több lenne. A VGA kártya ül.
Szóval ez a téma ott csúszik el, hogy ha az új rendszerbe is bepakolod ezeket, akkor nem értem, ez hogy merül fel? A vidkarit húzzuk ki: még mindíg 55-60W-nál tartok... Ez hol kevesebb, mint a Brazos 33-36W-ja?
-
Nálad is writeonly mode van megint csak. Olvass el egy Brazos-Atom tesztet, aztán nem fogsz ilyeneket írogatni.
Nem szoktam fikázni, de amit Te művelsz itt a Brazos-sal kapcsolatban, az már a röhej kategória. Azt látom, hogy leginkább fogalmad sincs róla. Nézegess teszteket, aztán nem fogsz ilyeneket írogatni, hogy Pentium 3-as teljesítményű a Brazos.
A fogyasztás vita még nem zárult le, mert még mindíg nem hiszem, hogy egy sima 65W-os TDP Core2-es (akár Celeron) idle-be kevesebbet fogyaszt, mint egy Brazos. EMBER! Nekem volt 65W-os TDP-jű, de NEM Celeron-om és idle-be a komplett rendszer simán 65-69-W-ot zabált!!! A CoreI3 szériáról nem tudok nyilatkozni, a tesztek alapján tényleg jók a mutatók, de csak idle-ben. Bár való igaz, hogy terhelés alatt meg jobban is teljesít..
-
-
-
Érdekes. Főleg hogy használtam a rendezést... De már látom a problémát. Az igénytelenség... Intel Celeron E3400 CELERON! Ember, már a P4-nél is hanyagoltam a Celeron-t... De ha Te ennyire igénytelen vagy, akkor meg végképp nem értem, mit fikázod itt a Brazos rendszereket.
DDR2-t a lapnál ezek szerint elnéztem. Sorry.
nekem internethez keves a p3-on regen megszokott sebeseg.
Ebből látom, hogy nem használtál még ilyen Brazos rendszert, mert akkor nem írnál ilyen butaságokat.
A 2100T-t is Te hoztad fel. Nem en, mert a nem T-s procik is kb ugyan annyit fogyasztanak idle-ben.
Ezt nem én hoztam fel, hanem az általad belinkelt tesztben ezt használták. Örülök neki, hogy linkelgetsz mindenféle tesztet, aztán azt sem tudod, hogy mi van benne? Bájos!
-
Az a baj, hogy megint ennél az gyárilag "alulfeszelt" 2100T-s CoreI3-nál lyukadtunk ki... Enszuke kolléga váltig a fogyasztással meg annak a hosszútávú megtérülésével jön. Namost ez a típusú proci legolcsóbban 31 ropi és még akkor nincs hozzá alaplap...
A teljesítményét senki sem vitatja!!!! Csak az a baj, hogy sokszor felesleges ilyen "erőművet" (most képletes írva) tartani egy Firefox-ra, meg Youtube-ra...
-
-
Direkt vettem a fáradtságot, hogy megnézzem az Árgépen az árakat... Azért jópofa, hogy dobálózol itt a fogyasztással, meg az árakkal, de szerintem fogalmad sincs, miket írogatsz, de ne legyen harag! Tehát:
(Árak az Árgépről és a legolcsóbb modellek!)
Core2Duo + alaplap: Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz (10eFt) + ASRock G41M-VS3 (8000Ft) = 18.000Ft (max. TDP: 65W!!!!)CoreI3 + alaplap: Intel Core i3 540 (21eFt) + Asus P7H55-M LX (13eFt) = 34.000Ft (max. TDP: 73W!!!!)
AMD Brazos: ASRock E350M1 (22.000Ft) (max. TDP: 18W)
Namost ennél a pontnál alakul a dolog: az általad olcsóbbnak írt Core2, és kisebb fogyasztású CoreI széria még egész jól áll! (Megj: a Core2 4000Ft-tal olcsóbb, a CoreI3 meg 12.000Ft-tal drágább...)
Akkor vegyünk memóriát! Anélkül úgysem fog elindulni a gép!
- Core2-höz: DDR2-RAM 1GB PC2-6400 - NoName 2600Ft
- CoreI3-hoz / Brazos-hoz: Kingmax DDR3 1GB 1333MHz 1585FtA dual channel miatt eleve illik pariba venni (főleg az Intel-es procikhoz, a Brazon-nak nem kell, mert pont a memóriakezelést csonkolta az AMD). Tehát a további költségekkel (2x ram):
Core2Duo: 23200Ft
CoreI3: 37170Ft
Brazos: 251700FtNaszóval! Kemény 2000Ft-tal lett kevesebb a C2D-s rendszer, miközben a fogyasztása BIZTOSAN NEM kevesebb a Brazos-nál (hiszen ez még a 65nm-es széria, tehát a LEGRÉGEBBI C2D változat!).
A CoreI3 már eséllyel versenyezhet a fogyasztás terén, csakhogy 12e-rel drágább, mint a Brazos... Ráadásul az általad említett CoreI3 proci (igen, az az alulfeszelt, max. 35W TDP-sre gondolok!) margószélen 31eFt a legolcsóbb helyen és arra jönne rá az alaplap.
A sebességre meg csak azt tudom mondani amit HCL kolléga is írt, hogy nem mindenki Photoshop-pol, meg X264-et kódol! Aki csak Tűzrókázik, meg a háttérben fut a víruskergető, annak tök fölös a CoreI3!
-
Jó neked, hogy mindenféle 1080p-s tartalmat vitt a Core2-es procid. Én pont emiatt kezdtem el érdeklődni a DXVA-s gyorsítás kapcsán, mivelhogy jónéhány olyan filmet sikerült beszerezni, aminél enyhén szólva is elcsúszott a hang szinkronja a képtől. Lehet, hogy alacsony bitrátájú 1080p-ket szedtél le, ezt nem tudhatom.
A tesztek azért aranyosak, mert az első még tavaly novemberi és a cikkben írják is, hogy még TESZT RENDSZER van náluk, szóval biztosan megérte nekik levonni a konklúziókat.
A Prohardver-es cikk meg azért aranyos, mert gyakorlatilag jobbnak bizonyult a Brazos az Atom-nál, és hát mennyire szar ez a Brazos, mert "kevésbé volt sima a megjelenítési élmény"... Biztosan elolvastad Te azt a cikket? Nem azt írták, hogy egyáltalán nem megy, hanem észrevehető volt egy kis "prücök".
Szóval lehet hogy én WriteOnly vagyok, de szerintem Te is...Legalábbis a Read-del gondok vannak.
-
Szerintem hagyjuk ez a meddő vitát... Látszódik, hogy félinformációk alapján válaszol Enszuke kolléga a felvetett problémákra. Ez így értelmetlen.
Az külön tetszik, hogy az egész egy olyan cikkre épül, amiben pont a rendszerek alacsony fogyasztását mérték, erre (ahogy Te is említetted) egy 880W-os bicótápot használtak. Nálam a 4 magos játékgépet egy 450-es Chieftec hajtja... Lol.
Youtube + Flash +1
Brazos nincs egy éves +1
-
válasz
iMaverick #73 üzenetére
Még egy érdekesség ezzel a Core i3-2100T-mal kapcsolatban:
21-22W-os rendszerfogyasztást írnak rá max CPU terhelés alatt. Könyörgöm nézzétek meg a gyári Intel odalon: max. TDP 35W! Ha csumára terheli, nem kéne 35W felett lennie a KOMPLETT rendszer fogyasztásának? Van más is abban a gépben, erre a tesztrendszerük kevesebbet fogyaszt mint a proci TPD-je? Ez sántít! -
hosszutavon dragak, es meg a netezes is lassu rajtuk. Ha meg valami uj codec jon, honapokat varhatsz, mire kijon a hasznalhato driver. (wemb).
Huh? Szép sorban:
1, hosszútávon drágák? Most az áramfogyasztásra gondolsz? Szerintem valamit keversz! A C2D "ellenfele" a Phenom és annak valóban rosszabb a fogyasztásmutatója, de az nem is ilyen 7/24-es gépbe való! (Ahogy a C2D sem, én is most cseréltem le a sajátomat!)
A Brazos-nak inkább az Atom az ellenfele...
2, a netezes is lassú rajtuk? Micsoda? Lassabban fut rajta a Firefox?
3, valami új codec jön, hónapokat várhatsz, mire kijön a hasznalható driver? Hát ja, az AMD kb. a következő 1-2 driver frissítéssel kiadja és használom... Egyébként ez a wemb nem webm akart lenni? Csak azért kérdem, mert ezeket a nagyon új kodek-eket, mire használja is valami program, már támogatja a Catalyst! Szóval nem értelek.Mielőtt még valami megrögzött AMD pártinak tűnnék Neked, had írjam le, hogy a netezős-HTPC-m most egy AMD Brazos, míg a játékgép egy Intel QuadCore Q9300 3GHz-en túlhajtva, szóval mindkét "oldalról" van nálam PC. Az Ati-t meg már a Radeon 8500 óta nyomatom, NVidia-t nem vennék egy jó ideje.
szerk: Egy sajat meres: i5+ssd+2x4gb+panel tap=22W
Gondolom a proci integrált VGA-ját használod?
szerk2: ez a Core i3-2100T gondolom valami gyárilag alulfeszelt példány!!! Árukeresőn a legolcsóbb helyen 31eFt!!!! És akkor nincs még alaplap hozzá, meg VGA, meg ram, meg semmi sem. Korábban már írtam, hogy 20-rt megvettem a Brazost és 8000-rt 2x2Gb ram-ot...
-
Nem kötözködésképp, de egy Atom + ION páros nem jó? (Ha jól tudom, az ION hoz magával valami GeForce kártyát is, csak azt nem tudom, hogy az tudja a DXVA-s és/vagy CUDA-s filmgyorsítást?)
szerk: arról nem is beszélve, hogy csak szokott lenni a HTPC-s alaplapokon legalább egy PCI-X aljazat: tolsz bele egy félmagas Radeon-t és mehet is a fullHD...
-
Nekem is gyanús ez a 23k... Meg a 17k is. Ráadásul ha ennyire olcsó lenne az Intel, akkor miért nem vesz mindenki azt?
Mellesleg én egy Core2Duo-ról (igaz 65nm-es volt) nyergeltem át erre a Brazos-ra. Vagy két évig üzemelt a C2D, míg rájöttem, hogy mi a fenének szívjon annyi áramot le a hálózatról, ha az életbe nem használom ki? Ha teljesítmény kell, arra ott a játékra használt 4 magos QuadCore! A Brazos meg szép csendben töltöget le 0-24-be. Ha meg filmezni akarok, akkor sem kell bekapcsolni, hiszen már eleve jár a masinéria....
-
Valóban inkább Brazos!
Használtan vettem:
Asrock E350M1: 19000Ft
Fujitsu-Siemens Scenic M320 ház+táp: 3000Ft
DDR3 Kingston Valueram 1333MHz 2x2GB: 8100Ft (ez újonnan)A többi adott volt (HDD, előlapi LCD panel)
Ez így fogyaszt 33-36W-ot, a terheltségtől függően.
szerk: mindez Win7-tel. Így most NAS, média lejátszó egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest