- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Pedig egy 13"-os gép sokkal olcsóbb és igazából nincs sok különbség méretben
13.3" sem fér bele a kedvenc oldaltáskámba, két könyv, egy zenelejátszó, egy mobil és esetleg némi csomagolt kaja mellé. Nem a súllyal van bajom. Sokáig megfelelt a 4:3-os 14.1" Thinkpad-em, de már nem akarok mindig hátizsákkal járni.
Rákerestem a típusra és az első 4 találatot néztem, erre te magad is belinkeltél másik 3 oldalt, így összesen 7 oldalon volt feltüntetve Intel GPU-val és egyik helyen sem volt szó arról, hogy mással is kapható, ne haragudj, de egy fórumbejegyzés miatt ennél bővebb nyomozást nem áll szándékom folytatni.
Erre csak azt tudom mondani: ha lusta vagy keresni, akkor ne állíts nagy mellénnyel valótlan dolgokat. Magyarán vedd a fáradságot, hogy utánanézz. Lehetőleg hiteles helyen, mint a Thinkwiki (a notebook.hu adatbázisában sokszor van tévedés). Mellesleg az usanotebook.hu-s linken mintegy véletlenül ott volt a switchable GPU-s változat is. Persze, aki csak annyira hajlandó, hogy felületesen keressen...
Azt csak halkan jegyzem meg, ha ezt a T400-at és egy MBP-tegymás mellé teszünk, akkor 10-ből hány ember fog habozás nélkül az Apple gépe felé nyúlni?
(Tudom, hogy ízlések és pofonok, de számomra a Lenovo gépei egyszerűen rondák.)Más dizájn, de az egyéni ízlésed, amit megpróbálsz közvélekedéssé feltolni, továbbra sem érv egy termék minősége mellett vagy ellen. Én a Macbook (Pro) dizájnjára azt mondanám, hogy eyecandy, a T400-ra, hogy utilitarista. Mind Apple-termék, mint Thinkpad szerepel a világ design-múzeumaiban.
-
moonman
titán
ahhoz kell egy ftp account, egy ftp program és még mindig nem biztos, hogy a másik telefonon van internet-elérés és ftp program. egyszerű.
"Nokiáról próbáltam anno kolléga Samsungjára"
butatelefonokat most hagyjuk.nem azt mondom egyébként, hogy napi rendszerességgel használt funkció, de amikor kell, akkor nagyon jó, hogy van.
-
moonman
titán
"Az iTunes-ban vásárolt tartalmat meg 5 készülékre töltheted rá és korlátlan számban játszhatod le."
már megint tereled a témát, de szerintem 6 az több, mint 5.
"The Zune pass allows for 3 Zunes to share the downloaded DRM content as well as the content to be downloaded on up to 3 computers."
viszont nem erről beszéltem. csak a tisztánlátás kedvéért:
" iTunes currently allows up to 5 computers to be authorized on one account. It does not allow you to transfer imported music files between computers. This may be necessary to back songs up, transfer songs to a new computer, or restore music after a disk failure using an iPod as the backup source."
namost azt csináld már meg, hogy iPod-ról iPod-ra wifin (vagy akárhogy) átküldesz egy drm védett fájlt. köszi.
-
-
Igen, kapsz is a pénzedért szép DRM védett alacsonyabb bitrátájú szemetet.
iTunes:
"As of May 29, 2007 tracks on the EMI label have been made available in a DRM-less format called iTunes Plus. These files are unprotected and are encoded in the AAC format at 256 kbit/s, twice the bitrate of standard tracks bought through the service."Zune:
"Music is offered in DRM-restricted WMA format (2-pass CBR at 192kbit/s) or non-DRM MP3 format (up to 320kbit/s) for a per-song or per-album fee, or via Zune Pass monthly/quarterly subscriptions."most akkor melyik is az alacsonyabb bitrátájú?
-
moonman
titán
"Igen, kapsz is a pénzedért szép DRM védett alacsonyabb bitrátájú szemetet."
ezzel igen mellélőttél. a Zune Store még a nagyonfüggetlen sajtósok szerint is jobb ár/érték kínálatot nyújt, mint az iTunes, a Zune Pass egy nagyon ütős dolog. a minőségről:
"Music is offered in DRM-restricted WMA format (2-pass CBR at 192kbit/s) or non-DRM MP3 format (up to 320kbit/s) for a per-song or per-album fee, or via Zune Pass monthly/quarterly subscriptions."
mellesleg én most arról beszéltem, hogy pénzért vásárolt, DRM-mel védett zenét is szabadon átküldhetsz bármelyik másik Zune-ra, 3 lejátszás erejéig. jé, mégis van kibúvó?
jelzem, megint ott tartunk, hogy ugyanaz a zene máris "szemétnek" minősül, amint nem iPod-on hallgatják.
és akkor az almások nem sznobok.
-
moonman
titán
"Egyébként a WinMo közel 6 éve nem fejlődött számottevően"
ezek szerint 6 éve láttál utoljára Windows Mobile-t. kis olvasnivaló üres ötperceidre, különös tekintettel a "New features/built-in applications" részekre.
-
-
-
moonman
titán
"A BT adatküldés meg most sincs a rendszerben és nem is lesz, az Apple nem fogja felvállalni, hogy a vele szerződésben álló több tucat kiadó bármelyike is beperelje azért, hogy jogvédett tartalmat lehet megosztani a készülékkel "
ennyire szar magyarázatot azért ritkán hallani. a desktop OS X-ből tehát mikor fogják kivenni a tcp/ip-, bluetooth- és wifi-kapcsolat lehetőségét, az USB-vel együtt? már csak azért, nehogy jogvédett tartalmat osszon meg valaki.
-
3.1.2
* Resolves sporadic issue that may cause iPhone/ iPod touch to not wake from sleep
* Resolves intermittent issue that may interrupt cellular network services until restart
* Fixes bug that could cause occasional crash during video streaming
* Adds separate usage metering for tethering dataennek eléggé bugfix szaga van
-
vsgaborr11
tag
Szerintem azért amikor a blue-tooth adatküldést,meg a copy-paste funkciók beépítését csak 2 évvel az eredeti készülék kiadása után hozták el,és úgy hirdették:"Ilyet is csak most találtak ki,hála az Apple-nek!",akkor azért eléggé felment bennem a pumpa...Nem tudom eldönteni most már,hogy az Apple-nek mi a feature és mi a hiányosság
Amúgy igen,örülnék neki,ha olyan tempóba jönne frissítés-hegy WM-re,mint iPhone-ra. -
moonman
titán
iPhone 3.0.1 Released, Fixes SMS Bug
Apple launches iPhone bug fix which will hopefully improve 3G reception and end dropped calls.
iPhone passcode bug - fix identified
Apple has released its biggest iPhone security update yet, fixing bugs in the mobile phone's browser, mail client, and Bluetooth networking server.
stb, stb, stb.ne, ne magyarázd meg.
-
bmwk1200s
őstag
Na...akkor jó!
Amúgy hogyan kell megváltoztatni a jelszót? Gondolom az új jelszót nem árt megjegyezni...
Mi is pontosan az az SSH? Csak azért kérdem, mert akkor eddig tévhitben voltam, azt hittem annak mindig futnia kell!Akkor most a tableten ugyan az a rendszer fut majd, mint az új iPhone-on? Vagy lesz valami átjárhatóság a szoftverek tekintetében? Gondolom csak nem kell egy már meglévő iPhone szoftvert átírni a tabletre külön....a fejlesztők örülnének!
-
teljesítmény, sebesség... ezek tweakek, nem nélkülözhetetlen hibajavítások. egyedül az SMS érkezésekori kijelző ébredés hibája, ami tényleg hiba ebből a listából
(#114) bmwk1200s: ha nem változtatod meg a root jelszót, akkor igen. további infók itt
-
törölt tag
Már ezerszer írtam, de akkor neked csak itt, csak most még egyszer. Van sajátom.
Akkor mondd, hol lehet megoldani az umlaut kezelését, ha ennyire okos vagy?
Mobilnet? Netet használni. mivel nincs benne mobil net, talán neked is feltűnt a készülék típusa, így csak wifivel tudom használni, akkor meg inkább valami nomrális méretű készülék.Frissítés: nem működik- vagy fizethetek érte, egyelőre a netes fizetést kihagyom, vagy próbálkozom Karma által már ajánlott megoldással, amire viszont nem megfelelő verziót mond. Nem lehet frissíteni valami okból kifolyólag.
készülékre duplikált, nem gugliba. Ott minden rendben.
Azért gondolom érzed, hogy egy alig pár éves gyerek és egy sokéves felnőtt között jelentős különbségek vannak kreativitás, intuíció között. S asszem pont te emlegetted Pista bát, s nem az unokahúgodat.
-
biker
nagyúr
a jailbreak sem bonyolult, gyakorlatilag egy gombnyomás, nem kell egyikhez sem különösebb utánaolvasás ma már (míg egy reg módosítást azért nem tudsz a kisujjadból kirázni).
Viccesen mondva iPhone-on még a hack is felhasználóbarátna, itt már kérem én is, hogy állj meg
a 3G-n egy gombnyomás (és 5-10 perc várakozás) tényleg, de tudtommal 3Gs-en NEM, rendesen hackelni kell ssh-ból, meg a legújabb fw/sw párossal nincs is még jó JB
és ha úgy felejted, mert nem zárod vissza az ssh-t, még jól fel is törik a szifonod.
http://szifon.com/2009/10/14/az-uj-3gs-t-nem-lehet-jailbreakelni/ettől eltekintve én is várom a táblát, mert táblát akarok magamnak, de nem windowsal, ha nem tetszik/drága lesz, akkor marad mégis a wines tablet
-
Tim82
félisten
Minden bizonnyal, a gond az, hogy a T400-asban Intel Graphics 4500MHD van.
Minden bizonnyal az a gond, hogy van Intel 4500MHD-s, valamint 4500MHD + HD3470 switchable GPU-s T400 is. Csak neked, csak most - egyébként hasznos oldal, vannak, akik évek óta ismerik és használják, szeretettel ajánlom!
Nem bírom megállni, pedig esküszöm, igyekeztem ellenállni a kísértésnek, hogy feltegyem a kérdést: te tulajdonképpen valamilyen Apple-fejlesztette szupertitkos keresővel keresel Google/Bing/Yahoo stb. helyett, amelyik a konkurrencia termékeit nem mutatja, vagy csak téves információkat ad? Vagy ez nem bug, hanem feature? Esetleg human error, change user?
Mennyi is a 13.3" Unibody Macbook súlya? ~ 2 kg? Merthogy a T400 ~ 2,1 kg, ami bőven vállalható. (Azóta meg kijött a T400s, ami még könnyebb, vagy lehet venni X300/X301-et, bár ott valóban le kell mondani a dedikált GPU-ról.)
Bár számomra mostanában a 13.3" sem tartozik már a hordozható kategóriába, ezért cipelek egy travel akksival együtt másfél kilós subnoteszt inkább.
-
Tim82
félisten
9400M (ha jól emlékszem a 9400GT mobil megfelelőjének nevére) vs. HD3470? Valóban, a notebookcheck.net-en 2 egész hellyel lejjebb van az utóbbi a teljesítmény alapján felállított listán.
*
Attól még, mert nem tudod, hol keresd, nem kell hülyeségeket állítani. Pl. vagy ez (bár szerintem ez az ár irreális). Esetleg ez? Három példa, három elég közismert, nagy forgalmazótól, árakkal. Nyilván azért nem találtad, mert kifutott, már nem forgalmazott gép.(előre látom persze, hogy amibe bele fogsz kötni, az az, hogy miért nem a hibrid GPU-s modellt kerestem elő, de most csak három példát szedtem elő T400-ra, hiszen annyira nehéz megtalálni ezt a szegény elavult gépet.)
Hogy nagyobb, az tény. 13.3" vs. 14.1". De ez nem mondható annyira soknak...
Van még valami?
-
erdoke
titán
"itt sincs alapból szótár hozzá"
Nem emlékszek, hogy bárhol bárki úgy nyilatkozott volna, hogy a HD2-n nincs szótár az xt9-hez. Én aktiváltam először a magyart, és az első pillanattól kínálta fel a lehetőségeket.
A LED-et érdemes is lespórolni, arról híres, hogy milyen sokat fogyaszt. -
vsgaborr11
tag
"A tippelt neve iSlate, vagyis i-palatábla, ha erről nem jössz rá, hogy lehet arra írni, akkor nem tudok segíteni"
Tippelt. Az,hogy biztos így hívják,azt senki nem tudja.
"A január elején bejelentésre kerülő Apple internettábla várhatóan iSlate éven érkezik majd és Innolux multitouch kijelzővel."
Idézet a hírből. Egy szóval sincs leírva,hogy van-e OLED,csak azt,hogy Multi-Touch. Ezek szerint nem OLED lesz. Kevert megoldást(kapacitív-rezisztív) tudtommal még nem tudtak csinálni eddig,rezisztív multi-touch-hoz meg nagyon erős hardver kell,és még az is csak tervezőpadon van.
"no meg kapacitív kijelző esetén is lehetséges a stylus használat"
És milyen árban van egy kapacitív stylus?Rezisztív kijelző ezért előnyös:ha szeretnéd,egy vonalzó végével tapicskálod a kijelzőt. Vagy körömmel.
"Majd megtudjuk, ha bejelentik és majd akkor szétfikázhatjuk, ha van rajta mit."
Jó ötlet!Hagyjuk abba az értelmetlen vitát. Úgyis a Szent Jézus-parafatábla nyerne.
-
vsgaborr11
tag
És jegyzetelni?Azt hogy tudok?Oké,bal kézzel fogom,de jobb kézzel hogy tudok írni?Ja tényleg,ott a Stylus. Ja mégsem,mert az iTablet kapacitív kijelzőt használ. Amúgy meg ki szokott egér mozizni?Szerintem senki,ott a nagy TV,24 colos monitor,majd pont ezen fogok mozizni. És mennyire fogja fogyasztani az aksit?Ha olyan könnyű,akkor kábé 30 percig tudom majd használni...És OLED kijelzőt sem használ,amivel csökkentenénk az akku fogyasztást,de ez is biztos feature. javíts ki,ha tévednék
-
erdoke
titán
Az ott összegyűjtött registry módosítások
- egy része szándékosan van tiltva (N-es WiFi pl.),
- másik része elérhető a Win-es menüben (LED villogtatása pl.),
- harmadik része pedig az újabb ROM-okban változott (magyarítva veszed pl. a készüléket, vagy letöltöd a Sunnysoft-tól a magyarítást).Ráadásul bármilyen registry módosításból 1 perc alatt csinálok CAB-es telepítőt, akár az összeset össze tudom rakni egybe. Azért maradt a gyűjteményben Reg buhera formájában a többség, hogy tudjuk, mi mit állít, és így egyszerűen, külön-külön is vissza tudjuk csinálni.
BTW, iPhone-on hogyan tudod aktiválni az N-es WiFi-t, a LED-es visszajelzéseket vagy éppen a magyar xt9-et?
-
WiZARD
addikt
jegyzetelni? hogy?
gepelni kenyelmesen egy feedback nelkuli kemeny uveglapon fos. olvasni ott van ezer ebook, normalis "kijelzovel", amit jo nezni es keveset fogyaszt. filmet nezek otthon 90" meretben, jo hanggal, es nem egermozizok. netezni meg ott a desktop-notebook-netbook.konyvet is utalom, mert mindenhogy kenyelmetlen tartani....
-
de tudnék írni olyanokat is, amik hibajavítások, vagy alapvető működési problémákat javítanak.
írj. ha tényleg akkora problémák, akkor belátjuk, hogy igazad van.
(bár nem tudom, hogy mennyire volna a Microsoft sara, hogy a HTC milyen telefont ad ki, de hagyjuk ezt most)Egy iPhone a dobozból kivéve is gyorsan és üzembiztosan dolgozik, a funkciói meg az átlag felhasználóknak megfelelnek
azért a copy-paste-nak biztos tudott volna örülni a nagyérdemű. vagy az MMS-nek. vagy a videófelvételnek. ha jól rémlik ezek sokáig nem voltak részei az iPhone-életérzésnek
magyar nyelv van már az iPhone-ban? -
moonman
titán
és az, hogy van hozzá registryből elérhető módosítás, az nálad feltétlenül azt jelenti, hogy a nagy tömegek enélkül nem is tudják használni, sőt be sem lehet kapcsolni. gratula.
tudod te, mi mindent meg lehet csinálni Windows registry-ből, aztán kérdezz meg 100 usert, hogy mi az a registry. és ettől fuggetlenül vígan elvannak vele.
nem tudom már máshogy mondani, kb. ott tartunk, hogy szerinted ahhoz, hogy valaki repülőgépre szálljon és átutazzon amerikába, hónapokig tartó űrhajósvizsgát kellene tennie.
de visszakérdezek, miért is van az, hogy alapvető funkciók csak illegálisan feltört iPhone-nal vehetők igénybe? vagy ez az újkori innováció meg felhasználóbarátság?
-
moonman
titán
" a többség biza nem akar vaskos kézikönyveket bújni, meg registry-t hackelni"
bazdmeg - már bocsánat - a többség biza kurvára nem búj vaskos könyveket meg hackel registry-t. épp az előbb kérdeztem, miért nem tudsz sztereotipia-mentesen, normálisan vitázni, de úgy látom, hiába tettem fel a kérdést, megint write only módban vagy és csak fújod az Apple-marketingbullshit baromságokat.
-
Add a kezébe Pistabának aki már vagy 70 éves és 3 perc után vágja a sarokba, hogy használhatatlan, mert Ő már nem akar ilyen vackokat megtanulni.
Pistabának nem kurvára mindegy? ha teljesen új neki, akkor tökmindegy, hogy melyikkel kezdi, ha akarja bármelyiket megtanulhatja. ha meg nem, akkor lehet százasszög egyszerűségű az Apple, azt is a sarokba fogja vágni 3 perc után
(#41) Ulkesh mikor láttál te utoljára Windowst/Microsoft terméket? registry hack.... tudod te mikor kellett utoljára registry-t buherálnom bármilyen MS terméken? amikor az nVIDIA driverben bekapcsoltam a Coolbitset, hogy legyen overclock a VGA-mon. valamikor 2003 körül XP alatt.
szóval miért is kellene bárkinek a registryz hackelnie?mert a többség biza nem akar vaskos kézikönyveket bújni, meg registry-t hackelni. Mára már próbálnak ők is emberbarátabb felületet kalapálni a Windows Mobile rideg és valljuk meg ronda UI-ja fölé, hogy a készülékei eladhatók legyenek.
ja, mert a csúnya GUInak tényleg sok köze van a registryhez. -
beencee
őstag
A "felület probléma" ráadásul nem csak az eszköz oldalon jelenik meg (oprendszer, vagy front end alkalmazások), hanem baromi erősen tartalom oldalon is. Gondoljátok meg, a weblapok hány százalékát lehet kezelni mondjuk egy valódi, "ujjas" érintőképernyős környezetben (úm.: no egér, no billentyűzet. no stylus)...
moonman
Hát a megérzéssel nem tudok vitatkozni, azt pedig én is jeleztem, hogy az áttörést nyilván nem mennyiségileg értem.
-
moonman
titán
"Add a kezébe Pistabának aki már vagy 70 éves és 3 perc után vágja a sarokba, hogy használhatatlan, mert Ő már nem akar ilyen vackokat megtanulni.
Ugyanez a Pistabá egy iPhone-t elsőre tud majd kezelni "jaj, jóvan hagyjukmár a hüjeséget megint.
"Az is más kérdés, hogy ki él a való világban? Az aki szeret a gépért létezni, naphosszat azt piszkálni, órákat kutatni a neten és folyamatosan tanulni, hogy a készülékét használni tudja, vagy az aki szerint az eszköz van értünk és csak kiveszi a dobozból és használja?"
miért van az, hogy értelmes vita helyett folyton bemenekülsz a sztereotipia-erdőbe? az informatikusok meg mind pocakos, pattanásos, szemüveges, izzadtságszagú agglegények.
-
moonman
titán
nem hiszem, hogy bárki elcseszett volna bármit. tapasztalatok nélkül, elsőként* nekiindulni valaminek elég kockázatos. szépen fejlődik a touch technológia, meg lehet nézni egy XP Tablet PC Edition és egy Win 7 közti különbségeket érintőképernyőn.
*az iPhone sem véletlenül lett ekkora siker, szépen kivárták, amíg kiforr minden szükséges technológia, összegyúrták és arattak vele. az sem véletlen, hogy épp ezért minden harmadik ember úgy képzeli, hogy iPhone előtt nem létezett érintőképernyő meg telefon. sosem terjedt el annyira, hogy a nagy tömegek elkezdjenek vele foglalkozni. itt elismerem az Apple képességeit, jól válogat össze cuccokat és jó körítéssel adja el. (más kérdés, hogy van, akit ez meghat és van, aki a való világban él.
)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A január elején bejelentésre kerülő Apple internettábla várhatóan iSlate éven érkezik majd és Innolux multitouch kijelzővel.
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest