- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ha lehetőséged engedi, akkor persze érdemes lenne. Ahogy írtad is, amennyiben az anyagi kereted ezt engedi meg, akkor is lehet jó döntés.
Használt példány esetén van gyári akkut (nem gyárinak mondott, hanem tényleg gyári akkut), vagy eredeti Nohont tegyél / tetess bele.Ahol korlátai lesznek az eszköznek az fényképezés kevés fénynél (a mostani technikák ebben sokkal jobbak), illetve az üzemidő. Amennyiben nem lógsz rajta egész nap, akkor azért elég lesz.
Vágj bele bátran
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz telefon6310 #8274 üzenetére
XS-ről váltottam 13pm-re.
Először fura, mát nem mennék lentebb méretben.
Azt tanácsolom, hogy vedd meg a 13 prót, ne cégre online és használd 10 napot (meg fogod szeretni). Ha nem tetszik, akkor “csak” elállsz a vásárlástól.
Mindenképp érdemes váltani, ha az anyagiak megengedik. Jelentős az előrelépés
-
addikt
Sziasztok! 3 éven keresztül voltam itt a topikban (főleg read only). Egy élmény volt Váltottam 13PM-ra.
-
-
addikt
Már sokszor az xs is nagy (megszoktam). Tesómnak i12 van ráadásul szilikon tokban. Nagyon nagy. Úgy voltam vele, ha már az is nagy, akkor legalább mikor jól jön a nagy méret (tartalom fogyasztás, akku idő), akkor legyen tényleg nagy. Így lett a pro max belőle.
Az előbb kihagytam a 120Hz-et. Ipaden láttam, zongorázni lehet a különbséget
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Néha ~1 órát meg a gps és úgy már kevesebb, mint 20%-kal érek haza. Szóval nekem az üzemidő jól fog jönni.
Végre megszabadulok az inteles modemtől (átlag felhasználónak nem jelent semmit, de én örülni fogok neki).
Sokkal jobbak lesznek a kevés fénynél készített képek, vagy a gyors mozgásban készített kép lesz élesebb.
Szóval nálam csere lesz 13PM256-ra.
-
addikt
Az új széria megjelenését várom, hátha attól megjavul. Szintén 2 db telekom előfizetés.
Ha az sem oldja meg a problémát, akkor megszabadulok a cégestől és fizetem magamnak a nagyobb telefonszámla költségeket. Már mindent is megpróbáltam. Egyedül a céges sim nem volt még cserélve (macera).
-
addikt
válasz trobi28 #8027 üzenetére
Megértelek. Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy az Apple a biztonságra hegyezi ki a kommunikációt. Amennyiben nem körültekintően jár el, akkor az érthető módon nagyobb baj, mintha nem is csinált volna semmit. Ezzel együtt azt gondolom én is, hogy hamarabb is be lehetett volna vezetni (mondjuk akkor, amikor a maszk detektálása után egyből kérte a jelkódot a rendszer).
-
addikt
válasz PACSA75 #7837 üzenetére
Egyet értek abban, hogy túl van tolva az akku ügy.
Aprópénzzel nem annyira értek egyet, mert 24.990,- (nekem ez nagyon nem apró).Arról nem beszélve, hogy sehol nincs készleten, megrendelik, hagyjam ott a telefont, két nap és mehetek érte (ez volt kedden, ma annyit mondtak, hogy talán hétfőn (természetesen nem hagytam ott a telefont, csak megrendeltem az akkut)).
Megjelenéstől megvan a telefon. Korábban simán kibírta a napot, de már sokszor nem, vagy 1-3% körül rakom töltőre.
Most 85%-os.
Néztem bele nohon akkut is, az is ~12K viszonylag sok idő, amíg megjön, nincs róla számla, nem gyári és még magamnak is cserélhetem ki.
Maradtam a gyárinál (a “vízállóság” kérdését a nem gyári technológiás csere esetén nem is említem).
-
addikt
válasz TheBikerider #7749 üzenetére
Nem, a mini sokkal jobb. Ha egymás mellé tettem a két kijelzőt ráadásul az is szebb volt.
Elég jól sikerült a mini nah
-
addikt
válasz Tibee86 #7743 üzenetére
Tegnap érkezett meg a feleségem minije. Nekem Xs van.
Amikor kezembe fogtam, akkor olyan érzésem támadt, hogy ez a telefon méret, átérem, könnyű, kicsi és a kijelzője mégis nagy (nyilván nem akkora, mint az XS-nek, de jóval nagyobb, mint a SE2016-nak).
El is gondolkodtam a cserén, hogy enyém lesz a mini, az asszonyé meg az XS, de...
... kis gyerek van a családban és hát fényképek minősége messze jobb, főleg gyengébb fényviszonyok mellett, a nagylátó kamera is szuper...
Az lett a döntés, hogy még 1 évig jó nekem az Xs, aztán jövőre megveszem a MAX verziót, akármi van. Remélem lesz 120Hz és ujjlenyomatolvasó A mini után az Xs nagy, de ha már kezelhetetlen egy kézzel, akkor tényleg legyen nagy a kijelző és nagy az akku idő.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Cseréltetett mostanában valaki akkut az istyle-ban (természetesen gyárit)? Ha nem veszek új telefont, akkor cseréltetnék egyet, de nem akarok telefon nélkül maradni. Jó lenne, ha meg lehetne várni.
Itt jegyezném meg, hogy a lélektani 20K-s (amúgy ezt is magasnak tartom) árat azért sikerült túllépniA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz zozika2 #6853 üzenetére
Attól is függ, hogy mire használod a telefont, neked mi a fontos egy telefonban.
Van sok előnye a SE-nek is (méret, soc), meg van a sok az XS-nek is (kijelző, méret, akku, tele kamera, 4GB ram)
Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb neked.
-
addikt
Szerintem arról van szó, hogy az alap kamera a kiindulási alap. Hívjuk "1x"-nek.
2. kamera esetén hívjuk "2x"-nek ("ez hozza" közelebb a témát). 1 a 2 kétszerese.Ahol van 3. kamera ("a kicsinyítés" miatt) hívjuk "0,5x"-nek.
"0,5x" szorozva 4-gyel egyenlő "2x"
Bocsánat a konyha nyelvért, de nem értek hozzá jobban.
-
addikt
Nem számonkérés akart lenni, hogy hogy nem használtad. Sokkal jobb, kényelmesebb, gyorsabb. Ébredéskor ha bármit megnéznék a telefonon nem triviális feloldanom. Nekem is mágneses a csatlakozó (nem számít), ez nem számít, ha megy a navigáció kikapcsolt kijelzővel, amit be akarok kapcsolni, mert beértem a városba...
Ahogy írtam is, szerintem egyszerre lenne jó mindkettő azonosítás lehetősége és döntsön az adott szituáció, hogy melyik a jobb.
-
addikt
ApplePay-t használtad touchidvel? Oldalt fekve (te magad) szoktad használni a készüléket? Ébresztőórának, vagy ébredés után is használod? Autóban tartójában a döntött szellőzőrostélyon?
Valószínűleg a többségre nem a válaszod.
Én is szeretem a faceid-t, de szerintem a touchidval együtt lenne a tökéletes.
-
addikt
válasz chelseafan94 #4681 üzenetére
Ez nem így működik.
Egyet értek veled abban, hogy benne kellene lennie. A gyártó szerint nincs benne, amiről a vásárlást megelőzően meg tudtál bizonyosodni, ha nem is olvastál mindent át, kérdeztél rá mindenre. ha a fórumot olvasod le volt írva többször több helyen.
Aki ezzel nem ért egyet, az nem vesz ilyen készüléket, vagy ha igen köt rá biztosítást.
Még 1x, értem a problémádat, igazat is adok neked, de a "megoldás" esetedben csalás. Továbbá ami kifejezetten idegesít a többiek esetében, hogy propagálják azokat, akik ezt üzletszerűen végzik. Bezzeg a warez dolgok, függetlenítés üldözve van...
-
addikt
válasz B-L-A-C-K #4671 üzenetére
A garanciális feltételekben az van leírva, hogy vízálló, továbbá le van írva, hogy garanciát vállal rá a gyártó beázás esetén
Szerintem nem vízálló.
Majom banán példára hivatkozva. Lehet biztosítást kötni, ami erre is való.
Nem kell csalásra bíztatni senkit.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Semmit nem vettem észre, azon kívül, hogy a zárolt képernyőn még mindig az akku %-ot látom a dátum helyett. A fantom billentyű akadások a kezdőképernyőn lapozáskor nem tűntek el... A többi dolog működik (legalább is, amit használok).
-
addikt
-
addikt
Akkor, hogy picit árnyaljam a képet. Semmifél tokot fóliát nem használok. Kötöttem biztosítást és vigyázok a telefonomra.
Mindig szép állapotban tudom eladni őket, pár egyszerű szabályt betartva.
Bal zsebemben van mindig a telefon és semmi más. Csak olyan helyre teszem le, ahol nem karcolódik.Ui.: a biztosítás nem olcsó, de így úgy tudom használni a telefont, ahogy megtervezték
-
addikt
válasz B-L-A-C-K #2449 üzenetére
Legnagyobb undormány dolog. Az ilyenek miatt tolnak ki a normális garanciális igényekkel rendelkezőkkel...
Nem írok csúnyát, legyen annyi elég hozzá, hogy korábban elég volt előben a hibát reprodukálni, 50 perc alatt megkaptam a csere telefont (ebből 40 perc sorbanállás volt). Igazán köszönöm az ilyen embereknekA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
Sziasztok!
A dual simet használókat kérdezném. Van aki rájött valamilyen tartós megoldásra, hogy ne legyen bizonyos idő után elérhetetlen?
Az e-sim az alapértelmezett (Telekom).
Fizikai sim alapértelmezett mobilnet (Telekom).Az esim számomat újraindítás után valamennyi idővel nem lehet elérni, nem kapom meg az sms-eket stb...
Ki be kapcsolom a készüléket (korábban az airplain mód is segített, mos már az sem) és egy darabig megint jó.
Ha valaki talált hosszú távú megoldást, vagy van T-s szakember a témában, akkor segítsetek kérlek, mert nagyon frusztráló a dolog.
Ui.: már a béta időszak alatt is használtam. Az e-sim újragenerálást még nem próbáltam. A VoLTE mindkét esetben tiltva van (e-simnél tuti, céges fizikai simnél, csak a menüben van kikapcsolva).
-
addikt
válasz Gombócka #2124 üzenetére
Nálam is pontosan ugyan ez a helyzet. Aktuális legfrissebb nyilvános bétán vagyok. Várjuk a frissítéseket.
ASRMartyn: akkor a telekomnál az esim esetén nincs új verzió, revízió vagy bármi (bárhogy is hívják), ami segíthetne a dolgon
-
addikt
Használok e-simet, és céges fizikait is.
Ha parkolok, akkor a válasz sms, van hogy 1 óra múlva jön csak meg. Rendszeresen nem vagyok elérhető.
Rendszeresen nem tudom használni a mobilnetem a céges telőn... ilyenkor airplane mód vissza és egy darabig megint működik.Külföldi fórumon olvastam valahol, hogy volt akinek az e-sim újragenerálása oldotta csak meg a problémát.
Még nem próbáltam ki.
-
addikt
Már pár napja 2 simmel használom és a problémám sem oldódott meg, de ha minden igaz, akkor a 4G-t átállítottam csak adatra a céges kártyánál, kemészüléket újraindítottam. Reméljük a legjobbat.
Egy biztos, addig még csak e-simmel használtama a készüléket minden hibamentes volt
-
addikt
válasz TheBikerider #1657 üzenetére
Arra gondolok, hogy nálam van-e a gond vagy a szolgáltatónál, mert bár elmondta az ügyintéző, hogy a szolgáltatás (VoLTE) tökéletesen működik, de “megsúgta”, ha mégsem érnek el, akkor az újraindítás segíthet
-
addikt
Uborka szezon van látom, mindenki várja a frissítést
Hétfő óta használom a saját számom és a cégeset (fizikai sim) együtt. Féltem tőle, hogy az üzemidőt hogyan befolyásolja a 2 szám, de nem vettem észre semmi jelentős változást.
Az elvártak szerint működik, két alkalommal az e-simet ki illetve vissza kellett kapcsolnom, mert nem tudtak hívni. Ezt nem tudom azért van-e, mert bekapcsoltattam az VoLTE-t még aznap mikor elkezdtem együtt használni őket, vagy valami más bug.
Annyi megjegyzés még, hogy valamiért azt gondoltam a céges kártya vodás, de telekomos az is végül.
-
addikt
Akik használják már a dual simet, tőlük kérdezem.
Ha az egyik számon csak a netet használnám, míg a másikon telefonálnék, akkor a következő esetekben mi történik?
* safari tölt be egy honlapot valaki hívna a másik számon...
Jól gondolom, hogy net leáll, hívás kicsörög nálam?
* az előző esetben, ha felveszem a hívást és telefonálás közben internetre lenne szükségem, akkor azt a netet legalább tudom használni, ami ahhoz a kártyámhoz van, amin hívnak?A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
válasz DuDieHUN #1455 üzenetére
Neked kell eldönteni. Ha szeretnéd használni 2 simmel, akkor mindenképp. Ha videózol vele és számít a stereó hang, akkor is. Ha sokat fotózol, akkor is érdemes.
Minden más esetben ha a fentiek (remélem nem hagytam ki semmit) neked nem fontosak, akkor nem éri meg a +50K-t.
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #1380 üzenetére
Érdemes váltani, előrelépés kesz sok szempontból, amit nagyon nehéz megszokni az a méret a control center elérése nekem 2 kezes lett és hülye helyen is van. Sokat használnám a homekit miatt.
Az apple pay használata is bénább és lassabb lett. Sokkal jobb volt még az ujjam az olvasón terminálhoz tartottam működött (ma is elfelejtettem), hogy itt dupla power “belenéz”, aztán lehet érinteni csak.
Fentiektől eltekintve jobb lett minden, mint i7-en (kivéve, hogy itt elég volt kifizetni a 64-es verziót, i7 128GB-os volt).
-
-
addikt
Volt itt egy kis “hiszti” az e-sim kapcsán. Írtam is korábban, hogy elhajtottak, majd talán év vége felé...
Szerencsére Spidee fórumtárs megosztotta siker élményét, hogy neki megy a Telekomos e-sim. Írtam neki privátban és segített (ez úton is hálásan köszönöm ).
Lényeg: már nekem is működik, kivettem a fizikai simet és mégis tudok telefonálni
Amik kellenek hozzá:
iXs vagy iXs Max
Telekom előfizetés
iOS 12.1 béta
Telekom fiókAztán lépésről lépésre (mindenki saját felelősségére);
Telekom honlapon bejelentkezés
Menüben Előfizetéseim —> Beállítások —> Alapadatok (a többi egyértelmű)
Telefonon Beállítások —> Mobilhálózat —> Mobil-előfizetés hozzáadásaLehet örülni
Feldob egy értesítést, hogy a szolgáltató még nem támogatott, a készülék jobban merülhet, ezt tudomásul kell venni, le kell OKézni.
-
addikt
Úgy indultam neki a topic olvasásának, hogy akkor írok csak, ha mindent hszt elolvastam sikerült végre
28-tól használom a készüléket (Xs). Hirtelen felindulásból nem tetszett, mert túl nagy, vastag, nehéz, egy kézzel kezelhetetlen. A faceid sem tetszett. Azóta azért megtanultam valamennyire használni:
* Megyeget az egykezes használat a reachability segítségével
* A faceid-n érezni, hogy folyamatosan tanul (borosta, reggeli fej), és már megszoktam, de egy kijelzőbe épített toucid jó lenne bizonyos szitukban
* Apple pay: eddig ujjam rajta a home gombon, telefon a terminál közelébe raktam sikeresen fizettem, most dupla powergomb, arcom leolvas terminálhoz tesz, sikeres fizetés... jobban tetszett a régi
* Írtátok többen pár mm plusz vastagság és jobb üzemidő, meg nem türemkedik ki a kamera... így is baromi vastag nehogy
* Kitüremkedő kamera: korábban i7-et haszbáltam, ott nem zavart, de itt asztalon nyomkodom és billeg a telefon, ez nagyon zavaró
* Kijelző: nagyon szép, de a control center maradhatott volna alulról elérhető
* Kamera: nagyon tetszik a portré mód, valami zseniális
* Dualsim: már nagyon várom, hogy ki tudjam próbálni
* Üzemidő: nekem sokkal jobb lett, mint az i7, főleg waze alatt fogyaszt érezhetően kevesebbetA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Gaming notebook topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Opel topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!