- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
+1!
Rengeteg ember van, aki borzasztóan ódzkodik a számítógépek használatától, még akkor is, h egyébként nap mint nap erre kényszerül a munkahelyén. Ennek a rétegnek egy megváltás lehet az iPad. ez nem életkor, hanem hozzáállás kérdése. Vagy inkább beállítottságé.
Egyébként alig várom már, h az idősebb korosztályon is teszteljem. -
Bog
HÁZIGAZDA
Ezzel nem is vitatkozom, távol álljon tőlem. Tökre egyetértünk, csak más konklúzióta jutunk. Szerintem a tabletekkel kiváltható, kényelmesebbé tehető tevékenységek köre nagyon szűk, illetőleg nem annyira kényelmesebb, mint amennyibe kerül.
A tablet-jelenséget továbbra sem tartjuk megalapozottnak, ez nem csak az iPad kapcsán bukkan elő. Ugyanakkor azt is látnotok kell, hogy ez a kategóriateremtő és leghájpoltabb, legdrágább eszköz. Szerintem evidens, hogy itt kap a szokásosnál nagyobb hangsúlyt a létjogosultság boncolgatása.
Mindezek mellett kérlek vegyétek észre, hogy az iPad belőlünk is elismerést váltott ki. Plecsnit kapott, méltatjuk a tényleges tehcnikai nóvumokat, mint mobil eszköz kiválóan megkonstruált, okos és minőségi szerkezet. Ettől függetlenül engedjétek meg, hogy meg legyen a véleményünk arról, hogy mennyi értelme van - egyébként.
Megjegyzem: a Galaxy Tab cikkünkben is felbukkan a "minek van tablet egyáltalán" téma.
-
m@xsys
senior tag
Úgy általában egy gazdag kis hülyének néznek, de az már nem sok embernek fordul meg a kis agyában, hogy neked miért is kellett, vagy Te csak egy használati tárgynak tekinted....tapasztalatból mondom MBP tulajként.
Még egy iP4 is irigyek sokan, pedig ott van a lehetőség mindenkinek, hogy megvegye. Ha megkérdezik, h eredeti, én azt szoktam mondani, h qva jó hamiSHITvány.
Nem kell dohányozni, kutvákra költeni...szórni a pénzt fölöslegesen piára....és akkor megtudják venni 1sek...de ez Magyarisztán, könnyebb irigykedni.
Akarom kérdezni a CBA Fitness-be jársz amugy X. kerbe edzeni? -
macikos
addikt
Na, ez a másik tökéletes példa. Megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
Hiába MacBook Pro, annál is van drágább gép és hiába lenne egy kétszer olyan drága gépe a másiknak, az emberek csak azzal foglalkoznak, hogy alma van a hátulján, tehát pénzes k*csög vagy. Irigység, erről szól az egész. -
bigand77
tag
Az üzemidőt azért írtam 2-3 órának, mert ebben az árkategóriában ennyi. Még praktikusabb ha otthon tényleg asztali gép van, akár a vonatról elérheted magát a gépet is, vagy ne legyen mindig vonat, mondhatom azt is, hogy bárhonnan. De dropbox-al akár otthon elkezdek vmi doksit szerkeszteni, menet közben befejezem. Egyébként tény, hogy fele ennyi dolgot nem képzeltem el, hogy majd tudom használni, mint amennyi kisült belőle. De lehet net, emailek, ok, hogy az okosteló is tudja, vakuljon meg aki akar a 3-4 colos kijelzőkkel. Azért megy az okostelefon is ebbe a teljes tepsi irányba, mert egyszerűen ezekhez a tartalmakhoz kicsik a kijelzők. 10 col pont kényelmes, filmhez, mindenhez. Gyakorlatilag most nincs is érdemi hely lefoglalva a padon, mert minden streamelve van, filmek air videóval, zenék iTunes-al home sharinggel, lag nélkül megy minden. Ez valóban 1 tartalomfogyasztó eszköz, nagy autocad szerkesztgetésre senki ne számítson (egyébként az is van rá, gondolom vmi erősen korlátozott verzióban)
-
EmThor
addikt
Nyilván van egy luxus szint, amit a társadalom legnagyobb részét kitevő átlag keresetűek annak tartanak (2 autó mondjuk, vagy nyaraló megléte).
De egy iPad akkor sem ez a kategória, akármit is sugall a kinézete, és függetlenül az apple árpolitikájától.
ON: nem rossz cucc, de hát ugye az android, óóó...
-
manchester85
veterán
Jó, de ha vegyük azt, egy diplomás pár, amit nyugodtan nevezhetünk középosztálynak, vesz egy közös családi eszközt, 140 ezerért egy iPadet, megosztva annak árát, használatát, és akár 4-5 évnyi használatra szánja, ami jó lesz: -délutáni, esti kényelmes netezésre
- ha van, gyerekeknek kiránduláskor filmnézésreEgyszóval a teljes háztartási személyzet számára információforrásnak, mondjuk fejenként 70-70 ezer forintos kiadással, megfelezve annak árát, azt ne nevezzük már luxusnak. Egyszerűen még a legtöbb ember nem tud róla, vagy nem érdekli, de ha nagyon akarná, vagy átlátná annak koncepcióját, megvenné/megvehetné.
De nem is akarom tovább lovagolni ezt a témát, mert tulajdonképpen teljesen off is a dolog, csak az idegesített fel, hogy ne én legyek már a hülye, mert egy 140 ezer ft-os iPadet nem tartok luxusnak, ha az 3-4 ember használatára oszlik meg. Ez a jövő, anyám azóta tud bármilyen gépet használni, mióta iPad-e van, egy 80 éves öregasszony is 1 nap alatt megtanulja a használatát. Ez értékrend, nem luxus kérdése. Egy falusi vénasszony azt mondaná, luxus megvenni egy tábla csokit, de az istentiszteleten odaadja a fél nyugdíját az egyháznak. Az a baj, hogy itt egyesek axiómaként jelentik ki, hogy mi luxus, mi nem, miközben 140 ezerből egy család nem tud a Balatonon eltölteni egy hetet. Nekem inkább az iPad kéne. Most akkor emiatt én már luxusosztályba tartozom? Hagyjuk már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest