- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szqter
tag
Van már fix dátum, hogy mikor jön ki a végleges verzió?
-
szkorhetz
őstag
válasz
Iygehrav0125 #60 üzenetére
+1, az M-ben lévő értesítések sokkal átláthatóbbak.
-
Iygehrav0125
csendes tag
Hát, nem rossz, de szerintem az értesítési sávot nem kellett volna megint babrálni, 6.0-n nekem tetszik, jók a külön álló kártyák is most meg megint széltől szélig vannak.. az értesítésből válaszolásért egy nagy piros pont,IOS-en is nagyon szerettem.
-
Stauffenberg
nagyúr
És a CM13 tényező a tömegek elérésében? Még a 2-3% részesedéssel bíró mindenkori friss Androidok is több emberhez jutnak el, mint a CyanogenMod. Pont az a jó, ha az ilyen kipróbált és működő megoldások előbb vagy utóbb bekerülnek az alap Androidba, így idővel mindenkihez eljutnak.
-
Wesder
titán
Aha, szép meg minden, de CM nem minden telóra van. Persze MM sem, meg az N sem lesz. Ebben viszont az a jó hogy szépen lassan minden az alap droid része lesz. Megjelenés utàn pàr hónappal meg màr úgy is N telók jönnek, legalàbbis a kínaiaktól biztosan.
Szerk.
Legyen inkàbb év vége, kövi év eleje, mire jönnek. -
Stauffenberg
nagyúr
"Emlékszem az S1-re. Ha 50MB alá ment a szabad ram akkor gyakorlatilag megállt."
Ne is mond, volt már nem egy Samsungom. Nem erősségük a memóriakezelés, régen az volt a gond, hogy képes volt önmagába roskadni a telítődött RAM miatt, most meg átestek a ló túloldalára és olyan agresszívan pusztítják a RAM tartalmát, hogy a multitasking náluk elég röhejes.
"Alapból jobb volt, de pár hónap alatt szétlassul bármelyik rom és érezhetően köze van a memkezeléshez."
Ennek inkább hardveres oka van, a gyenge minőségű flash meghajtók gyorsan elöregszenek és ez hatással van a rendszer sebességére. Remek példa erre a Nexus 7 (2012), amit én sokáig használtam, de a gyenge minőségi NAND flash meghajtó a második év végére már kipurcant és minden írási feladat komolyan megakasztotta.
(#54) Tomikaa.: Sajnos azzal nem lehet mit kezdeni, hogy ha fizikailag kevés a RAM. A telefonod megérett a cserére. Aranyszabály, hogy az alsó kategóriás telefonok felszereltsége mindig a megjelenésükkor érvényes legalsóbb minimumot teljesítik. Tartósságuk, már ami a fejlődéssel való lépéstartást jelenti, a nullához közelít. Vagy sűrűbben kell olcsó telefont cserélni, vagy mélyebben a zsebbe kell nyúlni valami tartósabb miatt.
-
eclipse19
senior tag
Nekem kb. 3 éve kezdett kevés lenni az 512MB RAM.
A bloatware háttérfolyamatokhoz tartozó alkalmazásokat le kell tiltani az alkalmazáskezelőben (ha egyébként nem használod őket és, ha engedi), akkor nem fognak futni egyáltalán.
Ha néha kellenek, akkor pedig próbáld meg Greenify-al hibernálni őket használatok között. -
Tomikaa.
tag
Ha már a RAM kezelésről beszélgetünk: nekem van egy fél giga RAM-os Huawei Y300-am, ami néha csinál olyat, hogy böngészek, aztán egyszer csak elfogy a RAM, fekete képernyő és kidob a főképernyőre, közben meg a bloatware háttérfolyamatokat bent hagyja a rohadékja. De játékok indításakor is van egy rövid fekete képernyő. Naszóval, kéne egy olyan oldal a beállításokban, ahol alkalmazásonként meghatározhatom, hogy a RAM elfogyásánál vagy nem sokkal előtte mi legyen kilőve és mi maradjon bent. Ennek főleg az olcsóbb készülékekkel rendelkezők örülnének.
-
sb
veterán
válasz
Stauffenberg #41 üzenetére
Most éppen LG G4-et hajtok, van ebben tisztességes mennyiségű RAM meg egy jól megírt memóriakezelés, soha nincs bajom a rendszer sebességével meg a memóriával is jól gazdálkodik, csak azt zárja be, amit már rég nem használtam.
Azért mert ez nem mindig adott.Emlékszem az S1-re. Ha 50MB alá ment a szabad ram akkor gyakorlatilag megállt. Értsd: tárcsázó 10-12mp volt mire betöltött. Ha kisöpörted (vagy az LMK-t sikerült úgy belőni, hogy értelmes legyen, de ez nem átlagusernek való) akkor nem volt gond.
Most S3-on se sokkal jobbegyébként a helyzet. Alapból jobb volt, de pár hónap alatt szétlassul bármelyik rom és érezhetően köze van a memkezeléshez.
Egyébként emléletben igazad lenne, PC-n pl. az zavar ha sok a szabad ram.
szerk: Ja és ha már felmerült, az sem egyedi, hogy valóban fut 1-2 ramban maradt szarul megírt app és az akksit is eszi. Akinek ez újdonság szvsz nem a droid-valóságban él.
-
janeszgol
félisten
Azt olvastam (PCW, HVG Tech), hogy belső körökben New York Cheesecake-nek hívják ezt a verziót. Persze ez még változhat. (Key Lime Pie --> KitKat.)
-
Tomi_Ohl
veterán
Úgy látszik, a recents menüt nem gondolták teljesen át: [link]
-
<Adamsky>
nagyúr
Jó a cikk, köszi!
"A ne zavarj mód automatikusan deaktiválható a következő ébresztő után." - erre eddig Tasker-t használtam. Tetszik, hogy végre kezdenek ilyen apróságokra is figyelni.
Csak én érzem úgy, hogy ez sokkal jobb lesz, mint az MM, ill. nagyobb ugrás lesz ahhoz képest?
-
petipetya
nagyúr
Habár már kismillió videót megnéztem róla az elmúlt pár napban, és semmilyen újdonsággal nem találkoztam a cikkben, azért jó volt elolvasni. Köszi az írást.
-
Matada2.3
veterán
Azért több újdonság érkezett mint amire számítottam, tetszenek a motorháztető alatti változások, persze ennek a fele ha látható lesz majd a telefonokban. Ki tudja, lehet jön még pár érdekesség
-
lkandris
tag
"...ha az ember odafigyel arra, hogy modern eszközökkel fejlesszen, már úgyis a Kotlin nyelvet használja."
Ömm, lol.
Végülis használjuk bátran mindig a leghipszterebb nyelvi wrappereket, hogy egy dummy printer ciklust se kelljen megtanulnunk normálisan megírni.
Ez olyan tipikus web developeres hozzáállás...(aztán nehogy itt valaki magára vegye) -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Stauffenberg #41 üzenetére
"Őszintén szólva nem tudom miért zavarja ennyire az embereket az a lista, hogy kényszeresen söprögetik."
Azért, mert azt hiszik, mind fut, és attól félnek, belassulna a telefonjuk/betelne a RAM.
A valóság inkább ellentétes, az android úgyis kilövi az appokat, ha már nincs elég RAM, az állandó cold start miatt meg mindig lassabban nyílnak meg az alkalmazásaik. -
Stauffenberg
nagyúr
Az csak alkalmazáselőzmény, nem azt jelenti, hogy ezek az appok mind futnak a háttérben. Őszintén szólva nem tudom miért zavarja ennyire az embereket az a lista, hogy kényszeresen söprögetik.
Most éppen LG G4-et hajtok, van ebben tisztességes mennyiségű RAM meg egy jól megírt memóriakezelés, soha nincs bajom a rendszer sebességével meg a memóriával is jól gazdálkodik, csak azt zárja be, amit már rég nem használtam. Átlagosan 1,5 - 2 hónap is eltelik nálam két újraindítás között.
-
Wesder
titán
Nekem ez jobban bejön mint a MM, bàr lehet azért mert most Lollim van 5.1-es.
-
arn
félisten
Ez inkabb 6.1
de ide vele... Ezert veszek nexust.
Amit regota varok, hogy pl a tasklistbol elevulhetnenek a dolgok. X hetes uptime utan mi a fenenek van megnyitva 50 app? Ennyi kozott senki sem fog keresgelni. Amihez nem nyultam egy napja, csukja be.
-
S e t h
nagyúr
Annyira írjátok, hogy nagy dobás, a végén még beszopom.
-
Tomi_Ohl
veterán
Jópár app már 6.0 alatt is támogatja a többablakos módot, a számológép pl pont olyan, mint a képen.
Persze amint látom, a módszer sokat fejlődött, 6.0-ban még elég kezdetleges (legtöbb ROMban fejlesztői lehetőségek közt lehet engedélyezni, de nem esküdnék meg rá, hogy AOSP-ben is benne van, vagy csak a DP-kben volt). -
zolomon17
senior tag
Tegnap futott be az OTA 6.0.1. az S6-ra és már itt is van az, amit nagy eséllyel ez a készülékem már nem fog megkapni... lehet, hogy ki kellett volna tényleg várjam az 5X-et, mikor az N5-ről váltani akartam. Nem baj, majd az N9-en tesztelgetem
-
eclipse19
senior tag
Csak azokról az undorító szürke feliratokról tudnának végre leszokni.
Vagy legalább lenne beállítható, hogy én pl. az olvashatatlanság határán lévő sápadt szürke háttéren másik szürke betűket szeretem-e nézni vagy esetleg jól olvasható feliratokat/ikonokat szeretnék nézni, illetve látni. -
Stauffenberg
nagyúr
Nyolc éve, nyolc keserves éve várok arra, hogy az Android végre natívan támogassa a kijelző RGB színcsatornánkénti kalibrációját!
Remélem (sőt egyenesen követelem), hogy a Google nyisson meg egy API-t, amit a monitorkalibráló gyártók is használni tudnak, hogy végre igazából kalibrálhatóvá váljanak műszerrel a kijelzők.
Könnyek szöknének a szemembe, ha a 98% DCI P3 színteret megjeleníteni képes kijelzőmet annak rendje és módja szerint be tudnám kalibrálni.
-
dajkapeter
senior tag
Engem leginkább a doze érdekel. A többit szinte tudja a jelenlegi rendszerrel is a telefonom, ill. nem használom a többi opciót. Osztva ritkán, de szoktam használni.
-
MartOOn
addikt
Jo lesz ez. Ha iden kapunk htc nexus telot akkor ki is probalom.
-
youngboy
senior tag
Én még mindig az M-re várok. Talán egyszer meg is kapom. Ehhez valszeg telefont is váltanom kellene majd. Én örülök annak, hogy a Google próbálja összeszedegetni a hasznos extra funkciókat a gyártóktól. Talán egyszer megérjük, hogy nem nagyon nyúlnak hozzá, mert nem lesz értelme.
-
Fejvadi
nagyúr
Az éjszakai mód váltása érdekel. Végre át lehetne kapcsolni a kijelzőt sötétre.
-
szkorhetz
őstag
Na felraktam közben én is ezt a csodát, pedig hétvégén még azthittem, hogy a következő verzióig várok, mert ez még úgyis nagyon alpha. Aztán jött egy izgalmas előadás és felpattant.
Igazam volt, tényleg még korai volt felrakni. M-hez képest lassabbnak érződik, többet döccen, persze ez várható volt. Wifi jele gyengébbnek tűnik, de sokkal gyorsabban kapcsolódik. Az osztott képernyő még elég kezdetleges, hat appból amit próbáltam 2 nem támogatta.OTA frissítés volt, este majd gyalulok egyet, hátha az segít.
-
Shyciii
veterán
Tetszik az új értesítési rendszer, csak hiába, ha egyes programozók csak azért is hülyén csinálják meg. Lásd Facebook Messenger. Ott az üzenet, majd alatta egy like gomb. Mi a retkes f.xért kellene nekem egy chates üzenetben like jelet küldenem? Aki ezt kitalálta, az egy igazi kretén volt.
Az viszont nem tetszik, hogy egy lehúzásnál nem csak az értesítések láthatóak, hanem pár kapcsolható gomb is. Feleslegesen foglalják el a helyet. Remélem ez kikapcsolható lesz. Ha nem, akkor megint megy fel az aktuális CM.
-
tDr1v3r
veterán
Akkor ezek szerint én vagyok az első akinek tetszik az egész? Most érzem legjobban azt hogy a rendszer vanilla a legjobb...
Mondjuk ezt az osztott képernyőt még mindig értem.
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem jó jel és az Android fejlődését jelzi, hogy már nem kell akkora hatalmas ráncfelvarrást eszközölni minden egyes verziónál. Emlékszem a 4.0 gyakorlatilag egy totál új Droidnak tűnt a 2.3 után.
Tottalino: Youtube és bármi más egyszerre? Vagy mondjuk számológép és egy weboldal?
-
Tottalino
tag
Nem tudom, hogy az osztott képernyő egy telefonon miért akkora nagy dolog. Lenne lehetőségem használni, mert a telefonom tudja, de még csak ki sem próbáltam. Mi ennek az értelme? Egyszerre csak egy dolgot tudok nézni, azt viszont szeretem teljes képernyős módban, és még így is igen kicsi egy monitorhoz képest.
-
helixP
nagyúr
Tetszik, hogy gyakorlatilag megy a CM-felé az stockdroid...
-
törölt tag
-
Szabcsizz
őstag
Emlékszem anno,mikor jött a KitKat/Lolli rendszer.Na azok tele voltak újdonságokkal,(meg hibákkal)sok embernek tetszettek is.
Ez annyira most nem lett izgalmas. -
atike
nagyúr
Na mire olyan telóm lesz, ami ezt használja...
-
Zirowe
nagyúr
"adb-n keresztüli telepítési módszer is él és virul, a rendszerképeket itt lehet beszerezni"
Fastboot lesz az inkább.Köszi a bemutatót.
Hááát..
Annyira sok újdonságot még nem fedtek fel.
A doze kiterjesztése jó, ez az új ram kezelés/tömörítés meg biztos jó dolog gyengébb telefonokon, de vajon mennyi értelme lesz/mennyire lassítja be majd mondjuk az erősebb készülékeket, főleg, hogy most már 4-6gb-nyi rammal érkeznek.. -
törölt tag
A Doze fejlesztések és az értesítések változásai tetszenek, a többi nem annyira izgalmas. Azért még kicsit tehetének hozzá, vagy nem is tudom. 6.1-nek jó lesz így is persze.
-
Norbi.
őstag
Még a végén elkezd tetszeni a droid...
Ezzel csak a baj, hogy a készülékek nagy részére még csak most érkezik a Marsmallow, az N-t meg csak a most megjelenő készülékeken láthatjuk.. -
batai15
félisten
első droid verzió ami nem villanyoz fel .
Mivel nincs tabletem . De jó lesz ez ha kész lesz .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest