- Mobil flották
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyszer találkoztam ilyesmi gonddal, nekem is volt Atheros kártyám és bár látta a rendszer, kapcsolódni nem tudott. Ott az volt a gond, hogy ahhoz a wifihez kétféle driver is volt, és alapból az atheros 5k-t töltötte be, amivel a gondok voltak. Feketelistára tettem az 5K-s drivert, így a 9K-sat töltötte be, azzal minden rendben ment.
Ezen talán el tudtok indulni. -
"Két random Linux disztró még mindig jobban hasonlít egymásra, mint a különböző Windows verziók.
Na de kérem, ne állítsunk már valótlanságokat! Elhiszem, hogy a linux a tökély, de ez túlzás még egy megrögzött linux fan szájából is."Azt hiszem, több magyarázat nem kell.
-
Sir Ny
senior tag
,,Két random Linux disztró még mindig jobban hasonlít egymásra, mint a különböző Windows verziók.
Na de kérem, ne állítsunk már valótlanságokat! Elhiszem, hogy a linux a tökély, de ez túlzás még egy megrögzött linux fan szájából is."
Pedig igaz. Amit egyszerű beállítani windowsXP-n, azt nem lehet win7-en (win8tól meg mentsen meg az ég).
Most is hívtak, hogy tegyek fel valami dos emulátort, és állítsak be egy játékot (A Hihetetlen Gépet) hogy ikonra induljék el teljesen. Gondolnád, hogy ez mennyi szopás win7 (starter) alatt? Például nem lehet beállítani a mappanézetben a rejtett fájlok és mappák mutatását. Egyszerűen nincs ott, ahol az XP-ben kéne lennie, hogy mappa testreszabás, rejtett elemek, vagy ilyesmi. És hiába tanít neked bárki általános elveket, az életbe rá nem jösz, hogy rejtett. (ezzel szemben linuxon a nautilus, a dolphin, a thunar, a rox filekezelő a ctrl+h kombinációra jeleníti meg a rejtett fileket. Ami le is fedte a desktop linuxok 100%-át (+-1%l))
Tudom, ott van a vezérlőpultban egy általános kapcsoló, hogy minden mappára engedélyezi, de egyrészt az is el van dugva, másrészt kicsik használják a gépet, szóval a rejtett- és rendszerfile-k örökös megjelenítése nem opció. Ami a lényeg, hogy sehogy se lehet egy lokális helyen megjeleníteni a rejtett mappákat. Én meg nézhettem megin, hogy az AppDatasba hogy lépjek be valami emberi módon (ne cmd-vel), mert a DOSBOX oda pakolta a szarait, meg amúgy minden más is oda szokta.
Vagy másik limitáció: konkrétan nem lehet a C meghajtón levő fileokat szerkeszteni. Sehogy. Odamásolni még lehet (ha leokéztam, hogy a c meghajtón kárt okozhatok, meg hogy admin vagyok) akkor odamásolja, de szerkeszteni már nem lehet. Ilyen sincs XP-ben. Az embernek az esze megáll, hogy milyen limitációk vannak csak mert Starter.
Ezzel szemben akármelyik liuxon ugyanaz a metódus lenne: terminálban odanavigál az ember, ahol a fileok vannak, majd a szövegszerkesztő filenév paranccsal megnyitja szerkesztésre. (juteszembe, windows alatt hiába navigálunk oda cmd-vel akárhova, a programnév beírása nem nyitja meg a programot, csak ha tudjuk hol a binárisa.) Ez az előző 2-3 órában történt velem, de azt hiszem igazolja, hogy két tetszőleges (nem is random, de tetszőleges!) disztró jobban hasonlít, mint a win7-xp.,,Ok. Villamos mérnök vagy. De egy egyszerü gyári munkásnak, aki délután 4kor hazamegy, eszik, elvégzi otthoni teendőit, és leülne kicsit netezni, mi szüksége van a terminál használatára pl.?"
Ha nem akarja, ne használja. Minek tenne ilyet.
Milyen wifi-d van?
-
dezz
nagyúr
Igen, erre utaltam a kis jellel. És a MS-nak még így is jó, mert legalább nem ismernek meg mást az emberek. Csak ebbe kicsit bezavarnak az okostelók, stb.
(#87) Sir Ny: Azokra a fiatalokra gondoltam, akik egyrészt gyerekkortól kezdve számítógépközelben vannak (mint mi annó), másrészt igen sokat használják az okostelefonjukat egy sor dologra, mindenféle programot telepítenek maguknak, stb. (Mármint, teljesen hétköznapi fiúk, lányok.) Az utóbbin azt szokják meg, hogy viszonylag intuitív az egész és nincs ezernyi hibalehetőség, mint Windowson.
(#88): Úgy értve, hogy minek ahhoz Windowst telepíteni, hogy utána úgyis csak netezzenek? Ha persze mindenképpen szükségük van Windowsra a suli miatt, de annak "beszerzése" rájuk van bízva, az más kérés.
(#89) Dr. Akula: Véleményt viszont te mondtál róla (nehezebben kezelhetőnek beállítva, mint a Windows, holott egyre inkább éppen az ellenkezője igaz). Annyi, hogy egy kicsit más, de aki ismeri az alapokat, annak nem sokból áll átállni. (Hmm, lehet, hogy ezért gáncsolja a MS az alapok oktatását? Az alapok alatt persze nem programozói szintű ismeretekre gondolok.)
Érdekes hozzáállás, hogy szerinted nem tartozik az alapműveltséghez a zene és az irodalom. De szerintem ne nagyon hangoztasd, ha nem akarod, hogy bunkónak nézzenek...
Persze, lehet jól és rosszul is tanítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest