- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
bajnokpityu #101 üzenetére
en sem.
-
bajnokpityu
félisten
Ezt a funkciót valahogy nem találom a win10emben..
Mármint ios és android appok futtatásának lehetőségét.
-
Fiery
veterán
"Azért cégeket kivéve AIDA-t többnyire power userek használják, így azért felfelé kilóg ez a stat szerintem"
Abban igazad van, hogy aktivan, egynel tobbszor, leginkabb valoban power-userek hasznaljak az AIDA64-et. Viszont, nagyon sokan kiprobaljak azok kozul is, akik "average Joe"-k. Es a mi statisztikainkban mindket fele felhasznalo benne van. Ha nem is reprezentativ, de az igazsagtol nem all messze a mi meresunk. Egyebkent igy nez ki a mi statisztikank, az elmult 30 napra:
Win7: 63,3%
Win8.1: 24,3%
WinXP: 8,4%
Win8: 3,0%
Vista: 0,4%
Win2003/XP x64: 0,4%
Win10: 0,2%A regebbi Windows verziok 0,1% alatt vannak.
"Hát azt látva, hogy még a Win7 se érte el végső soron sose az 1milliárdot lassan 6év alatt továbbra is kicsit túlzásnak gondolom igazából bármennyi idő alatt is."
Ne feledd, hogy a Win10-nel mindent egybevesz a Microsoft. Telefont, desktopot, notebookot, ultrabookot, tabletet, Xboxot, IoT-t, HoloLenst -- mig a Win7-nel csak a Win7 volt, a WP7 marginalizalodott mára, es nem is szamoltak sosem hozza a Win7-hez. Ugy azert konnyebben osszehozhato az 1 milliard, ha minden eszkozt ossze lehet szamolni
"Na pont ez az, hogy nem feltétlen butítani kell. Nyilván kihagyják a csomag konfigot, meg egyéb enterprise szintű dolgokat, de jó pár mechanizmust és a sequencert is inkább okosítani kell, mint pl. az Update-eket és a Store integrációt is meg kell oldani."
Szerencsere van ra ido. En amondo vagyok, inkabb hozzak ossze stabilra, szepre, vonzora a core Win10-et, mintsem hogy elhamarkodjak a "sallangokat", azaz a mindenfele Project-tel kezdodo nevu ujdonsagokat. Van idejuk mindenre, es lenyegeben mar elore be is harangoztak ezt a tobblepcsos ujdonsag bevezetest. Osszel es jovore is jon egy-egy komolyabb Win10 Update, boven jo lesz, ha azoknal vezetik majd be ezeket a "sallangokat".
-
vicze
félisten
Hogy mi lesz meg augusztusra meglátjuk.
A látottak alapján pesszimista vagyok.
"Konkret, sajat mérés alapjan."
Azért cégeket kivéve AIDA-t többnyire power userek használják, így azért felfelé kilóg ez a stat szerintem."Errol nincsenek szamaim"
AdDuplex 8. dia, kb. pontosabb statisztika nincs, még MS-től se. Az akadályozó erőt meg szolgáltatóknak hívják.Elég nagy erő.
Hát azt látva, hogy még a Win7 se érte el végső soron sose az 1milliárdot lassan 6év alatt továbbra is kicsit túlzásnak gondolom igazából bármennyi idő alatt is.
"App-V-t lebutatni sem gondolom, hogy nagy feladat lenne"
Na pont ez az, hogy nem feltétlen butítani kell. Nyilván kihagyják a csomag konfigot, meg egyéb enterprise szintű dolgokat, de jó pár mechanizmust és a sequencert is inkább okosítani kell, mint pl. az Update-eket és a Store integrációt is meg kell oldani. -
Fiery
veterán
"Az hogy leszállítják a W10-et augusztusban akkor is ha nincs kész, akkor is ha sok minden nem működik, akkor is ha ezzel vásárlókat buknak, nem túl bizalomgerjesztő számomra"
Szo nincs errol. A WP10-nel lett volna (lehetett volna) egy nyari megjelenesnel bukta. A Win10 sokkal jobban all, mint a WP10, az igazi bughalmaz az utobbi.
"Pontosan ugyan az a stratégia mint W8 és 8.1-nél"
Pont nem ugyanaz, de majd meglatjuk
A Win8.x-et a sajat elkepzelesei szerint probalta a Microsoft raeroltetni a piacra, mig a Win10/WP10-nel azt probaljak kitalalni, milyen kozeputas megoldasokkal lehet a "jut is, marad is" elvet ervenyesiteni. A Win8.x idejen szoba sem kerulhetett volna egy Android vagy iOS tamogatas/emulacio
Megjegyzem, a Win8.x-nel sem a bugok okoztak a problemat, hanem az alapkoncepcio volt rossz.
"Mikor Build-en olyanokat hall az ember, hogy hát ez még nagyon kísérleti elnézést tegnap fordítottuk, de augusztusban(3 hónap!!!) már ki akarjuk adni."
Pontosan ez tortent. De milyen feature-okrol is volt szo? Az Android es iOS tamogatas, a Project Centennial es a Continuum for Phones. Ezek kozul egyik sem kotodik szorosan a Win10 nyari rajtjahoz. Egyik sem fog addigra elkeszulni, tehat a pletykalt oszi, elso Win10 Update-nel fognak ezek bekerulni. Velhetoen azzal egyidoben fog megjelenni a WP10 RTM is. En ebben nem latok problemat. A Win10 mint desktop oprendszer megjelenik nyaron, hogy a back-to-school PC-ken mar az legyen telepitve (meg persze a karacsonyiakon is), de kimarad belole nehany, a telefonokhoz kapcsolodo ujdonsagok kozul. Amig nincs WP10 (ill. VS2015 RTM), addig ezek amugy is raernek.
"Meg még: "ez App-V még, de majd ha végleges lesz akkor nem App-V lesz, hanem valami más és", ehhez hasonló mondatok, nagyon rémisztőek."
Bocs, de ott pont arrol volt szo, hogy az App-V-hez hasonlo, annal sokkal egyszerubb izolacios kornyezetben futnak majd a .NET es Win32 szoftverek, de -- es ez a lenyeg -- annak az izolacios kornyezetnek nincs me'g marketing elnevezese. Szerintem hamar ki lehet talalni a marketing osztalyon egy jol hangzo nevet, az a legkisebb problema
Az App-V-t lebutatni sem gondolom, hogy nagy feladat lenne, raadasul az uj, egyseges Store-ban nem feltetlenul fogjak a Win10 rajtjara megnyitni a Project Centennial lehetoseget sem. A core Win10 rajtjahoz az sem lenyeges, nem kotodik szorosan hozza. Az viszont szerintem nagyon fontos, hogy a Builden bemutattak mindent, amit iden piacra akarnak dobni, barmilyen allapotban is van most epp.
"A 27% meg ugye melyik tupírozott statisztika alapján? Leszállított alapján annyi, mert az katasztrófa"
Konkret, sajat mérés alapjan. De ne mondd nekem, hogy elborult elkepzeles arra gondolni, hogy a 27%-ot 3 ev alatt tudja hozni a Win10 is
A Win8.x egy hatalmas balf*szkodas volt a Microsoft reszerol (mint koncepcio), ahhoz kepest egy csodalatos es lenyugozo OS lett/lesz a Win10. Pont ott javitottak a dolgokon, ahol kellett, es nem vallaltak tul magukat -- hangsulyozom, a core Win10-ben.
"8.1-re nem frissített miden user és W10-re se fog ez 100%"
Senki sem mondta, hogy minden juzer frissiteni fog. Nyilvan sok konfiguracio nem is kepes a Win10 tamogatasara. De azt gondolom boritekolhatjuk, hogy a PC-eladasokat meg fogja nyomni a Win10, amiket pedig igy eladnak mint uj gepek, jo esellyel Win10-et fognak futtatni.
"még telefonon se 100%-os a frissítés, hanem 80% körül van"
Errol nincsenek szamaim, de nehezen tudom elkepzelni, hogy WP8.1-re nem frissitett volna valaki, ha amugy van ra lehetosege. Tudtommal a legtobb WP8-as telefon frissitheto minden gond nelkul WP8.1-re. Ugyanigy, elvileg minden WP8.x-es telefon frissitheto lesz WP10-re. Nem latom azt az erot, ami megakadalyozna a juzereket abban, hogy frissitsenek. Plane, ha (hangsulyozom: ha) pozitivak lesznek a WP10 megjelenesekor a sajtovisszhangok. A Win8.x terjedeset nagyban hatraltatta az, hogy a csapbol is az folyt, mekkora sz*r lesz/lett ez. Most nem az folyik a csapbol, hogy a Win10/WP10 sz*r lesz, legfeljebb az, hogy elkeszul-e X idopontra, stabil lesz-e. Nem gondolnam, hogy a Microsoft instabil valamit dobna piacra, ugyhogy legfeljebb idobeni csuszas kepzelheto el -- mint ahogy a WP10-et is arrebb kellett csusztatniuk.
"Ha meg lejár az 1év ingyenes frissítés egyből meg is áll a növekedés üteme, és ennyi idő alatt is kb. lehetetlennek tartom az 1 milliárdot"
Senki nem mondott 1 ev alatt 1 milliardot, sem en, sem a Microsoft a Builden vagy mashol. 2-3 eves tavlatban mondtak 1 milliardot. De ha engem kerdezel, az is mukodhet, ha az IoT berobban, es hirtelen minden haztartasban megjelenik nehany okoskutyu
Azokkal inflalva a szamokat, nagyon hamar meglehet az 1-2 milliard Win10-es eszkoz
-
vicze
félisten
Az hogy leszállítják a W10-et augusztusban akkor is ha nincs kész, akkor is ha sok minden nem működik, akkor is ha ezzel vásárlókat buknak, nem túl bizalomgerjesztő számomra. Pontosan ugyan az a stratégia mint W8 és 8.1-nél. A dátumhoz kötött fejlesztésnél egyszerűen nem létezik rosszabb. Mikor Build-en olyanokat hall az ember, hogy hát ez még nagyon kísérleti elnézést tegnap fordítottuk, de augusztusban(3 hónap!!!) már ki akarjuk adni. Meg még: "ez App-V még, de majd ha végleges lesz akkor nem App-V lesz, hanem valami más és", ehhez hasonló mondatok, nagyon rémisztőek.
A keynote-on minden tök szép meg jó volt, csak a szakmai előadásokon kicsit azért belementek a hátterébe is ami már közel se volt annyira szép és csodás. Maguk a koncepciók tök jók és már évek óta így kéne működjenek, de az a baj hogy még mindig koncepciók.
A 27% meg ugye melyik tupírozott statisztika alapján? Leszállított alapján annyi, mert az katasztrófa.
Legoptimistább statok alapján is 15% körül van 8/8.1 világ szinten. 8.1-re nem frissített miden user és W10-re se fog ez 100%, még telefonon se 100%-os a frissítés, hanem 80% körül van. Ha meg lejár az 1év ingyenes frissítés egyből meg is áll a növekedés üteme, és ennyi idő alatt is kb. lehetetlennek tartom az 1 milliárdot, sőt még az 500milliót is. De ez csak számok dobálása össze vissza igazából. -
Fiery
veterán
Ha abbol indulunk ki, hogy a Win8.x, a maga elbaltazott megoldasaival is tudott szerezni 3 ev alatt cca. 27%-os piaci reszesedest (a PC-piacon), azt szerintem a Win10 is siman tudja majd hozni. Az -- ha a teljes PC-piac 600 millio gep -- onmagaban 162 millio eszkoz. Plusz ha jol tudom, 1,5 milliard koruli mobileszkoz van piacon, ezeknek cca. 2,5%-a futtat WP8-at, az me'g 38 millio eszkoz, es ezek lenyegeben kivetel nelkul frissithetoek lesznek WP10-re, es frissiteni is fogjak oket velhetoen. Ez mar 200 millio eszkoz, amit meg lehet celozni univerzalis appokkal. Plusz eladnak me'g 3 ev alatt 1-200 millio Win10-es PC-t ill. WP10-es uj telefon modellt, ez nem elborult becsles szerintem. Ugyhogy legyen konzervativ becslessel is 3-400 millio eszkoz 3 ev alatt, de rovidtavon is 1-200 millio. Ez mar vonzo piac lehet a fejlesztok szamara.
De majd meglatjuk, pontosan mi lesz ebbol. Az mindenkepp csalodast kelto, hogy csak a Win10 erkezik a nyaron, a WP10 -- es azzal egyutt velhetoen az uj high-end Lumiak is -- csak kesobb
A Win10/WP10 terjedeset ez mindenkepp lassitani fogja. Az is kerdeses, hogy az XBox One mikor kapja meg a Win10 frissitest, es hogy egyaltalan a fejlesztok szamara mennyire lesz vonzo az a platform. A masik oldalon pozitivum, hogy az univerzalis appokat fejleszteni es tesztelni is remekul lehet egyetlen PC-vel, tehat fel lehet keszulni a WP10-re mar joval annak megjelenese elott.
-
alevan
őstag
Az MS-nek most elég egyértelmű a kommunikácója. Inkább a clickbait címekkel, az összedobott cikkekkel (volt olyan weboldal ahol kerek perec az jött le a cikkből hétvégén, hogy .apk-t tudsz futtatni Win10-es PCn) és a cikkeket el nem olvasó, vagy gyengén tályékozott kommentelőkkel van gond.
(#92) no1r
Lessz augusztusi release, csak nem lessz kiadáskor minden benne.
WP-kre kiadás leghamarabb ősszel, bizonyos funkciók később jönnek, Edge is később kap kiegészítőket. Maga a rendszer (kernel, felhasználói felület) kész lessz a jelenlegi tervek szerint nyárra.
Én csak annyit kérek, hogy biztosítson mindig friss képfájlokat az aktuális rendszerrőll és tegye nyílvánosan előrhetővé. Mert hiába van legális kócsom, ha a magról kell lerántsam a Win képfájlt ha nem akarok (tesztelve) 26 óra összesített Windows Update-ot.
-
Fiery
veterán
Az androidos appok futtatasi lehetosege csak WP telefonon fog mukodni, abbol pedig eleg keves van jelenleg. Mar csak azert is erdemes inkabb a WinRT-vel foglalkozni, hogy le tudja az ember fedni a teljes Win10 eszkoz parkot, beleertve parszazmillio PC-t is (+ Xbox, + HoloLens, + IoT).
-
Fiery
veterán
válasz
aprokaroka87 #88 üzenetére
Nincs Windows RT mint operacios rendszer. Nem lett atnevezve es nem lett helyette semmi. Ami van, az a Windows Runtime, amit sajnos konnyen lehet keverni a Windows RT-vel, de semmi koze hozza tulajdonkeppen. A WinRT (Windows Runtime) a Win32 API-t valtja le, es minden Win10-et futtato eszkoz tamogatja. Ergo, ha egy appot WinRT-re irnak meg, univerzalis appkent, akkor az minden Win10-es eszkozon futni fog.
Windows RT-s tabletekre nem erkezik Win10.
Androidos appok pedig csak Win10 telefonokon fognak futni, semmi mason. Se tableten, se PC-n, se notebookon, se Xboxon.
-
tjb007
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #86 üzenetére
WinRT = Windows Runtime
Maga a Windows RT rendszer megszűnt, vagyis pontosabban csak az elnevezése módosult Windows 10-re. -
Воланд
titán
nem lesz ez igy jo.
-
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #83 üzenetére
egy "par" dolgot biztonsagi okokbol nem fognak engedelyezni.
-
Blyan
félisten
válasz
aprokaroka87 #80 üzenetére
Gondolom az, amelyiken a legtöbb api elérhető. Ez meg az Android lesz.
De akárhogyan is, a három közül valszeg nem a WP az. -
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #78 üzenetére
igen, elofordulhat.
-
aprokaroka87
nagyúr
Arról van valami információ,hogy a 3 mobilos OS közül melyik a legkompromisszumosabb mentes alkalmazás fejlesztés szempontjából?
-
jacis
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #78 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek mi sül ki ebből de szerintem jól fog jönni a wp-nek.
-
aprokaroka87
nagyúr
Tehát előfordulhat hogy egy Androidos alkalmazás windows phone-os változata wp-n nem fogja tudni azokat a funkciókat amiket a kimondottan Androidra fejlesztett verzió meg igen,mert nem úgyanaz az api?
Vagy ha van wp-s api hozzá akkor azt használja,ami persze eltérhet a Droidos változattól.
Magyarán itt most nagyon sok múlhat a WP api-k támogatotságától és fejletségétől.
Ha ugyanis az MS jobban ráfekszik az api-k ra akkor azzal valóban könnyebb lesz. -
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #76 üzenetére
negy eset lehetseges:
1.: google api automatikusan cserere kerul mar az alkalmazas kodjaban. pl google maps helyett bing maps lesz.
2.: ha pl a bt-t akarja hasznalni az alkalmazas, akkor meghivja a bt droidos apit, de ezt az alrendszer erzekeli es atiranyitja a windows-os megfelelojere. ebben az esetben magaban a kodban nincs valtoztatas.
3.: olyan api-t akar meghivni, aminek nincs windows-os megfeleloje, ebben az esetben szerintem ezeket a sorokat el kell tavolitani az alkalmazasbol, mert kulonben nem kerulhet fel a store-ba.
4.: ha windows-os funkciot akar hasznalni, akkor ertelem szeruen azt bele kell irni a kodba (pl livetile, action center)en igy ertelmeztem az egeszet, majd egy fejleszto kijavit, ha valahol tevedek.
-
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #73 üzenetére
nem, nem lehetseges. tovabbra sem arrol van szo, hogy futnak az ios-es, meg droidos appok wp-n. ios eseteben a meglevo es tamogatott kodot felhasznalva lehet egy univerzalis alkalmazast irni, android eseteben meg egy eszkoz megvizsgalja az apk-t, ha van nem tamogatott api benne, akkor azt le kell cserelni (persze ha van mire) es a store-ba nem apk kerul feltoltesre. droid eseteben meg ha lekeri az os verziot akkor kitkat-et fog neki visszajelezni a rendszer, de azt is elmondtak, hogy nem egy kulon os fut a mobilos rendszeren belul es nem az hajtja vegre az api hivasokat, hanem azok atiranyitasra kerulnek a windows fele. ezt csinalja az alrendszer.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az lehetséges technikailag hogy a WP felületét beleintegrálni egy IOS/Android appba?
Ami a telepitéskor megvizsgálja hogy Windows Phone ra lett-e telepitve pl
Igy már az IOS/Android appok eleve úgy lennének megalkotva hogy az támogassa a Modern ui-t,persze ha a fejlesztő is úgy akarja. -
Ste
addikt
Akkor még mindig lehet, hogy egyedi UI-val ellátott szoftvert fognak Android alapon készíteni? (pl HTC Sense).
Vajon amikor erre kényszerülnek, az android alapot elérhetővé teszik a jelenlegi WP telókra is?
Egyáltalán onnantól megérik majd nekik a mobil platformot fenntartani? -
Воланд
titán
"Ezenkívül minek foglalkozzon vele a fejlesztő?"
mondjuk azert, hogy ne egy hanyas legyen az alkalmazasa. egy ikon lecserelesehez meg nem igazan kell template. kozben a vegere ertem az eloadasnak, tenyleg nincs meg ra semmi policy, hogy hogyan nezzen ki a portolt alkalmazas.
"Hm arról volt szó, hogy OpenGL menni fog pl.?"
az astoria eloadason azt mondtak, hogy tamogatjak az opengl-t. meg itt van ez is.
-
vicze
félisten
-
Lasliegrand
tag
Nem tudom, mit vagytok úgy oda... Legfeljebb ezentúl nem csak Internet Explorer linkek lesznek a Storeban, hanem android portok is... Az egy fokkal mégis csak jobb.
-
Воланд
titán
egyetlen egy dolog van, ami igazan zavar, megpedig az, hogy sehol nincs ra akar a leghalvanyabb utalas, hogy a portolt alkalmazasok eseteben megkovetelne az ms, hogy a gui-t szabjak at az ms altal megadott design guideline-ok szerint. igy az lesz a vege, hogy lehet majd bamulni a droidos ikonokat, animaciokat, stb windows-on, amire nekem semmi szuksegem nincs.
-
jacis
nagyúr
Mi lesz a WP userek (anti droidosok) reakciója
Kíváncsi vagyok. Lesz fingos app is... -
csizi90
aktív tag
válasz
silmatauki #44 üzenetére
Illetve, nem túl meglepő módon: Microsoft also working towards swift compiler...
-
silmatauki
őstag
"Elkestek vele, az Apple-nel mar Swift kod van es nem ObjectivC."
A Swifttel az új programozókat célozza az Apple, akik nem ismerik az Objective-C-t, és túl nagy energia/időbefektetés lenne megtanulniuk. Én (aki kenem-vágom az Objective-C-t) a saját iOS programjaimban csak akkor használok Swiftet, ha a használata sokkal-sokkal előnyösebb, mint az Objective-C-é. Ezt eddig csak és kizárólag C#-ból való közvetlen portolásnál tapasztaltam, azaz amikor C# source-ot portoltam iOS-en is futtaható source-szá, az ilyen portolás ui. sokkal egyszerűbb, mint Objective-C-re.
Minden mást Objective-C-ben intézek, és fogok is, legalábbis ameddig az Apple nem teszi azt valamilyen módon elavulttá. (Nem hiszem, hogy ezt tennék, mert iszonyú munkába kerülne a fejlesztőknek a jelenlegi Objective-C-kódot portolni Swiftbe.)
Amúgy meg igen nagy hátránya a Swiftnek, hogy iOS7 és afölött műxik csak, azaz az iPhone 3GS, az iPad1 és az iPod touch 3/4 nem képes futtatni a Swiftben (is) írt appokat. Ezért sem használom én, hacsak nem muszáj (lásd pl. a fenti C#-portolást).
-
csongi
veterán
Szerintem ez nagy dobas lehet. Ennek fenyeben a kovetkezo telefon mar, ep lehet.
-
Sebhelyes
senior tag
Jól fognak kinézni a háromféle UI-jal az appok, bár a vinydóznak úgyis mindegy
-
moleculez
veterán
És akkor most lesz YouTube app?😁😁😁
-
=Mentor=
őstag
"A redmondi cég azonban most bejelentette a Project Astoriát, ami lehetővé teszi a Java vagy C++ fejlesztőkörnyezetben készített androidos appok átiratának indítását a Windows 10-es készülékeken, hogy egészen pontosak legyünk, a kódot lehet/kell majd felhasználni. Ezzel a programozók is jól járnak, hiszen viszonylag könnyen el tudják majd készíteni a zöld robotos rendszerre szánt alkalmazásokat a WP-s telefonokra is. "
Tehát jelentősen megkönnyítik a portolást, ennyi a lényeg. A cím meg egy tömény hazugság.
-
Воланд
titán
a bb nem igy probalta. ok csak betettek egy android vm-et a rendszerbe es kesz, vagy megy az adott droidos app, vagy nem. itt meg ellenorizve lesznek az alkalmazasok es nem egy kulso store-bol lehet majd telepiteni oket, hanem a windows store-bol. ez igy jobb megoldas, de en szemely szerint hianyolok egy par megkotest az eddigi informaciok alapjan.
-
jFox
addikt
Anno a BlackBerry is így próbálta pótolni az hiányzó appokat. Uh. az ötlet nem új.
Sok sikert nekik hozza!Off: "Az egész egyébként egy nagy mókuskerék, hiszen ha a fejlesztők nem adnak ki alkalmazásokat, a felhasználók nem váltanak Windows Phone-ra, de ameddig nincs váltás, nincs fejlesztés sem, szóval eléggé patthelyzetnek tűnik."
A "mókuskerék" az nem ez. Ezt inkább úgy mondják jó magyarul, hogy "róka fogta csuka". Vagy hogy a kör bezárult. A mókuskerék, az az, amikir látástól mikulásig dolgozol. -
Halkow.
senior tag
Ez jól hangzik
, kíváncsian várom a fejleményeket
-
vicze
félisten
Ott félreértesz valamit OSX-en az ott Eclipse. A VS Code még csak fordítani se tud, nem IDE csak egy jó kód editor 60MB az egész.
IntelliJ, Android Studio, Eclipse ezek támogatottak, és mivel futnak Mac-en így az is. Mondjuk akkor kérdés, hogy Linux-ot miért nem említik...
-
Воланд
titán
"Project Astoria": Build great Windows apps with your Android™ app code
1.: lehet a vs code-ot is hasznalni a fejleszteshez.
2.: elmennek a fenebe, hogy nem teszik kotelezove a windows-os design elemek hasznalatat. (pl share gomb) -
r3dsnake
nagyúr
Elkestek vele, az Apple-nel mar Swift kod van es nem ObjectivC.
-
babkukta
senior tag
és ööö, ez jó a guglinak?? Mármint eddig pont az volt az egyik, sőt, a legnagyobb hátulütője, h nincs rá annyi alkalmazás, mint droidra. Most ha lehet majd futtatni ezeket, az miért előny Gg bácsinak??
-
vicze
félisten
Ha erre gondolsz, akkor nézd meg egy kicsit jobban hogy mi is ez, ez egy editor nem egy IDE. Értelme szerintem úgy kb. 0. -
vicze
félisten
Aki olyan mocskos crossplatform akart lenni annak eddig is ott volt a Xamarin nem éppen kicsi fejlesztői bázissal. iOS fejlesztő most Win-t és VS-t kéne vegyen a portoláshoz, nincsen előrébb vele. Android fejlesztők meg a Linuxot biztos dobják majd ezért. Egyéni fejlesztőknek nem adnak így túl sokat. Nagyok közül aki Xamarin-t használ nyilván nem vált(sokkal többet tud), megint alkottak egy rétegterméket igazából.
-
Воланд
titán
ugyan ezek a problemak egy direkt a platformra irt alkalmazas eseteben is fennallnak. ezzel az egesz ios/android tamogatassal csak azt oldjak meg, hogy lenyegesen kisebb lesz a koltsege annak, hogy egy program elkeszuljon a platformra. onnantol meg ha van app, jonnek a userek es majd megerni foglalkozni rendesen a platformmal. vagy nem, de ez meg a jovo zeneje.
-
Воланд
titán
válasz
enginev3.0 #10 üzenetére
mi lenne veluk?
-
enginev3.0
félisten
Mi van a fizetős alkalmazásokkal?
-
antim
tag
Ezekkel a fordításokkal az a baj, hogy a hibajavítás, support, marketing,... viszi el a programok után azt az energiát, ami miatt nincs értelme egy ilyen szűk piaccal tökörészni. Amíg a Droid és IOS növekedése jóval nagyobb addig végképp felesleges energiabefektetés. A piaci részesedésről nem is szólva, ami a platform jövőjét bizonytalanná teszi.
-
Воланд
titán
persze, hogy nem igy van. az androidos alkalmazas kodjat lehet majd felhasznalni, es ugy lehet majd irni egy windows-os alkalmazast.
"Following the launch of Windows 10, we will release “Project Astoria” (also referred to as “Project A”), a Universal Windows Platform Bridge toolkit that enables you to build Windows apps for phones by reusing your Android code. With “Project Astoria” you’ll be able to:
•Build Windows apps for phones with few code changes
•Use a Microsoft interoperability library to integrate Microsoft services into your app with very little effort
•Test and debug your app from your preferred IDE
•Publish your app and get paid through the Windows Store
" [link] -
BobTail
őstag
"A redmondi cég azonban most bejelentette a Project Astoriát, ami lehetővé teszi a Java vagy C++ fejlesztőkörnyezetben készített androidos appok futtatását a Windows 10-es készülékeken."
Szerintem ez sem teljesen így van, de kérlek kifejtenéd a többieknek? Te jobban érted ezt
-
Воланд
titán
"Egyelőre még számos akadályba bele lehet botlani, ilyen a Google Play szolgáltatások integrációja, azonban remélhetőleg ezeket a problémákat hamar kiküszöbölik majd."
igen, elmondtak, hogy a google fele api-knak meg van az ms megfelelojuk.
"A Project Islandwood névre keresztelt újítást egy iPaden demózták"
miert kellett volna egy ios alkalmazas portolt valtozatat ipad-en demozni? a droidos app egy windows 10-et futtato telefonon lett demozva, az ios app meg egy windows 10-et futtato desktop pc-n. az ios portra meg mar a store-ban is van pelda, megpedig a candy crush.
-
HenkStockton
csendes tag
Ígéretes. És előremutató fejlesztés, pont erre lenne a WPnek szüksége.
-
margithid
veterán
Várom már. Egyetlen hibája az asus T100amnak, hogy kevés rá az alkalmazás és nem is túl jó minőségűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Klaus Duran: 2025 dude
- Anime filmek és sorozatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest