Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDA40X
aktív tag
Nem gondoltam volna hogy van még olyan, aki ezekkel a Flintstone verziókkal karcol.
-
winss
tag
Van egy LG4X-em kitekáttal, de olyan szinten eljárt felette az idő, hogy eszem ágában sincs használni. 1 éve bekapcsoltam mikor eláztattam a telefonomat, de a facebook alkalmazás mellett nem kellett mást feltenni, mert game over volt neki.
Egy mai belépő szintű telefon valószínűleg gördülékenyebb. Szóval aki ilyen régiséget használ kétlem, hogy a chrome frissessége miatt aggódna.
-
Snowy_owl
őstag
Jó a gondolatmeneted, de viszont a mobil a pcben egy fontos dologban eltér a tartósságot illetve. Az egyik mobil eszköz a másik pedig egy állóeszköz. Ebből következik, hogy míg a mobil folyamatosan hurcolod, mozgatod, teszed ide oda, addig a pct csak takarításrkor vagy költözéskor logisztikázod meg. Ezentúl ezek a tepsi telefonok tok nélkül olyanok mint a cserépváza. Persze mindig vannak kivételek, akiknek nem meg tönkre, mert vigyáznak rá, és tokokat, üvegeket, katonai szabványnak megfelelő burkolatot vesznek, de azt el kell ismerni, hogy az elmúlt években az okostelefonok egyre inkább sérülékenyek lettek a dizájn oltárán, ami nem gond, de nem elvárható hogy az életciklusuk ezzel növekedjen, épp ellenkezőleg.
-
DraXoN
addikt
az én bajom sok esetben két dolog:
1. van, hogy az adott régi hardver képességei még mindig jók lennének, de "beragadtak" egy szoftververziónál ahonnan nincs tovább...
2. környezett tudatosság, valahogy ismeretlen fogalom, ha a hardver még elégséges lenne, csak a szoftveren múlna, így az élettartam "megnőne", ami által kevesebb készüléket kell gyártani, és kevésbé terheli a környezettet (és később megy valami "szemétbe") ... bár ezen ponthoz totálisan más gazdasági rendszer kellene "bolygószinten" ... de a mobilok éves fejlődésén látszik, hogy egyre kevésbé sikerül "nagyot lépni" ... kíváncsi leszek belassul-e a termékciklus és kitolódik-e úgy az élettartam mint pl. ami a pcknél is tapasztalható (bár emiatt is drágábbak lettek utóbbiak)... Ha a mobiloknál is folytatódik ez, nem zárom ki, hogy egy 10 év múlva a mostani értéken számolva 1-1.2 millió körül lenne egy-egy csúcs készülék, viszont ahhoz 5-8 év support járna... De az ár úgy is megy feljebb, mert a hardver drága, és sok mindent belezsúfolnak "kicsi helyre".. viszont ritkább csere lesz a drága készülék miatt, ami gerjesztheti a folyamatot.. az emberek pénztálcája se végtelen, nyugaton se... -
-
ates
aktív tag
válasz
janeszgol #33 üzenetére
+1
" Van jó pár tablet, ami 2014-2015 megjelenésű és KK-n maradt. Tudom ezek is elavultak, de van az a nem elhanyagolható réteg, akinek működik a telója, nem fogja lecserélni csak akkor, ha valamelyik hozzátartozója lecseréli neki."Pontosan. Két ilyen tabletünk is van (Lenovo, Wayteq), de amire kell elég 1 - 1 GB Ram-al is
-
törölt tag
Nekem van 4.4 alatt futó készülékem, de annyira nem érint a dolog, hisz egy ideje nem használok Chrome-ot, vagy csak nagyon ritkán.
Részben amúgy elég hülye lépés ez a Google-től, mert vannak, akik még régebbi készüléket használnak, és azért nem cserélnek, mert az nekik bőven elég. Na meg ha váltanának is, az alsó kategóriás készülékek közül nem sok értelmes darabot találnának. Az Android Go-t meg általában csak 3-4 éves HW alá pakolják...(#32) bitblueduck: gondolom a Telekom Mostról van szó.
-
SkyLine3000
addikt
Én 5.0-án (tudom nem 4.4) tök jól elvagyok és a lehetőségek ellenére sem megyek feljebb. Bár a két családi F6-on meg 4-es droid van és hibátlanul teszik a dolgukat a mai napig. Chrome-ot meg sem asztalin, sem telón nem használok és nem is fogok. Szerencse, h lehet miből választani mindkét platformon.
-
törölt tag
Még szerencse, hogy nem csak a Crome van a világon.
-
janeszgol
félisten
A Vodafone Smart First Kitkattel jött és maradt is azon. 2015-ös telefon. Van jó pár tablet, ami 2014-2015 megjelenésű és KK-n maradt. Tudom ezek is elavultak, de van az a nem elhanyagolható réteg, akinek működik a telója, nem fogja lecserélni csak akkor, ha valamelyik hozzátartozója lecseréli neki.
Ha nincs semmi érdemi változás az api level minimum növelésének, akkor lehet felesleges akció ez, bár érthető (sok KK és alatti eszköz csak fél-egy giga rammal van szerelve és egy-két-négy maggal max).Nyilván a Chrome-ot nem fogja, nem is tudja kiszedni a Google a régi telefonok Romjaiból. Az más kérdés, hogy a weboldalak mennyire fogják támogatni.
-
bitblueduck
senior tag
van családban egy teló 4.3-on.
telekomnál sms-el lehetett valami kedvezményre feliratkozni.
ez megszűnt, viszont a telekom alkalmazásban lehet intézni.
a probléma csak az, hogy a telekom alkalmazás a 4.3-at nem támogatja.
akkor most kikell dobni gondolom.
mert telefonálásra meg sms küldésre használni készüléket S9 alatt már ciki.
szerintem azzal semmi baj nincs, ha valaki a maximumot akarja kihozni a készülékéből.
a hozzászólásod meg elég offenzív.
kár hogy az ilyet nem lehet olyan egyszerűen mérni, mint a hozzászólásszámot.
és akkor a _tag_ helyett lehetne a rangban _tuskó_ meg _gyökér_ postfix attól függően hány százalék ilyen. -
aprokaroka87
nagyúr
Senki nem mondja hogy dobd ki, de ahogy halad az idő úgy fog szünni az app támogatás.
Nekem is van egy Jelly bean-es (4.2) telefonom.
Emlékeim szerint 3+ éves,10 ezer forint volt a Tescoba, kicsi.
Igaz 512mb ram, meg 2 magos mtk chipset.
Facebook lite, opera mini meg kisebb igényű appok még mennek rajta,
Persze van komolyabb telefonom is.Bár már az érintőképernyő része kezd behalni.
-
nobela
senior tag
"Nyilván az autó az egy nagyon okos példa a 100-200-300e ft-os telefonhoz..."
Igen, tökéletes példa. NEKEM mind a kettő használati eszköz, pusztán annyi a különbség hogy az egyik drágább a másikhoz képest. Megveszem újonnan, és használom amíg nekem megfelel a tudása és az állapota.
Látom ez a te elborult világodban teljesen felfoghatatlan. A téma részemről lezárva.
-
Asrach
tag
Egyébként meg az értelmesebb telókhoz simán van 3 éves támogatás is és ennek ellenére ezek nem drágák pl nexusok , ilyen most a pixel, és az összes android one-s telefon.
Vegyük pl nexus 5
telót, tuti van 5 éves. Az hogy ti a gyártói hulladék megoldásokat veszitek saját androiddal az nem a google hibája.Manapság egyre több gyártó megy android one irányba szerencsére ( xiaomi, lg, nokia)
-
Asrach
tag
Tegyetek fel más böngészőt, nem értem mit kell háborogni....
-
-
Snowy_owl
őstag
Akik azon szoktak izgulni, hogy jötte már az aktuális havi biztonsági szint epénisznövelő frissítés, az vajon egy 4.4-el androiddal rendelkező telefontulajdonost fejbelőne?
-
nobela
senior tag
"olyan mintha azt hinné, hogy valamit egyszer megvesz egy életben és utána az örökre jó lesz"
Te vagy nagyon troll vagy, vagy nagyon buta.
Nem fogom a 3,5 éves telefonomat pusztán azért kidobni mert szerinted ezt kellene tennem
És igen, ha valamit megvásárolok akkor elvárom hogy ésszerű keretek között a legtovább használhassam. Ezért vigyázok rá, sok 3-4 éves cuccom még szinte újszerű annak ellenére, hogy napi szinten használom őket.
Amikor új autót vettem, akkor sem úgy számoltam hogy "csak menjen pár évig aztán kidobom".
A hozzáállásod gyönyörű bizonyítéka a mai konzumidióta világnak.
-
A 4.3-as rendszert (Android 4.3 Jelly Bean (18. API szint)) 2013. július 24.-én adták ki. Ez már nem kapja meg a támogatást. Nah most nálunk (vidéken) 2013+5 az 2018, de szólj közbe kérlek ha tévedek előfordul ez normális családokban is.
Lassan a 4.4 (Android 4.4 KitKat (19. API szint)) ( 2013. október 31.) is 5 éves lesz szóval retteghet...
Most kérlek írd le megint a kérdésed, mert azt már nem értem...
mrpingvan:
egyébként de...
-
Mrpingvan
tag
De igazából nem csak annyi lesz, hogy nekik nem frissül, és egy régi verzión marad nekik a Chrome?
-
clon
senior tag
Saját magadnak mondasz ellent az 5 éves alma támogatással mert itt fiatalabb cuccokról van szó úgy, hogy ugyanezen vasakat most Android Go-val piacra dobják tehát frissen 2018-as szerelésű sz@r miért jobb egy több évesnél amit csak szoftveresen kellene GO-ra frissíteni és ugyanaz a két termék.
Az alma egy külön saját világ ugyanaz a szoftver gyártó mint a vas tervező és legyártató, DE droid esetén ez különválik 2 külön profittermelő cégre így nem összehasonlítható egy alma egy robottal.
-
Ceree
senior tag
válasz
DeathAdder #12 üzenetére
+++1
-
Az apple-nél is csak 5 év kb a terméktámogatás, ami már a többi gyártóhoz képest is soknak számít, nem értem, hogy a droidosok miért lázadnak az ilyenekért, hogy a 100 éves szarjára nem frissül valami... olyan mintha azt hinné, hogy valamit egyszer megvesz egy életben és utána az örökre jó lesz... nyilván én is ezt szeretném, de hülye azért nem vagyok, hogy ez miatt még sírjak is... Ios-ről androidra váltottam, de a gondolkozás módot még nem tudtam megtanulni és sanszos, hogy nem is fogom...
-
clon
senior tag
A vicc, hogy a 4.4-et használó vasak gyakorlatilag ugyanazok mint a Android Go rendszert használó 2018-as cuccok. Talán a 4.4-et frissíteni kellene az Android Go-ra és akkor tovább "élnének" és nem kellene újként megvetetni megint mert raktártpuceválnak (jah, hogy azzal csak munka van de bevételt nem fog termelni mert "csak" szoftver frissítés).
A droid úgy indult bármilyen vassal elfut. Ebből mára az lett, hogy a régi vassal is elfuthatna csak nem akarják mert mára az idealizmust felváltotta materializmus a profithajhászás.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
aprokaroka87 #5 üzenetére
Szerintem a korábbi verziók működni fognak.
-
nobela
senior tag
"kabaré, hogy még mindig kompatibilis ezzel a verzióval..."
Miért is?
Mert még jó páran nem dobtuk ki az összes (egyébként teljesen kielégítően működő) 3-4 éves telefonunkat?
Szerinted ezt kellene tennie mindenkinek, ugye? Kétévente kidobni aztán venni egy újat, ez viszi előre a világot...
-
Wallenberg
senior tag
Az Android 9 Pie még nem is szerepel a kimutatásban?
-
Rothmanakos
tag
Húúú, mekkora szerencse, hogy pont 4.4-től
Xperia Z2 - 4.4.4
Xperia Tablet Z2 - 4.4.4
THX Google, adlak -
aprokaroka87
nagyúr
Tehát ha jól értem akkor Android 4.4 alatti Android verzió esetén a Chrome böngésző nem fog menni a jelenlegi verziókkal sem, vagy a következő update során a min api level 16-ról 19-re változik.
-
kabaré, hogy még mindig kompatibilis ezzel a verzióval...
-
Attic09
tag
válasz
pelgrim_v1 #2 üzenetére
5 éve jelent meg.
-
pelgrim_v1
tag
Hány éve volt már a 4.4?
-
Kasya
nagyúr
Ha ez fejlesztesi nehezsegeket okoz a cegnek, lepjek meg.
Aki 4.4 alatti keszuleket hasznal, azt nem hiszem hogy nagyon melyen erintene, ha "nem friss" verzioju Chrome-ot hasznalna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Riasztó topik
- Politika
- Linux haladóknak
- E-book olvasók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Quadro FX 570 eladó
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest