Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Komplikato #43 üzenetére

Biztos vagy benne, hogy mindent jól állítottál be? Nem volt inkompatibilitási probléma a videokártyáddal (az emulátor részéről)? Mostanában nem néztem, de korábban már egy 2,5 GHz-es egymagos K8-on elég jól futottak a dolgok, kivéve talán a durvább demókat.

Nem a magyar fizetésekhez szabták az árakat, na de mit szabnak ahhoz? Azt sem kellene elfelejteni, hogy nem csak a HW-t dobja össze a cég, hanem a SW fejlesztésében is részt vesz, szponzorál, stb. Nem úgy van, hogy feldobunk egy Windowst vagy hétköznapi Linux disztrót.

Nekem sem tetszik túlzottan a PC-s alap és ez szerintem se egy igazi Amiga, de annó az Amiga sem csak a HW-ről szólt, hanem a fejlett és továbbfejleszthető operációs rendszerről is! Továbbá nem csak a játékokról, hanem a munkáról is!!!

Az OS alatti grafikát pl. nem kell HW szinten emulálni, egy köztes réteggel át lehet iránytani pl. DirectX-re (ahogy a WinUAE teszi), Linux alatt gondolom, OpenGL-re van átirányítva, innentől pedig elég jó sebességgel megy egy modern videokártyával. AOS 3.5-től a nagyfelbontású true-color módok is hivatalosan támogatottak, megjegyzem egy már jóval hamarabb elérhető 3rd party drivert építettek be. Szóval, nem 32 színű 640x512-re kell gondolni (főleg, hogy az AGA mehetett akár 262k szín@720p-ben is).

Szerintem egy 2700K-n a mélyebb szintű HW emulációnak (amire az OS-megkerülő játékokra és demókra van szükség) is igen jól kell már működnie, nem beszélve a 68k emulációról, ami már 10 éve is elég jól ment. Más kérdés, hogy nem tudom, a kései, PowerPC-s programok emulálása megoldott-e.

(#44) moli.hu: Áhh, szóval próbáltad ezt a Commodore Vision-t? Mik a tapasztalataid? Vagy "esetleg" csal úgy beszélsz a levegőbe?

Új hozzászólás Aktív témák