- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Kíváncsi vagyok, mi lesz november 19.-én. Amióta szóba került a Nokia telefonos részlegének eladása, azóta szinte csak jó hírek jönnek felőlük. Vagy lehet, hogy ez műbalhé? Fene tudja...
-
Tigerclaw
nagyúr
Hajrá! Kell a konkurencia a többi gyártónak. (pontosabban a vásárlóknak)
-
Fabianus
tag
Már megint azok a fránya számok. Azt értem, hogy, 7,4-hez képest a 8,8 kb 20%-al több, de hogy az egy évvel korábbi 2,9-hez képest a mostani 8,8 milyen relációban 40%-al több azt már nem.
Valami nagyon sántít ennél a cikknél az a 40% vagy az Amerikai piacra vonatkozik, vagy az össz okostelefon eladásra, de így nem ok.
-
oceanrush
senior tag
A facebook uzenetek meg mindig nem erkeznek meg normalisan?
-
NGA
addikt
Hát bevallom én nem játszom a telefonon. De elfogadom azt, hogy mások igen. Az is nyilvánvaló, ha valakinek a fontossági sorrendben a játék elöl van, akkor számára a WP nem jó. Sok esetben én is lebeszéltem ismerősöket a wp-ről, ha fontos volt nekik a warez, meg a játék. Amit még kifejtettem az a jelenleg elérhető játékokról szól WP-n. Természetesen sok-sok játék hiányzik, de ez ilyen. Inkább azért éreztem viccesnek, mert hiába van meg egy játék droidra, ha egy csomó készüléken el sem fut. Igy jártam én is az Asus TF101-el.
Azzal nincs gond, ha olyan fikázza az RT-t, wp-t, aki már használt ilyet. De amikor kiderül, hogy az illető max az MM-ben látta polcon, vagy megnézett róla véletlenül egy videot, vagy elolvasott egy tesztet, és ez alapján itélkezik. Ha fogott is a kezébe, az még régen volt, amikor még az ios is jól nézett ki :-) Én szeretek saját tapasztalatból mondani pozitiv, vagy negativ véleményt. Sokszor szoktak priviben is kérdezni tőlem az általam használt cuccokról, és igyekszem leirni a tapasztalataimat.
(#84) Crafter32: Bárcsak a próféta szólna belőled.
-
Crafter32
őstag
Jó dolog, hogy egyre több op rendszer van. Örülök ha a Nokiának sikere van. Viszont volt alkalmam nyomogatni egy 520-at és az életkedvem is elment ezektől a csempéktől. Biztos van akinek tetszik, biztos nagyon jó, de nekem olyan mintha lakótelepen laknék 30 négyzetméteren. Nem látom a winbe örömöt, élményt esetleg az érzelmet.
-
Azért vicces szinte minden játék/app bemutatónál azt olvasni h miért nincs wp-re, miért drágább wp-re.
(#69) NGA
Azért érdekes tőled az, hogy bárhol megjelenik egy MS, Nokia hir, neked kötelességed azonnal flamelni, védeni, isteníteni. Ezt te vállaltad, vagy magadtól csinálod? -
azopi74
addikt
" de iszonyat gyenge az OS (szerintem)."
Kicsit bővebben?
"Természetesen aki nem nagy igényű, annak tökéletes és jól kezelhető, és szerencsére gyors."
És mi tesz egy mobil OS-t jóvá szeinted? És mik azok a nagy igények, amiknek nem felel meg az OS? Most ne az appok hiányával gyere, mert az nem az OS hibája, attól nem az OS gyenge.
-
azopi74
addikt
" az Angry Birds-ök, és Cut the Rope-ok fizetősségének mivolta sokkal súlyosabb csapás a WP koporsóján egyik szögén."
Hát aki nem szemfüles eléggé,... :
http://mynokiablog.com/2013/10/26/headsup-all-angry-birds-games-now-free-for-wp-including-starwars-2/
Bár nem hinném, az Angry Birds-ökért kicsengetendő kemény 1 dollárok olyan nagy szöget jelentenének a koporsóban
Máshol látom inkább a nehézséget...
-
azopi74
addikt
Hát igen, bár nem a főbb, "mainstream" appokról van szó elsősorban, azok szempontjából már majdnem beérte a két vezető platformot a WP.
Hanem inkább a rétegigényeket jelentő appokról, amik lehet, hogy külön-külön maximum az emberek 1-2 %-át érdekli, de szinte mindenkinek van valamilyen rétegigénye
Így nagyon sok mindenkinek ilyen dolgok miatt nem pálya a WP.Például nézegettem a hétvégén smart termosztátokat, gyakorlatilag mindegyikhez csak iOS-es és androidos client app van, wp meg sehol. Egyedül a Nest-hez volt egy nem hivatalos WP-s app.
Tudom, a wp-vel el lehet boldogulni webes felületen, de azért az nem túl kényelmes megoldás.
Valahogy azt kellene elérni, hogy minden fejlesztőnek, az legyen a normális, hogy iOS-re, Androidra és WP-re készíti el az appokat.Ehhez viszont még nagyot kell nőnie a részesedésnek, és elsősorban az USA-ban.
De a tendencia bíztató, hiszen nem volt még olyan régen, amikor szinte csak iOS appok voltak mindenre, android-os appokra úgy kellett vadászni, -
troller
senior tag
Hangerőket lehet már külön állítani, pl. a csengőhang, értesítés hangja ne legyen ugyanolyan erős?
-
NGA
addikt
A gdr-ek azok amolyan service packok. Mindegyik wp8-as telefon megkapja. Az függ készülékenként, hogy mit kap meg. Általában a legalsó készülékeknél fordul elő, hogy egy-két ficsört nem kapnak meg, de maga az alaprendszert igen. Nekem is gdr3 van az 520-on már, a plusz az majd a nokia black frissitésével fog jönni. De a kötelező alapot mindegyik megkapja.
-
HuMarc
veterán
Az a Pout a Coca Colahoz viszonyítani...
Khmm...
@flakter (#57): Mi a bajod az OS-szel?
-
flakter
tag
Szépek és jók ezek a készülékek, de iszonyat gyenge az OS (szerintem).
Természetesen aki nem nagy igényű, annak tökéletes és jól kezelhető, és szerencsére gyors. -
Воланд
titán
nem, nem linkelem meg egyszer.
-
vicze
félisten
He?
521-et, 925/928-at lehet kapni a 3 nagy szolgáltatónál(Sprintnél nincs Nokia), illetve AT&T exclusive még a 1020, 521-t meg csak T-nél van. Ezeken kívül nincs készülék, de ha most bemagyarázod nekem, hogy az amcsik függetlenbe veszik halomra a Nokiát, kifutok a világból... -
HuMarc
veterán
válasz
daniel909 #46 üzenetére
Van Mou (de Woland megelőzött
), és az már amúgy sem divat (
), csak a kisebbeknél (alsósoknál, de ez meg egyelőre elhanyagolható réteg). A Hill Climb Racing hiánya, + az Angry Birds-ök, és Cut the Rope-ok fizetősségének mivolta sokkal súlyosabb csapás a WP koporsóján egyik szögén.
+ A tini csajoknak már úgyis van
a) Samsunguk
b) iPhone-uk és ez nem látszik megváltozniMeg WP-n amúgy sem lehet beállítani háttérképnek JB-t, vagy az 1D-t, vagy ki most a menő
-
daniel909
addikt
nincs pou ezzel kizárják a tini csajok 90%át.
(#47) woland_y2k: na jó lebuktatom magam h kipróbáltam ezt, de van rá magyarázatom. de a lényeg, hogy köszönőviszonyban sincs a pou-val ez a játék. nem növekszik a karakter, kevés játék van stb stb. iszonyat gagyi az eredetihez képest.
ez olyan mintha iphone helyett sciphone-t venne az ember mert kb ugy néz ki mint az eredeti. -
no1r
őstag
válasz
ted_mosby #27 üzenetére
a játékok és a fizetős appok többsége úgy ahogy van kipróbálható... ha tetszik megveszed és kész.
sőt több olyan is van ami teljes értékű trial reklámmal, vagy épp csak a fejlesztőt támogatod ha fizetsz. csak ezeket az utóbbiakat is a fizetős listába rakja a store, ezért nem árt elolvasni ami a leírásban van -
kbyte1024
veterán
nyilvan sokat dobott az eladásokon az említett 2 modell,de szerintem jó úton haladnak.Alakul ez és a méréskelt árfekvés jót tesz a lumiáknak.
-
HuMarc
veterán
Még jó, hogy elolvastad a hírt, amihez hozzászóltál
"Az észak-amerikai régióban korábban a Nokia márkanév és a Microsoft operációs rendszer is rendkívül gyengén szerepelt, ám a mérsékelt árfekvésű, mégis jól felszerelt Lumia 520 és 620 úgy tűnik sokak számára túlságosan is csábítónak bizonyult."
-
=Mentor=
őstag
válasz
ted_mosby #27 üzenetére
Én mint Androidos tablet használó sokat tudnék mesélni arról, mennyi a valóban hasznos és igényesen megírt program egy bizonyos területre vetítve, ha pl van 25 féle médialejátszó, abból minimum 20 kuka... De összességében a több százezres marketen maximum pár száz olyan program és játék van ami 5/5 minőségű.
-
-
Ádám16
addikt
Nyilván több Androiddal szerelt készülék fogy, hány Droidos készülék is van a piacon, és hány WP?!
Kell még idő, hogy több készülék kerüljön a piacra, + több telefongyártóra lenne szükség, de a Nokia mellett nehéz labdába rúgniuk. -
vicze
félisten
Hát igen 3év után végre, csak épp a profitot a térkép és a hálózat hozta, nem a mobilok, az továbbra is veszteséges és a veszteség az előző negyedévhez képest tovább nőtt 33-ról 86millára.
A WP eladás biztató, bár a teljes növekedés a US piac hozta, nagyon kíváncsi leszek, hogy Q4-ben az i5s mekkorát csökkent rajta.Továbbra is elég tiszta, hogy aki nyereséges és meghatározó akar lenni, az az US piacot kell tolja nincs mese.
-
NGA
addikt
válasz
ted_mosby #27 üzenetére
Azért vicces. Volt IOS és droid táblám is. Szerettem volna a kisfiamnak letölteni minőségi játékokat. Hát ami ingyenes az vagy szar volt, vagy játszhatatlan a reklámok miatt, vagy az első pálya után kellett fizetni, hogy tudj rajta játszani. Volt pár ami jó volt, de általában szarok voltak. A többi meg fizetős. Némelyik elég brutálisan. Mondjuk droidon simán rá lehet warezolni a játékokat, igy tényleg olcsó. A 20x appnál az volt a vicces, hogy a droidon, meg az ios-en én mindig külön láttam a fizetős és az ingyenes appokat. Azaz ha valaminek volt free és nem free változata, az rögtön két app volt.
Én nagyon jól elvagyok a mostani kinálattal a wp-n, a fizetős xbox játékok jelentős része akciós szokott lenni, és ingyen, vagy 1 dollárért megvehető. Egyébként rengeteg xbox játék ingyenes. Akinek ez nem tetszik, az ne vegyen wp-t.
-
Mr. Double B
tag
Hát én ezt "nem értem". Ugyan ez a szerző 1 hete tényként közölte, hogy "a júliustól szeptemberig tartó negyedévben" 7,4 millió Lumiát adtak el. Erre rácsapva néhány kommentelő már elemezte is, hogy hát lám-lám, kipukkadt a lufi, a MS csődbe megy, stb stb. Hiába jeleztük páran a hibát a hozzászólásokban, a cikk nem lett javítva.
Na mindegy, a lényeg, hogy a hivatalos adatok szépen folytatják a trendet. Elég szép az a 20% ill. 40% novekedés és végre az USA is feltámadt. Természetesen az a 1.5 millió "semmi" a riválisokhoz képest, de az eddigi 4-500k per negyedév végre megindult felfele.
Most, hogy a Q4-re bemutatják a 1320/1520 párost, a 1020 lassan mindenhol elérhető lesz, és tovább pörög az 520/620/625, szerintem simán várható egy 10,5-12 millió közötti év vége.
-
=Mentor=
őstag
Pár diagram az eredményekről:
-
ted_mosby
senior tag
Majdnem.. Múltkor leírta valaki, amivel én is egyetértek. Hiába van mindenre egy app. Androidra mindre van 20x annyi. És ott meg van az a választhatóság, hogy én melyik appot szeretném. nem úgy mint a WP-nél hogy egy van azt kell szeretni. Mert mennyivel jobb az hogy van sárga,vörös,kék BMW-m minthogy van egy szürke régi.(Félre értés ne essék nekem nem lenne bajom egy BMW-vel
) Foursqareről lemaradtam bocsi. Cserébe viszont kapunk egy biztonságos rendszert, megszokható csempékkel. Játékok is vannak, csak mindegyik fizetős. És az az ember aki szeret egy játékot majd két nap után megunja, annak emiatt legyen nagyobb számlája. gondolom azért kerülnek többe a játékok meg minden, mert nincsen akkor tábor így a hirdetések az ingyenes verzión nem hoznának elég pénzt. Én ennyit szerettem volna elmondani. A fingóappokat meg kérlek ne bántsd
-
Lacces
őstag
Hm, talán akkor most az MS is jobban rááll a WP platform fejlesztésére és a szolgáltatásokat is bővítik.
Talán akkor megerőszakolja magát az MS és elkezdi a saját platformja alá jobban fejleszteni a saját appjait, és nem a konkurens platformokra kell átterelnem az embereket.
És akkor lehet visszatérek a WP-hez, és másoknak is javaslom. -
Воланд
titán
válasz
CharlieDrop #20 üzenetére
nincs.
-
CharlieDrop
veterán
féloff
lumiákhoz van valami készülékre csatolható billentyűzet?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Arthuro_Adam #11 üzenetére
Rövidebbet? Nem gondolom hogy ennél van sokkal rövidebb név... Bár minden megeshet
Nekem tetszene ha csak simán Lumia 520 lenne a neve, a köztudatban úgysem úgy emlegetik öket hogy Nokia Lumia, hanem hogy Lumia
-
meszike91
senior tag
Vére amerikában is eredményeket érnek el.
-
C$abi
aktív tag
Ha a Lumia 520 és a 620-as kelendő akkor miértegy 625-ös sajtófotót raktak oda?
-
Воланд
titán
aha. igaz, asszem Ballmer nyilatkozta, hogy az elnevezes megtartasan erosen gondolkodnak, szoval meg barmi lehet belole.
szerk.: meg is van.
-
golya87
őstag
Tényleg, tegnap már olvasható volt a negyedéves pénzügyi jelentése a Nokiának. Mikor derül ki, hogy lefekszik-e a Microsoft-nak, vagy elhajtják őket?
-
ted_mosby
senior tag
Csak legyen több app, és akkor beszállok én is a furgonba
-
Ricardo
titán
Jól csinálják.Szépen építik a Lumia nevet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest