Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sas55
aktív tag
Lesz itt info lassan.
-
Pubszon
veterán
A GTA 5 az amire nem éri meg alapozni. Valami nagyon nincs rendben vele.
-
válasz
#24845312 #387 üzenetére
Valószínűleg tökéletesen hiteles az a GTA V teszt. Csak ha ismered a GTA V-öt, akkor nagyon jól tudod, hogy az átlag fpst leszámítva a kiírt értékek teljesen használhatatlanok, és maga a program üt hasra, nem a tesztelő.
Tehát két közel azonos árú CPU+ALAPLAP+RAM szett esetében melyik teljesít jobban játékok alatt.
Ez holnap fog kiderülni, nem egy radom, ismeretlen tesztelő egyetlen játékot érintő tesztjéből, szerintem.Üdv,
Kornél -
hobizoli
nagyúr
magasrol szarom le hogy ki mit venne helyette, vki meg a 7600K helyett venne egy gyikabb T-s i7-t
na?
amire hasznalom, arra nem kell 2 core-nal tobb, mert tobbet nem hasznal ki
csomo masnak se lenne ra szuksege valojaban amugy
amire meg nem jo, arra ott a masik gep 12 core-lszerintem 64 jatekos se indokolja a 16magos gepet, de mind1
azert kell hozza, mert bzuik irtakregen volt egy K7-m, MP gep volt, ket K7-l
LAN party-n ugy voltam en a dedikalt szerver egy jatekhoz, hogy kozben ugyanazon a gepen jatszottam egy masik játékkal, es eszre se vettem, hogy mi van, kozben tizenvalahanyan nyomtak arrol vmi mast a halozaton
oszt volt benne 1GB DDR266, meg 2db 2GHz-s CPU ehhez, nem HTT-s P4, meg nem Xeon, hanem egy foscsi K7
nem kellett hozza aranyaru csillio gigaherces dinnye magszamu proci, meg szaz gigabyte RAM semost ahhoz kepest a latvany nyilvan jobb, mert mai a VGA-k 5000x annyit tudnak kiszamolni, de maga ez a sw miert ker lassan workstation gepet, nem ertem meg
Quake3 egy akkor atlag 500MHz-n gepen is mar szaladt, CTF-ben ott is volt akar 20+ jatekos AKKOR(!), es nem lett diavetites belole akkorse
es hol volt meg akkor 50-100Mbps net hozza? atment az adat ADSL-n is
most meg ehhez mar 8core alatt, meg annal 4GHz alatt, meg 16GB alatt meg DigiNet-s Gigabit kapcsolat neki se alljazóta megy ez a semmi hardver nem eleg lassan, amióta 64bit miatt nem kell beleferni a 3GB RAM-ba mar
-
BReal
addikt
válasz
#24845312 #385 üzenetére
Itt van több leak benchmark is 1700-7700k viszonylatban. A 1700 3 GHz alap, 3,7 Turbo, a 7700k 4,2 GHz alap és 4,4-4,5 GHz Turbo. Jelenlegi Amazon USA árak: 1700: 330$, 7700K: 340$. De tovább boncolgatva, lesz 1600x is, 6/12-vel, magasabb órajelen (3,3 és 3,7 GHz Turbo), mint az 1700, 260$-ért.
-
törölt tag
Nem ismerem az adott oldalt, de miből gondolod, hogy csak merő rosszindulatból tették ki azt a GTA 5 tesztet? Gondolod, hogy csak hasraütésszerűen beírtak bizonyos eredményeket egy grafikonba?
Mellesleg miért kéne 2 CPU órajelének azonosnak lennie egy összehasonlításhoz? Engem inkább az érdekelne, hogy azonos ár mellett melyik rendszer a jobb. Tehát két közel azonos árú CPU+ALAPLAP+RAM szett esetében melyik teljesít jobban játékok alatt.
-
törölt tag
Én magyar (tehát Ft-os) árakat néztem, és drágább a sima 1700 még az i7-7700K-nál is, az i7-7700-nál meg sokkal drágább.
https://www.alza.hu/amd-ryzen-7-1700-d4737709.htm?o=5 -
BReal
addikt
válasz
#24845312 #383 üzenetére
Igazából az a legszebb, hogy tesztek sincsenek még róla kiadva, de a rosszakarók már megmondják, milyen lesz az ilyen-olyan Ryzen. Egy olyan egyedi GTA5 tesztre hivatkozva, amit pár óra alatt törölni kellett, illetve az ott szereplő 2 CPU-nak órajelekben köze nem volt egymáshoz.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #261 üzenetére
Ha árban is ugyanott lesznek, és még alaplap is lesz hozzá olcsón, csak akkor lesz egyértelmű a dolog, addig sajnos nagyon nem.
-
MK VII
veterán
-
BReal
addikt
Asus Prime X370-Pro - $160
ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 - $145
ASRock X370 Killer SLI/ac - $140 -
MK VII
veterán
Természetesen nem kell futni a 16 szálas processzorokért a boltba. 4/8-cas böven jól használható processzor lesz a jövőben... Játékokhoz meg én úgy gondolom, hogy felesleges olyan sok pénzt gépre költeni, hogy 12 meg 16 szálas gép legyen otthon.
Munkára más tészta, de játékra személyes véleményem szerint hülyeség. -
Cefet
aktív tag
-
Formaster
addikt
Arra lennék kíváncsi mit kaszál most a PH a reklámmal
-
Cathulhu
addikt
A teszt nagy reszet meg tudtak csinalni korabban is (osszehasonlito intel procik, regi AMD procik) egyedul a memoria az ami elterhet a masik ddr4-es platformoktol (bar abbol is hasznalhatnak sajatot), a regebbiekben meg ugyis ddr3 van, szoval teljesen fuggetlenul megcsinalhato volt a teszt tobbi resze.
-
-KP-
addikt
Igazad van, az első kérdésem ez volt. De közvetlen utána a felvetésem, pont a skálázódás volt, ami ugye sokkal lényegesebb
Egyből így kellett volna elsőre is írnom. Na mindegy. Még egyszer köszi a videót
Úgy gondolom a többségnek bőven elég lesz a 4/8-as 1400x, de még az 1300 is jónak ígérkezik, ha nem kell drága tuning lap mellé. Esetleg vmelyik 6/12-es mert még annyira nem tűnik horror árúnak. Plána ha a kezdeti időszakot leszámítva kicsit be is esik az ára majd.
-
Pubszon
veterán
válasz
hobizoli #342 üzenetére
Hidd el, használ az 16 szálat is. Nem folyamatosan, de használ, főleg Amiens mapon 64 fővel.
Itt is látszik.
i7 5960X 4.5GHz -
ncc1701
veterán
válasz
Aprósólyom #317 üzenetére
Várom nagyon. Kifejezetten örülnék neki, ha az intel az utóbbi kb 5 év seggvakarása után pofára esne, mint ahogy történt ez a 64 bites amd procik megjelenésekor a P4 korszakban. Jót tenne az áraknak.
-
MK VII
veterán
Nem az volt a téma, hogy kell-e a 16 szál... Hanem, hogy van-e olyan játék ami ki tudja használni? Van olyan játék.. Battlefield 1-nek hívják.
-
MK VII
veterán
válasz
hobizoli #342 üzenetére
Kihasználja egyszerre a 16 szálat? Kihasználja...
Az, hogy 16 szálból nem kell mindet 100% közelében használnia az nem a játék hibája... Nem is hiba... Ha a proci mellett egy Titan X SLI lenne akkor pörögnének jobban a szálak... Ráadásul 1440p-ben futott a játék. Minél magasabb a felbontás annál kevesebb feladat hárul a processzorra. -
Entryy
aktív tag
ABU megjegyzéseiből én komolyan meg voltam győződve arról, hogy ti a hivatalos bemutató napján már megkaptátok a teszt pakkot.
Nem sok idő maradt így a tesztre, cikkre. -
tatararpad
őstag
Lehet klasszikus tyúk-tojás probléma, nem használja ki sok minden mert nincs elterjedve, nincs elterjedve mert nem használja ki sok minden. Ha sikeres lesz az új processzorcsalád, akkor a legnagyobb érdeme szerintem az lesz, hogy lejjebb tolja az árakat, és mondjuk több lesz a 4-6 magos processzor a népeknél, a két mag meg végre elfelejtődik.
-
kromatika
veterán
UP neki.
-
Ghoosty
őstag
válasz
tatararpad #327 üzenetére
Nagyon helyesen. Az exponenciális növekedés gyorsuló növekedés, de nem minden gyorsuló növekedés exponenciális. Lezso szépen kifejtette már.
-
-KP-
addikt
gamereknek vajon melyik lesz a sláger? A ryzen 5 1400x? 6/12-t ki tudják használni a játékok az 1600x esetén? Ha jól tudom még mindig ott vagyunk, hogy elég a 4 mag, néhány címet leszámítva, ami szereti a 8-at.
-
válasz
Aprósólyom #325 üzenetére
Nem az exponencialitásról (vagy ilyen szó?
) volt szó, hanem a károgásról.
Ez a bekezdés sem fedi a négyzetes függvényt, hisz az csak azt mondja, hogy az nem az csak e^x exponenciális, hanem ka^x is. Na most én pont az erről beszéltem, a kitevőben van a változó az alap lehet bármi, s ennek semmi köze az x^2-hez. Az x^a és az a^x két különböző dolog. A témában három releváns függvénytípust lehet megkülönböztetni, ami növekményes:
1. lineáris: k*x, pl 50x, egyenletesen növekszik
2. kvadratikus: k*x^a, pl x^3, egyenletesen gyorsulva növekszik
3. exponenciális: k*a^x, pl 2^x, elszáll a πcsábaDe szerintem ennyi matek mára elég.
-
tatararpad
őstag
-
válasz
Aprósólyom #314 üzenetére
Ha sok tűs foglalat kell, akkor jobb az LGA, mert kisebb helyen is elfér, lásd szerverprocik: x86 esetén LGA van mindenhol. Amúgy szerintem end-user szempontból mindegy, hogy milyen a foglalat, nem az alapján érdemes processzort választani.
-
Aprósólyom
addikt
(#319) flatline#2: +1
Azt nem vetted figyelembe, hogy nem biztos, hogy az illető volt "okos", hanem a "tanár" aki tanította neki... Csak mert úgy tűnik, ezek szerint nem egészen ehlyesen adják át a tananyagot...
wikipedian találtam egy utalást, miből fakad a keverés, félreértés:
Általában az exponenciális függvény fogalmát általánosabban használják és kiterjesztik az összes kax alakú függvényre, ahol az a szám az alap, amely bármely pozitív valós szám lehet az egy kivételével (tehát a∈R+\{1}), de határozott névelővel ellátva („az exponenciális függvény”) mindig az e alapú exponenciális függvényt jelenti (e szócikk is utóbbit tárgyalja először). forrás(#326) lezso6: Jah, én csak a lefogatás összehasonlítása végett tartottam indifferensnek. Tény és való, hogy az összes többi szempont az LGA felé billenti a mérleget. Miért nem LGA-t használ az AMD-is?
-
Ghoosty
őstag
válasz
tatararpad #303 üzenetére
Nem, a félreértést az adja, hogy az emberek (hibásan) mindent exponenciálisan növekvőnek hívnak, ami gyorsulva növekszik.
Amúgy nekem is új volt, hogy csak az e^x az exponenciális függvény. -
Ispy
nagyúr
válasz
Aprósólyom #316 üzenetére
Nem is olyan nehéz, mint gondolnád.
Elég hozzá egy kosza ötlet eset 10-kor, egy kis darab rongy és egy rossz mozdulat aminek hatására a rongy beleakad a lábakba és szétbarmolja az egészet.
-
Vesa
veterán
Csomagolni már tudnak...
Csak nehogy pofáraesés legyen a vége...Az ilyen extrém hype egy termék körül ritkán sül el jól... -
flatline#2
tag
Attól függetlenül, hogy már nagyon várom a tesztet, remélem Daywalker alszik is néha.
Mert ha nem lesz jó az eredmény, akkor a kialvatlanságára fogom fogni /s -
Góliát
őstag
válasz
Aprósólyom #316 üzenetére
Egyszer fordítva tettem fel azt a műanyag védő sapkát és egy tű elhajolt. Szerencsére vissza lett hajlítva és azóta semmi baj.
-
User64476
őstag
Jaaaaj legyen máreg a teszt aztán nyugodjunk már le a...
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
tatararpad #303 üzenetére
De, lehet benne valami, mert exponenciális függvény többféle is lehet ..[link]
-
Formaster
addikt
válasz
Pete55555 #283 üzenetére
Annyi ezresem lenne ahányszor már ezt hallottam... Anno ezt hallgattam Sandy korszakban, aztán Ivy korszakban már egyenesen ősember voltam ezzel a procival, most meg 4.3Ghz-en még mindig több pontot kapok, mint egy 3770-el, de még a 4770K-tól sem túlzottan lemaradva. Tény... Egy 4770k-ra már cserélnék, ramot sem kéne váltanom, valamint annak már lement az ára és lehetne cibálni 4.5Ghz-i simán, szerencsés esetben feljebb is..
-
tatararpad
őstag
Mivel nem vagyok matekos, a félreértést véletlenül nem ez adja? Általában az exponenciális függvény fogalmát általánosabban használják és kiterjesztik az összes kax alakú függvényre, ahol az a szám az alap, amely bármely pozitív valós szám lehet az egy kivételével (tehát a∈R+\{1}), de határozott névelővel ellátva („az exponenciális függvény”) mindig az e alapú exponenciális függvényt jelenti (e szócikk is utóbbit tárgyalja először). [link]
-
Ragnar_
addikt
válasz
antikomcsi #297 üzenetére
Az is alaplap csak Intel, és az sincs 300 csak 240 de nem euró hanem kHuf. (poénnak szántam, de úgy látom mellément..
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest