Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

válasz air76 #168 üzenetére

Jé tényleg, 2015 november 28.-án vásároltam... valahogy régebbinek tűnt. Viszont akkor nem 3 évesen adtam el, hanem csak 2... oh well, így is úgy is "ingyen" volt :D

Átmenetként amúgy volt egy /kölcsön/ RX 580-am az R9 390 és a Vega56 közti időszakra, és érdekes volt látni. Nem mondanám az 580-at egyértelműen erősebbnek a 390-nél, inkább csak az érződött rajta, hogy 300MHz-el feljebb jár. Legalább is olyan volt mintha bizonyos játékok ki tudnák használni azt, hogy a Hawaii GPU nagy, nagyon nagy memória sávszél is volt alatta, kb. minden értelemben "széles" volt az egész kártya, és amelyik proginál a driver ezt kamatoztatni tudta (értsd. nagyon párhuzamosítani a feldolgozást), ott bizony gyorsabb volt az 580-nál.
    Persze több a rosszul optimalizált játék, amik nem tudják nagyon tömören telepakolni a "futószalagot", és ott a Polaris nyert, szerintem szimplán azért mert a magasabb órajelével könnyebben átugrálta ezeket a tökéletlenségeket.

A Mantle van még itt sokat emlegetve, hogy mennyire nem ért semmit, és valóban gyorsan kikopott a piacról, de azon a kevés játékon ami támogatta - így utólag visszanézve - már tisztán látszott, hogy tényleg a DX12 / Vulkan őse volt. Nem hullámzott vele úgy az fps a jelenet bonyolultságának változásaitól, pl. Dragon Age Inquisition nagyon gyönyörűen futott a 390-el 1440p-ben is.

Oh well, nosztalgia off...

Új hozzászólás Aktív témák