- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Érdemes lehet várni, de az új generációtól én nem azt várom, hogy bejönnek aztán majd varázsütésre béka segge alá kerülnek a régi szériák árai. Az az idő már elmúlt... (HD4xxx-HD5xxx volt szvsz az utolsó aranykor) bejönnek majd felárral és szépen lassan fog esni az áruk, mire a nagy felár leesett már ki is kopnak az adott szegmens előző generációs kártyái...
A másik pedig az, hogy mostanság nem dívik az egész termékpaletta egyidejű frissítése, egyszerre egy egy szegmenst frissítenek, emiatt sem lehetnek földcsuszamlás szerű árváltozások.
Szóval a konklúzió az, hogyha most akarsz játszani és nem "majd valamikor egyszer" akkor nyugodtan megvehetsz egy 280/280X-et, _szerintem_ nem fog gyorsan esni az ára, másrészt ha végül pár hónap alatt csökken egy tizest, az sem tragédia hiszen addig is játszottál...
Ha nem félsz a használttól, akkor megfontolandó használtat venni...
J.
-
Zoo123
senior tag
"úgylátom többen írták, hogy nem éri meg most váltani, miért?"
Mert hamarosan jön az új generáció, remélhetőleg már 28nm-en, és az lesz az "igazi" előrelépés!Mondjuk HD7770-ről egy 280, vagy 280x nagy előrelépés lenne neked!
"nekem 60000 a lélektani határ vga tekintetében."
Akkor 280 újonnan, vagy 280x használtan pont belefér az árba.
"az újak mikor várhatóak?"
Talán idén év vége/jövő év eleje, AMD-nél sosem lehet biztosan tudni.
-
gantum
tag
üdv, vgavásárlás előtt állok, 280-at néztem ki. 7770-et váltana, szóval volna előrelépés.
de úgylátom többen írták, hogy nem éri meg most váltani, miért? nekem 60000 a lélektani határ vga tekintetében.az újak mikor várhatóak?
és egy kis off, 4000-es széria hűtése is csak copy-paste
mennyire akartam egy ilyet régen
HIS X1950 PRO IceQ 3 Turbo 256MB PCIe (Rev.2):
-
BlackSoft
addikt
A kártyát nem kommentálom, viszont a hűtése nagyon tetszik
-
domos
senior tag
Eleg ronda ez a kartya.
-
Griff55
senior tag
érdekes design
szerintem megéri egy pár ezrest hozzácsapni és venni egy erős r9 280X-et.
-
Garada
őstag
Én mindenesetre ezt a desing elemet ami a kártyán megtalálható elég érdekesnek tartom
-
flexxx2
őstag
válasz
BoneDragon #68 üzenetére
Elmúlt a bit/litecoin bányász láz.
-
Lomha 8V
addikt
Nagyon szép ez a kártya. Mondjuk a megfelelő környezetbe helyezése már moddert igényel.
-
BoneDragon
veterán
2 hónapja 90k alatt még nem is volt 280. Mi történt
-
flexxx2
őstag
Éveken át cseréltem a kártyákat, most meg 3 v. 4 éve ugyanaz az 5850 van. Mindig a kifutó széria közép-felső részéből vettem. És elvagyok vele, sokkal jobban mint a régebbi szériákkal, azok sokkal hamarabb avultak el. Talán majd a konzolváltás miatt megugrik megint a grafika.
Néha rám jön, hogy venni kéne már, de rájövök hogy nincs szükség rá. Persze nem vagyok fps őrült, elég a crysis3 fullhdn, high-medium setuppal, 25 fps átlaggal. -
atti_2010
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #65 üzenetére
A hálón rengeteg képet és leírást találsz róla.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #63 üzenetére
Az MSI Afterburner minden kártyát tud szabályozni és a legjobb szoftver ami most ilyen célra megtalálható, nem bugzik, memorizálja a beállításokat, és be lehet állítani hogy kiírjon hőfokot, órajelet, memória használatot, frekvenciát a monitorra játék közben.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
atti_2010 #62 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Ez Asus, az szerintem csak a saját GPU Tweakjével tudja rendesen szabályozni az órajeleket.
Illetve a másik topikban olvastam, hogy 14.6-nál BS-es windows startnál a másik DVI csatlakozónál volt kép, kíváncsi vagyok arra is. (bár nincs sok kedvem szétkapni két a gépet a kártyacsere miatt egy teszt kedvéért, ha mégse válik be)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #59 üzenetére
Tedd fel az MSI Afterburnert és vedd vissza egy hajszálnyit az órajeleket akkor nem fog kockásodni, a GPU-nak semmi baja ki van az forrva csak a gyártók túlhúzzák mert mindenek előtt a marketing, elsősorban a memóriákat sikerül túlhúzni. Ugyanezt megtalálod az Nvidianál is úgy hogy no problemó.
-
shteer
titán
válasz
GhanBuri Ghan #59 üzenetére
vegyél helyette egy jó nvidiát
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
djculture #47 üzenetére
Asus R7-260X OC-t vettem, az első folyamatosan black screenezett illetve visszaesett az FPS, szerencsére egyszer végleg úgy maradt, akkor vissza tudtam vinni a boltba, és kicserélték. A második memóriahibás lehet, sokszor kis téglalapokban bekockásodik, a baj csak az, hogy nem tudom reprodukálni, amivel biztosan jönne, nehogy visszaadják vissza egy hét után azzal, hogy náluk jó volt.
Esetleg van valakinek tippje a memória stresstestre? Találtam egy gpu ram memória testert, de az nem talált hibát.
Meg az Asus support sem az igazi, még mindig a 13.4 vagy melyik driverrel megy csak, az újabbakkal black screennel nyit, úgyhogy lehet ilyenkor kártyát cserélni a gépben, leszedni a drivert, visszarakni a régit, majd visszacserélni a drivert - nem igazán kiforrott még ez a generáció, pláne ahhoz képest, hogy átnevezés és órajelhúzás. -
F e Z o
veterán
Az R9 280-nál is alacsonyabban van a GPU mag, mint az azt körülölelő keret? Tehát úgy, mint egy 7950-nél?
-
zseko
veterán
válasz
atti_2010 #39 üzenetére
Ha kártyát cserélek akkor már valszeg úgyis cserélek komplett gépet is, arra meg úgyis kellene várni pár évet, mert amennyire tudom amd oldalon nincs proci az FX-8350 fölött ami megérné.
(#40) DRB 50-60e-nél többet már nem szánok egy videokártyára. Kinőttem belőle
A különbözetet inkább külföldi utazásra, nyaralásra költöm
Majd ha lesz már ilyen áron alternatíva, akkor cserélek
Steam-es listám 95%-ához elég ez a kártya is még, csak proci kell erősebb.
-
HSM
félisten
válasz
djculture #45 üzenetére
Tahitikből is voltak gyenge minőségű, instabil kiadások (jónevűek is), informálódni kell vásárlás előtt.
Nálam kb. 15db (jóminőségű) Tahiti-s kártya járt, egyetlen egy ment belőlük tönkre (szűk 2 hét alatt), szerintem ez jó arány.A többi a mai napig megy tudommal. A 290-ekből több panaszt lehetett hallani, de nekem abból is már az első kártya hibátlan volt, abból több (még) nem járt nálam.
(#44) Bandi79: A 280X-ek/7970-ek megfelelő, kézzel finomhangolt fesszel, 1000/1450Mhz környékén igen baráti fogyasztásúak.
Van belőlük pár igen halk kiadás is. A Sapphire Vapor-X-em hangját nem lehetettt hallani pl. úgy alulfeszelve, a 7970 Dual-X-nek sem.
-
leviske
veterán
Azért az jó, hogy nem várták meg az egy éves évfordulóját a kártya kiadásának, hogy küldjenek egy tesztpéldányt.
-
djculture
félisten
-
Bandi79
aktív tag
válasz
djculture #42 üzenetére
hát én is szemeztem már 7950-nel, R9 280x-szel, R9 290-nel... Aztán gondoltam, cseréljek egy mókuskerekes kályhát egy újabb kazánra, amik közül ráadásul sok BS-es is ?
Ha kijön egy 750 Ti fogyasztás-teljesítmény arányú, középkategóriás kártya (R9 280x / GTX 770 sebességű), akkor veszek egy olyat... HD5850 meg marad tartaléknak a garanciáztatási időkre -
Bandi79
aktív tag
még egy kártya, amire NEM cserélem le a HD5850-et ... Ha 5 évig ráért, akkor most már kihúzom valahogy a valódi újdonságok érkezéséig
-
DRB
senior tag
Mondjuk annyit hozzátennék, hogy az R9 290-től lefelé gyakorlatilag mind átnevezett GPU, tehát ha valóban újat akarsz, akkor neked az R9 290(Hawaii GPU) vagy felette kellene nézelődni. Illetve ahogy atti_2010 írta az előbb, augusztusban jön a Tonga, ami egy csökkentett Hawaii. Viszont ezekhez igen harmatos a géped, sőt még FX 6xxx is kevés a Hawaii-hoz, de még a Tongához is, szerintem. Ja, és elvileg a Hawaii DX12 képes, nyilván a Tonga is, legalább is Abu85 szerint, de tulajdonképpen máshol is írták már ezt.
-
zseko
veterán
válasz
atti_2010 #36 üzenetére
Nem is akarok a dx12-re képes hardverekig, egyébként szerintem nálam nincs is még kihasználva, egy processzor cserével a mostani 905e-ről (2.5GHz) pl. egy fx6300-ra biztosan nyernék még jópár fps-t. Egy ilyen teszt is érdekelne, mennyit hozna, mert úgy vélem a procim egyébként is kevés hozzá.
(#37) DRB akkor átnyálazom
-
DRB
senior tag
válasz
atti_2010 #36 üzenetére
Akkor jól rémlett, mintha Abu85 írta volna valamelyik cikkben, de lehet nem is itt a PH!-n olvastam.
Viszont akkor mégis csak úgy lesz, ahogy írtam az előbb, a valódi új generáció valamikor jövő év elején jön(szerintem). Persze először csak majd a felsőházba, aztán később kicsit itt-ott lecsippentenek belőle, aztán mehet a középkategóriába is, úgy ahogy most augusztusban lesz majd.
(#35) zseko: Azért annyira nem bonyolult, csak a GPU kódneveket kell figyelni, a harmadik oszlopban.
-
DonToni
aktív tag
Azért én ezt a "teljesítmény/fogyasztás" mérleget átgondolnám... alig 5-10 fps -el gyorsabb, mint a GTX 760, miközben ~50-80 Wattal többet fogyaszt... most akkor melyik is éri meg jobban ?!
-
DRB
senior tag
-
jocomen
aktív tag
Ez a memória elég könnyen porlad, ha így le lett sarkazva. Vajon jó még?
-
hadde
tag
Gyors repair volt
-
DRB
senior tag
HD 7xxx Series vs. Rx 200 Series
Kiindulásnak megteszi -
zseko
veterán
Valahol le van vezetve ez, hogy a nagy átnevezgetősdiben melyik R7-R9 kártya melyik korábbi HD6xxx-HD7xxx kártyának felel meg?
-
haddent
addikt
A 280X és a 280 is HD7970? Nem 7950 az egyik?
Nem szóltam, figyelmetlenül olvastam -
DRB
senior tag
Leteszteltük a Radeon R9 280 grafikus kártyát, mely kisértetiesen hasonlít az AMD egyik korábbi megoldására.
Ezen jót nevettem, bárt azt tegyük hozzá, hogy a teszt alapján olyan mintha mégsem tök ugyanaz a kártya lenne, hiszen csökkentek az órajelek, úgy hogy a teljesítmény meg „nőtt”(1%-al
). Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy hiába csökkentek az órajelek, a fogyasztás mégis nőtt. Mondjuk ezek az eltérések jöhetnek abból is, hogy két különböző gyártó kártyája lett letesztelve.
-
Móci
addikt
Úgy nézem ismét az átnevezés szezonja van...
-
Dexar007
veterán
En meg december-januar kornyeken teszteltem le 4 db-ot. Birtak a 82-85 fokot 24 oraban tobb heten keresztul.
-
Televan74
nagyúr
A Tonga GPU érkezéséig ki kell szórni a régi megmaradt készleteket.
-
atti_2010
nagyúr
Én annyira nem bánom hogy nem kell évente vagy kétévente 80K VGA cserélgetni "mert elavult", aki egy ilyet vesz sokról nem marad le mert DX12 kompatibilis a Mantle is fut rajta ha meg elavultnak tartja még vár egy keveset, de a következő széria is 28nm jön mindkét gyártónál a dizájn ami változni fog és esetleg a fogyasztás.
-
hadde
tag
Ez az ujjal mutogatás
-
bunfi
őstag
válasz
Bjørgersson #10 üzenetére
Nem ötből egy?
-
Bjørgersson
félisten
Egy szörfdeszka jut eszembe arról a batárnagy hűtőről.
-
hadde
tag
Nem rossz nem rossz, de hányszor húzzák még le ezt a bőrt...
-
Lehet nekem van fura világnézetem, de számomra már elég unalmasak ezek az "újdonságok"...
(Mellesleg hülyén is néz ki, ez a méhecske-edísön.)
Mindenesetre, köszi a tesztet!
-
proci985
MODERÁTOR
ezek az iceqk nagyon jok egyebkent a felsohazban. ha Addakkal szereltek, akkor 1400rpmen egy zajszigetelt hazban valszeg nem fog hallatszani a terheles, bar sajnos a golyos megoldasok (pl a 7850 ICEQkon volt ilyen) mar kevesbe minosegiek. akinek meg halkabb kari kell, az felul tudja irni a szabalyozast a mellekelt progival (egesz jol be lehet kalibralni, ahogy nezem tartalek meg boven van benne).
anno 6950em volt meg ilyen (az Addas egyventis volt), bordameretre es osszeszerelesi minosegre egy Thermalright HR03GTvel versenyzett tudasban.
Magyarorszagon kevesbe elterjedt gyarto, de hutes szempontjabol tenyleg eszmeletlenul remekul ossze vannak rakva gyarilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest