Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zeg

őstag

válasz BiP #62 üzenetére

Egy 30W-ot diszipáló p3-nak nem kellett batár hűtő magroppantó leszorítóval, ellentétben a 60W-os magasságokba emelkedő amd-vel. Nem volt könnyű p3-ast lesarkazni egy komolyabb pentium 1-re való fémdarabbal.

A legutolsó generációs alaplapokban tényleg jól működött a hővédelem, de előtte voltak még páran.

A P4-re ott voltak a batár nagy hűtők olcsón beleértve az intel gyáriját, hülyebiztosan(lesarkazás), szal' a 90W-os prescott hűtését sem volt nehézkes megoldani.

Megj.: Másfél hónapja adtam el a 2,4 gigás p4 procimat, az asus alaplapom(533) biosból állította a venti fordulatszámát, melegedett a proci de a 12cm-es ventis táp az egész gépet lehűtötte.
    Nekem is volt 1400-as thunderbirdem epox 8kta3pro+ lapban,1700+-om abit kd7-ben és 2500+-os bartonom abit nf7-ben, de ha akkor meg tudtam volna engedni magamnak, biztosan p4-et veszek, vagy tualatin p3-at másfél gigányi ecc-s sd-vel ami a jelenlegi nosztalgiagépem alapja. :)

• zeg

őstag

Nem véletlenül voltak annyira kelendőek a doróbred B-s XP-k, olcsó és jól húzható procik voltak, egy komolyabb tuningpotenciállal rendelkező darabért másfélszer annyit lehetett elkérni mint a lassabb darabokért.
    Így utólag visszatekintve bár olcsóbb volt egy amd-s rendszer mint egy intel, de a kupak hiánya miatt rendkívül sérülékeny volt, túlmelegedés elleni védelem sehol, egy átlagos p4-et pedig annyira meg lehett húzni hogy az amd procija a nyomába sem érhetett.
    Ha most használt irodai mindenest(vagy játékost) kellene választanom fillérekért, biztosan intel p3/p4 mellett döntenék.

Új hozzászólás Aktív témák