- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-vitya-
őstag
hú de régi topic, és hú de felhozom.. ;-)
ma fogom összerakni öcsémnek, otthoni gépnek a régi gépemet, darabjaiból támasztom fel... De tuning lesz benne, tuti, ugyanis:
AMD Mobile Barton 2500+ a proci
ASUS A7N8X Deluxe az alaplap
benne 2GB DDR400 Hynix
ATI Radeon 9700Pro 256MB vidkártyával
120 SATA, 200 PATA MB HDD
1 DVD olvasó, 1 CD író
Enermax tápegységééés, Win7-et varázsolok rája, meglátjuk mi lesz belőle ;-)
elmékeim szerint a mobil bartonom simán, erőlködés nélkül ment 11x200-on - ez az alap, innen indulunk ;-) -
DeadBullet
tag
Fiuk en meg a mai napig buszke tulajdonosa vagyok egy 2500+ barton-kanak. Nem megy rosszul ma se, pedig mar sokat meg ert. Amikor megvette edesanyam ezt a gepet nekem 2005 oktobereben fogalmam se volt sok dologrol. Mar az elso felevben felhuztam 2200Mhz-re, aztan kb 1.5 ev utan (ekkor se tudtam tobbet a gepekrol, nagyon lama voltam) felnyomtam az fsb 233Mhz (466Mhz) ez a maximalis amit betudtam allitani az alaplapomban, na akkor azt hittem meghalt a procim vettem is egy 2200 athlon xp thoroghbred b magos procit. De azota sokat tanultam es tavaly kiprobaltam a barton es bios cserevel ment, nem volt leegve, csak a bios nem akarta mukodesre birni, se clear cmos utan, se safe mode-os 100mhz beallitasokkal, Az uj biossal poccre indult 100Mhz beallitasokban es azota megyen jol a kis barcim. Mellekesen lock mentes a kicsike. Nekem erre kepes a procim leggel. eleg gyenge hutes van rajta. Ha jol remlik valami thermaltake tr2 vagy valami hasonlo. Tudom sovany eredmeny.
-
-
JoeYi
őstag
nekem szüleimnél még aktv szolgálatban van egy asus a7n8x 2500+ procival. Illetve most hétvégén raktam bele egy régi laptopból egy 2400+ Athlon XP M-et. Sajnos a lap csak annyit mond, hogy unknown cpu, és nem engedi 14-es szorzóra tenni, csak 12.5-re, de a fél mega l2 miatt kisebb frekin is pont ugyanakkora teljesítményt hoz mind a 2500+ 14*133 de 256KB kessel. Mondjuk cserébe hűvösebb
-
kezdő
senior tag
Nekem egy Abit NF7-S lapban duruzsolt egy zármentes 2500+.
(most a huginál teljesít)
A kezdetek óta 10x200-on ketyeg, így kihajtja az anno nagyon gyorsnak számító dual 400MHz DDR ramokat.
És hogy miért csak 2000MHz? Mert beszari vagyok a komoly tuninghoz, így viszont mégiscsak 400MHz-n jár a ram, na meg nyertem 200MHz-t és jajj de büszke lehettem magamra, hogy nem adtam plusz pénz egy 2800+ ért. -
Varoz
addikt
Mint volt Barton tulaj (most öcsémnél van, de a nyáron megy haverhoz), köszöntem a tesztet.
Hát kár, hogy csak ennyit ment.
Mindenesetre a teszt és a cikk jó volt.Ha nem adnám el, akkor lehet megrángatnám az enyémet is. Bár csak léggel.
-
Geffry
aktív tag
Ilyen deszka dübörög a szüleimnél levő gépemben egy 2500+os barcival. Remek anyag! Köszi az írást! Szeretem az ilyen retro teszteket és ráasásul nem lett ilyen agyongrafikonozott izzadtságszagú akármi...
-
Robi BALBOA
őstag
Abit BH7
a legnagyobb fesz az +30% volt amit engedett, ami ügye 1,5x1,3=1,95v lett volna elvileg, de ez a lap annyira tuningos volt, hogy nem sajnálta a feszt és kimérve igenhogycsak 2v-ot adott a szerencsétlen procinak
Az A64 3500+ nak meg úgy sikerült 2v-ot adni, hogy (az akkor 45k-s) A8NSLI-deluxe lapon forrasztani kellett, mert alapból azt hiszen "csak"
1,75v-ot engedett.
-
válasz
#65675776 #87 üzenetére
a 4. generációt saját értelmezésem szerint vettem
az első 2-t egybe vontam, elvégre SLOT-A tokozásúak voltak azok... a 3-4-et is egybe vettem mert ugye az egyik az athlon a másik a duron, szal nem különböztettem meg a kettőjük közti generációt és így tovább.. szóval úgy számoztam a 4. generációt ahoyg a cikkben leírtamúgy tudtam hivatalosan is így van
a FOP32 de főleg a FOP38 az anno nagyon ott volt a szeren, amiket meg linkeltél... 6800RPM az azért ott van -
D.Orion
veterán
Bocsesz, de most baromira mellélőttél.
7éves voltam mikor az első gépemet kaptam és képzeld az egy 486 dx2 volt(93 ősz). Ennyivel kezdted előttem, és ha nem tűnt volna fel, te voltál az egyetlen hozzászóló aki ócsárolta a Barton-t meg a SocketA-t a saját user fail-ed miatt. Erről ennyit, nem off-olom tovább eme topikot. Ha valamit akarsz írd meg pü-ben.
-
törölt tag
Nem tudom mit értesz 4. generációs Athlon alatt. Az AMD adott nekik modellszámot, a 4-et nem a T'bred kapta, hanem a T'bird.
Model 1 - K7 Argon
Model 2 - K75 Pluto/Orion
Model 3 - Spitfire
Model 4 - Thunderbird
Model 6 - Palomino
Model 7 - Morgan
Model 8 - Thoroughbred/Applebred/(Appaloosa)
Model 10 - Barton/ThortonA másik meg az a Coolink cooler (H1T vagy H2T?). Az valami rettenetesen hurka egy valami. Iszonyat hangos, de hűtési teljesítményben egy dekával sem jobb, mint mondjuk egy GlobalWin FOP32. Cserébe hangosabb, de ezt már írtam. Illetve iszonyat módon gyűjtötte a port. Ami tényleg komoly volt anno, az a Coolink Cool122+ és a CoolerMaster HHC-001. Hangjuk persze nem gyenge volt ezeknek sem. A GT SilentBreeze szép és jó volt, aránylag halk is, csak éppen nem hűtött szinte semennyire. A Cool 122+ 7V-on halkabb volt nála, viszont jobban hűtött.
-
.mf
veterán
Ah, nosztalgia...
Athlon XP 2400+, valószínűleg Barton-light, 2GHz, szorzózár-mentes.
Lap pedig VIA-s, A7V8X-X.
A legalacsonyabb beállítható feszültség (1.65 helyett 1.6) és olcsó léghűtés mellett is elment 2.4GHz-en, viszont afölé még 1.85V és vízhűtés mellett sem akart menni.
De azóta is működik, a húgomnak adtam oda. -
válasz
Robi BALBOA #82 üzenetére
Milyen lappal sikerült 2V-al megkínálni a nrthwoodot?
-
Móci
addikt
Jó kis teszt lett, öröm volt olvasni! Szerettem nagyon az Athlon XP-s gépemet, meg is van még a szekrényben.
Asus A7V880-as deszka, no meg egy jóféle Thorougbred proci alkotta a konfigom krémjét jó pár évig.
Igaz, hogy a lappal 166-os fsb fölé nem tudtam menni, de a 14-es szorzó meghozta a 2330 Mhz-es órajelet kb. 1,7V-on...Maximálisan stabil volt, igaz egy 7000-es Cu Zalman hűtötte, szóval nem kellett izzadnia a procinak.
Ki kellene egyszer próbálni egy másik lapban a procit, hátha vinne többet is. -
RpPRO
őstag
Hazunk tajarol egy 6 eves mobil barci teszt.
2570MHz, 1.9V
-
Robi BALBOA
őstag
Nyugi bacsis az a 2V nem olyan vészes, nekem egy 2,8-as northwood ment évekig 2v-on(még most is megy de már csak alapon), és egy A64 3500+ venice magos proci is ment hónapokig 1,95V-on és persze(
) léggel mentek
.
-
Metalfan
senior tag
Anno én 2500-ös Bartont DFI lappal sem tudtam 2200 MHz fölé varázsolni tartós használatra, pár percen belül mindig lekapcsolt.
-
SQX_Barto
addikt
hmm de ismeros ez a proci ^^
nekem anno 2500+ -os Barton-om volt @3200+ -os on ment, azt hiszem ez akkor "slager-tuning" volt...
Asus A7N8X -es lapon ha jol emlekszem meg raktam ra egy bohom Thermaltake hutot... -
siriq
őstag
Hali
Jo a cikk, foleg hogy nekem is meg van meg a K7-s rendszerem. Ahogy emlitettek, egy Mobile batronnal jobban jartal volna. Abbol is a 2600+ ami nagyon jo szeria. 3 giga felett is mennek jo hutessel(nem leggel persze). Nevemre kattintasz akkor latod a masik konfigom.
Tobben emlegettek az A7N8X-E deluxe lapot. Abbol is van nekem 2. Az egyik igazan szepen megy. Tobb mint 260 fsb ki lehet belole preselni. A masik lap mar sajna nem tud ennyit(max 240 stabilan). Lapok vallogatja. Ajanlom figyelmedbe a modolt biosokat is. Az is segit 50-100 mhz-t pluszba. -
Stirlitz
senior tag
Jó cikk, nekem tetszet. Kár, hogy antituningos darabot fogtál ki Bacsis. Nekem egy Soltek KT600R lapban, egy 43ik heti 2500+@3200+ ment alapfeszen. 1.7V-al pedig 2420Mhz-ig jutottam anno. Egy jo kis Thermalthake hütőm volt hozzá. A gép mai napig megvan, húgomnál teljesít napról napra.
Best buy cucc volt ez, nem pedig az AMD szégyene. Aki 2 procit is elégetett, az aztán jó szakértő lehetett....
-
muxi-muxi
senior tag
Jó kis teszt, felbuzgott bennem a nosztalgia, szeretném megosztani veletek.
Őszintén szólva ezekben a AMD procikban nem volt nagy tuningpotenciál, sem az előző szériákban. Nekem volt sima AXA-s Thunderbird-öm is(1200MHz-s, egy ABIT KT133A-ban), meg Palomino-m is (XP1900, valós órajel 1,7GHz, ABIT KX333). A T-bördömet az első mozdulattal lesarkaztam, de nem okozott nagy gondot, vettem azért rá egy réz közdarabot, meg egy rézmago Titan hűtőt (D5TB), az elsőket a nyolc centis fanokkal szereltek közül. E a proci 1200-ról 1300-ig volt húzható, húztam is a szám (633-as Celeronról váltottam, az megmente a 950-et is), a Palominómmal se jártam jobban, ott az 1700-as órajelból csak 2000-et tudtam kivarázsolni. Nem voltak ezek nagyon rossz procik, csak az inteles procik után csalódást keltő volt a tuningpotenciáljuk. Váltottam tehát megint intelre, egy 2,4-es procihoz jutottam nyomott áron, ami szintén hervasztó lett, egy ABIT IS7-E-ben is csak 2,8 GHz-t tudott. Kicsit kiakadtam, hiszen a hűtéssel nem volt baj, egy Prohardver! tesztgyőztes Coolink NPH-2őt tettem rája. az első hőcsövesek közül! A teljesítmény kifulladásával beruháztam utolsó egymagos intelemre, ami egy Prescott 3,2-e volt Giannitól, sikerült komoly 500 MHz-t húzni rajta. Innen megint elkurvultam, ezúttal az AMD irányába, de csak egy 2 GHZ-s Athlonig jutottam, ami szebb napjain megállt 2500-on. Innentől inkább VGA-kat vettem, megfordult nálam 6600 (AGP,PCI-Ex), 7600, 7900, X1800XL. Aztán eladtam a gépem, négy hónapig(!) bírtam egy notebookal, mígnem összekanalaztam egy ABIT IB9-es deszkát meg egy 2160-as procit. Ilyen jó procim még sosem volt, sosem lesz. A 1800-asalapórajeltől elért 3150-ig, gyári hűtővel!!! Közben ment lapom-procim, ma egy 2,53-as intelt húzok (C2D 7200) 3700-ig.A legközelebbi foglalaton és procitípuson még gondolkodom, bár az intelnek mindig több maradt a haja alatt, pedig tényleg nem lehet elfogultsággal vádolni, volt egy-két lapom már.
-
Acta@
csendes tag
Áh, a Barton név nosztalgikus emlékeket idéz: első saját építésű gépembe került egy 2500+ névre keresztelt példány.
Amúgy ne mondj ilyen csúnyákat szegénykéről, jó kis proc az!Furcsa, hogy nem sikerült többet kihoznod belőle, akkoriban 2600mhz-en járattam egy fél évig, bár magasabb órajelen is bootolt, de akkor már fagyott (lehet csak hő miatt). Egyébként nekem is egy A7V8X lapban csücsült.
-
Én a socketA korszakban nagyon is szerencsésen kifogtam egy 2600+MP-t. (boltban sima XP ként adták) Szorzózármentesen.
Az Abit NF7-be (nem S-es csak sima) egyszerűen unknown cpuként ismerte fel és gyárilag 2,2ghz-en ment 1,65v-al később teszteltem és ugyanehhez a frekihez elég volt 1,35v. Természtesen húzva használtam 2,5ghz@1,65v, de stabil volt 2,7ghz-en is 1,8v-al viszont már hűteni nem tudtam. Egy bootolás erejéig 2,9Ghz-en is ment 1,95v-on. KÉP 2,6on.
3ghz-et sohasem sikerült kihozni belőle, még 2v-al sem.
Mai napig működik haverom gépébe hibátlanul, már kicsit sajnálom hogy eladtam. -
iSonic
addikt
Hát nem semmi megint.. eléggé elvetemült kísérletek, de kell az ilyen
-
subaruwrc
félisten
15C fokon 2v több mint vakmerő... ilyen fesz a 130 nanos procit is kinyírja nem csak a 32-eset.
-
Ipse89
tag
Hát érdekes, hogy ennyire antituningos, pedig a maga kategóriájába jófélének számít
S462 nekem sem az erősségem, 2 procit füstöltem ki benne -
RpPRO
őstag
En 5 evig hajtottam egy 2.5-os Mobil Barton procit (asszem 133x15 dafault) egy Epox 8rda3 alaplapban. Nagyon szerettem. Huvos volt, igenytelen volt. Valami Spire Falconrock hutessel bebootloltam 2507-en (218x11.5). Itt mar nem volt stabil, de nem mertem tobbet adni neki 1.8V-nal. Istennek nem akart 219 felett menni, ennyi volt nala a hatar. Leginkabb 11x219-en hajtottam. Jeggel viszi szerintem a 3 gigat.
-
Aerostar
csendes tag
Nekem is volt 2003-ban egy 2500+ procim, Asus A7V8X lapban, VIA KT400 chipsettel, ami az első pillanattól kezdve 3200+ - ként működött alap órajelen, léghűtéssel, 2200 Mhz-en, 200-as FSB mellett. Abban nem volt szorzó lock, erre biztosan emlékszem.
-
GerykO
aktív tag
Hali!
A teszt jó lett, és inspiráló! Lehet veszem a fáradtságot, meg a xike-cellux-ragasztó-grafit quadrót, és megnézem a 7 éves 2800+ sempron mit reagál a szunnyadó cache tekintetében, és 12es szorzó alatt hajlandó lesz-e 185 MHz fölé emelkedni. No meg vár még egy palominó is egy kis gyorsulásra. Siker esetén prezentálom az eredményeket. Bár netezős filmnézős gép lett beépítve a HIFI állványba, de azért játszogatni is lehet vele.
-
Nahh végre gép elé kerültem, s tudok válaszolgatni
Előszőször is köszönöm szépen a kedves szavakat mindenkinek
gyulus08! Látod, én is hiányolom, ezt a funkciót, mármint hoyg amostani lapok POST-kor nem írják ki a főbb paramétereket
Abu85! Annak ellenére, hogy nagyon ritkán használom ezt a lapot, akkor is csak rövidebb ideig, én is nagyon szeretem ezt a deszkát, és nem szívesen vállnék meg tőle
Zoz! a 2GB-os 8-9rongy a 4-es meg 15k, szal piszok drága cserébe lasú, sztem felejtsd elamúgy ha rákeresel hogy IDE flash drive, találsz pár találatot a googleban
D.Orion! Bennem csalódtál? Bakker mit kellett volna még tennem 3V-al megpróbálni?
ffodi! Biza jó hűtés, s mivel a S370-re is felmegy néha p3-ra is rárakom, egy kisebb órajelűt simán szobahőmérsékleten tart lényegében
BiP! Uhh köszi hogy jelezet, mindjárt javítom
Jahh és köszi hogy megemlítetted, de ismerem a grafitos módszereket, csak ezt a még akkor is ha antituning, nagybecsben tartott procimat nem akartam megmókolni
lezso6! Nagyon felületes volt ez a bemutatás, több oldalt is lehetett volna róla írni, csak a lényeget emeltem ki
Tamoo! Az enyém si dobozos full tartozékos
mmdms! Hát jahh.. relatív gyilkos a 2V.. én már nyírtam ki így Barton procit, sőt akkor cask 1,95V-ot adtam neki... ment kb fél percig, majd kikapcs.. bekapcs után FF volt a POST kijelzőn, s töbebt nem adott képet
frescho! Ez a procc még kőkeményen mozsár szűz
^Clown! HA ma lesz időm, akkor pont egy olyan procit akartam meghajtani, ha már így elő van ez a jó kis Epox lap -
Pyton
aktív tag
A mobil Barton csak lefelé lockmentes, ha fölfelé akarsz menni, akkor ott is ezüstözni kell. Továbbá, a pletykákkal ellentétben a mobil bartonok NEM mennek dualban, még ezüstözéssel se!
-
zeg
őstag
Egy 30W-ot diszipáló p3-nak nem kellett batár hűtő magroppantó leszorítóval, ellentétben a 60W-os magasságokba emelkedő amd-vel. Nem volt könnyű p3-ast lesarkazni egy komolyabb pentium 1-re való fémdarabbal.
A legutolsó generációs alaplapokban tényleg jól működött a hővédelem, de előtte voltak még páran.
A P4-re ott voltak a batár nagy hűtők olcsón beleértve az intel gyáriját, hülyebiztosan(lesarkazás), szal' a 90W-os prescott hűtését sem volt nehézkes megoldani.
Megj.: Másfél hónapja adtam el a 2,4 gigás p4 procimat, az asus alaplapom(533) biosból állította a venti fordulatszámát, melegedett a proci de a 12cm-es ventis táp az egész gépet lehűtötte.
Nekem is volt 1400-as thunderbirdem epox 8kta3pro+ lapban,1700+-om abit kd7-ben és 2500+-os bartonom abit nf7-ben, de ha akkor meg tudtam volna engedni magamnak, biztosan p4-et veszek, vagy tualatin p3-at másfél gigányi ecc-s sd-vel ami a jelenlegi nosztalgiagépem alapja. -
^Clown
addikt
Király teszt! Hát nem egy tuningos jószág, az biztos... Az Athlon 1700+ -t ajánlanám figyelmedbe, szép eredményeket lehet elérni vele (ha emlékeim nem csalnak).
Legközelebb .png-ben tedd fel a képeket, köszi!
-
BiP
nagyúr
"Így utólag visszatekintve bár olcsóbb volt egy amd-s rendszer mint egy intel, de a kupak hiánya miatt rendkívül sérülékeny volt, "
Fentebb már linkeltem, hogy ez csak az első széria volt. Mellesleg az p3-as coppermine is (600-1000Mhz) is kupak nélküli volt, sőt, tappancs sem volt rajta, szóval még sérülékenyebb volt. Asszem a végén azon is volt már tappancs, de ebben nem vagyok biztos."túlmelegedés elleni védelem sehol,"
Alaplapi oldalról megoldották. (mellesleg szerintem ez egy túllihegett paraméter volt. Millióból 1x kellhet, korábban is ha valaki rosszul tette fel a hűtőt, elfüstölhetett a procija. Mégsem problémáztak ennyit rajta, mint akkoriban.)" egy átlagos p4-et pedig annyira meg lehett húzni hogy az amd procija a nyomába sem érhetett."
Ez igaz. Annyi kieg: a korai p4-eket még a tualatinos p3-ak is elverték, a későbbiekkel pedig az athlon64 tartotta azért a lépést. Tuningban és órajelben mondjuk nem érte utol. Cserébe a p4-ek melegedtek rohadtul. Valamit valamiért. -
zeg
őstag
Nem véletlenül voltak annyira kelendőek a doróbred B-s XP-k, olcsó és jól húzható procik voltak, egy komolyabb tuningpotenciállal rendelkező darabért másfélszer annyit lehetett elkérni mint a lassabb darabokért.
Így utólag visszatekintve bár olcsóbb volt egy amd-s rendszer mint egy intel, de a kupak hiánya miatt rendkívül sérülékeny volt, túlmelegedés elleni védelem sehol, egy átlagos p4-et pedig annyira meg lehett húzni hogy az amd procija a nyomába sem érhetett.
Ha most használt irodai mindenest(vagy játékost) kellene választanom fillérekért, biztosan intel p3/p4 mellett döntenék. -
qdak
addikt
nekem régen iylen volt: Athlon XP 1700+ 1467 MHz@2083 MHz (Athlon XP 2600+)
kb 42% tuning stabilan -
Na, nekem is Bartonom van, egy 2500+, egy ideig ment 3200+-nak 1.7V-on, aztán mostanában nem. FPU-hibával eldobja az Everest burn tetsztje, és sok játék is.
Most 19**MHz-en megy, 1.675V-on. Stabil, nemigen melegszik, bár a hűtő jó sz*r rajta.
(A borda kicsi)
Elég erős kis proci ez. Sok játék szedi vele a lábát, amiről nem is hittem volna.
CNC3 gyakorlatilag jobban fut, mint anno egy Celeron D 3GHz fölé húzott szutyokkal.
És abban a gépben még a VGA is jobb volt.
A deszkám egy Abit NF7-V2.0, jelentős tuningot vártam tőle, amolyan 2400MHz-et minimum, de úgy néz ki vagy az előző tulaj főzögette a procit ami elfáradt mára, vagy egyszerűen ilyen példány.
Különösebb bajom nincs vele. -
Miért is? Aki olyan béna, hogy lesarkaz egy Socket A-s procit az megteszi az intellel is. A p3/celeron Socket 370-es procikon még gumi tappancs se volt. A hővédelem az tény nem volt. De ez mind tapasztalatlanság és kezdeti hiányosság, amit elég gyorsan orvosoltak. A 166(333)FSB-s lapokban szinte mind volt hővédelem. Hülyeségeket írsz. Emléxem mikor a barom Oldman nem írt AMD procikról cikkeket a Guruban, mert nincs hővédelem meg sapka, mintha az inteleken lett volna az elején. Hát mekkora baromság. Ez olyan, mintha aszondaná a "totalcar", hogy á bazz, mi nem írunk a Dacia-król mert baromi csicskák.
Ja és, hogy mikor kezdted a PC-t? Nem sokat számít! Van egy barátom aki a P200MMX időszakában kezdett el zenélni a gépen (FT2, Rebirth). Annyira megtetszett neki a dolog(állandóan baszkurálni kellett valamiért és egy idő után nem volt már olyan vicces áthívni a haverokat, hogy operálják meg a masinát). Per pill linux hálózatokat felügyel (ami szintén nem kell, hogy jelentsen bármit is) már írt primitív alap progikat is(amik baromi hasznosak). Semmi komoly, csak mondom, hogy semmit nem számít, hogy mikor kezdted. Én egy Enterprise 128-on kezdtem, de a tudásom sehol sincs az utóbb említett fickóéhoz.
más:
Cikk király, sajna a bartonban már nem sok szuflé volt, legjobb esetben a 3200+osok órajelét lehetett elérni. Emléxem annak idején lehetett még ilyen matricát amin volt fém szál és a megfelelő lábakat összekötötte így szorzó mentessé váltak a prockók. Azaz még arra is emlékszem, mikor a PH! még eléggé más volt. Sokkal kisebb és szabadabb. Annak idején írtak a K7 szériáról egy elég jó cikket és megmutatták, hogyan oldjad fel a zárakat(cache,órajel,feszkó). Asszem valami Palomino-n mutogatták a dolgot, de már nem tudom pontosan. Király kis cikk volt. Kellett hozzá ragasztó(tömító anyagnak), szike, fűtőszál festék és cellux. Azok voltak a szép idők. -
BiP
nagyúr
"És az elsőkön NEM volt gumitappancs se ... elég sokáig nem."
Egyedül ebben van igazad, csak rossz procikra hivatkozol. Az első generációs Socket-A-s AthlonXP-ken nem volt, azokat könnyű volt lesarkazni, meg azokhoz kellett alátét és necces volt a hővédelem is.
DE azok még az első generációs Socket-A-s Thunderbird-ök voltak, nem a Bartonok. És az sem az AMD szégyene volt, hanem csak kiforratlan volt, ennyi.Amúgy teljesítményben a Barton rohadt jó proci volt. (egészen az Athlon64-ig, mert azok még jobbak voltak)
-
LGLuke
őstag
5x86-ból, K6, K6-2, K6-III változataiból is igen keveset adtak el idehaza.
K7-es már elég ismert volt, és szerintem nagyon jó széria.Az, hogy neked nem jött be, illetve ügyetlen voltál, még nem jelenti azt, hogy vacak volt.
Elég sokan megelégedve használták akkoriban.
Kellő odafigyeléssel, valamint türelemmel, na meg szakértelemmel cserélt valaki hűtőt, akkor nem sarkazta le.
Fel lehet fogni konstrukciós hibának, vagy tervezési malőrnek, de igazából a CPU ár/teljesítmény mutatójából ez mit sem von le.
És én nem azért veszek CPU-t, hogy napi 2x coolert cseréljek rajta, hanem, hogy használjam.Szerintem inkább az AMD tulajdonosok röhögtek a sok Celeron majmon, aki dicsekedett, hogy neki Pentiumja van, közben meg egy gyengus vacakkal kiszúrták a szemét a boltban.
Kb. olyan szemfényvesztés volt, mint mikor valaki azzal jött, hogy neki Geforce 4 van, aztán kiderült, hogy MX. Ugyanez volt a P4 és a P4-es Celeronokkal. -
taaz
tag
OOOO. 2 honappal ezelöt adtam el hulladék notival egy 2800+ mobil barcit. 2100mhz fölöt pörgöt és 266mhz fsb-s volt. Szorzozár nélüli volt. Ha ezt tudom akkor felajánlom eme projecthez.
-
Nem jol tudod. Az AMD a 286-al is megszorongatta az Intelt, de a 386DX40 nagyon jol sikerult. Az 5x86 kenyszer megoldas volt, mert nem volt kesz a Pentium kategoriaju procijuk. A K5, K6 szeriak idejen vegig az Intel sarkaban loholtak, csak mindig piacilag kritikusan lemaradva. Ez van most is, teljesitmenyben, gyartasi technologiaban le vannak maradva. Szerencsere azota a piac atalakult es a tomegtermelessel szepen el tudnak eldegelni es toljak maguk elott a kekeket.
bacsis: Ez a proci is mozsar szokeveny?
-
mmdms
addikt
léghűtéssel már gyilkos 2V-ot.
Ezt erősen vitatom. Saját hibámból, egy jumper rossz hejre rakása miatt több mint másfél évig 2,1-2,15 voltot adtam anno egy 2800+-os bartonnak, és azóta is megy , haverom mutterja használja. Amúgy a szorzózár mentes procikat mikor adta ki az amd? A 2800+ omon nem volt lock.
-
zippofcy
senior tag
Szerintem meg ebből a postodból az derül ki hogy TE nem értesz hozzá
De persze biztos korábban kezdted nálam ... (93 nyara, 486 DX2 - 50 mhz + cirruc logic + 170MB WD ... sajna a ramra már nem emléxem, talán 1MB? + GUS)
És az elsőkön NEM volt gumitappancs se ... elég sokáig nem.
-
zippofcy
senior tag
Az egész postom arról szól MIÉRT volt szégyen.
A teljesítményéhez ennek semmi köze.
Amúgy is max ár / teljesítményben voltak jobbak az akkori Pentiumoknál.
Az az AMD proci ami teljesítményben is jobb volt, nem csak ha az árat is néztük, az a kövi generáció volt, az Athlon64.
Amiben már volt túlmelegedés elleni védelem, meg le se sarkazódtak érdekes mód."alaplapi hővédelem"
ha rosszul volt rajta a cooler (pl. lesarkazásvédő miatt nem érintkezett) azelőtt szétégett a proci hogy a gép eljutott volna addig hogy képet adjon a monitorra. Gondolom ezért nem is mentette meg az "alaplapi hővédelem".
Mondhattok akármit, ezeket a procikat akkor sem lett volna szabad így piacra dobni az AMDnek
Az intelesek joggal röhögtek rajtuk annoAz AMD procik meg nem akkor kezdtek el terjedni, hanem az 5x86-osokkal. 94 körül, ha jól emléxem.
-
D.Orion
veterán
Eme hozzászólásoddal be is bizonyítottad, hogy fingod sincs a Barton korról.
Könnyű volt őket lesarkazni <> Én több, mint 50 gépet raktam össze akkoriban csak Barton procival. Egyet se sarkaztam le, ezeken felül még több tucat gépet szedtem szét és raktam össze újrapasztázás céljából, egyik sem volt sarkazva. Rajta volt a gumitappancs, aki úgy le tudta sarkazni az egy nagy marha volt. Kb. annyira értett hozzá, mint te...
nem volt bennük hővédelem <> Az alaplapban volt, ha olyan sügér vagy, hogy kikapcsoltad, akkor így jártál.
A maradék pár sorodból is kiderül, hogy te egyáltalán nem értesz hozzá, szóval jobb ha meg se szólalsz.
Az AthlonXP-vel kezdett el terjedni nálunk az AMD, a Barton volt a csúcs. Aki nem akart kazán Prescott-ot, az Barton-t vett, mert kicsivel hűvösebb volt nála és a Prescott nyomában volt. A Northwood-od megette a Barton clock to clock-ban, szóval maradjál csak szépen csendben azt olvassál inkább utána. Informálódjál, hogy anno mennyi volt egy nforce2 ultra400 + Barton proci és mennyi az Intel verzió...
-
LALA_kiraly
őstag
nekem nf7 tbred B ezüstözve volt az első vérpezsdítő tuningom. Az volt az igazi...
-
mickemoto
őstag
Hát ezt a cikket kár lett volna nem megírni, szerintem nagyon jó lett
Habár én tuningba kevésbé vagyok járatos, de egy ma is használatban lévő Asus A7N8X-E Delux és AMD Sempron (Thorougbred) 2200+ párosnak a első tulajdonosaként (amit ezidáig még próbaképpen sem tuningoltam) a cikket olvasva kedvet kaptam kipróbálni mennyire vagy mennyire nem túlhajtható a gépem. Gondolom a Sempronok-tól sem kell sokat várni -
az első komolyabb gépem egy 2800+ barton asus a7n8x-e deluxe volt.
át húzni nem nagyon lehetett, de amikor megvetten, nem is nagyon kellett.
azóta is amd-s gépem van, kivéve a culv-s lapost -
törölt tag
Ha egyszer jársz pesten, tudok adni egy mobil bartont, csak adj helyette valami másikat amíg használod, mert nővérem gépében van
-
amd22
csendes tag
jokis cikk ez tuti.nekem is teccik csak az nem,hogy ennyit lehetett csak kicsavarni belöle
dehát ez megszokott az amd-töl.
üdv mindenkinek. -
LGLuke
őstag
Akkoriban kezdtek terjedni az AMD-s CPU-k.
Nekem ugyan máig van K5-ös is, de igazából a K7-tel terjedt el igazán idehaza az AMD.
Hozta a P4-esek teljesítményét, sőt túl is szárnyalta azt sok esetben.
Az nForce2-es chipsettel a legkomolyabb Inteles lapokkal is felvették a versenyt, ráadásul mind a CPU, mind az alaplapok olcsóbbak voltak, mint ahogyan ma is az Intel termékeinél.Amikor én 2400+ -os CPU-t vettem, akkor a szomszédom egy low end vackot: 1,7 GHz Celeron xar, vmi 128MB SD Rammal, míg az enyémben Dual Channelben ment a 2*256 MB DDR1 400-as Hynix ram.
A sok sügér vette a vacak Celeronokat, mert csak annyit látott, hogy Pentium, de közben a sima P4-esek is sok esetben az Athlon XP-k alatt maradtak.
Te meg azt írod, hogy szégyen volt az AMD terméke???Sima P4-esekből a gyorsabbak, meg arany árban voltak, mint ma a Core i7-esek legjobbjai, így okos választás volt egy jól felszerelt alaplap és komoly AMD CPU. Nem egy informatikus/villamosmérnök ismerősöm vett ilyet magának otthonra.
-
Taky
senior tag
"a barton ennyire antituning."
Ahogy vesszük...
Az egyik gépemben még mindig egy 2500+ barton megy Epox 8KRAI lapban (KT600!), Coolink 111+ léghűtővel, annak is 25xx a vége, bár az tény, hogy 15 foknál azért melegebb!
Jah, 2300ig feszt sem kell neki adni... Annak idején nagyon jó vásár volt ilyen procit venni, régi szép idők... -
Jo kis procik voltak ezek.
Nekem egy 2500+ os volt ,Abit NF7 ben, Hynix (D43) 400mhz-s ramokkal, therlamtake silentboost proci hutovel megtamogatva. Hazhutes; 1db 12 centis venti a haz oldalan CPU magassagban.
Max 55-60fokos volt igy .
Talaltam par db kepeket is
Enyyit ment nalam stabilan.Persze a mindennapokban alapfeszen 3200+ kent hajtottam , es boven eleg volt akkoriban
szerk: talaltem 3dmarkos eredmenyt is. ( VGA GF FX 5900XT , asszem ez nem volt huzva , de mar nem emlekszem )
[link]
[link] -
Nowhereman
őstag
Hát a ramot tényleg rosszul választottad. A hűtés és a feszben nem voltál garasoskodós. A barthonok tuningolásához kell egy ceruza(ezzel volt szokás kiiktatni a szorzózárat), és elengedhetetlen a jó ram. A szorzóval viszonylag könnyen veszik a többlet Hz-et, de az FSB-ért már komolyat kell mutatni. Az egyik, hogy a RAM 1:1-esben brutál-agresszív beállításokkal menjen!
ui.
A processzor tényleg nem barombiztos, de az alaplap igen - hacsak nem nem iktatod ki.
Szerintem pedig örülj, hogy nem jutottál mobilbárcáshoz - a tulaj szívütést kapott volna a 2Volt említésére, s ha túléli meg téged csapott volna agyon - legalább is én biztos... -
-
zippofcy
senior tag
Ezek a procik az AMD szégyenei voltak.
Könnyű volt őket lesarkazni (előttük, utánuk egyetlen másik procit se) illetve nem volt bennük hővédelem (előtük, utánuk midnen más prociban volt)
Így aztán választhatott az ember: rárakta a lesarkazásvédő rátétet (ami ha egy kicsit is magasabb volt rögtön kinyírta a procit mert nem érintkezett miatta a coolerrel) vagy megfőzte.
Én egy Duront égettem el túlfesszel (legarizták) meg egy Tbirdöt már eladás előtt (mikor cseréltem rajta a coolert)
Egy fos ez a generáció, jobb is elfelejteni őket. -
F e Z o
veterán
Grat az iráshoz.
Lehet egy 2500+-os mobil bartonnal, vagy egy 1700+-os tbred B procival jobban jártál volna tuning szempontjából, ez utóbbi darab némelyike ment 2000MHz-et is. Akkor ugye még nagy szó volt az 500MHz órajelemelés.
200-as FSB-s barton proci tudomásom szerint csak a 3200+-os jelölésű volt. -
Fáraó
őstag
Jó írás, de ez van. Nekem is volt kb. 2 Bartonom amit nem lehetett tuningolni 200-ra, azokat szinte másnap eladtam. Aztán sikerült szerezni egy 3000+-ost, ami ment após gépébe, illetve saját használatra egy XP-M-et
. Az a konfig ma is megvan (Abit AN7, AthlonXP-M, 2X512 (2,5-3-3-8), 7600GS(256)), és nagyon szépen teszi a dolgát.
Jah, és egy Aero7 van rajta, emlékszem mennyire beleestem abba a hűtőbe.
-
Nekem egy 2800 + os volt, jó sokáig használtam egy asus a7v8x-lappal. Anti tuning proci volt, bár amikor vettem, még olyan teljesítménye volt, hogy értelmetlen volt tuningolni. Amikor meg kevés lett a proci, akkor meg az a pici tuning nem számított.
Viszont évekig atom stabilan működött.
Egyik ismerősömnél 1 hónapja cseréltünk le egy hasonló konfigot. Igazából ő sem tudja miért cseréltünk, gondolom megunta 6 év alatt a ház kinézetét. Internetezni az is jó volt -
BiP
nagyúr
A doboza nekem is megvan még. Sajna a lap meghalt kicsivel több, mint 1 év után (persze, gariidő után
), így szegény 1700+-osom kapott valami olcsó szart helyette.
Emlékszem régen de vágytam egy felezett cache-es Thoroughbred B-re, hogy majd szépen unlockolom Bartonra
bacsis: Ha jól emlékszem, a sima Bartonokat lehet szorzózár-mentesíteni kis rajzolgatással, hátha úgy kicsit jobb tuningot el lehetett volna vele érni.
-
Speed®
titán
Az ehhez a laphoz készült progival (8RDAvCore) lehetett a legkomolyabban tuningolgatni NF7-S alatt..mellé CBI a szorzó variálásához vagy RMclockal megvalósított Cool&Quiet..szép idők voltak.
A 2500+om 550MHzen ment 1.3Von, 2600MHzhez 1.85Vot kért csupán.
Amíg fő gép volt, 2.4GHz@1.75Von használtam, utána alapon 1.5Von ;p
Ha jobban belegondolok, mekkora királyság volt anno San Andreasozni..Kapcsolódó rejtély: ECS K7S5A alaplap, hivatalosan 266os FSBjű XPket támogatja 2200+ig, 1700+al nem indul, 2500T Bartonnal meg hibátlanul üzemel 11x133mon, kis tuninggal 11x145ön..miközben nem támogatja. Valakinek ötlet, hogy mit csináljak vele az 1700+om beüzemeléséhez? BIOScsere megvolt, nem hatja meg..
-
Syl
nagyúr
2500-ös (desktop) bartonom nekem is volt, MSI nforce2 alaplapban minden cécó nélkül ment 200-as FSB-vel.
-
huskydog17
addikt
Jaj de jó volt ezt olvasni! Nagy köszönet érte!
Már csak azért is, mert nekem is Athlon XP van a gépemben immár több, mint 6,5 éve és hibátlanul üzemel. Na persze én már nem merem tuningolni a T-Bred B magos 2400+-os procimat, így marad a gyári 2,0 GHz-en. Ez az órajel 133 MHz-es FSB-el megy és 1,65-os magfeszültség mellett.
Mostanában szeretnék mellé egy Radeon 3650-est pakolni, kíváncsi leszek, hogy lesznek meg egymással.Amúgy az Athlon XP időszakban valóban az nForce 2-es volt a legjobb chipset, jelenleg is az üzemel az ASUS A7N8X-X lapomban.
Nálam egy Spire Whisperrock IV-es hűtő vezeti el a hőt a kis CPU-ról és ezzel sem volt még probléma, terhelés alatt nem megy 50 fölé és üresjáratban 38-40 körül van.
Én eddig azt hittem, hogy a legerősebb Athlon Xp, azaz a 3200+ nagyobb órajelen üzemel, mint 2,2 GHz. Ez meglepett.
Nagyon jó cikk volt! -
Ha már a tuning nem sikerült, jól bemutattad a K7 történetét.
-
BiP
nagyúr
Az én 2500+-osom csak feszemeléssel volt hajlandó 2000-en menni, feljebb nem is akarta. Pedig az alaplapon (abit nf7) nem múlt.
Amúgy találtam egy apró elírást:
"mobil Bartonok válogatott példányok [...] illetve kivétel nélkül szorzózárasak, [..] hogy nyugalmi állapotban a CPU a Powernow!-nak köszönhetően vissza tudja venni a szorzóját, ezáltal energiát tud megtakarítani."Itt nem szorzózár mentes akart lenni?
-
ffodi
veterán
Grat az íráshoz!
Az a Coolink H2T nagyon odab@sz. Volt nekem is ilyen az Athlon XP konfigomon anno, ütős darab.
-
D.Orion
veterán
Bacsis most csalódtam benned.
Nekem is Barton-om van, de ilyen nyögvenyelős tuningot...
Nekem egy MBarton van, ami annyit tesz, hogy 2200MHz-et 1.6V-al viszi 11x200-as beállításokkal egy Abit AN7-ben(nforce2 ultra400 ez is). A gyári fesze 14x133@ 1.45V, ekkor "olyan 45W-ot eszik."
Ha gondolod a közeljövőben átadhatom tuningra, kíváncsi vagyok ebből mit tudsz kihozni. Van még 2x512/566MHz-es ramom is, de gondolom az nem kell.
-
Probber
őstag
Nagyon jó kis írás, tetszett nagyon!
Én is egy szorzózármentes 2500+-os Barton-t használok.
A régi lapomban feszemelés nélkül ment 2200MHz-n.
Sajnos egyszer megadta magát az NF7-S és lett véve egy "új" NF7-S2G, amiben már nem lehet a szorzót állítani. Mivel az Abit-nak az NF7-S volt a tuninglapja, ezért az S2G már a szimpla 11x200-at sem viszi, pedig vízzel van hűtve...
De most már csak alapon használom, számomra így is megfelelő.
Már nem játszok, max Fifa, net, zene, filmek és tv, ezekre pedig bőven elég. -
LGLuke
őstag
Használok otthon egy AMD Athlon Xp 2400+ Thoroughbred CPU-t, aminek a valós órajele 2000 MHz. Ez a 133*15 számítás szerint jön ki, azaz a külső FSB-je 266 MT/s.
Everesttel nem néztem, de CPU-Z és BIOS szerint is 1,65V-os beállításnál is droppol és 1,7V-ot ad.
Passzívan hűtöm egy Cooler Master Hyper 6+ -al. Így 2100 MHz-et sikerült feszültség emelés nélkül kisajtolnom belőle: 221*9,5 felállásban, hiszen a Thoroughbred szorzózármentes. Természetesen a Corsair XMS TWINX1024-3200XL 1GB-os memóriapárom szinkronban megy vele.
Az alaplap pedig szintén nForce2-es: Asus A7N8X Deluxe rev.2.
Én a fesz emelésnek sose voltam híve, mert ez a CPU ígyis eléggé melegszik, szóval úgy nem is próbáltam tuningolni, viszont ha valóban droppol a lap, akkor amúgyis kicsivel több feszt kap, és a 100 MHz-es tuning elég silány eredmény, de egy 2,8 GHz-es P4-est így is megközelít, sőt néha le is lép. -
Zotya84
őstag
Nekem is volt egy jó kis Bartonom: 2500+os volt, amit kb 10 percig használtam 2500+nak, mert utána ment az FSB 200-ra, és atomstabilan vitte a 3200+t egy NF7-S2G-ben, mígnem egyszer sikerült lesarkaznom picit...
De még kinyírás előtt a Clockgennel simán tudtam bármikor változtatni az FSB-t 133-166-200 MHz között Win alatt, így könnyen tudtam fogyasztást csökkenteni vele. Mindezt alapfeszen. De valamiért nem akart összejönni sehogy a 100-as FSB...
Neked meg sikerült kifogni egy antituning változatot belőle...
-
RaTaTa
csendes tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz, megérte bepötyögni a cikket, amint látható, vannak még mohikánok, akik ezt az összeállítást nyüstölik - jómagam is
Azon szerencsések közé tartozom, akik még szorzózár nélküli Bartonra tettek szert (megnekérdezd hanyadik hét előtt gyártották), de hiába az überkirály Epox 8RDA3I lap, még így sem húzható túlságosan).
Épp most gondolkozom a cserén (ideje lenne?), ebből vagy Ubuntu lesz vagy megy pihenni a Pentium 60 mellé - jó gépek ezek, nincs az embernek szíve túladni rajta, hogy szétbarmolják
Köszi a tesztet! -
Zoz
őstag
"2GB IDE csatlakozós SSD"
Hol és mennyiért lehet ilyet venni? -
Aidan85
aktív tag
Jó cikk lett ismét!
Mai napig ilyen procit nyüstölök, úgyhogy izgalommal vártam mit sikerül kihozni belőle, de kb ugyanezek a tapasztalataim vele kapcsolatban. Azért a 720p-s HD videók még elmennek rajta meg néhány game eltotyog... most épp StarCraft 2 beta... -
r9550
senior tag
ne szórakozz bartonnal nemjó gyengusz inkább keress egy Thorougbred-b magos 1700+-os athlonXP-t hidd el az megy mint az ökör 2500+-os bartonokkal mindenki régen a 2200-as valós órajellel is szenvedett nemhogy a 2,53ghz-el meg amugy azért tűnik lazának ez a tuning mivel az alapórajel is elég nagy de jó cikk lett grat mindig izgalommal várom a cikkeidet
-
Padree
senior tag
1833Mhz-től a gyári 2200Mhz-ig gyártották, itt 2500Mhz környékén lett vége = ~33% tuning az aljától, mondjuk tényleg nem +100%. A K7 architektúra vége volt a Barton, a gyártástechnológiából sem tudtak gyorsabbat kihozni. Sokáig használható volt, míg nem kezdtek bejönni a több magra írt programok, végül az SSE 2-3 támogatás hiánya adta meg neki a végső döfést, amikor már egyre több újabb játék nem indult el rajta, én ekkor cseréltem (ez 2009 őszén volt).
Nekem 1833-asom volt nForce2U-val, az FSB-t feltettem 200Mhz-re +0,1V, és elketyegett 2200Mhz-en. Úgy gondolom nagyon értelme nem lett volna feljebb vinni (én ilyen lájt tuningos vagyok).
Én egy nyereményjátékon nyertem az enyémet egy 2500+Bartont egy nForce2U lappal + 2x256MB RAMmal -akkori árfolyamon 70-80ezre forintot ért.Jó cikk, thx!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úúú ... régen nekem is ilyen Epox lapom volt.
Te jó isten micsoda deszka ... legjobb alaplap, amit az életemben használtam.
OMG ... már van bacsis-tuning.hu is.
-
törölt tag
Hát nekem a régi gépemet a szomszédom használja már második éve - Neki adtam el 40 K-ért eredeti OEM Windows XP-vel -. ASUS A7V8X-X LAN alaplap, AMD Athlon XP (Thorougbred) 2200+-os procival 3 GB Kingmax Rammal . A konfig idén augusztusban lesz 7 éves, és nagyon szépen működik. Mai napig azzal netezik főként. Az eredeti Coolink CPU hűtő van rajta, és nyáron sem nagyon megy 45-50 fok fölé a CPU. Gyári 1800 MHz-en használja.
-
gyulus08
aktív tag
Jó írás,grat
Ahogy most elsőre láttam, hogy ez a lap kiírja a POST-ban a hőmérsékleteket stb kár, hogy a mostani deszkákba nemrakják bele.. -
bpx
őstag
nem fűződnek túl kellemes emlékeim a SocketA-hoz (2 lesarkazott proci...
)
te meg ezt a procit "jól" kifogtad
-
Tamoo
nagyúr
Jó kis írás
Hát igenegy ilyesmit én is végigzongoráztam... ezek szerint nem én voltam a béna, hanem a barton ennyire antituning. Mindenesetre nagyot csalódtam akkor. Ismeretségi körben voltak akik igen jó darabokat kifogtak, 2500+os 2600+os minden gond/fesz emelés nélkül ment 3200+osként.
Az én kombóm egy 2500+os barton meg egy Epox 8RDA3+ volt. Még fénykorában igen nagy pénzt le kellett tennem érte. Proci 35e körül, a lap is 30-40e közt volt valahogy.
hozzáteszem még mindig megy, öcsém használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest