- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
TomBoy1986 #275 üzenetére
Én annó megpróbáltam, Ő nem hitte el
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #279 üzenetére
A HT órajele nem lehet alacsonyabb mint az NB/L3 órajele különben nem indul el a gép. Gyanítom hogy ez így van K8-nál is csak ott ugye 1000-1200MHz fölé nem nagyon lehetett menni a HT-val és az NB órajele pedig szinkronban van a magokkal. Esetleg kipróbálhatnád.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #277 üzenetére
2500-2600MHz körül még el kell hogy menjen (feltéve ha az NB/L3 is hajlandó erre a sebességre mivel a HT sebessége nem haladhatja meg ezekét). Persze kérdés hogy egy ilyen Giga lap mennyire szereti az "FSB" emelését egy Phenom procival a fedélzeten.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #275 üzenetére
Ez teljesen logikus mivel ugyebár az IGP a HT linken keresztül fér hozzá a RAM-hoz, és a 780G-nél igencsak a memória sebessége a szűk keresztmetszet.
Kár hogy nem próbálták kicsit még feljebb húzni a HT-t.
-
válasz
TomBoy1986 #123 üzenetére
az alapfeszes tuning vége szerintem sokkal nagyobb lutri, mint a chip tényleges vége. az én processzorom sem megy tartósan stabilan alapfeszültségen 3Ghz-en - 1.35V-on viszont gyönyörűen szalad, és alig melegebb a gyári hűtővel, mint 2GHz-en 1.312V-tal. és még ott várja a HyperTX2 a bevetést
kicsit nehéz szívvel vettem 10e FT-tal drágábban deszkát, mint ami minimum kellett volna, de a Te leveledből is látszik, hogy érdemes volt. -
TotalStorage
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #123 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy (minimális) fesz emelés nélkül egyik CPU sem tuningolható túl jól. Ezért (is) haragszom az asusra (igen, így kis betűvel), mert még nem találkoztam olyan AMD lapjával, ahol BÁRMELYIK komponens VCore-t emelni lehett volna. Így meg persze, hogy nem lehet messzire jutni... Nézd meg az Intel lapjaikat... (És MSI, Abit dettó.)
Érdekes, Giga M61P-S3-mal 4400+ (2200MHz, 2MB cache) 3192MHz-ig eljutottunk haverral.
Nem azt mondom, az Intel tényleg jobban tuningolható, mint az AMD, csak nem annyival, mint a látszat. -
válasz
TomBoy1986 #118 üzenetére
egy szóval nem mondtam, hogy huzamosan használnám is ilyen paraméterek mellett
csak példa volt arra, hogy olcsón is lehet kitűnően tuningolható Intel rendszert építeni. -
válasz
TomBoy1986 #111 üzenetére
M0 stepping, és check this.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Windows 11
- Fujifilm X
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest