- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #5128 üzenetére
Csapd le az autoszinkront, és időzítve szinkronizáltass a Robottal!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
holozis_HUN #5128 üzenetére
A 2G a kapcsolodási technika eggyike.
2G eleve lassabb a net ezáltal egységnyi adat lassaban érkezik/távozik.
nyilván kevésbé terheli le a rendszert.2G-nek addig van takarékossági előnye ameddig kicsi és ritka adatforgalmazási technika valosúl meg.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5125 üzenetére
Greenify a következő, amit tuti letörölnék. Az a következő app, ami a legjobban meríti.
Inkább a wifit kapcsolnám ki a ha nem kell valamint a mobilnetet ha van wifi. És persze ezt a mobilnet kapcsolókat is tiltanám amig a wifi be van kapcsolva, mert különben ez is csak felesleges fut le ha a wifi be van kapcsolva.
Somatom: én azóta is keresem a 4g - 2g váltást. De nem ilyen airplane mód meg egyebekkel, azt olvastam hogy AT commandal lehetne közvetlenül a modemet vezérelni, de ez modemenként eltérő, de nem tudom hogy lehetne kilistázni az elérhető AT commandokat.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5123 üzenetére
Gondolom úgy, hogy a robottal lehet profilt vállani a tűzfalban, hogy kikapcsolt és bekapcsolt képernyő esetén melyek legyenek azok az appok amik kaphatnak netet és mik ne.
Bár tapasztalatom alapján eleve a bekapcsolt mobilnet sokat eszik.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5120 üzenetére
Többet tudsz spórolni szerintem ha visszaveszed a procit, és a governort állítgatod, valamint amit alapból érdemes az az io scheduler, cfq a default a legtőbb esetben, ami hdd-hez van optimalizálva.. Egy noop, vagy deadline energia takarékosabb lehet. Valamint egyéb kernel módosítások is sokat segíthetnek. De ezt simán init scriptel érdemes, mert a teljesítményt nem csökkentik, inkább az ellenkezője és még energia takarékosabb is. De szerintem rengetg írások vannak. Vannak kész init scriptek. De ez már nagyon nem ide tartozik. Max annyiban, hogy ezt is tudod init.d helyett robottal futtatni. Ha nincs init.d támogatás a kernelben.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5120 üzenetére
Nincs olyan hogy kivétel, vagy kikapcsolod a netet vagy be oszt kész.
Somatom linkelt fentebb egy appot azzal kombinálva meg lehet oldani. -
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5118 üzenetére
Ehhez ott van somatomnál a válasz. Afwall vagy micsoda. Robotból is tudod változtatni a profiljait.
Vagy ahogy nézem az is csak egy iptables frontend, úgyhogy ha van iptables, akkor sima shell scriptel is lehetne, de ez nem neked való.. Bár egy sima init scriptel lehetne tiltani, ha tudod hogy kell szűrni, de ezt nem ajánlom neked.
Szerk: azt fogd fel, hogy ez kikapcsolja vagy bekapcsolja a mobilnetet semmi mást nem csinál. Olyat nem lehet, hogy bekapcsolom de csak annak vagy ennek az alkalmazásnak. Vagy megy vagy nem kész. Ezért tűzfallal tudod blokkolni. De mint mondtam ez nem hinném hogy segítene bármit az üzemidőn. Bár próba cseresznye.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5112 üzenetére
Play gomb az a "Debug" funkció, a parancs futtatása manuálisan, az eseményeket továbbra is figyeli... és ha bekövetkezik, akkor végrehajtja a parancsot. de ez elég egyszerű esemény tudod könnyedén tesztelni...
Értesítésbe az utolsó lefutott parancsot írja be.. Persze csak ha a parancsban be van pipálva az értesítés opció.
Ha tényleg csak ez a mobilnet valamire kell, lehet jobban járnál a Net-Guardal egy próbát megér ingyenes, elég noob biztos appnak tűnik a képek alapján, ezzel az android rendszert is tudod szerintem tiltani, és van itt is screen on/off feltétel, legalábbis a képek alapján... Persze ez nem kapcsolja ki a mobilnetet.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5112 üzenetére
A történetben vissza tudod nézni, hogy le futnak e rendesen.
Akár adhatsz hozzá jelző hangot is, mikor ki be kapcsol.
Nálam tts motor mondja mikor kapcsolgat a helyalapú wifi. -
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5109 üzenetére
pont hogy azt nem.
Nekem a stamina sosem volt a szívem csücske, vele mindig romlott az akku idő nem tudom miért.
Az adathasználatnál próbáltad a háttéradatok korlátozását?
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5109 üzenetére
Ezt felejtsd el. Itt mobilnet leállításról kérdeztél, de akkor te szerintem rossz helyen jársz. Nem kikapcsolni akarod a mobilnetet, hanem csak korlátozni. Bár értelme? Ha blokkolod, akkor is próbálkozni fog, nem lesz energiatakarékosabb. Hacsak nem az ellenkezője, mert nem hagyja aludni a készüléket, míg nem tud csatlakozni...
Te neked inkább valami internet blokkoló/tűzfal alkalmazásban kell gondolkodnod. De fent említettem simán lehet, hogy akku spórolásilag az ellenkezőjét éred el vele...[link]
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5106 üzenetére
Először nézz bele a robotba nem egy bonyolult érthető az egész.
De jobb átfutni az eseményeket, lehet találsz jobb megoldást.
Kikapcsoló parancs:
Esemény: Kijelző -> Képernyő kikapcsolva egy ideje.
Parancs:Telefon -> Mobil adat beállítása -> KiBekapcsoló parancs:
Esemény: Kijelző -> Felhasználó jelen van
Parancs: Telefon -> Mobil adat beállítása -> BeÍgy csak akkor lesz kikapcsolva, ha ki van kapcsolva a kijelző. vagy esetleg csak lockscreenen megnézted az időt, amint feloldod, azonnal kapcsol.
Ha nem használod a lockscreen-t akkor használhatod a kijelző bekapcsolvát is. Vagy a locker alkalmazás elvesztette a fókuszt.
-
Armahun
addikt
válasz
holozis_HUN #5104 üzenetére
Lehet, ahogy az előttem szóló is írta, de itt nem tudsz kivételeket hozzá adni, pl hogy viber vagy a gmail ekkor is szinkronizáljon.
Vagy csinálhatsz olyat is, hogy mindig ki van kapcsolva a mobilnet és csak akkor kapcsol vissza, ha egy olyan alkalmazást indítasz amit szeretnéd hogy használja a netet.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN #5104 üzenetére
Hát ha neked ez az esemény jó, akkor van olyan, hogy
kijelző kikapcsolva egy ideje. Parancs pedig van mobilnet kikapcsolásra. Bekapcsoláshoz meg szintén ott a felhasználó jelen van (egy ideje), vagy kijelző bekapcsolva. Az előbbi akkor lép életbe amikor a lockscreent feloldottad.
De hogy minek ezt beépíteni egy buildbe azt nem értem. Akkor már sokkal kifinomultabb megoldást is csinálhatnál, ha már buildelsz egyet.
De amúgy nyilván a droidot betudod építeni, system alkalmazásként, és a konfig fájljait is, ami a /data/com.bartat.android.root
alatt találhatók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged