- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
TestamentDNR #49 üzenetére
Egyrészt most annyi, amikor megjelent, az meg még lemegy majd, másrészt meg nem feltétlen kell Z690 sem, ugyis jön majd alá valami jo ár/érték arányú cucc, gondolom H690 vagy mi. Én annyira nem problémázok egyelőre, olyan még nem volt, hogy ne találtam volna valami normális deszkát.
A szürke rész nekem azért kicsit irreális, ekkora különbség nem valószínű, hogy van két hasonló minőségű deszka közt. Vagy 15 éve épitek gépeket és nagyjából a hasonló minsőég/tudásszint hasonló árban is van, kivéve persze a megjelenési árat. Mi ez a két deszka amúgy, ami hasonló szint? Az 50k vs 112k?
-
Skyline15
tag
válasz
TestamentDNR #46 üzenetére
Talán 1 hete volt német amazonnál leárazva 5800X 329 euróra
-
carl18
addikt
Droidok mindenhol!
Érdekesebb a videó mint maga a cikk.
What it feels like to get a GTX 1080 Ti -
muxi-muxi
senior tag
Nálam is marad egyelőre a B550, maximum egy 5800X-et teszek bele jövőre, még mindig jó lesz 4K alá, annak a környékén vagyok úgyis (3840X1600).
Eszméletlenül elszaladtak az árak, már nem bírom-nem akarom követni, és a nextgen konzolok életképesebb alternatívának tűnnek jelenleg, hiánygazdaság ide vagy oda. Az újdonság erejét az elmúlt években nagyon meg kellett fizetnünk, és a fogyasztással is elszaladt a csikó, ezekhez a procikhoz már elkél a játékvíz is. Ha így haladunk, a PC mint játékplatform egzotikum lesz.
Örülök hogy az Intel magasabbra tette a lécet, mert így talán apellálhatunk némi árcsökkentésre AMD oldalon...
-
Sinesol
veterán
Akárhogy is nézzük, az a fontos, hogy alegujabb rendszeren hogy teljesitenek a hardverek, ez az, amire optimalizálnak majd mindent az elkövetkezendő években. Én a megjelenés óta használom a 11-et, szerintem nagyon jól sikerült ez a rendszer is, részemről nincs igény régi rendszeren végzett tesztekre.
-
BullKoxa
őstag
Win11 nem az Intellel let fejlesztve? Win10 sehol sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, erre az árcsökkenésre várunk még sokan. A 3000-es Ryzenek óta az AMD nyeregben érezte magát, az árak is elmentek felfelé... Szóval szükségük volt egy ilyen pofonra, amit a magára talált Intel okozott ezzel a szériával.
A magam részéről egy V-Cache-es 5800X-nek tudnék örülni, érdemi előrelépés lenne a 3600(X) procijaim után, és jelenleg még nem szeretnék felszállni a DDR5 vonatra, mert drága a jegy.
Abu megsúghatná, hogy mi várható V-Cache terén...
-
Tatis
csendes tag
"Ja és akkor az AMD meg csökkenthet árat is a jelenlegi prociknál ami abszolút versenyképessé teszi az 5900X-t, mert eddig csak kaszáltak, legfeljebb kisebb haszonnal adják míg nem jönnek az újak."
Pár hete volt egy hír ( már ha igaz ),hogy az amcsiknál csökkentette az AMD az 5000-es RYZEN-ek árát. Ha nálunk is így lesz, akkor megint a pirosaknak áll a zászló.
-
Kis elírás az első oldalon:
"Tesztalanyunk a Core i9-12900K-hoz képest elsősorban négy E maggal ad kevesebbet, ám a P magokból ugyanúgy nyolcat kapunk.
Ennek eredményeként most nem1624, hanem „csak”1220 szálon dolgozhat egyszerre a processzor" -
Sinesol
veterán
Akkor mégis lesz mainstream asztaliban is. Csak az a baj, hogy az emberek 99%-nak, köztük nekem sem tul erdekes, hogy mi van a nagyon drága x900-as Ryzenekben.
Habár hátha most tele a gatya es ugy erzik valamivel ki kell jönni es beteszik az extra cache-t mindenhova. Mondjuk azzal is az a baj, hogy sok esetben alig hoz pluszt, nagyon alkalmazasfuggo, miközben ezek az uj Intelek mindenben erősek. Szoval en inkabb azt szeretnem, hogy hagyják a cache-t es vagjanak inkabb az arakon. 80-85k környeken lehet inkabb vennék egy 5600x-et es maradnék Amd vonalon még egy darabig.
-
Sinesol
veterán
Nem lennék olyan biztos benne, hogy annyira odaver majd az AMD, egyreszt szerintem csak a mostani architektura reszelgetese lesz, mint elmondták csak a szervercuccok kapják meg az extra gyorsitotarat, masreszt meg rendesen tamogatva sincs ez az Intel, még ennél is erősebb lesz később.
Na meg valahogy az arazastol is tartok, brutalisan elszálltak a pirosak, inkabb valtason gondolkodom, mint hogy 120k-t fizessek egy hatmagos közepkategoriaert.A lapot meg nem ertem, mindket oldalon lehet normalis arban venni normalis lapokat, az pont tökmindegy hogy az alja kategoria valamivel olcsobb a pirosaknál, sose vennék fapados deszkát. 50-60k körül szoktam gondolkodni, szerintem talalok annyiert biztosan valamit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, 1080p felett kevés jelentősége van már a procinak ezen a szinten. No meg pl. én is ott tartok, hogy 1440P monitoros gépeimre inkább előfizetek egy Raytracinges GeforceNow 1440P-t 6 hónapra, mintsem vegyek beléjük 6600XT szintű vga-t, ami még mindig nem elég egy Cyberpunk 1440P max grafikára...
-
Sinesol
veterán
Hát, rendesen el van picsázva a Ryzen, ha értelmes szintre süllyed az ár, meg jönnek az olcsóbb középkategóriás darabok cpu és lap fronton, akkor asszem eljön az ideje az új gép beszerzésének.
-
carl18
addikt
Ez még mindig 300E forint amibe a hűtés nincs is benne + Memóriák.
Szerintem ez még nagyon távol van az emészthető határtól, nem az év üzlete.B550 Tomahawk megfizethető áron bármit elhajt.
-
fanti
addikt
Igen, de ha már játékokra szánt prociról beszélünk, akkor azért azt is tegyük hozzá, hogy az 5800X csak RTX 3080 VGA-tól fölfelé marad le pár százalékkal, és ott is csak 1080p esetében.
Ha épeszűen játszik az ember, azaz pl. egy RTX 3080-assal 1440p-ben és high-ultra beállításokkal, akkor elolvad a pár százaléknyi difi...Mondjuk jó a teszt. Engem totál megnyugtatott, hogy az Intel alderlékje nem opció számomra munkára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen... 35k-ért wifis B550 lapos gépet vettem a cégnél új kolléga számára egy hete, 5600G alá. Simán menne bele egy 5800X és még akár egy kis tuningot is bírna, bár túl sok tuning potenciál nincs a Ryzenekben, szóval kb. mindegy. 23k-ért kapni bele 2x8GB G.Skill Aegex ramot, mellé rakod az 5800X-et 140k-ért és akkor az egész cucc megállt 200k alatt.
Oké, nem annyira gyors mint az új Intelek, de egyik konfig se lassú...
-
bteebi
veterán
Jóféle ez a proci is, érdemi előrelépés. De azért alaplappal, és pláne DDR5-tel együtt azért nagyon-nagyon drága. Szerencsére nekem nem kell a nagy számítási teljesítmény, így bőven megfelelnek a 3-4. generációs i5-ök is.
-
aujjobba
addikt
Én többek között a beépített GPU miatt is vettem Intel konfigot.
NAS és egyéb szerver szolgáltatásokra használom, és például a videók átkódolása (távoli lejátszáshoz, korlátozott sávszélesség miatt) kiválóan gyorsan működik a beépített IGP-n egy olcsó processzoron is.
Ugyanehhez AMD alapon külön GPU-t kellett volna vegyek, ami mocskosul drága manapság. -
_kovi_
aktív tag
Jó lett! DE!
Ahogy többen írtátok egy gyengébb AMD 5800X-es rendszert a feléből össze lehet rakni, főleg ha a ramot is nézzük.
Ha nem tuningolsz Ryzent akkor elég egy 20-25k-s alaplap! Nem 130ezres!
Azért annyival nem gyorsabb mint amennyivel drágább az Intel. -
Skyline15
tag
válasz
ForRedGlory #11 üzenetére
Passmark SSE teszt alatt HW monitor max fogyasztása mennyit mutat? Ezt le tudnád futtatni?
-
zolnagy
őstag
"A teszthez használt MSI MAG alaplap nem egyedül érkezett, magával hozta DDR4-es memóriával működő testvérét is; segítségével egy DDR5/DDR4 összehasonlítást is tudtunk végezni, amelyben részletesen megmutatjuk majd az UEFI beállításait is"
Csak én nem láttam ezt az összehasonlítást a tesztben?
-
hokuszla
senior tag
megette reggelire a legerősebb amd-ket is höhö
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-12700k-alder-lake-12th-gen/23.html
-
Chaser
legenda
most mondjuk jól elszállt az ára, volt az 175e környékén is - talán a tsmc emelt árat -
Gyuri27
igen, még az is ott van
-KP-
40e-ért vettem nemrég a b550m mortar wifit, jobb mint b450 toma vrm,+ac 200 wifi, hwu tesztben 200w tartós tesztelésnél sem volt gond 70 fok körüli vrm-mel - utána vmiért elszállt az ára, boltból vettem -
100e körül aorus master, ami valszeg' 24/48-as cpu-t is kiszolgálna bővenMagoold
majd utánanézek, gb lapok sokszor designra mennek, a vrm meg gyenge, aztán jönnek az úabb meg úabb rev-ek, sztem gb-nél sem tudják lekövetni -
AtHoS
nagyúr
válasz
ForRedGlory #11 üzenetére
No ez örö..és..bódottá
Ha nem gond, akkor mondjuk azok közül, ami ezen cikk tesztjeiben van. Csak, hogy valamilyen mértékben hasonuljon
köszi
-
AtHoS
nagyúr
Hát ez fogyasztásban is hozza az elvárt szintet.
Ha nem egy éve upgrade-eltem volna, akkor most a 12700k is felkerülne a listára, bár DDR4-el is jó lenne látni mit mutat (csak, hogy a tavalyi "költségcsökkentő" upgrade vonalán maradjak -> memó maradt a korábbi rendszerből) -
arnoldito
senior tag
Meg 5900X és 5950X is létezik. Mi lenne ha ezt a 12700K az 5900X vetnék össze
Most a sorban a második AMD procival versenyeztetik, ami magszámban elmarad. Senki nem tud adni a PH-nak egy navajás 5900X!?
Ja és akkor az AMD meg csökkenthet árat is a jelenlegi prociknál ami abszolút versenyképessé teszi az 5900X-t, mert eddig csak kaszáltak, legfeljebb kisebb haszonnal adják míg nem jönnek az újak. -
Chaser
legenda
válasz
DanielLong #3 üzenetére
csak így hiába annyi a cpu amennyi, lap nélkül még mindig nehezen működik
nem tudom mennyi a legolcsóbb z690 lap
nemrég volt egy gb lapról cikk, de gyanítom az nagyon visszafogná a cpu-t -
DanielLong
senior tag
Én is erre vagyok kíváncsi, de a többi 6XX chipset csak jövőre érkezik...
Teszt kapcsán:
Lehet tudni, hogy milyen VGA szolgált a játékos méréseknél?
Milyen DDR4 RAM kit volt a Ryzen 5800X alatt? Főképp érdekes lenne tudni, hogy single vagy dual rank és ugyanez izgatna a DDR5 kit esetében is. -
Chaser
legenda
jó cpu-nak tűnik, csak ez a bibi:
"Az AMD termékeivel szemben továbbra is jelentős viszont az előny, ami azért is impozáns, mert itt azért egy árban jóval közelebb álló processzorról beszélünk: a Ryzen 5 5800X 140 000 forintba kerül, ez 18%-kal alacsonyabb a Core i7-12700K 170 000 forintos áránál."
amíg az 5800 alá bőven elég egy 40e ft-os lap is oc mellett hiába olcsóbb a cpu, vagy a b550 toma 50e-ért - ami 5950x alá is elég - , addig sajnos ez a cpu laza 70e-rel drágább az 5800x-nél
jó lenne valami olcsóbb lappal megnézni úgy hogy alakul a teljesítmény, persze ha lesz olyan lap -
flexxx2
őstag
1 kérdés:
"az alaplapon négy DDR5 slotot találunk, melyek egészen DDR5-6400-ig támogatják a memóriamodulokat."
Akkor most a DDR5nél a tápellátás miatt, mégse az van, hogy bármilyen sebességű ddr5 belemegy a későbbiekben is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest