- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
modeart
tag
Az tény, ugyanakkor én addig nem buherálom a romot, amíg az amúgy teljesen jól működik. A régi 918-ast kiheréltem, mert abban tényleg volt sok olyan felesleges app a háttérben amit soha az életben nem használtam volna (fb, g+) de a mostani telóm olyan jól műxik egyelőre hogy minek bütyköljem? És akkor el is érkeztünk megint ahhoz a kényes témához, hogy most akkor tud-e optimalizálni az Alcatel vagy sem.
Én is örülnék mondjuk több ramnak, de nem olyan áron mint a G510.Nekem egyébként van egy teóriám erre az érdekes jelenségre. Ahogy szervergépeken csináltuk: akkor kellett több ram, ha szar volt a rendszer vagy gyenge a proci vagy lassú a ram, akkor ilyenkor az ideiglenes adatok többet csücsültek a memóriában feldolgozásra várva, mígy ha gyors volt a rendszer/ram/cpu akkor a kevés ram is elég volt, mert viszonylag gyorsabb volt az adatfeldolgozás is, hamarabb szabadult fel fölös hely. Persze az android nem teljesen így működik, de lehet benne valami, mert nem csak app van a memóriában hanem adat is.
Úgyhogy az én elméletem: gyors elérésű ram, jól optimalizált OS és elég az 512 is.
Ha viszont össze van gányva a hardver és a ram is lassú, akkor az isten ramja se elég. -
modeart
tag
Sajnos egy tipikusan olyan telóról beszélsz, ami referencia abból a szempontból, hogy papíron teljesen korrekt a hadver, mégis a gyakorlatban és felhasználói élményben lassú mint a tetű és ennek az égvilágon semmi köze spéci a ramhoz (legalábbis nem a mennyisége a döntő).
Ismerem a Huawei G510. Tesztett a teló, meg is vettem volna, amíg ismerős hamarabb rá nem csapott és megvette szolgáltatótól előfizuval. Áthozta kipróbálni és hihetetlen, de a papíron minden téren erősebb teló, mégis láthatóan lassabb volt mint az én Alcatel MPopom (hangsúlyozom: neki még alaprendszer egy gmail fiókkal, nekem meg már belakott teló 512Mb rammal).
Nem vagyok android guru, de annyira értek hozzá, hogy az összes ismerős idehordja nekem beállítgatni a telóját. Sok teló volt már a kezemben és sok esetben a papíron jobb hardver szart se ér. Van jól sikerült modell és van szarul. Majdhogynem márkafüggetlen.
Ha esetleg debreceni vagy, akkor szívesen megmutatom a telómat. Csak pislogni fogsz, hogy míg nálam az IGO elindul és háttérben fut zene (playerpro) csomó vezetéknélküli kapcsolat,alkalmazás, addig a G510 egy IGO megnyitásakor összefossa magát és leáll mondjuk a zene....meg úgy alapból a G510 bemutatót tart a laggolásból, az enyémmel meg kifejezetten ki kell azt kényszeríteni valamivel.Higgyétek el "minéltöbbram" fanatikusok, hogy nem feltétlen ezen múlik egy telefon sebessége, vagy használhatósága. Csak jól ki kell fogni.
-
modeart
tag
Én tudom hogy mivan, tisztán és pontosan. Az van, hogy ennél a telónál jöttek az 512trollok, ebbe kapcsolódtál te is bele hogy az Alcatel úgy szar ahogy van. Én erre írtam, hogy az én telóm tökéletesen működik, a papíron gyenge hardver ellenére is, mire te pár hozzászólással később azt írtad, hogy ha nekem jó, akkor biztos a rettenet szoftvert elviszi a hátán a hardver.... amiről épp korábban volt szó, hogy nem túl "acélos".
Nem vitázom tovább, az utolsó szó jogát átadom neked. -
modeart
tag
Én nem használom az OTU-t, lévén tökéletesen működik a hálózati upgrade - még az adatok is maradnak. (több MPop teló is van a családban, mindegyiknél jó.)
Érdekes vélemény a Prestigio, Akai vs Alcatel.
Prestigio: árban fej fej mellett az Alcával, ellenben ez nem valódi mobilgyártó, kínai noname teló saját lógóval, mint a MyAudio). Azért az Alcatel TCL néven saját cuccot gyárt, nem nevezném noname gyártónak.
Érdekes a bizalmad az AKAI márkára, aminek ugye semmi köze a régi nagynevű japán gyártóhoz, ellenben eddig csak szemetet gyártott (általános vélemény, még a Mediamarktban is szídják hogy sokat visznek vissza). A Glory lehet jó, de azért nekem egy kicsit többet kell bizonyítani. Ja, és a szupport részéről 0 a tapasztalat. Én AKAIt nem vennék, akármennyire is kedvező az ára.
A kamera részről: az Alcatel még soha nem rakott össze normális kamerás telefont.Akinek ez nagyon fontos szempont, kéretik az Alcatel teszteket ignorálni, átlépni, mert értelme nincs erről vitatkozni.
Én azok közé tartozom, akik kb. 5 képet lőnek egy telóval évente....,
Inkább írhattál volna Xiaomi-t, na az például valós alternatíva, minőségben, árban. -
modeart
tag
OT-995-öt ismerem. Nem vettem meg, mert én is sok problémát olvastam a fórumokon.
Egyébként írtam: Alcatel M'pop-om van, korábban egy 918-ast használtam nagy megelégedéssel. Az online update tökéletes.
Amúgy kézséggel elhiszem neked bármit írsz, csak az a baj, hogy itt van egy fél éve használt teló nálam és bár lehet hogy belül a rendszer egy hulladék, de kívülről - ahogy írod tán a hardver miatt - ebből semmit észre sem venni. Ha a felhasználói élmény tökéletes, érdekel mi van belül? Ne légy olyan, mint aki hánykólódik éjszaka ha nem a legutolsó firmware van a telóján, van netán kevés a ram. Most a használhatóság a lényeg, vagy a műszaki paraméterek, vagy a márka/felirat???
Igazából két megjegyzésem lenne még: ha azt hiszed hogy a Samsung nem egy ipari hulladék, nagyon tévedsz. Tele van az is szeméttel, volt Samsungom. Többet nem vettem, mert drága és nem jobb egy kommerszebb márkánál. (A Sony tetszik, de túlárazzák, ahogy a HTC-t is).
Kínai telókkal és árukkal példálózni itt már kicsit sem elegáns, tkp. troll téma. Ha nem volt szétdumálva a téma milliószor hogy egy itthon forgalomban lévő (netán szolgáltatónál is kapható) teló egy kínai teló beszerzése között mi a különbség.....És pont az Alcatelt vádolni nagy árréssel? A Samsung miatt miért nem mégy egyenesen a Dunának?
Tudom, az Alcatel az TCL, de ez kicsit sem érdekel, a hardver és a szoftver paramétereket lesz@rom, csak és kizárólag a használhatóság és a felhasználói élmény érdekel. Az megvan, hiába próbáltak itt már többen meggyőzni, hogy biztos csak azért működik jól az Alcatel telóm, mert "rosszul tartom".
Egy kicsit olyan az érzésem, hogy téged baromira nem érdekel ,hogy egy teló jó-e, csak a saját előítéleteid igazolását szeretnéd látni mindenhol (az Alcatel szerinted ipari hulladék, akkor tehát biztos én vagyok a hülye, vagy csak alaprendszert használok.... -
modeart
tag
Annyi sok sületlenséget sikerült egy hozzászólásban összesűríteni, hogy reagálni se lehet rá.
- Alcatel - optimalizálás: a sokadik tesztet olvashatod itt a mobilarénán, ahol a hardverhez képest meglepően jó sebességet produláló Alcatel telóról esik szó.
- Annyira idiótának nézel hogy egy alaprendszert használok és ez alapján állítok bármit is? 30-40 telepített alkalmazásom van (többek között Viber is) és Chrome-mal is böngészek. Magán és vállalati mailfiókom is van (push) háttérben fut mindig, illetve GPS útközben zenelejátszással, bluetooth headsettel, wifi hotspotként a laptophoz, laggolás mentesen. Nem hiszed? Készül a youtube videó ahol annyi alkalmazás telepítek amennyit kíván a nép...
- Alcatel felár? Uramatyám... Az Alca azért jön fel, mert újabban egyre korrektebb telókat csinálnak, olcsón. Teszteket olvasol, árakat nézel? Alcatel "felár"... a hét vicce....
- Alcatel hibás okosteló egy volt a környezetemben. Cserélték egy újra. Nem volt javítás.
- Sony, Samsung teló is van a családban, egyik sem jobb sebességben mondjuk az Alca MPophoz képest
- "Alcatel leirta magát a szememben": látod itt a baj, hogy volt a kezedben egy szar teló 10 évvel ezelőtt és azt hiszed, ez maga a márka. Az Alcatel tud ám szarokat is kidobni telóként ez igaz, de tud néha nagyon jól sikerült darabokat, az viszont tuti vétel. Bocs hogy azt mondom, hogy ha volt a kezedben egy szar Alcatel amit képes voltál megvenni, akkor telefont nem tudsz vásárolni...Használj Sony és Samsung telókat, ha neked megnyugtató, hogy azokon nincs" felár." -
modeart
tag
Szerintem sokat számít egy jól optimalizált rendszer is. Egyébként a teszt is ódákat zeng a gyorsaságról, valahogy szóba se kerül a kevés RAM, mint hátrány. Több Alcatel telóm volt az utóbbi években és véleményem szerint az egyik legjobban optimalizált android van az Alca telókon, kevés ramon is meglepő gyorsaságra képesek. Én ha kezembe adom néhány ismerősnek a telót, nyomogatják egy darabig, utána el se hiszik hogy csak egymagos a procija.
A gyártók pedig azért "erőltetik még mindig" az 512-őt, mert nagyon jól tudják, hogy az okostelefon júzerek döntő hányadának a felhasználói élménye semmivel sem kevesebb ettől, észre sem veszi hogy ez kevés nekik vagy sem, a telefon használható mindenre.
Néhány kivételes esetben indokolt a több RAM: pl. aki főként játékgépnek használja a telóját vagy olyan alkalmazást futtat, amely nem állhat le egy pillanatra sem (pl. ftp szerver) azoknak viszont értelemszerűen ez a telefon nem való.Már volt ötletem arra, hogy készítek egy youtube videót a telómmal, megkérek itt néhány RAM-őrültet, hogy mondják el mivel lehet agyonlaggoltatni a telót, mit telepítsek, mit állítsak be, hogyan használjam, aztán videón bemutatva, hogy nincs semmi lassulás stb., lerombolom ezt a hülye "512 ram kevés" mitoszt.
-
modeart
tag
válasz
HawerKing #23 üzenetére
Látom itt vannak az 512-es trollok.
Azért rakja bele a gyártó, mert a telefon így is HASZNÁLHATÓ.
A helyzet az, hogy az én telómban is 512MB ram van és semmi hátrányát nem látom ennek, gyors és stabil a rendszer. Én például nem fogok csak azért több pénzt kiadni, (és nem forgok éjjelente álmatlanul) mert nincs 1 GB RAM a telefonomban.
Többen próbáltak itt meggyőzni arról, hogy nem használok ki eléggé a telót, azért nem veszem észre, pedig de.A dolog szerintem azon áll hogy ha kellően gyors a ram, akkor nincs az aki megmondja, hogy egy alkalmazás vajon memóriából töltődik be, vagy pedig a háttérben nyílik meg. Nekem legalábbis nincs sebességben különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest