- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
@janos666: gn video, amit morgyi linkelt, 1 ccd-s 5600x-el végigmérte, adatok fele hiányzik, így csak az sr-sr hasonlítható tisztán össze a legtöbb freqin, de az látszik nagyjából, hogy 1ccd-nél if freq max minimálisan szól bele a dologba (amíg szinkronban van). Úgy néz ki, mint intel, hogy freq/késleltetés a döntő.
2 ccd-nél a ccd-k if-en keresztül komunikálnak, logikusan ott többet kell számítania, de arra még nem találtam mérést.@sb: igazad van, rosszul foglmaztam zen2nél, órajel amíg bírja, utána timeing amíg bírja.
Sr/dr-el személyesen először k7-en szarakodtam, azóta a legtöbb platformon amit használtam 5%körül számított, ami sokat változott össze vissza, hogy mennyire volt könnyű/nehéz sr modult kifogni. Munka miatt általában elég sok ramot használtak a gépeim mindig is (platform teteje inkább), viszont költségek szétosztása miatt majdnem mindig úgy váltottam, hogy lap és/vagy cpu, de mem méret marad, majd köv lépés mem kimaxol, vagy közel megy hozzá. Phenom 1 és utána 1366 ahol nem láttam ilydsmi ugrást. Tippre előbbi l3 cache miatt hozott csak kicsit a dr-el, 1366 meg reg eccvel van (qr/modul) így ott fogalmam sincs volt e különbség ;)
Most a zen3nál a 6-7% kicsit magasabbnak tűnik az átlagnál, de nem egetrengetően.
Ne felehtsd el, hogy ddr4-ből 8gb-s stickek bőven elegek a többségnek, és azok áltlában sr-ek, míg ddr3 ból már 4gb-seknél is volt bőven dr, az alá meg játékgépben nem sokan mentek, ddr2 még rosszabb, 2gb-s modulok tipikusan dr, stb. Sd ramok/win98 óta most először vagyunk úgy hogy játékra simán lehet sr modulokból építkezni :)@morgyi: lehet, nekem akkor eddig szerencsém volt, nyilván csak pár procit láttam, és lehet hogy az alapján túl hamar vontam le következtetést.
Mondjuk későn nyúltam csak zen2-höz, így lehet kiforrotabb szilicium/bios is, de saját 3900x-em docp-be, minden pöcc-röff ment 4x16gb, 3600/cl18, utána kezdtem csak játszani a többivel. 3800-at még vitte, de laza timingokkal, így 3600/szűkebb timing összességében jobban teljesített. Proci is, lap is év eleji, ha jól emlékszem késő január körüli. Lap nem egy tuning darab, x570 prime-p.
Az óta átment a kezeim között egy 3600xt hasonló ram/lap, egy 3950x ez taichival volt és 3600/cl16os kittel, és egy 3970 is (utóbbiban ugyanaz a ramkit mint enyémben, csak duplán). Docp-ot vitte mind, azon felül voltak különbségek bőven. A 3600xt vette legjobban, abban megvolt a 3800 1:1:1-en alig magasabb késleltetésekkel mint az enyémen 3600-on ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest