- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #254 üzenetére
nem, elsosorban azt kell figyelembevenni, hogy milyen kockazatai vannak, ha nem foltozzak be a rendszerben levo lukakat: szerintem senkinek semmi szuksege egy ujabb, 17000 gepbol felepulo botnetre
masodsorban a felhasznalo a legritkabb esetben tudja csak, hogy mit akar (ami remekul lathato az altalad leirtakbol ois - olyannyira szarnak a munkajukba, hogy ott hagyjak a gepuket mentes nelkul, orizetlenul)tovabba nem akarom elhinni, hogy egy ekkora cegnel nincs egy rendszergazda, aki tisztaban lenne a group policy mukodesevel (ha az utolso mondatod azt akarja jelenteni, hogy van, akkor nem ertem az egesz vitatkozasod, hisz nalatok nincs is jelen a "problema")
szerk.:
"Nekem úgy kell megírnom a szoftvereimet, hogy kivédjem a felhasználók hibáit."
az meg sem fordult a fejedben, hopgy az ms-nel pont emiatt tettek bele az alapertelmezeskent automatikus frissites telepitest es az automata ujrainditast? (masd az elso mondatom) -
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #252 üzenetére
"Szerintem a nálunk dolgozók nagyobb százaléka nem menti el az aktuális munkáját, mielőtt lemegy szünetre, megbeszélésre, kávéra, stb."
mint mar korabban leirtam, aki ennyire tartja fontosnak a sajat munkajat, az egyreszt meg is erdemli, masreszt ne mutogasson utolag a microsoft-ra, az aramszolgaltatora, vagy a globalis felmelegedesre, ha beut valami baj
ha valakinek ninsc lehetosege menteni, az mas lenne, de erre meg mindig nem hallottam ertekelheto peldat (jo, egy videorenderelest) -
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #250 üzenetére
ugyan kerlek mondj mar nekem par olyan szcenariot, amikor az atlag magyar alkalmazott kenytelen tobb, mint negyedorara otthagynia a szamitogepet es elotte semmilyen korulmenyek kozott nincs lehetosege az addigi munkaja elmentesere
illetve azt is probald megsaccolni, hogy ez a osszes szamitogepes munkakor hany szazalekat teszi kip.s.: igen, tudom, hogy ebben is vannak elgepelesek, nicns ekezet es nagybetu sem, valamint a mondatvegi irasjeleket is mellozom, de a kerdesemre adott valasz erdekelne, nem pedig az ervek hianyaban torteno kotekedes (mellesleg az elso mondatodbol legalabb egy nevelo hianyzik - ha mar masban a hejjessirasa miatt kocc bele, erre azer odafiggyelhetne)
-
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #225 üzenetére
en (akar otthon, akar munkahelyen, akar ugyfelnel) ha magara hagyom a gepet akar fel percre is (othhon csak ha nem egyedul vagyok), nem csak hogy mentem a munkam (amit amugyis megteszek percenkent tobbszor), de lock-olom is a gepet
ez szerintem elvarhato lenne mindenkitol, aki valamennyire is tartja a munkajat
aki pedig erre nem kepes, ne mast (akar a windoze-t, akar az aramszolgaltatot, akar globalis felmelegedest) hibaztassa -
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #221 üzenetére
ok tipikusan egybeesnek azon felhasznalokkal, akik nem is hisztiznek a forumon, mert vagy alszanak, amikor az update tortenik (ejjel 3 ora ugye az alapertelmezett idopont a frissitesek letoltesere es telepitesere), vagy ranyomnak a "majd kesobb szolj, hogy ujra akarsz indulni" gombra
amirol itt szo van, az az, hogy paran valamiert nagyon okosnak akarnak tunni, es ehhez erthetetlen oknal fogva azt valasztottak modszernek, hogy nagyon hulyenek (analfabetanak es ostobanak egyutt) adjak ki magukat, akik nem tudjak elolvasni mit ir ki a gep es emelle otthagyjak a mentetlen munkajukat
-
rt06
veterán
válasz
#40553216 #218 üzenetére
nem, kerlek, a kerdes itt igazabol az volt, hogy miert kell ilyen es ehhez hasonlo ostobasagokkal (mert ez puszta kotekedes, aki mast mond hazudik es ezt te tudod a legjobban) beletrollkodnod minden masodik topic-ba, aminek a cimeben szerepel a windoze szo - hacsak nem azert, hogy egy joizut szemelyeskedhess ha valaki felhivja a figyelmet hozzaszolasod hangulatkelto voltara (celjara)
egyebkent ha valaki elotelepitett rendszerrel vesz szamitogepet, annak is megvan a lehetosege modositani az automatikus update viselkedeset, ami vezerlopultbol, vagy start menubol mindossze ket kattintassal elerheto
az pedig egyenesen felfoghatatlan szamomra, hogy aki az egyik topic-ban amiatt haborog, hogy lukas a rendszer, az a masikban milyen alapon hisztizik amiatt, hogy ezen lukakat alapertelmezes szerint felhasznaloi interakcio nelkul foltozzak be
es itt erdemes megjegyezni, hogy azon felhasznalok interakcioja nelkul, akik a te elkepzelesed szerint annyira hulyek, hogy ha akarjak sem tudjak kikapcsolni az automatikus update-et
es te komolyan toluk varod el, hogy majd biztonsagi frissiteseket toltenek le es telepitenek? ne nevettess mar, legalabb minimalisan eroltesd meg magad, ha mindenaron kelteni akarod a hangulatot -
rt06
veterán
válasz
#40553216 #215 üzenetére
pedig tokeletesen igazavan, leri a post-odrol, hogy csak meglattad a topic cimeben a windoze szot es jottel kotekedni
de hogy valaszoljak eredeti kerdesedre, aki epp most vett win7-et, az tanuljon meg olvasni, ugyanis a telepites vegen valaszthat, hogy mikor, mikent telepuljenek a frissitesek -
rt06
veterán
-
rt06
veterán
válasz
#40553216 #121 üzenetére
ez ne rotfl, ez fud
egyreszt ez alapesetben ejjeli 3 ora utan tortenik, akkora van ugyanis utemezve az automatikus frissitesek telepitese, masreszt kap rola figyelmeztetest a user, es barmikor elhalaszthatja, harmadreszt nem fel perced van ra, hanem 10 perced, negyedreszt pedig siman kikapcsolhato (telepiteskor is rakerdez, mikent viselkedjen)amugy meg igenis frissitse es inditsa ujra a rendszer magat, nem kell az, hogy a rendkivul hozzaerto verpisitkek miatt kapjam a sok spam-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest