- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Operatív igazgatót vált az Apple
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbandi
tag
válasz
PandaMonium #113 üzenetére
Ezzel egyet értek, nekem is nagyon gyanús, hogy az opengl el fog sorvadni szép lassan, mert az engine-ek átveszik a szerepét.
-
bbandi
tag
válasz
PandaMonium #87 üzenetére
Mert a Vulkan alacsony szintű, azaz sokkal több terhet rak az alkalmazásra, cserébe jobb teljesítményt lehet belőle kihozni (főleg kevésbé terheli a cpu-t).
De mondjuk egy indie fejlesztő nem fog rámenni a grafikára, mert abban esélye sincs egy AAA budgettel szemben, szóval neki inkább gyors fejlesztés kell, nem teljesítmény, erre magasabb szintű apik jobbak. -
bbandi
tag
válasz
Armagedown #72 üzenetére
Hát, ha az ötlet tetszik is, azért nagyon át kellene ezt olvasnom, hogy mennyire megbízható, mégiscsak az OS legalacsonyabb szintjeit piszkálom.
Amúgy elboldogulok a driverekkel, az ilyen alapokat tudom is, csak minden windows telepítésnél utána kell olvasnom, hogy a MEI vagy chipset driver jön előbb, melyik sata drivert kell egyáltalán felraknom, stb.
Meg pl az alaplapomhoz win7-hez az asus kétszer rakta fel ugyan azt a chipset drivert különböző mérettel, csak formailag különböző leírással, azt máig nem tudom, hogy miért, kb ecc-pecc módszerrel választottam a kettő közül. -
bbandi
tag
Ismerem, de sajnos mindenből angol nyelvűt telepít, én meg hozzá szoktam, hogy magyarul beszélnek a pc-im.
És ez még mindig nem oldja meg azt, hogy fel kell telepítenem 10-15 drivert, amiknek a sorrendje se mindegy (mondjuk erre nem tudom mi lenne a user friendly megoldás). -
bbandi
tag
Én lassan 15 éve használok linuxot windowst párhuzamosan (az elmúlt ~5 évben én is arch-ot). Bár kétségtelen, hogy többször van olyan probléma, amihez gúglizni meg tákolni kell, én pont windowson gyűlölöm azt, hogy egy telepítéshez millióegy oldalról kell letöltenem egy-egy valamit, egy feltelepített rendszernél meg minden app beépítve tartalmaz valami (jellemzően elég vacak) frissítéskezelőt, pedig már az ms-nek is van erre megoldása, csak a desktop appokat nem engedi be a marketplace-re.
-
bbandi
tag
Reméljük. Kicsit úgy tűnt az utóbbi időben mintha feladták volna, és okuk is volt rá a w8 bukása miatt (meg főleg hogy a marketplace versenyezni se tud a steammel, nemhogy veszélyeztetni). De remélem, hogy csak háttérbe került, mert rájöttek, hogy előbb kell egy jó grafikus api.
-
bbandi
tag
Érdekes, azt írta, március 5-én a GDC-n fog kiderülni több. Két kapcsolódó előadás van 5-én:
DirectX 12: A New Meaning for Efficiency and Performance (Presented by AMD)
glNext: The Future of High Performance Graphics (Presented by Valve)
(viszont utóbbin nincs amd-s előadó, csak khronosos)Ez tényleg bíztatónak tűnik a linux gaming szempontjából.
-
bbandi
tag
És a Mantle? Párhuzamosan fog futni a Vulkan mellett, vagy a Vulkan teljesen átveszi a szerepét?
Van értelme az OpenGL/OpenGLES továbbvitelének? Ez már három API majdnem azonos célokkal...
Vagy ez csak azt jelenti, hogy egyszer majd elkészül az új hiper-szuper gyártófüggetlen, low-level OpenGL?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest