Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
no1r
őstag
gyorsan futottam csak át a cikket, de ennek mi értelme is van vagy létjogosultsága a sima 18-105 PZ mellett? nem teljesen értem... bezzeg fullframe 24-105 F4 nem érkezik még mindig E bajonettre...

-
koop6
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Érthető a dolog, sajna nálam is a költséghatékony megoldások játszanak egyelőre, de az is igaz, hogy a minden egyben megoldások általában csak elsőre tűnik jónak, jobban megnézve már előjönnek a hibák. Én is élveznék minimum 10 bites anyagot fényelni, vagy egy hangfelvevővel kevesebbet cipelni, mert a kamera tud jó minőségben rögzíteni, nem újraindítani a felvételt 30 percenként ha a szükség úgy hozza (bár az a6300-at pont meg lehet hekkelni ilyen téren) és még sorolhatnám.
Sok tesztvideót néztem az a6300 rolling shutteréről, de nem tűnt annyira vészesnek egyik sem, ezért is ő a kiszemelt (GH4 volt a másik, a7s!! pedig az álom vagy BMC mini, de az túl sok kompromisszummal járt volna). Tudni kell a gép határait és akkor nagyon kezes báránnyá válhat (vagy jó igáslóvá).
-
koop6
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Kicsit már elkanyarodtunk a témától, de igen, sajna a rolling shutter elég komoly az a6300-ban, de egyfelől korrigálható utómunkában, másfelől pedig ha nem akarsz korrigálni, akkor nem is nagyon tudom elképzelni miért kell rángatni a gépet (finom, lassú svenknél nincs vele gond), tény, hogy nem egy dokfilmes felvevő, de arra úgyis egy EX3-ast visz aki teheti, vagy jobbat.
A fix képeknél viszont egész korrekt, kategóriájában pedig az élvonalban van. -
t72killer
titán
Oksi, majd figyelek
. Tartok tőle, hogy az ilyen firmware-es "hűtés" alkalmasint a minőség kárára mehet, gyengítenek a kodeken v hasonló, hogy kevésbbé terhelje a procit.A rolling shutter miatt sztem egyelőre nem mélyedek el annyira a sony termékpalettában, szegény a6300 kb a leggyengébb ezen a téren, gondolom nem nagyon örül a svenkelésnek

-
t72killer
titán
-
koop6
tag
válasz
eclipse006
üzenetére
Én 6300-ra nézegettem, de még várok a vázra. Remélem megoldódik a túlmelegedés problémája.
-
eclipse006
őstag
Az A6300-as vázzal brutál párost alkothat.

-
.mf
veterán
-
koop6
tag
Egyfelől az előttem szóló válasza, jobb általános élesség, másfelől a háttérelmosás, mint minden általában a képalkotásban (nem csak videó / film), dramaturgiai eszköz, viszont ezt manapság effektként használják. Biztos te is megcsodáltál már ilyesmit egy videóban, de jól néz ki ez a háttérelmosás, és biztos láttál már jó filmet is, ahol egyáltalán nem voltak ilyen érzéseid, nem vetted észre, mert az egész film átgondoltan volt felépítve, tehát nem tűnt fel. Ebből az következik, hogy az első esetben elrontották, olyankor használták, amikor nem hogy nem volt rá szükség, hanem egyenesen elterelte a figyelmet az egészről.
Az objektívvel szemezek egy ideje, de sajnos egyelőre nekem még drága + kicsit nehéz is.
-
QbHead
aktív tag
Csak úgy kérdezem a videósoktól hogy nem túl kicsi ez az f4-es rekesz ennyi pénzért? ha nem akkor bocsi mert fotós objektívekhez vagyok szokva

Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Tartok tőle, hogy az ilyen firmware-es "hűtés" alkalmasint a minőség kárára mehet, gyengítenek a kodeken v hasonló, hogy kevésbbé terhelje a procit.
).

, F55-re pont jó. Már csak egy ilyen teljes rendszer árát kérném, mondjuk havi rendszerességgel a bankszámlámra