Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5h4rK

tag

válasz nyunyu #33 üzenetére

Igen tudom, hogy mi az, anno en is hasznaltam DOS -t :DDD. En azt hittem, hogy a procira erted, hogy gond van vele. A chipsetre nem gondoltam, mivel ezen a teren ha nem is sok, de egy kis tapasztalata van a VIA -nak.

• nyunyu

félisten

válasz nyunyu #33 üzenetére

Ruhellem a 15 perces szerkesztesi korlatot :W

Multkor valami mediaszerver/videovago alaplapot mutattak be...
    ...aztan par hete valami hiperminiatur beagyazott cuccot demoztak, most meg a netbookot probaljak megint feltalalni a marketingeseik, ahelyett, hogy nekiallnanak valami tenyleg ertelmeset fejleszteni, ha eletben akarnak egyaltalan maradni.

Ne ertsd felre, 5 eve, amikor eloszor fogtam a kezembe az Epiat, nekem nagyon tetszett, hogy kicsi, keveset fogyaszt, ara akkori alaplap+proci kombokhoz kepest nem is nagyon volt elszallva, 15+fat kertek 2004-ben az Epia V-ert (C3 533MHz+SDRAM)
    Csak aztan jottek ki egyre masra a komolyabb Intel/Amd procik az asztali szegmensben, arak leestek a beka segge ala, Via meg cseszett csokkenteni az egyre jobban elavulo alaplapjai arat. (most is 16+fa az Epia 5000AG-re atkeresztelt C3-533-as lapjuk :W)
    Ehelyett az ujabb, komolyabb valtozatok egyre tobbe kerultek. :Y

Aztan 2006-ban lejart a Pentium busz licensze, amit asszem meg a Cyrixtol orokoltek, igy kenytelenek voltak uj attervezni a C3-at+uj chipset kellett alaja.
    C7 gyakorlatilag egy ujabb buszrendszerrel, hardveres titkositoval megfejelt C3, komolyabb valtozas nem tortent, ami a sebesseget illeti. (Na jo, ujabb gyartastechnologianak koszonhetoen 1 helyett 2GHz-ig skalazodik.)

Meg a C7 ala valo elso chipsetek mar DDR-rel mentek, CX700/VX800/VX855 mar DDR2-ot eszik. Mivel eddig sem a memoria savszelesseg volt keves, hanem a proci teljesitmenye gyenge, sokat nem javitott az osszteljesitmenyen.
    (Via VT133+Celeron ULV 650+SDRAM meg mindig gyorsabb, mint a Via CX700+C7 1GHz+DDR2-533 ;]
    Igen, jol latod, 2000 korul piacradobott chipset 2002-es procival agyonveri a Via 2008-as megoldasat.)

Nanot meg tologatjak mar egy ideje, csak aztan tavaly robbant az Atom, aztan vegkepp kirugta Via alol a samlit. Sajat focipalyajukon vettek el toluk a pottyost ;]

Mindenesetre kivancsi leszek, Via most mit villant, ha lenyegesen tobbe fog fajni a VX855+Nano, mint a lassan piacrakerulo uj Atom szeria az i945GSE-t nyugdijazo uj chipsettel (ha mar toroltek a Poulsbo-t :( ), akkor a Via vevo hijan vegkepp lehuzhatja a rolot.

• 5h4rK

tag

válasz nyunyu #30 üzenetére

Hiaba van sajat platformjuk, ha az bizonyos programokkal kompatibilis csak. Ezek szerint mondjak azt, hogy: fenebe, szar a cucc amit csinaltunk ne is dobjuk piacra? Nano -val is rendelheto, a kompatibilitasarol rosszat nem hallottam ( ez nem zarja ki, hogy nincs gond, de nagyon nagy nem lehet ) a sebessege pedig NEKEM boven eleg lenne ( asztali gep melle ).

Új hozzászólás Aktív témák