- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamJ:::
csendes tag
válasz Pinyo16689 #16 üzenetére
Hát, amilyen világ jönni látszik nem a telefoncsere lesz a legnagyobb gondunk...
-
Pinyo16689
senior tag
Természetesen nem is veszek, különben nem írtam volna. :) De ha jól megnézed, nem csak az op rendszerekben, a készülékekben sincs túl nagy fejlődés, max papíron. Az emberek 98 százaléka semmi extra dologra nem használja a telefonját, számukra a 6 vagy 4 nm-es gyártási technológia nem mondd semmit, és a használat során észre sem veszik ezt a fejlesztést. Az utóbbi évek legjelentősebb érdemi fejlesztése, ami a felhasználók számára igazi jelentőséggel bírt, sztem a képfrissítés megnövelése volt az amoled paneleken. Szóval sokszor ugyanazt a telefont kiadni minimális reszeléssel évente, hát, nem tudom... Szinte mindig azt olvasni,hogy nem éri meg az elődmodellt lecserélni, mert alig változott valami. Így lehet, hogy a 2 éves modellciklus még indokoltabb lenne. És akkor lehetne érdemi változásokat tapasztalni.
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha megnézed, ezt csinálja az Apple is.
De lehet hogy eleve könnyebb is évente ki adni.
Másfelől simán lehet hogy maga a Google sem konkrétan fő verzió frissítésként tekint ezekre.
Csak emberek számára logikus úgy verzió számot adni hogy 12, 13,Mert nagyobb a különbség mint a 12.1 12.2 közt :)
-
raveinT
tag
A gyártók általában x db (1-3) verziófrissités erejéig határozzák meg a támogatást, utána már jellemzően csak biztonsági frissítést adnak, vagy azt sem.
Ha pl. minden második évben jönne csak verziófrissités, akkor egy olyan készülék amihez 3 főverzió frissítés van garantálva, 3 év helyett kapásból 6 évre szóló támogatást kapna.
Amit többen is írtak, nem magával a főverzió frissítéssel van a baj, hanem hogy gyakran úgy tűnik, csak azért adnak ki újat, mert "muszáj" évente felmutatniuk valamit. Holott gyakorlatilag az a12 és az a13 ha összegyúrod, adna ki talán egy tényleges főverzió váltással elvárható új feature pakkot.
-
guni
tag
Szerintem senki nem mondott olyant hogy neked KELL minden evben uj telefont venned. Most mar androidon is egyre tobb eszkoz kap 4-5 ev tamogatast, meg semmi sem akadalyoz hogy akar ennel is tovabb hasznald.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Pinyo16689 #10 üzenetére
A probléma ott kezdődik hogy a vásárlók jó része azt sem tudná hogy mit szeretne, eleve azt sem tudná hogy mit lehetne megoldani.
-
Pinyo16689
senior tag
-
bbendre
őstag
válasz Pinyo16689 #7 üzenetére
És akkor a 3 havonta érkezõ “feature drop”-okat a Google-tol nem is emlitetted.
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
Noukoum
veterán
válasz Pinyo16689 #7 üzenetére
Fogyasztói társadalom.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Pinyo16689
senior tag
Mi a baj a 12-vel? Ezt a felgyorsított világot még lassulni sem hagyják. Bőven jó lenne 2-3 évente kiadni új telefonokat és op rendszer verziókat. Az op rendszert addig lehetne esetleg javitgatni. Sztem ez teljesen felesleges. És nem tudom, hogy a fogyasztók igénylik-e, de évente kiadott verziókban szinte nincs is lényegi fejlődés, csak belemagyarázzák. Op rendszerben és processzorban is ki lehetne hagyni egy-egy évet, az a verzió vagy modell senkinek nem hiányozna.
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
ddaydome
senior tag
Bazzeg az IOS-ben a lezárt képernyő megújítása is megér egy főverziót:
Amúgy szerintem nem igazán tudják már, hogy mit fejlesszenek. Nem lehet könnyű a másik oldalon lenni, hogy mi az, amit még kéne. Lehet, hogy már egyszerűbb lenne egy teljesen új OS-t fejleszteni, mert lassan teli lehet mára már elavult kódokkal."Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
raveinT
tag
válasz dajkapeter #2 üzenetére
Valahogy muszáj avultatni az amúgy teljesen jó 2-3 éves készülékeket
-
janeszgol
félisten
válasz dajkapeter #2 üzenetére
Témához illeszkedő ikonok, dark ikonok. Ez már két újdonság. Biztos egy OS verzióban akarják ellőni?
[ Szerkesztve ]
-
dajkapeter
senior tag
Ez is lehetett volna 12.1, vagy akár 8.5.... Temérdek újdonság érkezik ismét.
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
AdamJ:::
csendes tag
Legalább nem úgy számozzák a verziókat, mint a Windowsnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest