Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inarus
addikt
válasz
Narancskoma #22 üzenetére
Csak a teljes játékpiaci bevételek felét adják.
-
jonnyjoker01
veterán
Nézz pár videót arról, hogy a "pro mobilos játékosok" hogyan játszanak
Kb minden ilyen profi mobilgémer jobb érintőképernyővel a legtöbb PC-játékosnál. Akik komolyan veszik, azok kisebb tablettel és 4 ujjal játszanak, de láttam egy olyan koreai csajt, aki 7 ujjal játszott. Beteg
@kiskeni: arra az "árnyékszerűségre" gondoltam. Engem nagyon zavar. Egy picit nagyobb képfrissítésnél, 75hz-en már nem látszik. A 120hz-es ipadek nagyon durvák, sokat hozzáad a netezési élményhez a fantasztikus kijelző.
-
Narancskoma
tag
Mekkora a piaca a mobil játékosoknak? Én kicsit túlzónak érzem, hogy erre fejlesszenek komolyabb játékokat, akárhogyan nézem eléggé korlátolt dolog.
-
BB0401
aktív tag
Igazad van, az FPS-ek egérrel jobbak. Ennek ellenére az általam írt játékok számomra legalábbis tökéletesen élvezhetők mobilon. Ami nagy előnye a telefonnak számomra: könnyen hordozható. Emiatt "bárhol" tudok játszani. Persze, van laptop is, de azok nekem nem jönnek be, nem tervezek venni. Ha nagyon akarom, még tudom oldani billentyűzettel, egérrel mobilon is. Természetesen, ha a legjobb játékélményre vagyok gépen, egérrel és billentyűzettel játszom.
"kontroller-keret"
Ezalatt a Rog phone és a Red Magic 3 nyomásérzékeny plusz gombjaira gondolsz ? -
Béééla
őstag
Az első három shooter, azt felejtsük is el. Őszintén. FPS vagy egérrel, vagy sehogy. A rásegítéses bohóckodás joyyal csak vergődés, a képernyő összetaperolása se játék, egyedül a girós célzás ami az egerészésen kívül szóba jöhet (de az "helyigényes"), minden egyéb csak szánalmas próbálkozás.
Az utolsó is a "fast paced platformer", hidd el, elég GBA játékot toltam telefonon emulátorral hogy kimondhassam: nem.
Vagy gyárilag legalább egy kontroller-keret igazi gombokkal, vagy vegyük tudomásul a korlátait és alkossunk újat. Az erőszak amúgy is BTK-ba tartozó tétel :D -
kiskeni
aktív tag
Ezért fogalmaztam úgy, hogy alakulóban van. Lefordítva, vérszemet kaptak a gyártók és majd most elkezd igazán kialakulni a mobilos játékkörnyezet.
(#17) BB0401 Kell az erős hardver, de mégse kell. Miért is? Majdnem minden középkategóriás (esetleg alatta) telefon elfuttat minden appot, játékot, csak nagy ritkaság az olyan eset, amikor maga a játék közli veled, hogy nem fog elindulni se (Fortnite jut eszembe csak ami ilyen). Az mégritkább, hogy a Play nem engedi felrakni az adott alkalmazást, ez max régiós korlátozáskor fordulhat elő. Az, hogy milyen minőségben futtatja meg már mindegy, a legtöbb esetben automatikus "low", és automatikus "high" beállítás között lószar különbség sincs. Sőt, mikor az S9-emen sem hajlandó némely játék maxon futni + kézi beállításra sem biztosít lehetőséget, akkor forognak a szemeim na. Nem mintha nagy gamer lennék, de néha megesik. És erre akarnak építeni. Nagyon kezdetleges szinten jár még PC-hez, de akár konzolhoz képest is a mobil gaming, mivel mobilon pont a minél nagyobb kompatibilitás, minél sokoldalúbb eszköz a cél, ami pont azt jelenti, hogy nem muszáj gaming telefont venned a mobilon játszáshoz.
-
Béééla
őstag
Alakulóban? Évek óta vannak combos telefonok, mégse jött ki egy értelmes se. Az irányítás nulla. Kazuár wc/tömegközlekedős játékok, azok születtek szép számmal, de mutasson valaki egyetlen játékot, amiért venne egy erős telefont!
Max a Pokemon Go/ Ingress ami telefonos kizárólag, de ennyi. Azok se akkora durranások. -
dingdongkng
tag
Én nekem erről az a véleményem hogy ez az egész piac, a 15 év és azalatti gyerekeket célozza. Tulajdonképpen zsenialis az elgondolás: az összes felnőttnek van 100k+ ftos telefonja, akkor hogyan adjunk el meg többet. A gyerekek lehetnek egy celkozonseg pl. Oké de hogyan adjunk el nekik ilyen drága készüléket, hiszen egy 14 éves gyereknek az égegyadta világon semmi szüksége nagyrészt telefonra se. Hát így. A szülő meg úgy van vele, hogy úgyis kell a gyereknek telefon, végulis kb mindegy milyen, és esetleg aki konzolt nem venné meg a gyereknek azzal egy ilyet meg lehet vetetni (vetettettetni?)
.
Persze ez egy nettó tiszta vélemény.
-
kiskeni
aktív tag
válasz
jonnyjoker01 #10 üzenetére
Gondoltam, hogy köze lehet a méretnek hozzá, de attól még azt amit te mondasz én nem látom. Nálam nem mosódik a szöveg görgetésnél, avagy inkább csak nem észlelem, pedig monitornál nagyon ki tudom szúrni a 60 és 75Hz közötti különbségeket. Nem is tudnék újra 60Hz monitort használni. Itt telón nem mondanám, hogy mosódik a szöveg, én inkább kis árnyék-szerű effektet látok görgetés közben. Mintha olajfesték nyomot húzna maga után a betű, de ezt is csak nagyon minimálisan. Külön kellett most figyelgetnem, hogy észre vegyem.
-
S@s
tag
válasz
jonnyjoker01 #10 üzenetére
Igen. Én is érzek különbséget 60-90hz között . Nekem akkor látványos nagyon, amikor 90hz után újra 60hz-es telefon kijelzőt nézek. Egyszerűen egy darabig görgetésnél pl. rossz a szememnek, aztán megszokom.
-
-
BB0401
aktív tag
A magasabb képfrissítést a gamer telefonoknál pont a játék miatt hozzák fel, azonban kevés játék támogat 90, 120Hz-et.
Az erős akku szerintem is fontos lenne, de a "normál" telefonokban is.
A Rog phone kiegészítői nagyon drágák, de már egy sima telefonhoz is tudsz kapcsolni Xbox kontrollert, amit viszonylag sok játék támogat.
Nekem sem Xbox-om, sem más konzolom nincs, ezért nekem marad a pc illetve a mobil. Lehet, hogy sokan mások is így vannak. A mobilban az a jó, hogy mindig nálam van, könnyen hordozható és multifunkciós. Mellesleg, üzemidőben jobb, mint például egy Nintendo Switch.
Szerencsére sorra jelennek meg mobilra komolyabb játékok, például nemsokára a Call of Duty Mobile, a Diablo Immortal, és elvileg majd az Apex Legends is. Ezekhez ha nem is gamer, de egy erős telefon fog kelleni.
-
kiskeni
aktív tag
válasz
Depression #5 üzenetére
Aláírom, a hűtés fontos, a képfrissítés viszont már inkább csak marketing. Van különbség, hogyne lenne. Én 60 és 75Hz között is úgy észrevettem mikor véletlen a kockamonitorom 75Hz-es volt (amiről nem tudtam) hogy FullHD-ra váltásnál kisebb sztrók kapott volna el, ha nem fogok ki 75Hz-eset
Nehéz volt, de kis keresgélés után ráakadtam egy FreeSync-es LG-re. Mindettől függetlenül telefonon teljesen más élmény fogad, ott a 60Hz is nagyon folyamatosnak hat, élvezet nézni, én ezért tartom marketing fogásnak. Ami ebben pedig a legrosszabb, hogy tudom, ha nagyobb képfrissítésű telót fognék a kezembe, akkor pedig az átlag 60Hz-esektől rázna a hideg. Ördögi kör. Az akksi is alapvetően fontos, a júzerek elég nagy része nem szereti a kevés üzemidőt, de azért ácsi. Nem a gamer telefonok kiváltsága ez, nem is csak gamer telókban lelsz fel jó üzemidőt. Ezt tipikus jellemzőként felhozni ebben a tekintetben butaság. Remélem még csak véletlenül sem indul el affelé a piac, hogy csak a gamer telók kapnak jó akksikat. Be is bacarintana.
Nade, mindez mit ér, ha konkrétan sehol sincs a telefon játékok terén mind kínálatban, mind minőségben akár a konzolokhoz képest? Arról nem is beszélve, hogy a telefon, mint koncepció pár árkád típusú játék és az autósok kivételével tökéletesen alkalmatlan játékra. Vegyek hozzá kiegészítőket, kössek rá mindent is, hogy alkalmas legyen játékra? A hordozhatósággal meg akkor mi a helyzet? Mert már hallom előte következő indoknak, hogy ongo is használható kis időtöltésre, játékra. Na persze, ha cipeled magaddal a sok kiegészítőt, akkor kényelmesebb lesz az átlag telóknál játékra. Azok nélkül meg egy gaming telefon pont ugyanazt az élményt tudja nyújtani, mint bármelyik telefon játék terén. A +20k antutu pont nem fog magához az élményhez többrt hozzátenni
Kinek mi, én nem tartom életképes alternatívának ezt. Megvannak erre a célra a megfelelő eszközök, köztük olyanok is, amik hordozhatóak. Sokoldalú egy telefon, igen, és pont ezért nem lesz csak gamingre alkalmas, mivel csak arra senki sem fog venni telót, mikor otthon ott virít az Xbox/PS, illetve ezek hordozhatő megfelelői (nem ismerem az aktualitásokat, de volt/van itt PS Vita pl.). Nem beszélve arról, hogy a jelenlegi akksi-technológia még csak-csak tűrhető üzemidőket nyújt, de ha megtoldjuk a telefont plusz egy (ráadásul erőforrást nem kímélő) funkcionalitással, akkor már nem lesz elég.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Depression #5 üzenetére
azbeszt
-
kiskeni
aktív tag
Nem értettem sosem ezt a "gamerkedést" telefonon... Még ha nem a kb. mindenre (is) használható Type-C csatlakozóval lennének szerelve a mai telefonok, amivel elméletileg lehetségessé válna a "gamer" kiegészítők csatlakoztatása. Még ha nem rendelkezne sokkal nagyobb funkcionalitással egy Flagship (kb. azonos teljesítménnyel). Mintha amúgy annyira hűdedurva lenne a mobilos játékkínálat PC-khez, de akár csak konzolokhoz is viszonyítva. Ez számomra még mindig csak pénzlehúzás, nem több, bár ezek szerint nyilván vannak rá vevők.
PC-fronton is többnyire pénzlehúzásra jó a "gamer" jelző, bár ott jóval árnyaltabb a helyzet. Ott nem is feltétlen pénzlehúzás, mert sok funkció (pl OC-képesség) "gamer" cuccokban elérhető csak. Nem feltétlen, de általában így van.
-
Kokzor
aktív tag
Lehet, hogy kérdéses a támogatás. Viszont, amikor 2 db kínai gamer mobilt kapsz, majdnem ugyanolyan specifikációkkal 1 db ROG Phone áráért, akkor lehet meggondolod, hogy melyiket vedd.
Az ASUS előnye lehet a jobb támogatás és a nagy választék tartozékokból. Viszont, akik a ROG Phonet ismerik, azok nagy eséllyel a konkurenciát is ismerik.
Plusz ott van a Razer is kihívónak, szóval nem aludhatnak be. Mindent meg kell tenniük, hogy elérje a termék a célközönséget. -
Kokzor
aktív tag
Valószínű, hogy a PUBG Mobile majd támogatni fogja a 120 FPS-t. Viszont nem érdemes nagyon elhúzni a telefon bemutatását, mert a kínaiak a nyakukon vannak gamer fronton, jóval olcsóbban. ( Azonos teljesítménnyel.)
Meg szerintem szükségük lenne a szolgáltatói jelenlétre, hogy jobban fogyjanak a mobiljaik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Asus nagyon komolyan veszi a játékos mobil fogalmát, a következő készülékük sem csak a csúcshardvere miatt lesz gamer.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honda topik
- Vicces képek
- Gyúrósok ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest