- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#02683648 #41 üzenetére
Mi a cél? Ne akarjanak a kompetitorok más kamera gyártó után nézni amiatt, hogy úgy éreznék a konkurenciát erősítik. Ismerve hogy a Sony szenzor üzletága olyan mocskosul zsíros hogy konkrétan a cégcsoport legnyereségesebb divíziója.
S képlet egyszerű:
Szoftveresen a feldolgozó rész meg van vágva (vajon miért nincs raw támogatás stb), a papíron konkurens termék pedig termeli a hasznot.
Kb úgy képzelem el, mint amikor a Microsoft kapta a Google minden egyes futó androidja után az 5 USD szabadalmi díjat. Többet keresett ezen, mint amennyi a saját eladása volt.
Szóval nem a fényképezőgép eladás növelése a cél, hanem a saját profit megtartása. A saját piacuk azért meglehetne, egyszerűen a bevált módszert kellene tolni, nem a többi gyártó után menni... :-(
Piaci rés: erős hardver 5" alatti méretben, elfogadható akku kapacitással, jó minőségű hw elemekkel (beleértve a GSM modem, wifi, GPS, hangszóró és egyéb főbb jellemzők). Ez eddig ment, csak az úton kellett volna maradni. Tuti hogy azzal már rentábilis lenne a mobiltelefonos üzletág, ha a Z1C, Z3C, Z5C vonalra fókuszálnának a többit pedig elengednék. Flagship jönne 2 évente atomreaktor vassal, évente egy egy Compact modell kisebb és gagyibb kijelzővel, egy kamera modullal.Na de ezek az én álmaim.
Nem vagyok objektív, mert egykezes telefon használó vagyok.
-
Persze nem vagyok fotós, de melómból adódóan elég sok telefon megfordul a kezemben és az "előkapom a zsebből és lövök" fotók a legtöbb telón finoman szólva is hektikusan sikerülnek, állítgatásokkal pedig a Sonykból is lehet szépet kihozni. SGS7E-vel konkrétan a márkaboltban sikerült egy rakat hulladék képet lőni.
Érdekes az ájfónnal többnyire jól sikerül (pedig tiszta szívből rühellem az ájóeszt).
Egyrészt privát véleményem hogy a Sony telefonok ellen ördögűzés folyik, amihez a MA is asszisztál. Másrészt erős a gyanúm egy masszív összeesküvés elmélet közeli konklúzióra, miszerint a Sony a zsíros kamera üzletág miatt bizonyos fícsöröket szándékosan tart azon a szinten amin van (éjszakai fotók pl.).
Nem azt firtatom hogy más készülékek nem készíthetnek jobb fotót, hanem azt hogy szerinted az "összes teszten alul maradnak". Ugyanilyen értékű, sokszor újabb telefonok sem készítenek látványosan jobb képeket mint a Z5C-m (sőt sokszor még olyat sem).
Egyébként nem egyszer előfordul, hogy kevésbé "kamerafókuszban" lévő készülékek esetén egyszerűen annyival rendezik hogy "elfogadható" képeket készít. Ami nagyjából = fos képeket, de nem firtatjuk. -
-
-
-
Mi2-esem volt sok évig, imádtam a MIUI-t is. Utána az összes Redmivel volt valami gebasz.
Tavaly vettem egy Redmi 3s-t is, majd végül szépen visszatelepedtem a Z3C-re. A meleg nyomába se ért konkrétan az új Köles. Egy percig sem gondolkozom azon hogy bármilyen Xiaomi terméket vegyek. Érted... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Apple MacBook
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest