- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
válasz
micimacko #45 üzenetére
1 dolgot nem veszel figyelembe...a Porsche előnye a magyar utak többségében nem hogy nem fog előjönni, de az Astra jobban használható lesz.
Ennek fuss neki még egyszer. Bérelj egy Prosche 911-et (itthon is megteheted) és mesélj, hol nem tudtad kihasználni és hol szerepelt rosszabbul, mint egy Astra G Coupe (aka "Bertone Coupe"). Mondjuk földúton/kátyúkon mindkettő használhatatlan ez tény... Felejtsük már el az a baromságot, hogy az erősebb autó azért jobb, mert csak padlógázzal száguldozhatunk hülyegyerekként. Biztos ezért vesz a 40-50-es német apuka 530d-t az 520d helyett... Nem, egyszerűen normál helyzetekben is kényelmesebb és biztonságosabb a jobb technikai színvonala (erősebb fékek, jobb kigyorsítás, stb.) miatt az erősebb autó. Amikor egy !%!+"% román kamionos az M3-on az előzési tilalom ellenére úgy gondolta, hogy ő mégis előz és rámhúzta a kamionját, nagy gázzal éppen hogy ki bírtam menekülni. Ha akkor a másik (jóval gyengébb) autómmal vagyok, most nem beszélgetnénk...
Moziszobát azért írtam, mert egy szalonban ott lesz otthonihoz hasonló világítás és ott tud több TV-t egymás mellett ilyen fényviszonyok mellett megnézni. Gondolom otthon nem olyan fényviszonyok vannak nála sem, mint az áruházi vakító fényesség. Bár ha esetleg nyáron az udvaron akarja nézni... . Otthon jobb esetben is normál fényviszonyok mellett/félhomályban nézel TV-t általában, (esetleg ég valahol a villany, ha bántaná a szemed csak a TV fénye). Itt is simán kijön a clouding/fekete között a különbség.
"About 90% of the TVs we test with Edge LED backlighting suffer from clouding, but not so the LE830"
Hozzáteszem, hogy nem teljesen értek vele egyet, mert aki nagyon akarja az látni fogja mindegyiken, de a Samsungok éppen a legrosszabbak ebből a szempontból, vagyis közel sincs ekkora különbség, mint amit bemutattál.
Igen, a LE83x egy nagyon jó LCD TV ilyen szempontból. Pont az a 10%, ráadásul ha megnézed a tesztet, ők egy 40"-os Tv-t néztek, 46"-on már van jóval látványosabb a clouding. Ennek ellenére egyetértek veled, ha már LCD akkor valami ilyesmi a jó megoldás.
A bemutatott képek meg az oldalról vannak, gondolom van annyi eszük, hogy azonos EV-t használjanak fényképezéskor. Teljes sötétségben ez egyébként sajnos tényleg ilyen, ami miatt nem tűnik fel, hogy hozzászokik valamennyire az ember ("kiadtam fél misit a TV-re, jól van ez így"), másrészt a filmeknél ritkán van 3-4mp-es teljesen fekete jelenet ahol ez igazán kijön (szemnek ugye idő kell hogy hozzászokjon valamennyire a sötéthez). Átlag esetben a széleken lévő clouding a zavaró, az meg edge lednél van bőven, bármit csinálsz. LE830-nál is, csak max. nem akarod látni.
Villogás: Persze, pont ez a lényeg, hogy mindkét technológiának megvannak a hátrányai (bár villogásra kb. 3-an panaszkodnak a teljes plazma topikban összesen, én is láttam néha nagy fényerőn és fehér képeknél btw.), LCD-nél is ott a csapnivaló mozgóképfelbontás, de direkt nem azt hoztam fel, mert azt is kevesen látják.
Senki sem vitatta, hogy nem lenne jobb a plazma képminőségben, de ha a plazmának 10 pontot adsz a 10-ből, addig az LCD simán megkapja a 9-et.
Saját tapasztalatom szerint jó lesz az 6-nak is, átlagos LCD és plazma között. Nyilván a feljebb lépve az olló szűkül. De amikor édesanyám, aki TV-n csak BK-t néz, első körben észreveszi(!), hogy a félmilliós LCD-nek "foltos" a képe, akkor az már gáz, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- LG NanoCell 43" NANO76 4K TV HDR Smart (108 cm)csere is érdekel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest