Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
Most látom, hogy "a Fold2 nem mutatkozik be augusztus 5-én" dolgot is ez a Weinbach valaki mondta, aki szerint marad a korábbi Exynos. És a Foldosat ma cáfolták meg. Ennyit a megbízhatóságról (legyen szó most bármely félről is; bár ismét ott vagyunk, hogy a több helyről érkező pletykák egyezése általában az igazságot takarja).
-
Ricardo
titán
Ezt a cikkben is említik. Hozzátéve, hogy úgy néz ki, nem lesz belőle semmi.
"Korábban azt pletykálták, hogy készül az Exynos 990 frissített változata, az Exynos 992, ami már modernebb gyártástechnológiát használ majd, és nem csak energiatakarékosabb, de erősebb is lesz. Egy ilyen processzorral a Samsung felzárkózhatott volna a Snapdragon 865-höz, most azonban úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi."
-
janeszgol
félisten
Igen, de számomra is érthetetlen a Samsung idei kínálata. Amilyen futást levágott 2-3-4 éve, ma totál lelassult az egész. Az idei kínálatából egyetlen egy telefont vennék meg szívsen, az sem kapható hivatalosan nálunk, az az M21. De arra sem mondom azt, hogy jó. Csak jobb. Az árát megéri, de semmi fejvesztés.
A Huawei küzd, a Xiaomi küzd, a OnePlus is, sőt az Apple is. Küzdenek azért, hogy elnyerjék a vevőket. A Samsung kínálatán meg azt érzem, hogy csak kiadnak valamit, aki megveszi megveszi, aki nem, az nem. Mintha teljesen feladta volna 2020-at. Remélem a 2021 megint egy run lesz náluk.
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol #82 üzenetére
Hogy mi lesz jövőre még kérdéses. Idén úgy néz ki tovább nyílik az olló.
Rosszul járhatnak az európai Samsung Galaxy Note 20 vásárlók
-
Szakiii
addikt
válasz
BusinessGuy #84 üzenetére
Kicsit tulkapod :). Tovabbra is tartom hogy mezei usert egyaltalan nem erdekli a snapi vagy exynos lete. Es a xiaomi azert kozeleben nincs kameraban ezt nem is tudom honnan vetted. One plus jo pelda ra, ha kameraban fejlodnek arban is fognak, ez igaz lett huaweire is es one plusra is. Xiaomi meg mindig nem ezek szintje.
Xiaomi kozel nem az a szint mint huawei, hogy usa foglalkozzon vele.. :) btw.: nem azert kaptak szankciot mert eros nagy ceg lettek... ez hogy jon ide. A lentebb levo apple erosodik meg jobb ajanlat lett annak sincs semmi koze a szanciokhoz. Nem az applet akartak erositeni...
-
Ixion77
addikt
válasz
BusinessGuy #84 üzenetére
"Lassan jöhetnek majd az amerikai szankciók a Xiaomi ellen is"
Nem lesz rá szükség, mert közben az Apple egyre versenyképesebbé válik. Az évekkel ezelőtti "jó az Apple, csak brutál drága" pozícióból lassan eljutunk a "drága az Apple IS, de az legalább jó is" szintre. Saját brutál IC, saját jó szoftver, saját ökoszisztéma, saját minőségi szolgáltatások, saját minőségi szervizhálózat, kereskedőhálózat, support, stb. Mindig brutál Apple-ellenes voltam, de lassacskán elkezdem figyelni az ő készülékeit is, mert elértünk oda hogy nem tudom megindokolni mi indokolná hogy valaki Xiaomi Mi 10 Pro-t vegyen IPhone helyett.
-
BusinessGuy
őstag
Nem az a lényeg hogy összehasonlítás mit dob meg mit érzel. Hanem hogy a szarabb verzióért is ugyan annyit kellfizetned. És ahogy írtam, nemhogy csökkenne a difi, inkább nő.
Ricardo:ezzel el is temethetik akkor magukat pláne mikor a feleannyiba kerülő xiaomi is szét fogja alázni teljesítményben és fotóban, ahogy ezt már most is teszi....Lassan jöhetnek majd az amerikai szankciók a Xiaomi ellen is...
-
Schuler888
senior tag
-
janeszgol
félisten
-
Ricardo
titán
válasz
BusinessGuy #77 üzenetére
A Samsungnak nem kell a Snapdragon 875 a Galaxy S21-hez
Kíváncsi vagyok meglépik e vagy sem. Tulajdonképpen ezzel a lépéssel eleget tennének a nem olyan régen aláírást gyűjtőknek. Eltűnne a különbség az eltérő régiókban kiadott telefonok között
-
Szakiii
addikt
válasz
Nem birom aterezni a sulyat, hogy joval szarabb lenne. Note 8 is teljesen fluid, minden jatek amit probaltam szuperul fut. El nem tudom kepzelni hogy ereznem azt hogy nem snapi szinten van az exynoss ami s20ban van.
Ertem en, hogy van akit zavar meg nezi az osszehasonlito videokat es egyik tized masodpercel gyorsabb mint a masik vagy hogy youtubeon at nezve egyik (szerinte) jobb kepeket lo mint a masik, de ha akkora oriasi gond lenne ez hogy annyira joval szarabb lenne akkor joval nagyobb hangsulyt kapott volna a sajtotol. Gyakorlatilag csak itt latom ezzel kapcsolatban a hoborgest meg ha kulon erre keresek.
Nem ujitottam be s20ra mert annyira elhagyta a hardver a szoftvert az elmult par evben hogy gyakorlatilag a kozepkategoria is overkill hardverben es emiatt a "koros" note 8 meg boven boven jo mindenre.
-
válasz
Sokan csak egy telefon márkát ismernek max kettőt. Nem kell leírjam a nevüket.
-
BusinessGuy
őstag
Ja. Az s7 idején, az is alig valamivel. Azóta meg kakukk és egyre csak nő a távolság. Várhatunk, de az hogy egy jóval szarabb telefont kapsz aranyáron az EU-ban szerintem nem elfogadható...Mostanra generációs különbség van, az exys s20 az s10-be rakottsnapot is alig éri...Legalább lenne választási lehetőség..Eközben a tableteket meg kitolják EU-ban snappal..
Nem baj, már vannak az Exys samsungoknál jobb alternatívák olcsóbban... -
doooo
veterán
Ezt csak úgy itt hagyom: [link]
-
joey04
titán
amúgy a nagy droidos gyártók nagyon lábon lőtték magukat (vagy huawei esetében kívülről). samunál exynos parák, és a vártnál gyengébb kamera a csúcskészülékben most meg ez , huawei teljesen kilőve EU-ban gms nélkül, xiaomi meg op árazás miatt tűnik fel negatív színben az emberek előtt.
-
joey04
titán
[link]
kis adalék. -
Ixion77
addikt
-
Mimus
lelkes újonc
válasz
Plazmacucci #43 üzenetére
Köszönöm, pontosan ezt és így gondoltam /gondolom igen.
-
Mimus
lelkes újonc
Egy szavam se lenne hogy ha nem futtatnák ki olyan hamar a régebbi, jó (!!!) modelleket.. (note 9 pl).. ott tartok hogy szeretnék venni egy note-ot, de mire oda jutok hogy tudnék a rászánt 220e helyett 300at kell adni érte.. ne tessék félreérteni, nem olcsón akarok szuper készüléket és értem meg igaz amit írsz. Egyszerűen csak azt szeretném ha lenne opció, ami nem egyenlő azzal hogy behozzuk a 20-as szériát a többi meg megy a levesbe oszt vedd meg ezt vagy így jártál. Írhat bárki bármit ez az egész alakul át globálisan nézve és nem éppen jó irányba...
-
janeszgol
félisten
Ha jol latom, akkor a Samsung koveti az Apple logikat, miszerint a legkisebbnek ne lite, meg mindenfele betus toldaleka legyen a neveben, hanem az legyen a sima, a tobbi meg a hangzatosan a tobbet jelolje.
Nekem tavalyrol a Note 10 lite jobban tetszett, es nem csak a merete miatt, hanem mert sokkal szebb volt a kijelzoje. Kivancsi leszek iden milyenek lesznek.
Plane az SoC-re leszek kivancsi. -
-
joey04
titán
Ha már szó volt árakról: [link]
Galaxy Note 20 1250 euró
Galaxy Note 20 Ultra 1500 euró
Fold 2 2200 euró -
Szakiii
addikt
válasz
BusinessGuy #55 üzenetére
S7 idejen meg exynis volt a jobb, jo ez az altalanositas csak kar h szar. Ertem en h az a szeria nem lett jo el is fogadom de ez az exynos ugy ahogy van kuka.. hagyjuk mar. Nem 1x bizonyitottak mar vele, nem garantalt h ez jo lesz de az sem h nem. Nehez lenne megvarni?
-
doooo
veterán
válasz
Schuler888 #58 üzenetére
Még szerencse, hogy a dolgot felvető kommentemben szerepel az "elvileg" kifejezés (állítólag is lehetett volna, meg még biztos van más, hasonlóan feltételes módot sugalló szó is).
Az viszont, hogy nem bejelentett, nem jelenti, hogy még nem is létezik.Majd visszatérünk rá kb. 10 nap múlva, ha lesz mire visszatérni.
Amúgy pletyka meg pletyka között is van különbség. Amikor valami ennyire közel van a megjelenéshez, akkor általában már megalapozott pletykáról van szó az iparágban, sőt... ez nem olyan, mint amikor a jövő évi iPhone-okat próbálják meg elképzelni, úgy, hogy még az ideiek sem mutatkoztak be, vagy valami hasonlók. A Meizu marketinges főnökének (CMO, nem CEO) elszórt Weibos kommentje meg semmivel nem mérvadóbb. De tényleg semmivel. Főleg nem ha egész áprilisban teszi ezt. -
doooo
veterán
válasz
Schuler888 #47 üzenetére
Számos helyen szóba került már az elmúlt napokban. De tekintve, hogy tavaly is július 15-én vált abszolút hivatalossá (Qualcomm által bejelentve), hamarosan kiderül, hogy valóban létezik-e. Ha létezik, akkor egyértelmű, hogy szinte minden flagship azzal jön a félév során (ahogy minden olyan évben, amikor van erősebb Snapi az év második felére).
-
BusinessGuy
őstag
Még ha csak az akksizaba lenne....
Jobban melegszik mint az azonos modell snapdragja, alapból sem hozza a snapdra teljesítményét, ha pedig felmelegszik ami gyorsan megvan még az s10-be rakott snap is elveri...Ráadásként szarabb képeket is csinál mint snapdragonos társa. Azexynos egy hulladék amit rég ki kellett volna hajítani. Sajnos sokan veszik ennek ellenére is az EU-ban így a samsung tartja...Én mindenesetre amíg nem kaounk snapot többé vissza nem térek samsungra, hatalmas csalódás az s10 és s20 széria is akárcsak a note-ok, pláne az undorító árazással és feldarabolással (lite,sima,ultra)..... -
Rodi 4.80
senior tag
Azt hiszem eddig érdekelt a Note széria, laza 10 év után elengedem.. Mi az hogy Note20 Ultra? Lesz majd a Note 20 light 5G meg Note A20+ is? Menjenek a picsába!
Az van hogy egyre szarabb termékeket tolnak az orrunk alá egyre pofátlanabb áron, sajnos egy nagyobb válság kell ahhoz hogy az emberek észhez térjenek. -
válasz
Schuler888 #52 üzenetére
[link] Ez gsmarenas. Megteszi?
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #45 üzenetére
Szvsz már azért vannak ezek az árak, mert nem fogynak jól a telóik. Számomra inkább az a szánalmas és dühítő, hogy a Note nevet meggyalázzák. Persze nehéz lenne, hogy:
Note20
Note20 Lite
Note20 Extra lite
Note20 Ultra lite
neveket adjanak a telónak. Most a sima Note egy 2 verziós butított telefon.Samsung elment dzsunkába.
-
válasz
Schuler888 #49 üzenetére
-
válasz
Schuler888 #47 üzenetére
Ahhoz képest sok helyen feltűnik. Igen, hivatalos cikkben is.
-
doooo
veterán
Igen, leginkább azért savazzák az Exynost. Legalábbis a 990-et. De az új Note-okba (vagy legalábbis a Note20 Ultrába) már elvileg új, 6 nm-en gyártott 992-es kerül majd (ami már sokkal jobban fel fogja venni a versenyt a 865-ösökkel), minden másba pedig S865+ megy majd (Flip Z 5G, Tab S7+, és persze a nem-exynosos Note-ba).
-
-
válasz
Plazmacucci #43 üzenetére
Nem lesz annyi, mert ahogy visszaesnek az eladások, csökkenteni fogják az árakat. Nem hülyék, hogy a végtelenségig emeljék az árakat, aztán ne adjanak el semmit.
-
Szavad ne feledd. Amikor majd mindenféle józan gondolkodást nélkülözve kétmillió forint lesz a következő Note 80 Ultra Pro S Max Plus, akkor majd térjünk vissza erre. Mert, hogy lesz ennyi, azt garantálom neked. De te nem fogsz tízszer annyit keresni mint most, és a készülék előállítási költsége sem fog tízszer ennyibe kerülni. A kolléga erre gondolt amikor az irreálisan drága árról tett hasonlatot, nem pedig arra, hogy az áremelés mögött megalapozott tartalom is van. Mi úgy véljük, hogy egy olyan verseny kezdetét éljük, amit nem a technológia indokol, hanem a szándékos és megtervezett további profitmaximalizálás. Egyszer kipukkad a lufi.
-
Ixion77
addikt
Miért tennék? Mikor elvárjuk hogy 5nm-el készült ultrahigh-tech IC dolgozzon benne, laptopokat megszégyenítő képminőséggel, kompakt kamerákat megszégyenítő fényképező képességekkel, stb., akkor miért várjuk el még azt is hogy olcsó legyen?! A csúcstechnológiának ára van, még nagy tömegben gyártva is.
Talán inkább a vevőknek kellene elfogadni, hogy nem feltétlen szükséges Ferrarit venni a városi dugóban álldogáláshoz.
Mint ahogy a fényképezőgépeknél, laptopoknál, monitoroknál, erősítőknél, TV-knél, úgy hamarosan itt is millió felett lesznek a top készülékek. Szerencsére egyáltalán nem kötelező megvenni őket! Van kellően széles termékpaletta, lehet vásárolni középkategóriás készülékeket azon az áron mint pár éve a csúcs volt. Ugyanazon az áron még így is jobbak, mint a pár éves csúcskategória, úgyhogy panasz jogos nem lehet. Pl. egy Snapdragon 720G közel kétszer gyorsabb mint egy Snapdragon 920, és megkapod egy 85eFt-os telefonban. Úgy, hogy a kijelző, kamera, akkuidő, stb. szintén jobb mint mondjuk egy LG G5-ben, ami 200eFt volt négy éve.
Tessék visszatérni az elvárásokkal a földre! -
Mimus
lelkes újonc
Szép, szép, de ott tartunk hogy ezeknek a telefonoknak az árából már autót tudnék venni... remélem én is hogy leszállnak a magas lóról és visszatérnek a halandók közé.
-
-
Ádám16
addikt
válasz
t72killer #36 üzenetére
Viszont az Exynos mellé -ha kihasználod- az S-pen rengeteget ad.
Egy Lite verzió szerintem még rendben is van (S-pen kell, de fullextrás kamera, kijelző, … nem, viszont tudjam is megvenni halandó fizetésből nemhitelre), a többi szerintem is hülyeség a gyártó részéről.Btw az Exynos prociknak az akksizaba a fő problémájuk? Nagyon nem szeretitek itt a fórumon, de még indokokat nem nagyon találtam az okára.
Note4-em volt anno 2 évig, aztán megfogadtam, hogy sohatöbbet akkora telefon, meguntam "cipelni". Viszont eljutottunk oda, hogy az a méret a standard, kisebb csúcs droidon aligha van, így egy nagyonjóáras M20P-t használok 1 éve. A méretén, és az edge kijelzőn kívül hibátlan, viszont hiányzik az S-pen tudása.
-
Nevetséges, hogy már note-ból is a lájt, ultralájt, ultradurvaplusz ... verziókat számolgatjuk. A magyar árazásban mondjuk benne van a 350Ft-os tajró is, de arra nincs mentség, hogy némelyik változat már bőven 1000€ fölé drágult. Mindezért cserébe kap az ember egy akksizabáló exynost, ami ideális esetben is megáll 7óra SOT-nál.
-
Így is nagyon ütős a formája, szinte biztos, hogy maga az egész telefon nagyon jól fog kinézni, viszont ahogy most alakul a Samsung árazása aligha lesz olcsóbb fél millánál.
-
eliterob
tag
Sziiip. Nagyon ott van ezzel a színnel
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Plazmacucci #6 üzenetére
Detto. Nekem is 9 van. Ennek még egész korrekt volt az ára. De azóta...
-
Szerintem szép, következő telom, valószínűleg Note széria lesz és le cserélem a S szériát.
-
Ádám16
addikt
Elég csecse a kép alapján. Élőben azért nem kéne bronz telefon, de így fotón luxustermék benyomását kelti. Remélem, az árát is ehhez igazítják, és 1300 dodó alatt nem lesz kapható.
-
-
doooo
veterán
Sokat dob a dolgon, ha a kameraszigetet is befestik a készülékház többi részének színére.
-
törölt tag
Hát ez nagyon bejövős, igaz nem ebben a színben. Remélem pattanásos lesz a képe, mert akkor nem akarok majd ilyet. Jó lenne kivárni amígy nem csúfítja semmi az elejét.
-
-
akooos
veterán
Nagyon szép ez a szín, 2 bajom van csak vele
Az ára és az az óriási kitüremkedés a hátulján. Mennyivel szebb egy S10 hátlap a *majdnem* síkban lévő kamerával.
Gondolom az előlapon középen lesz egy lyuk -
evR
aktív tag
Jo sok kamera.. volt mar eddig is,de csak most fogalmazodott meg a kerdes bennem, hogy ha mar igy, akkor miert nincs az egesz hatlap kamerabol/optikabol. Kellene meg, meg design szempontjabol sem utolso. Felrertes ne essek, majdnem mindenki ezt csinalja... Amugy ez a bronzos szin odalejt. Franko
-
-
_flamer
aktív tag
Régóta szemezek egy Note-al de a mérete és a túlárazottsága teljes visszataszít a vásárlástól.
-
janeszgol
félisten
válasz
Roland2722 #12 üzenetére
Akkor viszont miért a Huawei hibája, hogy nincs rajtuk?
-
válasz
milkabrams #10 üzenetére
Minőségtől függ. Beleszámoltam a beültetést is. Micsoda árak mindenhol.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #6 üzenetére
Mivel alternatíva nincs, így kb. azt csinálnak, amit akarnak. Sajnos. Ettől függetlenül még a "butított" verzióra sem mondanám azt, hogy rossz. A piac árazása mostanában meg minden telefon szegmensben elszállt.
-
válasz
Plazmacucci #6 üzenetére
Ennyi pénzért 1 db. fogimplantátumot kapsz. Szóval bagatell.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #6 üzenetére
de legalább kapsz mellé egy fasza tollat..., most gondold el, ugyanennyi a p40 pro+, ahol se toll, se gms.. naugye hogy már szimpatikusabb a note?
-
Amíg a csúcs Noteok (9-ig bezárólag) árazása a helyén volt (330 nyitó), még érdekelt a dolog. Most, hogy kalkuláltak az alap kiadás mellé felextrázott (igazából az alapkiadás a butított) verziókat, teljesen elszaladt velük a ló. 450-ért akkor se kéne, ha szín aranyból lenne.
-
Mi ez a bronz kapuzsanér a hátlapon?
-
Ixion77
addikt
Nagyon magasnak tűnik a kamerasziget. Remélem, nem spórolnak az akkukapacitáson a vékonyság érdekében...
-
hangyász2
aktív tag
Nagyon elegáns, kifejezetten tetszik a színe és a formája is.
-
jacis
nagyúr
Tetszik a Note széria szögletes megjelenése. Várom ezt a szériát.
-
k-adi
nagyúr
szép ez bronz szín..
kár hogy megint nagy dominó lesz a kamerasziget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A gyártó ukrán oldalán tűnt fel egy termékfotó, amelyen alighanem a jövő hónapban érkező Galaxy Note20 széria csúcsvariációja látható.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Manjaro Linux
- Honda topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Parfüm topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest