- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Remus389 #607 üzenetére
Tavalyi elemzést találtam csak hirtelen: [link]
100$
Nvidia 5,5 millió [550 milla]
AMD 3,5 millió [350 milla]100-200$
Nvidia 2 millió [200-400 milla között]
AMD 2,5 millió [250-500 milla között]200-300$
Nvidia 321.000 [64-96 milla között]
AMD 230.000 [46-69 milla között]300$+
Nvidia 441 000 [132 milla fölött]
AMD 668.000 [200 milla fölött]450$+
"nem is éri meg kategorizálni, mert 450 dollár felett már annyira alacsony a kereslet, hogy az a százalékos kimutatásban meg sem látszana."Az adott széria kifejlesztési költsége eloszlik az összes között, de a 200$ alatti chipek sokkal kisebbek, egyszerűbb, könnyebb gyártani a GPU-t, és VGA-ként egyszerű olcsó nyákra kerül, olcsó ramok társaságában. A 200$ felettiek az összes 1/3-at sem teszik ki, ráadásul bonyolult nagy chipek, nehéz gyártani, nagy gáz, ha sok a selejt, drágább nyákkal, rá jóféle GDDR5, meg a kilós borda.
-
siriq
őstag
válasz
Remus389 #446 üzenetére
Utolsora bekukantottam. Ha huzom 4.6 korul igen is kemenyen fogyaszt. Mar pedig a celom a 4.6 minimum. Ezert kerdeztem regebben, hogy keves fesszel/alulfeszelve hogyan hasznalhato. Zero valasz erkezet. A tesztekbol latom mennyit kajal a cucc. Nekem mar sok egy kicsit(maradnek az esszeruseghez kozel, sajna ezzel a procival nem megoldhato). Lehet meg mas dolgokat a tobbi user reszerol beirni de ertelme nem sok. A tesztek sajna bizonyitjak azokat amit irtam. Ennyi. Most mar tenyleg.
-
MaUser
addikt
válasz
Remus389 #417 üzenetére
Vigyázz, nem szabad itt mindent elhinni. Bizonyos fórumtársak szerint a 480-ak idején a guru3d volt a gagyi és az 580 idején a tpu volt az. Aztán, most hirtelen megint a guru3d lett a király, mint feljebb olvashattad.
Az, hogy eme változások korrelálnak az aktuális ati kártyák
gyengébb teszteredményeivel az adott oldalakon, az nyilván csak a vakszerencse műve.Btw, Anand, tpu a kezdetektől korrekt (már az ő kezdetüktől), gyakorlatilag ez a két oldal az, ahol még nem találkoztam olyannal, hogy a tesztelt terméket megvéve nálam más eredmények jönnek ki.
A tesztekbeli eltérések legtöbbször beállítástól függnek, jobb oldalaknál leírják a beállításokat, másoknál a fórumban kell kiszedni azokat (itt is volt ilyenre már példa, amikor homlokegyenes más eredmények jöttek itt ki valamelyik ati kártyánál, mint az összes többi tesztoldalon...), valahol meg csak szép grafikont kapsz magyarázat nélkül.
-
-
válasz
Remus389 #140 üzenetére
Sőt, elsősorban azt kell nézni, hogy adott pénzért mit kínálnak a gyártók, és azok a hasonló áron megvásárolható termékek hogyan teljesítenek egymáshoz képest.
Tehát abszolút hibás hozzáállás az, amikor a 130 eFt-os GTX 580-at méri valaki a 90 eFt-os HD 6970 kártyához, mivel nem egy árkategória. Ha a 6790 ugyanolyan gyors lenne, mint a GTX 580, akkor az is 130 eFt lenne, nem kétséges.
-
Izzé
őstag
Olvasd el a többi tesztet is.
Nekem az jött le, hogy átlagban kb 25%-ot ver az 580-ra és 40-t a 6970-re. Első fapados drivertől ez szvsz nem rossz, de látszik, hogy van még mit csiszolni rajta, mert BF3 és Dirt 3-nál nem muzsikál olyan jól mint a többi gamma alatt. 580-ról azért nem hiszem hogy érdemes lenne váltani fullhd felbontáshoz, de fölötte már annál inkább. Az NV fanok meg nyugodtan várják meg a Keplert, biztosan gyorsabb lesz ettől is 10-20%-al.
(#113) Yutani: +1 Nem veszik észre magukat.
-
Cybertrone
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Star Trek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest