- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
HUN_Sector #464 üzenetére
akkor már az InnoSilicon Fantasy One kártyái. az intel számomra már vállalhatatlanul sokat pöcsölt ezekkel a kártyákkal, folyton csak a hype, vas meg sehol. az IS legalább úgy tűnik hogy tényleg prezentált valami vasat, ráadásul a szoftvertámogatást is a normálisabb oldaláról kezdték meg (nem directx meg hasonló hülyeségek hanem OpenGL, OpenCL, Vulkan és nulladik körben kezdődő Linux support)
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
fatpingvin #496 üzenetére
Én úgy döntöttem egy ideig elég lesz a 5600G-ben lévő APU. Itt az ideje végig menni a steam backlog-nak, amit évek alatt sikeresen felhalmoztam de hozzá se nyúltam. Majd ha lesz értelmes vga értelmes áron, akkor majd veszek. A mostani vga kínálat "kissé" megdrágítja ezt a hobbit.
-
Rebcs
csendes tag
válasz
Armagedown #495 üzenetére
Megnéztem a videót, mennyivel lenne nehezebb még 32 bitet kialakítani a 3 dik 2GB s memóriának? lehet úgy már használhatóbb lenne
-
Armagedown
őstag
Steve szétszedett egy ilyen kártyát, nagyon kicsi a nyák és a gpu is.
-
HUN_Sector
őstag
Itt annyian leírják a 1050ti-t. Egy hete cseréltem le. Közepes beállításokkal, full hd-ban gördülékenyen vitte a cyberpunk 2077-est. (Ráadásul mindezt itx házban tápcsati nélkül)
Gyönyörű volt úgy is. Ez továbbra is 99%-nak elégséges 2022-ben. Pont hogy azokból van kevés, akik qhd-ben, vagy 4k-ban játszanak, a FHD + 40-50 fps bőven elég mindenki másnak. -
ceia
őstag
Jó lenne ez, normális áron. Sokaknak van jelenleg is ennél gyengébb vga-ja. Pl. RX460, vagy 1050 Ti. Azoknak előrelépés lenne, jobb beállításokkal játszhatnának vele full hd-ben és több framemel. Vagy aki most állítana össze szerényebb gépet játékra.
-
válasz
jocobacsi30 #486 üzenetére
Hát inkább ez akkor 200$ért. Sima liba.
-
Chaser
legenda
biztos, hogy kifutott?
akkor mi is váltotta le ha kifutott?nem tudok róla hogy eol-be rakták volna, de éppen lehet - egyébként nagyon meglepne, mert akkor már rég kapni sem lehetne -
és ha ténylegesen kifutott is, akkor áruld el, te mint kereskedő, mért is adnád akár csak egy ft-tal is olcsóbban a 6500xt-t?
- viszik bélám drágán ezek a hülyék a 1650-et?
- viszik!
- na akkor ezt az új sz@rt is vinni fogják!
ez pont ennyi
itt ne keverj be ddr2-ddr3 dolgot, mert semmi köze hozzá -
1dude
senior tag
Az 1650 egy kifutott model, persze, hogy drága. Volt amikor a ddr2 is drágább volt, mint a ddr3.
Az meg lényegtelen, hogy fps -ben mennyi a difi, mert az ellenfelénél is ugyan igy van arányosan. Irhattam volna random játékokat is, de ez is megteszi.
Azt meg nem tudjuk, hogy az amd sara-e. Notiba boritékolhatod, hogy nem ennyiért fogják adni. Lehet, hogy még harmad ennyiért sem. -
Chaser
legenda
és tedd mellé a 1650 msrp árát és azt, hogy most mennyibe kerül
a 1650s is mehet melléjük, ami %-osan 20%-kal volt drágább beugrók szintjén 2020 őszén - 50 vs 60e ft -
a 1660 vs 3060-nál azért sztem nincs majdnem háromszoros difi sebességben, de kétszeres is meglepne és a többi felárat azért nem indokolja +6gb vram
az meg tényleg nem az amd sara, hogy most az ő 200$-os kártyájukból boltokban mennyi lett - nyilván tudták 200$-ért igen kevesen kapnak ilyet, de a bolti árakhoz semmi közük -
a piac áraz
a bányászni jó kártyákat kb hashrate szerint, a többit meg aszerint hogy mennyit hajlandóak még kifizetni értük
és ha egy 1650 is qrva drága - már elnézést -, akkor a 6500 xt sem lesz olcsó -
1dude
senior tag
Mondjuk ha igy nézzük :
1660 6GB - 5TFLOPS - 250 euro
3060 12GB - 13TFLOPS - 700 euroAnnyival drágább, amennyivel erősebb és több a VRAM rajta. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem lett olcsóbb a teljesitmény, mint ahogy azt megszoktuk.
Na de
RX 570 4GB - 5TFLOPS - 200 euro
RX 6500XT 4GB- 6TFLOPS - 350 euro ? -
Chaser
legenda
válasz
pecccccccca #477 üzenetére
jah, csak azt élből hozzácsapják az árhoz msrp-ben is
boltban meg hatványozottabban jelenik meg ( :
és 64 bitre nem lehet 6gb vramot ültetni
2 kevés lett volna, 8 sok, 4 meg határeset - főleg az x4 pcie4 miatt -szerk:
fLeSs
sajnos semmit nem jelent 12% esés
ha a jelenlegi árfolyam megfeleződik, és még az is megfeleződik akkor jöhet jobb világ
mikor a 6600xt-k jelentek meg, valaki mondta alzán tudott venni msrp ár közelében 160e ft körül talán
6500 xt-ből nem tudom sikerült-e venni bárkinek, volt-e egyáltalán
te egyébként a volt "hg" fLeSs vagy? -
fLeSs
nagyúr
2020 októberben sokat filóztam azon, hogy vegyek-e egy 1070-et vagy egy Vega 56-ot 60-ért, használtan itt az aprón. Egy 56-ost vissza is mondtam, mert meggondoltam magamat. Akkoriban ennyiért mentek. Végül soknak találtam a 60-at
, mert az RX470-emnek a háromszorosát kellett volna fizetnem, miközben nincs meg a 2x-es sebességkülönbség sem. Aztán pont utána kezdtek el emelkedni az árak.
-
Chaser
legenda
2020 őszén lehetett a beugrókat venni 71-2e ft-okért is, de ugye az is akkor volt ( : akkoriban ár/értékben jó voltak azok, 1660s-ek alja volt valami 84-5e ft ha jól emlékszem
mostani ár/értéküket hagyjuk
jah egyébként igen, komplett gépként jobban jöhet ki az ember
max nem finnyáskodik hogy ez nem teccik' benne vagy az nem, alzán szoktak jó ajánlatok lenni - mai viszonylatban persze - -
1dude
senior tag
Tudom, hogy semmit nem jelent, csak infóként irtam az árat, akkor sem volt már olcsó. Viszont mai árakkal nézve sem jó az ár/érték aránya.
Egyébként meg vannak olcsóbb opciók, annyi az egész, hogy OEM gépet kell venni. A DIY piac az, ami meg van fingatva. Amúgy meg nem is csodálom, itt van a legtöbb olyan ember, aki hajlandó totál hülyeségekért is vagyonokat fizetni. -
ddaydome
senior tag
válasz
pecccccccca #471 üzenetére
Azért ez is elismerésre méltó. Gondold el egy 1030 szintű kàrtya van a cpu-ban. Azért az nem piskóta.
Én vagy 6500-st fogok venni vagy 6600-ost. A 6500 kéne 6 gb-s vàltozatban legkinkàbb. -
pecccccccca
őstag
válasz
ddaydome #465 üzenetére
Ja, hát távol álljon tőlem az IGP, mindig dedikált VGA-im voltak.
Meg én 4k-ban játszogatok néha. (Épp egy hete adtam el a 1660 superem. És várok valami meglepetésre a vga gyártóktól.)
De azért mára egy kicsit feljebb húzhatták volna az APU/IGP teljesítményeket. Szerintem lenne rá igény nem kicsi. -
Chaser
legenda
meg kellene végre érteni, semmit nem jelent te vagy bárki két éve vagy régebben mennyiért és milyen kártyát vett
az akkor volt
most meg most van - teszem azt ha el akarod adni a 1660-at, akkor 35-40k-t kapnál érte most ha normál helyzet lenne, jelenlegi helyzetben tippre legalább 150-200e ft-ot -
változott a piaci helyzet, most ezt vagy elkönyveli valaki, vagy nem, de ettől még tény marad
egyébként meg más a 3060-ra köpköd hogy fúúúúúúj mi az ( :
itt látszik hogy különböző igények vannak
sokaknak ez a kártya is bőven megfelel, másnak meg egy 1650 is, de olyanok is vannak akiknek egy gt 1030-nál nem kell több, másnak meg egy 3070 is "karcsú"
ez a kártya jelenlegi helyzetben a gyártó részéről egy teljesen érthető lépés és árazás, a vásárló szemszögéből már más kérdés
- egyébként ha minden igaz ez egy notebook szökevény amiből csináltak egy desktop verziót is, vagyis két légy/egy csapás ami nekik szintén jó -szerk:
nyunyu
talán most tényleg érdemi alternatíva lesz intel, azért a 20 év óta sok víz lefolyt mindenhol
ha annak idején nem építik le az igp részleget, már lehet rég picaon lenne az intel dvga, sőt, szinte biztosddaydome
az már régi gyerek, első genes zen az alapja
5xxx apunál már hajthatod a ramot szépen, jobb is az imc-jük mint az igp nélküli 5xxx-eknek - talán már a 4xxx apu-k is nagyon jók -
ezek már elérnek egy stabil gt 1030 szintet, ami nem sok, de nem is nulla
majd a következő gen lesz már érdemibb előrelépés - csak az am5-ddr5 miatt olcsó biztos nem lesz - -
nyunyu
félisten
válasz
HUN_Sector #464 üzenetére
Intelék már vagy kétszer leigázták a világot a diszkrét VGAikkal az elmúlt 20 évben.
-
ddaydome
senior tag
válasz
pecccccccca #399 üzenetére
Hàt szerintem engedd el ezt az igp dolgot. Nekem ryzen 2200g van, piszok jó apu, de vannak korlàtok bőven. Az első és legfontosabb a max 2933Mhz-és s kezelés ddr4-nél. Ez alapvetően behatárolja a maximumot.
Magyarul vehetsz csúcsgépet csilli àron ddr5 rammal és erős apuval, de az egy 6600-os radeon dvga àra, ha új kell mindenből. Màrpedig a ddr5-höz új kell mindenből.
Szóval engedd el. -
1dude
senior tag
Nézek most akkor egy saját helyzetet, pl kinyiffan a gtx 1660 -am (remélem nem fog
)
Ezt a kártyát 250 euroért vettem. Mivel a többi komponensem viszonylag új, és nem kell új rendszer, 5xxx G -s APU -t nem fogok venni.
A VGA -t legalább 3 évre venném. Ha most ezt megvenném 340 euroért, 1-2 év múlva akkor is kellene cserélnem valamire, mert ez már most kevés, és eladni sem tudnám senkinek. Ha akkor is egy ilyen szintű valamit tudnék venni ennyiért, vagy többért, az már sima veszteség. Persze vehetnék 1650 -et is 270 euroért, de azzal sem lennék előbbre.
Szóval még igy is jobban járnék 700 -ért egy RTX 3060 -al, akkor is ha hitelt vennék fel rá, mert legalább 3 évig normálisan futna rajta minden, meg 2 évig még azért használható lenne. Pénzben meg nem járnék rosszabbul 5 év alatt, viszont legalább egy épkézlább kártyám lenne első perctől.Akinek meg ez a kártya valamiféle célhardver lesz, az vegye annak. Nekem általános felhasználásra kell a kártya.
-
Chaser
legenda
egy szóval nem mondtam, hogy ez jó kártya lenne ennyiért ( :
legtöbb terméknél az ár a mérvadó, és jelenlegi helyzetben azért a 200usd+tréfáért ajándék - lenne -
persze ha valakinek elég ez a tudás, azt meg ki-ki el tudja dönteni
az amd hablatyolt erről a kártyáról zöldségeket, de arról sehol nem volt szó hogy aaa gamingre készült volna
és attól hogy ez a legkisebb rdna2 a beugró kártyáktól igen messze van
ha marad a jelenlegi helyzet nem lesz érdekük ennél jobbat kiadni hasonló áron, ez nem véletlen "sikerült" így, eladható termék és eladják
lehet úgy csinálni, mintha jelenleg bármilyen piaci verseny lenne és nagyon sokat számítana az ár és a tudás nv és amd között a megfelelő kategóriákban...de jó reggelt, az most nincs -
Petykemano
veterán
RX 6500 XT energy efficiency. Doom Eternal (1080p, High preset, Texture Pool Size Low)
2500MHz core clock: 67 fps, 51W TBP (sim)
2880MHz core clock: 70 fps, 85W TBP (sim)4.5% more performance and 67% more power consumption.
Biztos megérte...
-
1dude
senior tag
Persze, hogy van olyan. Meg olyan is van - jó PH szokás szerint - hogy valaki képes átnézni 5000 tesztet csak azért, hogy találjon 3 cimet a másik ember megcáfolásához, mert nem tud jól aludni, ha nem az övé az utolsó szó
Le lett már irva, számtalanszor külföldi oldalakon is, hogy ez egy rossz kártya, drágán. Ezen nincs mit szépiteni, nem kell mentegetni sem. Majd év végén jön a következő generáció, reméljük az majd jobban sikerül, mint ez. -
Chaser
legenda
igen, de van aki csak magas fps-en játszik, van akinek 1-2 játéka van és az jól megy rajta, stb
Introducing the new Radeon™ RX 6500 XT graphics card, featuring the breakthrough AMD RDNA™ 2 architecture and engineered to deliver great gaming performance and remarkable efficiency.
ezt mondja az amd erről a kártyáról, ez igaz is hellyel-közzel
mondjuk normál esetben 200 helyett lenne 150usd msrp áron és kapni is lehetne annyiért a fapados kártyákat, ami tréfával 60e ft körül van - régen a 1650s-ek ára ott kezdődött -
ez a tudás sokaknak elég, akinek meg nem erősebbet vesz
ezek a kártyák azért bőven felülmúlják a legerősebb apu-kat, de a következő geneseket is -
Kansas
addikt
No, úgy tűnik, az NVidia megmenti a HTPC piacot, jön a GT1010 és GT1020...
Nem tudom, AV1 dekóder lesz-e rajtuk... -
Krugszvele
senior tag
Nekem tökéletes a kártya teljesítménye, erre ráraktak két darab kimenetet... öregem. Legalább 2 DP lenne rajta! na mindegy.
-
Kansas
addikt
Persze, évekkel a megjelenése után.
Az RX460 az 110-150 USD-n kezdett(akkori árfolyamok mellett 40-55e HUF, a a sáv alja 2GBa teteje 4GB-s kártyákat jelent).
A 1050 109 USD-n indult(40-50e HUF)
És ahogy már írtam, előbb az RX5xxx/RTX2xxx szériák, majd most az RX6xxx/RTX3xxx szériák léptek egy-egy kategóriát árban felfele, tippem szerint java részt a raytracing megjelenése miatt, mert RTX! felkiáltással el lehetett adni őket ennyiért... aztán jött a többi, de hát te is tudod... csak szeretnéd elfelejteni - jegyzem meg, én is. -
Chaser
legenda
jah, de ki mondja azt, hogy ez az alsó kategória?
jelenleg ez a legkisebb rdna2 és ennyi
rdna1-ből az 5500xt volt a legkisebb, és az sem alsó kategória, ki sem adtak rdna1-ből olyat
nyilvánebből sem fognak, lesz 6400 de nyilván csak oem-eknek
az az 1050/rx460 kategória sztem meg is szűnik
az apu-k egyre erősödnek - talán 1050 ti szintet már tudni fog a 6xxx apu-jából a legerősebb - , akinek az kevés vesz dvga-t
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest