- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, azt használok minden OS-en.
Elhiszem, hogy mint mindent, ki lehet akasztani, ki is akad, még linux alatt is, de valós oldalakra értettem.
Én nem blokkolom a flash-t, hanem csak a megadott domain-ekről érkező reklámokat.
Lehet, hogy valóban Flash-es cucc okozza a fagyást másoknál, de ez nem flash hiba, hanem fejlesztő-hiba, ami általában a beágyazás igénytelen kivitelezésében szokott megnyilvánulni, vagy a flash olyan módon szeretne kommunikálni a külvilággal, ami az adott oldalt kiakasztja - ez akkor jellemző, ha egy bannert sok oldalon használnak fel, esetleg utólag, és a fejlesztő nem tudja rá felkészíteni a bannert. -
A Pixel Bender-rel az a "baj", hogy több Adobe progi is támogatja, így ha összeállítasz egy effekt készletet pl. AfterEffects-ben (mondjuk évek alatt, akár programozási tudás nélkül), akkor azt egyből használhatod Flash-ben. Ez elég nagy előny a grafikusok körében.
Tulajdonképpen, én örülnék is annak, ha js-ben lenne hatékony alternatív swf lejátszó, csak nem tartom életszerűnek. Remélem, nincs igazam!
Annak is örülnék, ha lenne életképes fejlesztőkörnyezet html5+css+js+webGL, meg stb. számára, de az Adobe grafikai programjait (az átjárás miatt nem csak a Flash CS-ről van szó) egyelőre nem közelíti meg semmi, ami nyílt formátumokba ment. -
Szerintem, az SVG elég messze áll animálhatóságban és file méretben az swf vektorgrafikájától. Pláne a Flash cs4 óta.
Fizika alatt a Flash cs4 óta bevezetett dolgokat értem. Csontozás, pattogás, inverse kinematics, stb. Nem beszélve a Pixel Benderről.
Persze, kérdéses, hogy ezek egy weblapon általában szükségesek-e (szerintem nem), de ettől még a flash tud sok olyat, amit jelenleg nagyon sok kompromisszummal lehetne csak előállítani máshogy."JS-ben írt flashplayer" - létezik, hogy ez normális sebességgel fusson, GPU-t használjon, és futtasson minden AS kódot?
-
Nem tudom, hogy a html5 miylen újításokat hoz interakció terén (majd utánanézek), de a flash egy csomó olyan dolgot tud (vektorgrafika, hangok, animáció, fizika, csontozás, stb. terén), amit ha javascriptben megírnánk, akkor a legelvetemültebb flash-utáló is visszarakná a flash playert, mert annyira döglassú lenne.
-
válasz
#51736960 #134 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy mindent tud a html5, amit a flash, de ha a html5 miatt egyre kevesebben telepítenek flash playert a gépükre, akkor egy idő után nem fogja megérni flashben elkészíteni az interaktív weboldalt. Persze, lehet, hogy a bannerek meg játékok miatt is majdnem annyian telepítik majd a playert, de ki tudja.
A flash export lehetőségénél direkt odaírtam, hogy "akár részben". -
Ez a diagram elég vicces.
Az flv nem egy formátum, hanem egy konténer.Lehet benne on2-vp6, vagy sorenson kodekkel tömörített videó is. A flash-es lejátszók, pl. youtube, a h264-es videókat általában .mp4-ből töltik be, csak a lejátszó flash.
Mellesleg a cikk alapból pontatlan, hiszen nem a flash-t lehetetleníti el a html5, csak az swf formátumot. A flash, mint fejlesztői környezet később átállhat akár részben, akár teljesen html5 exportra. Az Adobe-nek sztem tök mindegy, hogy milyen formátumba mented az anyagot, csak használd a fejlesztőkörnyezetét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest