- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Innen:
A jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás eseténa felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.
A jótállásnak két fajtája van:a jogszabályon alapuló, ún. kötelező jótállás, és
a felek megállapodásán alapuló, ún. szerződéses jótállás.Nekem teljesen mindegy, hogy a dellre 1 év kötelezőt, +2 év bármit, vagy 2 év kötelezőt, +1 év bármit adnak. Vásárlás után ha 2,5 évvel beviszed szervizbe nem kell bizonygatnod semmit.
Lehet itthoni jogszabály, nem feltétlen EU-s. 1,5-2 éve minden notebookra itthon 2 év garancia lett minimum. És a tény tény marad, dell itthon 100e-s gépre is ad 3 évet, és adott korábban is.
-
Chaser
legenda
Elvileg ki lehet harcolni a két évet, most másodlagos pontos neve a 2. évnek mi, de ez a baj, hogy ilyen esetnél harcolni kell.
Az megint más dolog, ha jogszabály szerint két év van, akkor annyi. Bolt azt ír amit akar, jogszabályokat nem ők hozzák. Tegnap este hallottam tv-ben pont ilyesmiről van szó. Sok boltban láttam kiírva pl: gari 3 nap, többi szervizben. Szerintük. Jogszabály szerint oda is lehet vinni a gépet ahol vetted, hiába van gyári szervize, az csak plusz lehetőség, nem kötelezettség. Fogyvéd szerencsére ezekre nagyon ráfeküdt. -
Chaser
legenda
Ha igazán nagyot akarnak akkor 5 év
Applere itthon is 2 év van, ha ők azt nem is akarják
Legalábbis tudtom szerint EU jogszabály miatt ennyi kötelező minimum. A jellege lenne az érdekes még, Dell féle NBD pl ahol 1-2 napon belül házhoz mennek, vagy normál szerviz gar egyszer kész lesz alapon. Apple azért nem játszik nálam elméleti szinten sem, mert szerintük evidens, hogy több száz k-s gépre 1 év gart adnak, holott 100k-s legócskább dellre is 3-at kapunk. Az oké, hogy nem magyar fizetéshez készülnek, Dell se mindenhol ad 3 év gart, de olcsón bővíthető, akár 5 évre is. Apple fronton +2év annyiba kerül vagy drágább mint dellnél 3 to 5 upgrade. Elhiszem én, hogy elpusztíthatatlan, vagyis nem, nem hiszem el...
Néha hp, néha fuji gépek vannak itthon 200e alatti kategóriában 5 év garral, és egy fél millás gépet 1 évvel adnak hát bumm.
-
Chaser
legenda
Engem még mindig nagyon érdekelne a garancia ideje és jellege, arról nem láttam semmit, lehet csak átsiklottam felette. Nem mintha veszélyeztetne a dolog, hogy ilyet kelljen vennem
-
Chaser
legenda
30"-os mar el tudok kepzelni nagyobb felbontast, de ilyenen...
persze nem lenne rossz, de mukodo skalazhatosag nelkul ertelmetlen. Kep nezegetos gepnek draga, dolgozni meg nem mindennel lehet. Jo lenne szamlazo sw-t nagyitoval nezni
vagy allandoan felbontast allitgatni. Ez tech fitogtatas, megcsinaltuk jelszoval. Mar csak a sw van hatra
-
Chaser
legenda
Mivel $ és eur majdnem egy árfolyamon megy, így itthon se lesz jobban elszállva. Persze ennél jobban hova szálljon
De sztem ez nettó ár, 27% tréfával már elég komoly.
Ami érdekes lenne mennyi garanciát adnak, milyet, ki szervizel majd.
Felbontás miatt mondjuk windows rendszer nem ajánlott, ebből elég sz@rul jönnek ki ms-ék. W10-nél sem oldották meg. Ha natívan kell nézni valamit ilyen ppi-vel ekkora méretben ahol az UI vagy a teljes sw nem méretezhető, az úgy kellemes lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged