- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tyűha, elég jól tudod az emberek helyett, hogy miről mit gondolnak
Én például falra másztam a Gnome-tól és a KDE-től.
Az az új szalagos dolog, az már 8 éves. Benne volt már a Win7-ben is, az 6 éves. A 2003-mat meg mindenhol kidobálták az ablakon, ahol értelmes munka folyik, mert még a kompatibilitási frissítéssel sem mindig százasan jeleníti meg az x-es fájlokat. Az is nagyon jó érv ma egy rendszer mellett, hogy a marhára elavult gépeken jobban megy, mint egy 8 vagy 10. Most ugye nem cégekről beszélünk, ahol 300 gép van. 5500 forint egy olyan AMD proci, amin röhögve fut a 8.1. Fel nem tudom fogni, hogy ki az, aki 1 magos cerkával és fél giga DDR1-gyel akar bármit csinálni, akár az interneten (2015 van, nem 2003). Megnéz egy flash-animációkkal teli webshopot, aztán elfekszik a gép.Az Androidot meg nem értem miért kevered ide, és hogy mi köze van annak az asztali rendszerekhez? Ja, 2010 óta terjednek gyorsabban a Droidos telefonok, a Linuxok meg azóta sem mennek jobban, nincs összefüggés. Desktopon ezt meg azt csinálják, mobilon meg amazt. Egyébként ha az emberek visítottak egy kezdőképernyő láttán (ami egyike volt a nagyon kevés változásnak a 7 és 8 között), szerinted mit csinálnak egy tök ismeretlen rendszeren, ismeretlen logikával és felülettel? Aki megvette a Windowst, az miért váltana? Ingyen kapja a legújabbat. Aki programokat vesz, játékokat, az miért dobná el? Mindig mindenki azt feltételezi, hogy az ember mindent csak letöltöget, aztán úgyis mindegy, ha vált.
Egyébként jó, hogy megy tovább a céges vita (van itt esetleg olyan, aki a saját nagyobb cégén belül lecserélte egyik napról a másikra a Win+MSO-t nyíltra? Mert mások helyett jól tudjátok mondani a magatokét), de a kompatibilitási gondok valahogy elfelejtődnek, márpedig ha a világ nem vált hirtelen egyszerre LO-ra, akkor ez jól elő is fog jönni (és nem fog több pdf keringeni a neten).
-
törölt tag
válasz
Apollyon #405 üzenetére
De ez megint ilyen Linuxos-Androidos érvelés. Miből gondolod, hogy az átlagembert pont az érdekli, hogy lecserélheti-e a felületet, vagy telepakolhatja-e ezzel meg azzal, meg hogy rakhat a tálca/sáv helyére dokkot? Ez nem érv ellenük, illetve csak a megfelelő helyeken.
A Photoshop és barátai pont eleget számítanak sok embernél, ennyivel is jobb a helyzet, mint Linuxon.Az utóbbi időben több laptop/tablet vásárlásában segítettem, azokon volt 8.1, semmivel sem kellett foglalkozni a beüzemelés után. Nem kell ehhez többszázezres gép.
hcl: Charms bar az csak a 8-ban van, a 10-ből ki is szedték, de amúgy tableten baromi kényelmes volt. BT-hez meg utoljára XP-n kellett nekem driver, azóta szépen kezelik a Windowsok, ha kikapcsolom, akkor az ki is van kapcsolva. Olyannal még nem találkoztam, mint amit írtál. Ettől még lehet.
King Unique: +1, Magyar MSO 2013-ról angol 2016-ra váltva sem volt semmi gondom a dolgokkal, minden ugyanúgy van.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #403 üzenetére
Pontosan azért jó. Mert ugye a bonyolultabb nem mindig jobb. Milliók igényeit elégítik ki ezek a rendszerek, ezért mondtam, hogy ezen kell elgondolkozni. Nem a hatalmas tömeget kell átállítani hozzánk, hanem nekünk kell alkalmazkodni a tömeghez. A disztrók felett nem áll egy Steve Jobs, hogy eladja azt, ami eddig nem kellett.
Az ECDL tényleg nem ér sokat, de azért mutatja, hogy az illetőnek van valamilyen fogalma a dolgokról, még ha csak egy Word-ről is van szó. Van olyan hely, ahol számít.hcl: Nyugodtan mesélj
Mit lehet tenni, talán ha elküldik a .doc szöveget, akkor visszaküldesz egy képet a középső ujjadról, meg melléírod, hogy "legközelebb pédéefbe"? Sajnos ez van.
-
törölt tag
Nem is igazán a felülettel van a gond, hanem legfőképpen a kompatibilitással (tudásra is van különbség, de nálam okosabbak fejtegették már ezt több helyen). Nagyon kellemetlen, ha egy fontos szöveg vagy előadás rosszul jelenik meg. Utóbbiba annak idején az egyetemen szépen bele is futottam. Megcsináltam a ppt-t, nálam jól nézett ki, majd az ottani Office 2010 alatt szépen a szövegdobozra csúszott az ábra, kitakarva mindent, ráadásul az animációk is máshogy néztek ki, volt ahol meg nem is volt, így egymáson voltak a dolgok. De volt olyan hivatalos papírom is, amin a tabulátorok csúsztak össze, és egy sornyi vonal helyett volt 2,5, a többi része meg csúszott vele, és ezt kellett volna nyomtatnom. Egy cégnél ez azért nem megengedhető. Persze, ez is az MS hibája, csak az embert ez nem vigasztalja.
Iscariah: Azért jó példa, mert nem Windows, mégis könnyen váltanak a kettő között (még 8-ra is), könnyen használható, bolondbiztos, van mögötte támogatás, plusz egy rakás alkalmazás van rá, amik közül nem egy profi munkára való. Linuxra is van, de alig.
Hát általánosban mi hardvereket tanultunk, minimális szövegszerkesztéssel (Word, Wordpad), netezéssel és HTML alapokkal. Középiskolában meg azért egy ECDL-t könnyen össze lehet hozni. A Microsoft meg éves licencekre adja kedvezményesen az Office-t, amit a tanárok és a diákok ingyen meg is kapnak. Persze drágább az ingyenesnél, ez tény. -
törölt tag
válasz
Apollyon #388 üzenetére
Nincs az kőbe vésve, hogy azt kell örökké tanulni, de nem válaszolsz a kérdésre, hogy annak ellenére, hogy a munkahelyeken azt követelik meg, azt tanítják és az a legelterjedtebb (mármint az MSO), miért lenne bárkinek érdeke mást tanulni? Ki kezdené el a másikat oktatni, és miért lenne jó a diákoknak, akik máson tanultak?
Látod, az OS X jól csinálja, ráadásul szép számmal vannak hozzá programok is. Azért, mert a Linux más, még nem jobb.
Szerinted akkor az, aki ért a gépekhez, már automatikusan tanuljon programozást, építsen magának rádiót és készítsen homebrew CPU-t, mert miért ne?Elfelejted, hogy azért átlagban a számítógép egy eszköz az ember életében, ami ha jól működik és ismeri is, akkor az úgy jó. Az idegen nyelvre meg szükség van (például munkahelyen követelmény), ellenben azokkal, amikről most beszélünk.
A gyártók meg támogatják amíg támogatják (ebben igazad van, sok szar gyártó van), de így is sokszorosa a kompatibilis hardverek száma a Linuxénál. -
törölt tag
Azon kell elgondolkodni, hogy azoknak a felhasználóknak hogy lehet megfelelni, akik ugyanarra akarják használni a gépüket, mint eddig, de más rendszeren. OS X-nél ez megoldható. Az, hogy van valamire ingyenes alternatíva, még nem jelenti, hogy az jó, vagy jobb. A mögé sem lehet mindig bújni, hogy mindig minden a felhasználó hibája, hogy neki nem jó ami van, nem ért hozzá, tanulni kéne pár hónapot több disztrón is, hogy átlássa, stb. Mi a fenéért tenné, ha már ismer egy rendszert, ezt tanították, ezt fogja megmutatni másoknak, erre vannak a programjai, játékai, amiket szintén már megtanult használni, kapja hozzá a gyártói támogatást, ha leül elé, akkor rögtön tudja, mit hol keressen, stb. Ha meg szerintetek ez user error, akkor nincs is miről beszélni
-
törölt tag
válasz
Apollyon #378 üzenetére
Na most akkor zavar, hogy nem terjednek az egyéb megoldások, vagy örülsz neki? Döntsd el.
A piacon mit kérnek? MS Office ismereteket. Ne tanítsanak mást, így is elég sok gond van az oktatás minőségével és az óraszámmal. Ezt anno egy tanár is kifejtette valamelyik topikban, olvastad is.
Ez olyan, mintha kikerülnél az ingyenes Blender ismeretével a nagyvilágba, és az arcodba nyomnák, hogy Maya és Max. Hiába tudod többé-kevésbé ugyanazt megcsinálni, ha nem az kell. Azon meg felesleges filozofálni, hogy mi lenne ha. Ez van."A linuxra fújolók közel 100%-ának ez a gondja" Talán ezen érdemes lenne elgondolkozni, és körbenézni a saját házunk táján.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #374 üzenetére
Itt tényleg csak annyit írtam, hogy Ubuntut használtam, de más topikban kifejtettem, hogy volt Fedora, Mint, SuSe is. De itt valóban csak ennyit írtam, mert feleslegesnek tartottam tovább ragozni. Alapvetően azért szépen megismertem a dolgokat, olvasgattam fórumokat, tapasztalatokat, segítettek és én is segítettem, ha tudtam. Ha ennél jobban bele kellett volna mennem, akkor azt mondom, hogy senkinek sem való, túlbonyolított, specifikus hardvereken futó rendszer. Én amúgy olyan gépen használtam, ami annyiban modern, hogy 2009 utáni.
Azért ugrottam, mert tényleg nagyon fárasztó állandóan mindenhol ezt olvasni. Próbáltam már szépen, hosszasan kifejtve is érvelni, de ment a kommentek szétszedése, egymás hülyének nézése, meg másoknál jobban tudni mindent. Ez így értelmetlen. Most itt ugyanaz kezdődött megint, ezt tükrözi a rengeteg off. Engem nem érdekel, hogy ki mit használ, de ehhez a témához is mi a fenéért kellett idekeverni a drivereket, a tudatlanságot és a monopóliumot, azt nem értem. Windowsos téma, a 7-8 mappaméreteinek összehasonlítása ide való, a Debian és társaié meg nem, az mehet majd a "A Canonical leáll az Ubuntu verziókkal" témába.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #372 üzenetére
Én elég sokáig voltam Vistán, utána 7-re váltva semmivel sem mentek gyorsabban a programok, de a rendszer maga tényleg gyorsabb volt.
Olvasd el még egyszer amit írtam. Alaposabban. Nem baj, ha valaki kiemeli a rendszer hiányosságait (ez a Wines topikokban is megy, megint elmondom), de itt sem ez volt, hanem jött a "windóz ilyen fos, bezzeg nekem a napos oldalon". Értsd már meg a különbséget, nem olyan nehéz ez.
Ezek szerint nem is olvastad azt, ami itt ment, hanem csak írtál, mert akkor tudnád, hogy több mint 1 évig használtam csak Linuxot, Windows nélkül és utána is még figyelemmel kísértem egy darabig. Már nem érdekel, nem olvasgatom. Rakétatudomány kell ehhez. A disztrók meg nem változtak alapjaiban, nem özönlötték el a piacot a kompatibilisebb hardverek, szóval pont ugyanannyi jogom van erről nyilatkozni, mint neked.
Azt sem írtam, hogy a Windows tökéletes, nem kell a hiszti. -
törölt tag
válasz
Apollyon #369 üzenetére
Érdekes írás, de először is egy tipp: ha szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, akkor legalább annyival tiszteld meg a másik rendszert is (és céget), hogy képes vagy leírni helyesen a nevét. A dollárjel meg érdekes, mintha a többi cég szeretetből működne, az áramot meg az elszántság adná.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy amit írtál a Windowsról, az kb. az XP-ig volt igaz (talán a Vista SP2 előttig). A registry baromi hasznos dolog, a telepített alkalmazásokkal lehet babrálni. Egy valamirevaló telepítő nyom nélkül eltakarítja magát onnan, csak ezek az ingyenes(nek tűnő) szarok, toolbar-t telepítő szemetek szoktak nyomokat hagyni, például egy el nem fogadott Chrome ellenére egy ilyen nevű mappát hoz létre, azért, mert csak, pedig üres is.
Nyugodtan megkérdezhetsz bárkit, aki 1-2-3 éve használja ugyanazt a Win8-at, hogy mennyire lassult be. Nem nagyon (kivéve, ha valaki szándékosan kikapcsol minden szolgáltatást, ami erre van).
Egyébként magát a 7-8-10 nagyon jól karbantartja. SSD sem kell, nekem HDD van, ráadásul (jelenleg) BIOS mellett, amiben így van 15 másodperc postolás is, a rendszer 45 másodperc alatt kész a bekapcsolást követően (utána rögtön nyílik meg amire kattintok). Ez is régi berögződés.
A Win7-nél nem mérséklődött a gépigény, az ugyanaz maradt, hanem erősödtek a gépek 2006-2010 között.
Az MS nem tekinti valódi ellenfélnek jelenleg a Linuxot, hiszen desktopon évek óta stagnál a részesedése, jelentéktelen. De ahogy mondod, az OS X már más tészta.
Végezetül pedig ha nem érdekelne a terjedése (és állításod szerint mást sem), akkor nem menne a győzködés, összehasonlítás, a Windows hibáinak kihangsúlyozása, az, hogy mi minden oldható meg azon, és mindenkinek van megfelelő disztró, stb. témájú szájkarate és háború (nem csak itt). Mert ez megy mindig. Egy dolog kiemelni valamit a rendszerben (ez a Wines topikokban is mindig megtörténik), és más dolog szembeállítani egy Linuxszal. Egészen más.
Egyébként én be se nézek a disztrók topikjába, mert nem érdekel, hogy mi van velük, de egy Microsoftos témánál varázsütésre megjelennek az ős-Linuxosok, tehát mindig megy a keresgélés, hogy mibe lehet belekötni. -
törölt tag
Én meg arról beszélek, hogy sokadszor mondom, hogy hülyeséget beszélsz és akadsz fent minden szaron, de azért csak megy tovább.
Megoldják a gépeket. Sok helyen van ma is XP vagy 98 ezeken, nyomdában láttam is, ott sem flopin vitték az anyagot a géphez. Hivatalos támogatás továbbra is létezik XP-re, de csak ügyfeleknek. A támogatott OS és a támogatott hardver meg nem jár kézen fogva. Linuxra váltani sem egy csettintés, főleg már meglévő gépekkel, szóval ezen ne rugózz. -
törölt tag
Megint olyan gépről beszélsz, aminek nagyon specifikus célja van. Ismerősöm szintén soros portot használ, neki XP van a külön erre a célra tartott gépén, meg van oldva. Nem netezik rajta.
Nem az OS hibája, azt írtam, hogy nem csoda, ha nem jó. Nekem is volt ilyen gondom, írtam a gyártónak, kitaláltuk, hogy mi volt a baj.
És ha csak 3 éve van benne vírusirtó, akkor ez mit von le abból, amit írtam?
Olvass végig a hozzászólásaimon, csak azt mondtam, hogy hiába írod ide a magadét, ha nekem nem jó, akkor leszaromNem akartam senkit meggyőzni arról, hogy használja azt, amit én.
Megyek másik topikba szórakozni -
törölt tag
Azért fura, a Selphy-hez van 8.1-es driver, és ha tényleg annyira nem működne, akkor az azért feltűnt volna valakinek, ellenben a tunerhez nincs hivatalos Linuxos driver, ott ez nem is csoda. A soros kártya meg olyan, mint a régi vezérlőkártyák, azokkal is sok gond volt. Elavult, és gyanítom, hogy a támogatása sem tegnap járt le. A Palm szintén ősleletnek számít ma már. Én csak néhány ujjlenyomat-olvasós laptoppal találkoztam, mindegyik előtelepített Windowszal jött (volt Vistás is), egyikkel sem volt gond. Ha van támogatása, akkor ott kell kérdezősködni. Na de ez mindegy is.
Vírusirtó nem kell rá, van benne. Az anyámkínját én nem szoktam telepíteni. Nekem nincs tele szeméttel, és a maga 13 gigájával egyáltalán nem érdekel a terás vinyómon. Még +2 giga az Office 2016 Preview. 4 ezer körül volt a startnál a frissítési lehetőség XP-ről felfelé 8-ra, 10-re pedig 1 évig ingyenes a váltás.
Én már leírtam, hogy a Linux miért nem volt jó nekem, az meg nem érdekel, hogy másnak jó-e, mert az a lényeg, hogy nekem működjön. Nem én bénáztam a tunerrel sem, volt, hogy újrahúztam az egész rendszert, és pontról pontra követtem a terminálos utasításokat, hogy ne ronthassam el sehol. Nem volt jó.
Ismerőseid meg álljanak át a túloldalra, aztán élvezzék a hibamentes életet, őket kéne meggyőzni.Most sem értelek. Az írtam, hogy "Most is simán lehet aktiválni a kalóz rendszert", amiben semmi warez nincs. Ha olvasol cikkeket a témában, akkor rengeteg helyen megírták anno, mikor sikerült megtörni a védelmet. Példa. De találsz magyar cikkeket is.
Nem sikerül felfogni, hogy nekem semmi bajom nincs a rendszeremmel, minden működik, mindenem erre van, és nem szívok vele. Ezért robbannak ki a hitviták minden topikban, és iszonyatosan bosszantó már. Mondod, hogy nem érdekel, hogy ki mit használ, aztán ugyanúgy próbálsz meggyőzni mindenkit, hogy márpedig te jobban tudod, hogy mi a jó. Arról nem is beszélve, hogy jönnek a "vindóz, winfos, társzekér" stb. jelzők, a másik oldalról viszont semmilyen becenevet nem látok soha. Erről ennyit.
King Unique: Azért megpróbáltam, de valóban felesleges.
Syl: Hát akkó nem kő óvasni!
Amúgy igazad van, én be is fejeztem.
-
törölt tag
Huhh. Na akkor a "ki mit talált ki" bullshitet félrekotorva.
Még bőven a Win8 megjelenése után szedtem ki a gépből a kártyát, de a PVR2 akkor is azonnal működött a rendszerrel (64bites), Linuxon meg kellett TVtime, meg a fórumlakók, akik nem tudták megoldani (és akkor nem voltam ezzel egyedül, létező topikba írtam). Sőt, a végén az angol fórumra is írtam, ott sem tudtak mást mondani, csak hogy esetleg hibás a kártya. Windowson meg azonnal működött telepítés után. Látod? Ennyit ér a "nekem meg jó" érvelés.
Mesélj, annál mi a jobb nekem, ami mindenben működik?
A Linux reggel kávét is főz nekem? Vagy megy rajta minden programom amiért fizettem? Miért lenne ez jó nekem? Világosíts fel.
Egy nem aktivált rendszerben mi a warez?
Jó ég. A telepítőt meg bárki beszerezheti a hivatalos program segítségével.
Én a sok disztró közül egyetlen megfelelőt sem találtam. Mindegyiknél találtam hibát, vagy éppen azt éreztem, hogy 15 évet visszautaztam az időben. El sem hinnéd, ha valaki azt mondaná, hogy a Windows a megfelelő, ugye?
-
törölt tag
Milyen rendszerben? A nyolcmillió disztróban, egyébként pontosan érted, csak kötekedsz.
Volt Win8-Win7 összehasonlítás, igen. Aztán volt ott M$, Linux, mint kontraszt, Debian, LO, olvass már utána.Nem tudtam, hogy kell valakinek az engedélye, hogy kifejtsem a véleményem valamiről
Írtam ON-t, és véleményeztem azt, ami itt megy.
Olyan messze van az ismeretségi köröd a reprezentatív mintától, mint Makó Jeruzsálemtől. Megint jön ez a szokásos "én akkor is jobban tudom, hogy másnak mire van igénye", mint minden topikban az MSO vs LO témában. Neked vannak Linuxos ismerőseid, nekem nincsenek, akkor most mi van? Illetve nem igaz, mert van, ismerek olyant, aki netbookra telepítette, neki nem mesélt róla senki, hanem használta a keresőt.
"Tapsolok neki", mert mindenre alkalmas a rendszer, amire szükségem van, nem kell vadásznom programokat, drivereket, belemászni konfig fájlokba, hogy meglegyen a mélynyomó is, erre van minden megvásárolt programom, ez a rendszer élvezi a legnagyobb támogatást, stb.
Nyugodtan sorold, ami nem megy. Én már többször leírtam máshol, hogy mi nem volt jó nekem Linuxon, aztán akkor mi van... pedig nem csak a tuner nem működött, vagy a scanner a nyomtatón, de az 5.1 sem, és alapból recsegett is a hang. Mi lett volna a megoldás? Vegyek nem VIA chipsetes alaplapot. Erről ennyit."Saját tapasztalatom az, hogy 99% mindenre volt driverem Ubira."
Köszi, ez megint egy nagy semmi, nekem meg a wifi nem akart rendesen működni, a nyomtató, a Leadtek TV2000 tuner, a hálózati nyomtató, hang, HDMI és ezzel együtt a VGA sem, mindig volt valami szar vele. Nekem meg ez a tapasztalatom.
Nincs az aktiváláson mit hangoztatni, aki felrakja a rendszert az rögtön ezt látja (pontosabban nem mindenki, mert a telepítőkóddal magától aktiválnia kell, így ez a szakasz rendszerint kimarad), vagy az MS fórumán is leírják.A Unity meg akkora baklövés volt, hogy még mindig azzal szállítja a Canonical az Ubuntut.
azopi74: Az úgy még jobb
-
törölt tag
"Mi" nem kezdtük el, én itt sem voltam akkor, egyébként olvass bele a mappaméretek összehasonlítása utáni kommentekbe.
Ja, vannak driverek arra is, csak nincs benne sok köszönet. Ilyen chipset ne legyen, olyan VGA ne legyen, multifunkciós Epson nyomtatókat kerüljük, ezt meg azt a kártyát nem kezeli, hülye gyártó, stb. Biztos viccből vannak azok a topikok is, hogy milyen hardvereket vegyünk, mint egy Hackintosh-hoz.
Most is simán lehet aktiválni a kalóz rendszert, de ha nem is sikerülne, akkor is 1-2 óránként dobna egy üzenetet, aztán annyi, lehet tovább használni. Aztán ott vannak az előtelepített rendszerek a laptopokon, asztali gépeken, tableteken, stb. Nem mindenkinek virágbolti a rendszer. Az OEM kiadások is azért fogynak, főleg, mert telefonon új gépre is lehet aktiváltatni (ha neten nem menne).Már kint volt a 13.04-es Ubuntu, mikor telepítettem a laptopra, előtte meg a 12.04 óta szívtam a rendszerrel, Windows nélkül. Nem csak megszokás kérdése, lásd OS X. Mindig másban keresitek a hibát, nem a rendszerben, hogy esetleg rossz a marketing, nem jó, hogy ennyire szegmentált, hogy így működik, akármi. Nem, mindig az MS, a gyártók, a tudatlan warezolók. Ugyan.
Van igény más rendszerre, még mindig ott az OS X, a maga 5-6 százalékával (most a hasamra ütöttem). A többieknek meg a Windowsra van igényük. -
törölt tag
Nem az MS dolga drivereket írni a hardverekhez, tévedésben vagy. Lehet menni tüntetni a gyártó székháza elé, aki jobb esetben kidob valamit két Win-kiadáshoz is, aztán jön az EoS.
A sokmilliós ipari gép meg nem Facebookozik a neten, meg nem kell .mov-ot vágnia. Ott vannak a nyomdai vagy cnc gépek, azokat még 95 vagy 98 is vezérelheti.
Egyébként igazad van, nem volt Linuxozás, hanem volt "bezzeg a Kubuntu, Lubuntu, 32 megás kutyatöke"Anno, mikor Linuxoztam, akkor több embernek is megmutattam, hogy ez is létezik, senkit nem érdekelt. Odáig el sem jutottunk, hogy játék vagy akármi. Szóval az is tévedés, hogy az lenne mindig az ok, hogy nem ismerik a másik rendszert. De igazából egy embernek felraktam laptopra az Ubuntut, később hozta is vissza. Érdekes módon Windowsról OS X-re váltásnál nem ennyire jellemző a dolog, vajon miért...
-
törölt tag
Tudom, hogy milyen az mikor elavult, szar gépek mennek egy cégnél, de idővel nekik is váltaniuk kell, ha az XP-nél modernebb programok kellenek. Egy számítógép nem szekrény, hogy jó lesz az 20 év múlva is, az meg főleg nem úgy lesz, hogy ezekre az őskövületekre fognak manapság egy programot vagy egy OS-t optimalizálni. Kényszerből majd szépen utánajárnak, hogy a 7 ezres proci mennyire fér bele a keretbe.
-
törölt tag
Igen, biztosan itt is rengetegen használnak 1 magos Celeronokat, 4 modulból összehozott 1 giga memóriával
Kb. 20 ezerből lehet újan alkatrészeket venni, amikkel már szépen elfut a rendszer, és netezni is lehet. De legyen 26 ezer, és 4 giga DDR3 is van benne. Inkább én gratulálok, hogy 2015-ben az a hiszti tárgya, hogy egy erősen elavult gépen hogy fut az új Windows (vagy a 7).
-
törölt tag
Az van odaírva, hogy kellemesen használható, vagy hogy futtatható? Utóbbi. Elindul egy olyan gépen? El. Akkor mi a kérdés?
A kutyát nem érdekli, hogy a régi hulladék egymagos gépeken hogy futnak ezek a rendszerek. Rakjál rá XP-t vagy Linuxot, és legyél boldog. Nekem a FF 6 lappal plusz a rendszer, vírusirtó, tűzfal és driverekkel együtt 1,8 gigát eszik a 8-ból. Érdekel? Nem, mert azért van a memória, hogy legyen is benne valami. A helyre visszatérve meg azért meg lehet engedni 6-8-10 évente egy 1 TB-os vinyót, amin lehet adatot tárolni, onnantól az is le van ejtve, SSD-re meg mehet a rendszer+office, ha csak 64 gigásra telik. -
törölt tag
-
törölt tag
Így van. Gabe írja is, hogy "The main scenario people used WMC for was to play DVD. We'll provide another option for DVD playback in the future." Ez a lehetőség szerintem tuti egy párdolláros codec lesz a WMP-hez (vagy a Videó apphoz), kibővítve BD-vel esetleg. Erre ott lesz a Store.
-
törölt tag
Na, hát csak elég benézni a hozzászólásokba, és már itt is az All Star-válogatott leírni, hogy még mindig milyen szar a Windows
Amúgy nekem 64 gigás tableten a Windows + Program files + Office 2013 + appok összesen 17 gigát foglalnak, a rendszer újabb frissítést nem talált. Asztalin a Windows mappa 16,8 giga, ebből 7 giga a winsxs.
Szerintem baromi jó, hogy változtatnak. Egyrészt megszűnik az a netes marhaság, hogy "minden második Windows szar", másrészt minden frissítés egyből kijön, nem kell megvárni a keddeket, ideje volt. Kíváncsi leszek, hogy milyen dolgok lesznek cserébe fizetősek a jövőben (pl. BD-lejátszás lehetősége tuti, eddig is kellett WMC).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest