- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
Bocsi, a szarkazmus táblát nem tettem ki, azt hittem, a röhögő smily a hsz végén elegendő. Természetesen szerintem is 1 IQ-ra vall, ha valaki ilyet komolyan venne, de az nem sokkal kevesebb, mint azoknak az IQ-jának a becsült értéke, akik a Nokia készülék-piaci visszaszorulását a WP-vel indokolják.
-
Perdedor
tag
válasz
Quasi_modo #214 üzenetére
Hüha! Nem vagyok Nokia...
-
törölt tag
Jobs papa után már változott a felfogása az Applenek. Jobs idején elképzelhetetlen lett volna egy olcsóbb készülék. Ugyanakkor a bevétel szemszögéből, ha nézzük nem rossz fogás.
Viszont ugye nézhetjük úgy is, hogy az Apple valamit érez és emiatt kezdett bele az olcsóbb telefonba. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy lesz idővel olcsóbb Mac gép is. De ez csak saját szubjektív meglátás. -
kekegsm
őstag
-
Jokerx
tag
Én részben örülök neki, hogy megvette.
Remélem így már megvalósul ez:
Rohannék megvenni. Remélem várható hasonló sorozat mint a Nexus-nál -
Perdedor
tag
Kiváncsi vagyok mi lesz akkor 2015ben. N9 tulajként örülnék ha fű alatt összedobnának valamit a Jollásokkal, és egybe gyúrnák a Meegoval
aztán egy, másfél év múlva piacra durrintanák....
A picipuhától kapott pénzből akár elő is fordulhat.
Legalábbis ha Nokia lennék így tennék
Droidos mobilokkal már Amazonast lehet rekeszteni, nagy a tolongás a gyártók között. -
azopi74
addikt
A HTC-t már akkor előre tönkre tették, amikor a WinMo hátán a semmiből a második legnagyobb okostelefongyártóvá (sőt a már akkor a Nokia által uralt Symbianon kívüli világ vezető gyártójává) váltak valamikor 2006 tájékán. Csak egy kicsit később érett be a férges gyümölcs...
Hiába volt a HTC az Android első felkarolója, és sokáig piacvezető gyártója, és hiába koncentrál azóta is az andoid piacra 99%-ban, a bűnös HD7-et és a 8S, 8X páros-t nem lehetett meg nem történtté tenni, az rányomta a MS bélyeget a cégre, azok viszik őket a csődbe Nameg az eredendő bűn, az hogy a WinMo-val szerezték az első dollármilliárdokat
-
Def26
félisten
Jajj, jöhetnének már az andriodos wp telefonok.
-
Glenda
addikt
válasz
daniel909 #199 üzenetére
Ez egy N9 Androiddal. Fel tudod rá telepíteni.
-
Glenda
addikt
Te ezt nem érted. A MS elaludt a saját rendszerével, hogy ezzel becsapják a Nokiát is. Ugye Ballmer kinevette az iPhonet, utána a Nokia vezetőség is. Ez volt a csel. És ezzel még a HTC-t is tönkretették, mert ők gyártottak WM készülékeket. A MS-nak semmi se szent.
Aztán egyszer az éj leple alatt egy pokróccal letakarva Ballmer becsempészte Elopot a Nokia főhadiszállásra és ő lett a CEO.
De majd tömegesen mindenki felmond a MS-nál és megalapítják a newkiát (persze ha sikerül megvenniük a domaint az autókereskedőtől) és boldogan élnek, míg csődbe nem mennek.
-
NGA
addikt
válasz
pro_killer #198 üzenetére
".Az emberek kapkodták volna mint a cukrot.."
A Lumia 520-at is kapkodják mint a cukrot.
-
daniel909
addikt
válasz
pro_killer #198 üzenetére
volt prototípus Nokia Androiddal.
csak sosem adták ki. érdemes lenne szemügyre venni azt a protot. a felületet, meg a rendszert... biztos fasza lehetett.
biztos fenn lesz az ebay-en több milláért.hoppá találtam képet róla [link]
de ezek szerint ezt még nem szabták át, mert ez egy sima android. a kép egyébként 2011 körüli. -
pro_killer
csendes tag
Pedig reménykedtem hogy lesz Nokia Androiddal.Az emberek kapkodták volna mint a cukrot...Mégha ár/érték arány igen eltúlzott is lett volna
-
Lomha 8V
addikt
Jönnek a jó kis WP-s cuccok, rendben lesz ez.
-
-
daniel909
addikt
a htc sosem lövi be jól az árat, úgyh nem újdonság. rablás a t-nél a 8S ára. függetlenül még elmegy.
(#191) pszichiáter: jaja de akkor lehet drágább lenne egy 10-essel. pont annyival, hogy ne érje meg. ki van ez találva. (lehet h a vaku +4ft, de a gyártásnál például biztos többe jönne ki. meg hát sok kicsi sokra megy.)
meg ha lenne benne vaku, akkor ki venné a 620-at? szerintem az 520 egy nagyon logikus, jól kitalált termék lett.
most jött utódja egyébként (nem ugrik be a neve) amiben már 1GB RAM van, persze vaku ugyanúgy nincs. ha az árat jól belövik az is best buy lesz. beetetésnek se rossz, aki megszereti a rendszert lehet fo venni egy drágább wp-t. -
daniel909
addikt
válasz
daniel909 #185 üzenetére
a lényeg lemaradt: de ettől független nem azért vették az emberek mert WP, hanem azért mert olcsó és jó a hardver. én is ajánlottam sok ismerősömnek az 520-at, mert 28 ezerért csak rosszabb droidos telefonok vannak.
de persze ez a lényegen nem változtat, népszerű modell, és kellett a WP-nek egy ilyen. -
AMD Power
titán
A Nokia név nagyon fog hiányozni. De ettől függetlenül jó lépés volt.
-
NGA
addikt
-
MR007RM
addikt
Sose látsz egy lépésnél tovább?
Azért kellett veszteségesnek lennie, hogy le lehessen választani.(2010-ben meg lehetett jósolni) Szerinted csak véletlenek vannak az üzleti életben, meg idióta hozzá nem értő vezetők, akik nem látnak az orruknál tovább? És még ki is tüntetik.....
-
Воланд
titán
válasz
Depression #172 üzenetére
tonkretetel es felszamolas az, hogy le lett valasztva a cegrol egy veszteseges uzletag es csak a profitot termelo uzletagak maradtak meg? jo, mondjuk a here-nek meg ki kell fornia magat.
-
Depression
veterán
Ezt már sajnos egy saját munkáltatómnál is megéltem, hogy olyan embert ültettek a vezetői székbe, akinek csak a cég tönkretétele és felszámolása volt a célja. Igaz, a miénk profibb volt, egy év alatt sikerült neki.
-
Glenda
addikt
Ez mondjuk tény. Rühellem azokat a fórumtársakat, akik szubejktívan írkálnak.
Van néhány ember, akivel össze szoktam vitatkozni, viszont ezek közül pár olyan olyan, aki objektívan elmondja a véleményét és nem buzi MS meg buzi Apple meg buzi Google. Minden rendszernek vannak hiányosságai, hogy melyiket szeretjük vagy preferáljuk, az attól függ melyik előnyei fontosabbak nekünk.
-
azopi74
addikt
Elop megteszi? Egyszer már meg négy-ötszörözte a WP piaci részesedését két év leforgása alatt, erős ellenszél és MS töketlenkedés ellenére, ha sikerül neki még egyszer, máris stabilan a második legnagyobb platform a WP két év múlva, ha harmadszor is megy neki, lazán piacvezető 2017 végére
Az már más kérdés, hogy ugyanez alatt az idő alatt a Nokia részesedése viszont hasonló tempóban csökkent
Bár az ékezeteket lehagytad, így nem is teljesen volt érthető a kérdés:
Ki lesz az új ceo az ms élén vagy:
Ki lesz az új ceo az ms ellen ?Mert nem mind1
-
MR007RM
addikt
Eddig olvastam. Nem gondolod, hogy a házasságban, mit hogyan nem egyedül döntenek? Ha majd az MS nem mondja meg a pénzéért cserébe mit és hogyan, ha majd lehet egy jó OS, amit szeretnek az emberek és újra csak a tiszta Nokia fog érvényesülni régi szellemiségével, akkor jöhet el egy új kezdet. Elop szinrelépésével már Microsoft telefonnak számított minden egyes Nokia név alatt kiadott készülék a symbian telefonokat (és MeeGo N9)leszámítva. Az utolsó igazi MS mentes Nokia a 808PV volt. A jövő szerintem a sailfish os-é lesz. Nekem nagyon bejövős.
Bárki, bármikor, bárhonnan visszamehet késöbb a Nokiához dolgozni. Nem fognak fegyvert majd a fejükhöz, hogy maradsz.
Esetleg leépítik.
-
dejaris
addikt
válasz
#09819904 #158 üzenetére
Amikor azt mondjak, hogy minden marad a regiben, akkor arra gondolnak, hogy ugyanazok az emberek, ugyan azokon a gepeken tervezik es ugyanazokon a gyartosorokon gyartatjak. A nev teljesen mindegy, egy erdeklodo szamara, de egy atlagos vasarlonak persze nem. A thinkpad is meg mindig a legjobb minosegu laptopokkal egyenlo, hiaba cserelodott az ibm lenovora.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Fabianus #156 üzenetére
Remélem azért több esze lesz az MS-nek és normálisan átgondolt telefonokat fog piacradobni, nem pedig a szokásos parasztvakítós hulladékokat amik hetente jelennek meg más gyártóknál, mert abból van elég bőven.
Most megmutathatják hogy mit tudnak és mennyire lesz versenyképes az amit megalkotnak. Igazából ez szerintem 1-2 éven belül el fog dőlni, hogy gól vagy kapufa a végeredmény. -
törölt tag
válasz
Fabianus #156 üzenetére
Ugyanúgy nyilván nem maradhat semmi, hiszen nem használhatja (elméletileg) majd tovább a Nokia nevet. Gondolom ebből kifolyólag nagyon mást sem. Tehát jön az, hogy valami újat kell alkotni. A legközelebb a Surface Phone elnevezés áll. Erről már lehet neten concept képeket látni meg pár rumored jellegű hírt olvasni.
Természetesen nem áll messze a valóságtól, hiszen a Microsoft a Surface nevet bevezette ugye a tabletek terén. S mivel a mobiltelefongyártást folytatni fogja, így, mint az Apple esetén az iPad és iPhone variációknál, itt is elég nagy a valószínűsége annak, hogy Surface Phone lesz.
Persze az még a jövő zenéje, hogy a Microsoft a "régi" Nokia-kal amik ugye WP-sek mit fog tovább vinni? Mert, ha úgymond totál megújul akkor a WP8 supportja a Nokia-k felé megszűnik/megszűnhet.
S még lehetne találgatni. De jelenleg ez még korai, hiszen a Nokia még gyárt új telefonokat és nem holnap készül megszűnni. -
Fabianus
tag
Én kifejezetten sajnálom, hogy eltűnik a Nokia név a telefonokról, és lehet azt mondani, hogy az MS ugyanazt fogja folytatni ugyanazokkal az emberekkel, de később meghatározó lesz az új tulaj szemlélete, felépítése vállalati kultúrája. Ebből a szempontból a Nokia múltja sokkal jobb előjel lett volna a jövőre nézve, mint az MS-é. Ettől függetlenül akár jól is elsülhet a dolog, voltak már a világban pozitív meglepetések, és persze ezen lehetőség mellett is szólnak érvek.
A jövőre vonatkozóan pedig azt feltételezni, hogy minden így marad, legfeljebb rövid távon okos dolog. Annak idején a Nokia is ott rontotta el, hogy nem vette elég komolyan az új trendeket. Szerintem bármi benne van a pakliban. Az is, hogy minden marad kb ugyanígy, de az is, hogy legalább akkora változások lesznek, mint az elmúlt 6-7 évben, és ebben még némi visszarendeződés lehetősége is benne van. -
Mr.Grincs
veterán
Sajnálom a nokiát, de ez van ilyen a piac. Nekem is volt jópár nokia telefonom, de ez a lépés elkerülhetetlen volt, sajnos vagy nem sajnos. Most is Nokiám van, egy Lumia 520-as és azt kell mondjam, hogy ebben a kategóriában világbajnok telefon.
Félő, hogy más gyártók is a Nokia sorsára fognak jutni, a legközelebb a Blackberry áll hozzá, küszködnek ezerrel, de csak késleltetik azt ami úgyis befog következni, vagy csődbemegy vagy valamelyik gyártó hamm bekapja. -
tjb007
nagyúr
A Nokiát temetők remélem gyújtottak egy gyertyát is a cég üdvözüléséért.
Nokia van, volt és lesz. A Nokia „nem halt meg”, nem megy sehova, nem szűnik meg, nem fog bezárni, csak telefonokat nem fognak gyártani a jövőben. -
törölt tag
Glenda ne fárasszál már. Annyi telefont amennyit most értékesít a Nokia "húsos fagylalt" OS-el is produkálnának. Ha Nokia nem áll be az MS mögé. Akkor most az MS-nek 0.01 % piaci részesedése lenne (jó esetben). Pont azért mert az általad lesajnált Symbianból is több menne el, mint a csempés hulladékból.
(arról meg nem is szólva ha ne adj isten kiadnak Androidos telókat na akkor aztán totál esélytelen lett volna az MS)
-
törölt tag
-
Glenda
addikt
válasz
#09819904 #130 üzenetére
A Javás nem halt meg afaik, az Ashákon az van.
A Symbian már akkor elavult volt, amikor az első iPhone megjelent. A N95 után már nem tudott semmit hozni a Nokia (sőt, az N96 gyengébb is volt nála). Nem érdekli a felhasználót a moddolhatóság, sebesség kell neki. A 2 másodperc várakozás a nagyításra és a mozgatásra fényképeknél és a galéria sebessége pedig szánalmas volt. Azt jobb volt egy az egyben elfelejteni.Mire lett volna egy kis közönsége, már lelőtték!
Van a vicc a lóról, amelyik épp akkor döglik meg, amikor már épp rászokott a koplalásra. -
törölt tag
Ha jobban megnézed, elég sok rendszer lelte halálát!
Vegyük példának a Java-s alapú rendszert ami pl. a Samsung S5230, Monte és hasonló készülékeken volt. Nem fejlesztették tovább.
Ott volt a Symbian amit azért lehetett volna még vinni, csak reszelni kellett volna pár dolgot. Fogták és azt is letojták!
Ott volt még pont amit említettél a MeeGo. Mire lett volna egy kis közönsége, már lelőtték!
Most nagyon menő a droid, de jön a Firefox rendszer illetve a Sailfish OS. Ezek után vajon mi lesz? Idővel a droid is háttérbe fog menni aztán kuka?
Mert ugye a történelem hajlamos megismételni önmagát.Persze ez csak szubjektív elmélkedés!
-
Pirosász
aktív tag
válasz
=Mentor= #122 üzenetére
Ha a részvényesek fejével gondolkozol,teljesen logikus.Van egy könnyebben profitáló hálózati üzletág.(pl. marketingre nem kell költeni),van a navigáció.Ezek könnyebben tudnak pénzt hozni.Nem beszélve a szabadalmakról,amik csak hozzák a pénzt nulla kiadással.(max. két ügyvéd kell)A mobil üzletág meg mint egy pióca,csak szívja el a pénzt.Lehet hogy nyereségessé lehetett volna tenni,csak milyen áron?Mikorra?A részvényesek pénzt akarnak most,nem várni a messiást.Ericsson is jól el van a nehézkes,és buktatókkal,konkurenciával teli mobilgyártás nélkül.Szerintem a részvényesek nem sírnak,hogy nincs Ericsson mobil.
-
törölt tag
válasz
#13260800 #126 üzenetére
Elop azért elég régóta mozog a tudásával olyan körökben ahol azért lerostálják a hülyéket. A Nokia sem olyan kis buta vállalat ami bárkit beültet a vezetői székbe.
Nyilván a Nokia és Microsoft mindkettő olyan vezetővel van megáldva, akik jó dumával adják el a dolgokat. Nyilván egyik figura sem egy Steve Jobs. Viszont nem csinálják rosszul a dolgokat!
Elégedetlenség mindig van, volt és lesz is. Totál mindegy, hogy az Windows, Linux, android, Apple vagy akármi más.Az a dolog, hogy melyik vezető végzi jól vagy rosszul a munkáját, az nézőpont kérdése! A Win 8 esetében szidták a Microsoftot, hogy nincs Start Menü. Ha lenne, akkor meg az lenne a baj egy másik rétegnél.
Az Apple Mac OS X rendszerénél is nyavalyogtak sokan, hogy sima PC-re nem tudják feltenni. Most, hogy Inteles/AMD-s gép elviszi az a baj.
És még sorolhatnám. Az embereknél az elégedetlenség az egy örök körforgás. -
törölt tag
Ez az Elop vagy egy zseni vagy totál hülye és abszolúte nem ért a dolgokhoz. Én azt mondom, hogy zseni és , hogy ez volt a célja némi kis apróért a Nokiat beáldozva egy erős konkurenst kilőve helyzetbe hozta a WP-t. Úgy, hogy még a Nokia vásárlói körének jó részét megtartania is sikerült. Egyszerűen tökéletes munkát végzett. Nem lepődnék meg ha ő lenne az MS új feje.
A Nokia meg áááááá lesz*rom..
-
törölt tag
Egyik ismerősöm a mai napig 3210, 3310-es és 3410-es Nokia-kat koptat. Ezek bírták a gyűrődést munkák során. Festőknek, kőműveseknek, stb. nagyon is bevált. A mai napig nem egy melós keresi ezeket a régi telefonokat. Függetlenül attól, hogy nincs mindenféle LTE meg egyéb baromságokkal telepakolva!
Okostelefonnak én 2013-ban is Nokia-t választottam végül. Nekem bőven megfelel a WP!A Nokia TV-ről annyit, hogy a rokonságba öt embert ismerek akik a mai napig ilyen TV-ket használnak. Az egyik kapott villámcsapást és kiment valami vacka. A Nokia-val felvette a rokonom a kapcsolatot és érdekes módon találtak szervizest. Viccen kívül 500 ft volt a javítás, ami tartalmazta a kiszállási költséget! Külön megköszönték a márkához való hűséget. Ennyit arról, hogyha a Nokia akar tud korrekt lenni!
-
=Mentor=
őstag
A Nokia az okostelefonok megjelenése óta csak rossz döntéseket hozott, bár én a MS szövetséget egyáltalán nem tartottam annak... Egy felfelé ívelő vállalat eladása viszont gyáva döntés, ha kivárnak még pár évet szerintem újból masszív nyereséget termelt volna a mobil divízió, de ők megint a könnyebb utat választották...
-
Ó bameg.
-
Glenda
addikt
BenQ.
Pár napos hír. -
batai15
félisten
Vicc ez a sírás.
ugyan azok lesznek másnéven. Felőlem,ha gondolnak az olcsóbb tárcásokra(520 stb) és ilyen innovativak és aktívak lesznek,akkor mind1 hogy nokia v ms lesz a neve. -
gzbotii
nagyúr
-
alevan
őstag
Végre. Ideje volt már. Most jöhetne a Surface phone-ok.
-
gerilee
aktív tag
válasz
meszike91 #102 üzenetére
Pont ez a baj. Az a cég, ameknek gond volt/van a termékével, "vette meg" azt a céget aki jól teljesített... Eddig is oda kellett volna figyelni, de csak a szájkarate ment az MS részéről.
Ui: Az aláírásod nagyon szép, de nyelvtanilag kicsit tedd kérlek rendbe: "életedben" és "éveidben"
-
meszike91
senior tag
Remélem a Microsoft megfelelően tovább tudja majd vinni a Lumia szériát és jobban odafigyel majd a wp-re.
-
fffeco
tag
http://youtu.be/PaGO4bMZQfk
És ez most jelent meg. Érdekes.. connecting people
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest