- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hugo chávez #163 üzenetére
Amit én kiszedtem belőlük az az, hogy elméleti síkra lebontva tudnák támogatni mindkettőt, mert hasonló kiterjesztéseket OpenGL-en is támogatnak vagy terveznek támogatni. De nem feltétlenül akarják. A konzolokon ez a két funkció meg van oldva és az AMD-nek az a jó, ha a konzolos kódot hozzák át PC-re a fejlesztők. Egyrészt azért, mert az fut mindenen, tehát eleve át kell hozni, másrészt a Radeonok abban erősek, míg a többi architektúra nem az. A Microsoft nem írja elő, hogy ha egy hardver képes lenne valahogy támogatni az adott funkciót, akkor arra kötelező is az adott gyártónak egy implementációt írni. Lásd az aszinkron compute. Azt az Intel képes lenne támogatni a Gen8-cal, de nem teszik, mert számukra nem jó.
A DirectX 12 szerintem ezért lett ilyen bonyolult. A Microsoft nem szólt bele, hogy mit hogyan lehet. Megadják a lehetőséget, aztán a gyártók úgy barmolják azt szét, ahogy akarják, nekik ott az Xbox, meg az igazán fontos újításokat előírták kötelezőre és azzal már a PC ellesz, az garantálja a futást mindenen.(#183) morgyi: Semmit sem dobtak el az MS-nél. Csak nem akarnak részt venni a gyártók közötti politikai jellegű cicaharcban. Éppen ezért kialakították úgy a DX12-t, hogy van egy kötelezően támogatandó rész, amit a Microsoft fontosnak gondolt, és valóban az is, így ez biztosítja, hogy minden hardveren elindul az alkalmazás és a hatékonyságot megkapja. Aztán csináltak egy lazán ellenőrzött részhalmazt egy rakás opcionális fícsőrrel és azon belül a gyártók ölhetik egymást. Úgy tesznek egymásnak keresztbe, ahogy akarnak. Ez a részhalmaz úgy van felépítve, hogy a felhasználói élményt ne rontsa a gyártói cicaharc.
Szerintem a Microsoftnak elege van abból, hogy három ilyen hülyét kell pesztrálnia, és a jövőben ebben nem is vesznek részt. Ott az Xbox One, hamarosan futtat Windows Store alkalmazásokat is. Kvázi PC-vé válik. Az alapja a DX12-nek jó szerintük, és ránézve a speckókra szerintem is. A többit boxolják le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Subnautica 2 - Csak jövőre jön a korai kiadás
- Milyen egeret válasszak?
- Suzuki topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest