Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz hugo chávez #163 üzenetére

Amit én kiszedtem belőlük az az, hogy elméleti síkra lebontva tudnák támogatni mindkettőt, mert hasonló kiterjesztéseket OpenGL-en is támogatnak vagy terveznek támogatni. De nem feltétlenül akarják. A konzolokon ez a két funkció meg van oldva és az AMD-nek az a jó, ha a konzolos kódot hozzák át PC-re a fejlesztők. Egyrészt azért, mert az fut mindenen, tehát eleve át kell hozni, másrészt a Radeonok abban erősek, míg a többi architektúra nem az. A Microsoft nem írja elő, hogy ha egy hardver képes lenne valahogy támogatni az adott funkciót, akkor arra kötelező is az adott gyártónak egy implementációt írni. Lásd az aszinkron compute. Azt az Intel képes lenne támogatni a Gen8-cal, de nem teszik, mert számukra nem jó.
    A DirectX 12 szerintem ezért lett ilyen bonyolult. A Microsoft nem szólt bele, hogy mit hogyan lehet. Megadják a lehetőséget, aztán a gyártók úgy barmolják azt szét, ahogy akarják, nekik ott az Xbox, meg az igazán fontos újításokat előírták kötelezőre és azzal már a PC ellesz, az garantálja a futást mindenen.

(#183) morgyi: Semmit sem dobtak el az MS-nél. Csak nem akarnak részt venni a gyártók közötti politikai jellegű cicaharcban. Éppen ezért kialakították úgy a DX12-t, hogy van egy kötelezően támogatandó rész, amit a Microsoft fontosnak gondolt, és valóban az is, így ez biztosítja, hogy minden hardveren elindul az alkalmazás és a hatékonyságot megkapja. Aztán csináltak egy lazán ellenőrzött részhalmazt egy rakás opcionális fícsőrrel és azon belül a gyártók ölhetik egymást. Úgy tesznek egymásnak keresztbe, ahogy akarnak. Ez a részhalmaz úgy van felépítve, hogy a felhasználói élményt ne rontsa a gyártói cicaharc.
    Szerintem a Microsoftnak elege van abból, hogy három ilyen hülyét kell pesztrálnia, és a jövőben ebben nem is vesznek részt. Ott az Xbox One, hamarosan futtat Windows Store alkalmazásokat is. Kvázi PC-vé válik. Az alapja a DX12-nek jó szerintük, és ránézve a speckókra szerintem is. A többit boxolják le.

Új hozzászólás Aktív témák