Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szabi__memo #48 üzenetére
Erről van valami infó? Elhiszem neked nem azért kérdezem.
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #46 üzenetére
Tisztában vagyok az api level szintel de kicsit életszerűtlen hogy egy alkalmazás fejlesztő két szálon fejleszti az appját mint ahogy írtad. Esetleg ha mutatsz ilyet akkor megköszönöm neked is. Én még csak nem is hallottam eddig ilyenről de mindíg tanul valamit az ember. (már ha tényleg van ilyen)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz #40047616 #44 üzenetére
Vannak fejlesztők akik külön fejlesztik pl Android 5 és 9 között az alkalmazást, illetve 10 és 12 közt is.
Ilyenkor lehet hogy az 5-9 köztiek max 1-2 új funkciót kapnak, 10-12 közt meg lehet 5-6-ot.
Ha nincs megfelelő API akkor lehet hogy azt fogod tapasztalni, hogy egy korábbi Android verzió esetén a tudás 2/3-át kapod meg.
-
törölt tag
válasz #40047616 #44 üzenetére
Vagy elég lesz egy olyan is ami a 7-es droidot nem támogatja. Egyik munkatársamnak egy huawei p9 lite-ja van. Sohasem panaszkodott még hogy nem tud használni valami appot. Még a cod mobile is megy neki. Még a k&h mobilbank appnak is minimum 5-ös droid kell. Most tartunk 12-nél. Akkor miről is beszélünk?
-
törölt tag
válasz szabi__memo #43 üzenetére
Ez hülyeség. Olyan nincs hogy azért nem frissül egy app mert mondjuk 3-4 évvel ezelőtti droid van a mobilon. Ha nem támogatja azt a verzióju droidot akkor le se tudod tölteni /elindítani. De ezt szerintem az alkalmazás fejlesztőkön kell számon kérni. A másik meg hogy nem találkoztam még olyan alkalmazással ami mondjuk egy 3-4 évvel ezelőtti droidon ne indulna el és ne frissülne. Nem mondom hogy nincs ilyen de linkelj legalább egy olyan mostani alkalmazást ami mondjuk droid 9-en nem indul el. Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz whatwhatwhat #42 üzenetére
Nem olyan apró probléma hogy az új Android verziók miatt az alkalmazások nem frissülnek többé rajtuk
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz Parallaxis #39 üzenetére
Ahogy írták a többiek is, (nyilván) az S szériáról beszéltem.
"Szerintem óriási pazarlás az, hogy megfelelő hardverrel rendelkező eszközöket mesterségesen elavultatnak így, pedig jóval tovább lehetne őket használni azoknak is, akik kihasználnák az újabb szoftvereket."
Azt ugye tudod, hogy egy android 9-es telefon is minden kétséget kizáróan használható ma is? Semmilyen lényegi különbség nincs a 12-höz képest. Egy fontos dolgot mondj, amit nem tudsz rajta csinálni de az új verzión igen? Persze vannak hasznos kis apróságok és UI módosítások, de semmi olyan ami lényegében hozzá adna a napi használathoz.
Azt is meg mondd meg nekem, hogy ki az, aki több mint 4 évig használ egy telefont, mert egyáltalán nem fontosak neki az újakban lévő hardveres újítások/fejlesztések, de ugyanakkor meg nagy hátránynak éli meg, hogy a 4. év után már nem kapja meg az aktuális szoftveres fejlesztéseket?
Elhiszem én, hogy lesz 100-ból 1 ember akinek ez tényleg fájni fog. De tényleg akkora nagy probléma az, hogy egy elenyésző kisebbségnek 3-4 év használat után apró kellemetlenséget fog okozni a frissítés hiánya?
-
Juhaszatti
addikt
Nyilván az S szériáról volt szó.
Egyébként a Samsung listáján szerepel az A71, ahogy az A01-ig minden AX1 szériás telefon. [link]
Ráadásul az A71-re jelen állás szerint nem is a 12 lesz az utolsó nagy frissítés. -
törölt tag
A kolléga az S szériáról beszélt szerintem. Ne keved ide az A-t. Más kategória. Mind árban, mind tudásban, mind támogatásban.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
válasz whatwhatwhat #38 üzenetére
Az S10-től kezdve viszont már mindegyik 3 főverziót kap (minimum).
Ez a PR duma, a valóság más. Pl. az A70 frissebb, mint az S10, de az is csak 2 főverziót kapott és a 12-t már nem kapja meg (sőt, ha hihetünk a Samsung kiadott listájának, akkor a jóval fiatalabb A71 sem).
Szerintem óriási pazarlás az, hogy megfelelő hardverrel rendelkező eszközöket mesterségesen elavultatnak így, pedig jóval tovább lehetne őket használni azoknak is, akik kihasználnák az újabb szoftvereket.
Arról nem is beszélve, hogy ez teljesen alapnak kéne lenni a mai világban, amikor a mobilok ára ennyire elszállt. -
whatwhatwhat
aktív tag
válasz Parallaxis #37 üzenetére
Nem védtem senkit és nem hazudtam semmit.
Annyit mondtam, hogy ennek a statisztikának nincs értelme. Ne próbálj meg olyat belelátni amit nem mondtam.
De ha kíváncsi vagy rá leírom a véleményem:
Szerintem se jó dolog, hogy egy 3 éves csúcskategóriás samsung csak 2 főverziót kapott.
Az S10-től kezdve viszont már mindegyik 3 főverziót kap (minimum). Ami szerintem már korrekt. Ez azt jelenti, hogy ha megveszed a telefont a megjelenéskor, akkor 4(!) évig a legfrissebb főverzió fog futni rajta. Erre pedig rájön a minimum 1 év biztonsági frissítés. Ami a gyakorlatban jóval több lesz, ezt már bizonyította a samsung(S7 nemrég kapott biztonsági frissítést).
3-nál több főverzió szerintem nem is feltétlenül szükséges. Akit érdekel annyira a téma, hogy várja a frissítést, az garantálom hogy 4 év után új telefont fog venni. Persze akkor már kicsit árnyaltabb a kép, ha nem egyből a megjelenés után veszed a telefont, hanem pl egy év múlva akciósan. Ilyenkor már csak 3 évig lesz rajta a legfrissebb verzió. Így ha mondjuk 4 évig tartja meg a telefont, akkor 1 évig "elavult" lesz a telefonja, de mindenképpen biztonságos.
Szóval emiatt azt gondolom, hogy még egy főverzió frissítés még jó lenne. De nem létszükséglet. Ennél több pedig egyszerűen felesleges. Még egyszer mondom: akit ennyire érdekelnek a frissítések, az garantálom, hogy 4-5 éven belül lecserélni a telefonját.Feleségemnek egyébként S9-e van. Pont teljesen hidegen hagyja, hogy melyik főverzió fut a telefonon. Semmit nem nyerne azzal, ha jönne rá új frissítés.
Nekem note10 van. Várom a frissítést, és jövőre mindenképpen le fogom cserélni a telefont. -
Parallaxis
addikt
válasz whatwhatwhat #13 üzenetére
De ez? Az iphone vérfanok hamis megerősítést kaphatnak, hogy az androidos telefonok márpedig nem kapnak frissítést.
Miért? Kapnak?
Nem kéne saját magunknak is hazudni...
Az S9-S9 plus zászlóshajó volt és már az előző Android főverziót sem kapta meg, a vele egyidős iPhone XS meg még bőven a frissítési zónában van az Apple-nél és még kb. 3 évig kapni fog frissítést. Mindezt úgy, hogy az S9 hardveresen bőven képes lenne az Android 12 futtatására, hisz a nála jóval gyengébb, de frissebb kiadású A-s sorozat készülékeire kiadja a Samsung. Mindez csak az Androidos gyártók undorító gazdasági döntéseire vezethető vissza, semmi másra. Ezt védeni vásárlói oldalról szerintem konkrétan ostobaság.
-
janeszgol
félisten
válasz szabi__memo #32 üzenetére
Elmeletileg a Google eloir minimumot (1 foverzio, 2 ev biztonsagi talan), de en meg nem hallottam arrol, hogy a be nem tartokat buntette volna.
-
Taszillo
tag
válasz szabi__memo #32 üzenetére
Talán EU vezetőink ez ügyben is intézkednek egyszer. Kezdetben tájékoztatási kötelezettség, később elő lehetne írni minimum támogatási feltételeket is.
A kolléga megvádolta a nyomtatót öngyilkosságra való felbujtással: "Rendeljen cián patront!”
-
hapakj
senior tag
válasz LosBlancosRM #7 üzenetére
xD
-
Taszillo
tag
válasz szabi__memo #30 üzenetére
Ki csinál úgy? Én az egész okostelefon piacról beszélek, hogy még vásárlás előtt tisztán kellene látni, hogy mégis mire számíthat a polgár, és ennek tudatában kellene meghozni a döntést.
A kolléga megvádolta a nyomtatót öngyilkosságra való felbujtással: "Rendeljen cián patront!”
-
Taszillo
tag
válasz aprokaroka87 #27 üzenetére
Sajnos tényleg jönnek ki olyan gyenge telefonok, melyeknek nem kellett volna megszületniük. De ha az általad írt hardverkövetelménynél húznánk meg a minimumszintet, akkor a kispénzű emberek kiszorulnának az okostelefon piacról.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Ja igen.. szegény embernek jó lesz az 5-6 évvel ezelőtti alapokon nyugvó alsó kategóriás SOC-vel szerelt telefon is.
Aztán meg csodálkozik a szegény ember hogy lassú a telefon, nem megy ez, az...
Itt nem az a baj hogy valaki szegény, hanem az hogy vannak gyártók akik még igazából kicsit át is verik őket. -
Taszillo
tag
válasz aprokaroka87 #24 üzenetére
Gondolni kell a szegényebb emberekre is, meg sokan vannak akik szinte csak telefonálásra használják.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz GreenGoblin #8 üzenetére
Azt kellene megoldani hogy a gyártó saját rendszere mindig az aktuális Droid verzióval együtt frissüljön.
Ott van pl a MIUI, Szerintem semmi értelme az egésznek.
Vegyünk egy példát.
Kiadják a Telefont Android 11-el, és Miui 12.5-el
Majd mondjuk fél év múlva Jön az Android 12, még mindig Miui 12.5, majd fél év múlva jön a Miui 13.Szerintem ennek így nincs sok értelme.
-
Taszillo
tag
válasz janeszgol #21 üzenetére
Akkor egy konkrét példa hogyan is képzelném. Megjelenik egy telefon 2121 október 1-én.
A cég vállalja, hogy 2022 november 30-ig megjelenő főverziót 270 napon belül adaptálja. Továbbá vállalja, hogy a 2025 október 31-ig adott főverzióra megjelenő biztonsági javításokat 180 napon belül elérhetővé teszi.
Ez nem tűnik vállalhatatlannak.
Arra meg hogy anyagi gondba fordul a cég, ezen támogatás céljából valami közös alapot vagy kötelező biztosítást lehetne követelni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GreenGoblin #14 üzenetére
Már itt vannak... Szerintem nem kell sorolnom a nick neveket...
-
-
Pityu.
nagyúr
Szerintem meg az a gáz,hogy így felgyorsult a világ régen akkor volt valami régi mikor tízen meg még több is eltelt most meg fél vagy 1 év is réginek számít.Szóval be kéne fejezni már ezt a szar avultatásos fogyasztói társadalom szarságot már nincs is igazi értéke sem a dolgoknak.Veszed/kidobod,veszed/kidobod,stb....
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
joey04
titán
Ez így valóban semmit nem ér android 12 nélkül.
-
kissati66
tag
Ezt szépen megfogalmaztad, ugyanígy látom Nulla értelme van ennek a grafikonnak.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S 1, 2, 3, (LG Nexus 5), 7 EDGE, 20 FE 5G, GW 4 Classic
-
Taszillo
tag
Az igazi probléma az, hogy vásárláskor nem tudjuk pontosan, hogy szoftvertámogatással mire számíthatunk.
Ne utólag kelljen már azon izgulni, hogy jó fej lesz-e a gyártó, hanem az elején lefektetni, hogy mi jár és mi nem minimum.
A specifikációkban szerepelnie kéne, hogy hányas fő verzió frissités jár és külön dátum szerint megadva, hogy meddig számíthatunk biztonsági frissítésekre.
Enélkül forgalomba sem engedném hozni.[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Az iphone vérfanok hamis megerősítést kaphatnak, hogy az androidos telefonok márpedig nem kapnak frissítést. Meg persze jönnek a kattintások a cikkre. Egyébre sajnos nem jó.
Na fess ördögöt a falra mert még megjelennek itt... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Soha nem volt és nem is lesz értelme az ilyen statisztikáknak. Ebben az összes 20-30 ezres telefon is benne van, gondolom visszamenőlegesen az elmúlt 10 évből minden máig használatban lévő darab.
Tényleg meglepődik valaki azon, hogy a 30 ezres Doogee X93 nem kap frissítést?! Vagy egy 15 ezres iLike akármi?
Az én samsungom rosszabb lesz attól mert a szomszéd xiaomi-ja nem kap frissítést? Vagy fordítva?
Esetleg egy 300 ezres samsung rosszabb lesz attól mert a 80 ezres samsung nem kap frissítést?
Egy S21 rosszabb lesz attól mert az S9 nem kap frissítést?
Mi értelme akkor ennek? Elmondom: semmi.
Gondolom a fejlesztőknek ad információt arról, hogy milyen verzióra érdemes optimalizálni az alkalmazásokat. Talán nem véletlen, hogy az android stúdióban lehet hozzáférni és nem egyéb helyeken?!
Engem nagyon is érdekel, hogy a telefon amit veszek hány frissítést fog kapni. Csakhogy azt nem innen fogom megtudni. Sokkal inkább megnéznék egy-egy gyártónak az aktuálisan forgalmazott telefonjaikra vonatkozó statisztikát. Esetleg egy több gyártót magába foglalót árkategóriánként. Na az tényleg hasznos lenne, valós képet kapnánk az android frissítések állapotáról.
De ez? Az iphone vérfanok hamis megerősítést kaphatnak, hogy az androidos telefonok márpedig nem kapnak frissítést. Meg persze jönnek a kattintások a cikkre. Egyébre sajnos nem jó. -
szabi__memo
nagyúr
Beleszólhat. Csak nem szól
-
GreenGoblin
őstag
Miért lenne unalmas ha úgy szabod testre a telefonod ahogy akarod. Attól még a gyártók csinálhatnak appokat, launchereket amiket utólag fel lehet tenni storeból. Vagy akkor legyen az hogy mikor először bekapcsolod a Samsungod, Xiaomid, stb. akkor legyen ott a döntés lehetősége, hogy stock vagy Samsung felületet akarsz.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
stingray
junior tag
Ebben a siralmas statisztikában azért vastagon benne van a dzsunkák nulla supportja is.
-
Ricardo
titán
Akkor még a mostani felhozatalnál is unalmasabb lenne a paletta. Azt nem bánnám, ha lenne több stock droidot futtató készülék, (erre lett volna hivatott a One project) de hogy mindegyiken, az nem tenne jót a piacnak.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Nem lenne probléma ha minden telefonon kizárólag stock droid lenne, de mivel Android open source így azt csinálnak a stock-al a cégek amit akarnak és ebbe még a Google sem szólhat bele.
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz szabi__memo #6 üzenetére
Idejétmúlt, de még mindig korszerűbb, mint a legújabb iOS... Amíg vannak biztonsági frissítések, nem igen van hátránya a 10-es droidnak a 12-vel szemben.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Viktor0610 #5 üzenetére
A cikkből levonható valódi tanulság: az Android eszközök több mint 75%-án
elavultidejétmúlt rendszer fut[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Parallaxis #3 üzenetére
A droid 11-gyel szerintem nincs baj.
A 10 valóban nem feltétlen nevezhető frissnek.Xiaomi 13T
-
Parallaxis
addikt
Az 50%-nyi 1-2 éves rendszerekre, hogy lehet azt mondani, hogy friss Android főverzió?
-
Ricardo
titán
Ez nem túl acélos eredmény.
-
szabi__memo
nagyúr
Több mint egy év elteltével nincs az eszközök negyedén. Elég szánalmas
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest