- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
Akkor ennek a képnek most vastagságot kellene tükröznie? Mert akkor megintcsak nem értem
És tényleg ne vegye senki kötekedésnek, hogy ezt ragadom ki az egész témából... Örülök ám marhára, hogy ennyire halad a technika, meg az ördöge, csak hirtelen ez nem volt világos (meg most se az).
-
creation
senior tag
Namost akkor vagy a kép vagy a szöveg hazudik, vagy én nem tudom értelmezni a mondatot egyedül...
"A 4Hi kategóriás, 1 GB-os kapacitású HBM memória mellé összehasonlításképpen bemutattak egy 512 MB-os kapacitású GDDR5 és DDR3 memórialapkát, amelyből látható, hogy a HBM valójában milyen kis aprócska, még a komoly tárkapacitása, illetve a nagyságrendekkel szélesebb 1024 bites adatbusza ellenére is."
És a kép:
Akkor most 512 vagy 4GB? Mert ha 4GB akkor annyira azért nem kicsi az 1GB-s HBM1
-
7time
senior tag
válasz
Outsiderman #22 üzenetére
Az R9-370X úgy tudom 244$ lesz, ez érdekelne engem is, az R9-380X kellene a GTX 980 ellenfele legyen ami 170K így 114k nem is lenne sok érte.
-
Béééla
őstag
Mondjuk jó esetben bárhol használható, ahol eddig bármilyen másik RAM-ot használtunk, tehát PC, (otthoni) szerver, akármi, de mehet SoC-ba is. Annyi, hogy új technológia, és nem minden eszköz elég érett ezt kihasználni, tehát egyszerű tabletbe-telóba nem fogja megérni rakni. De a következő gen konzolok szerintem biztos ilyennel jönnek majd.
-
Outsiderman
tag
Bár így lenne de pár napja a Cebiten elárulták az árakat.
360 - 110 USD ~32000
360X - 150 USD ~43000
370 - 200 USD ~57000
370X - erről nincs info
380 - 330 USD ~94000
380X - 400 USD ~114000
390 és 390X-ről csak annyit, hogy 700+ USD felett, de konkrétabb ár nincs. Valszed a HBR miatt is.
Na ezeket még jó 1,5-el meg kell szorozni mire fél év múlva megjelennek és elérnek hozzánk.
Ha a GTX960 indulok ki megjelenéskor már a 370 is 100.000 fölött fog indítani. -
kovsol
titán
Egyébként VGA kártyán kívül még hova lesz ez felhasználható? Mobil eszközökben, vagy esetleg rendszermemóriaként is felbukkanhat a jövőben?
-
7time
senior tag
Vagy lehet rosszul értelmezem hogy a leglassabb legkisebb chipre van kizárólagos használati jóga, a nagyágyukat ha bejön simán hamarabb hozhatja a jobb háttérrel rendelkező cég.
Rosszul értelmezed, a legkisebbre van csak az AMD -nek joga az összes többire mindenkinek beleértve az AMD-t is, nyilván az AMD tudja ezeket a legjobban használni hiszen évek óta dolgozik a Hynixel ezen.
-
do3om
addikt
Mondjuk veled kár vitatkozni mert mindent tudsz: árat megjelenést, sebességet.
Tök mindegy mint jelentget be ez mindig ment nekik, bejelentések meg dokumentációkon keresztül bemutatott termékek.Akinél a pénz meg a piaci részesedés túlnyomó része van az sokkal gyorsabban tud lépni ha majd kel.
Vagy lehet rosszul értelmezem hogy a leglassabb legkisebb chipre van kizárólagos használati jóga, a nagyágyukat ha bejön simán hamarabb hozhatja a jobb háttérrel rendelkező cég.De amugy meglátjuk.
Látom hogy friss a reged de régebbi dolgokkal tisztában vagy (sok évre vissza)?
Ami a legnagyobb csodakánt várt cumo volt az általában egy középszintű dologként jelent meg. -
7time
senior tag
Mégis miről beszélsz, egy drága HBM memóriát ugyan minek raknának alsó kategóriás VGA-ra amikor ki sem használja így csak feleslegesen drágítaná a terméket.
A felső kategóriában nincs náluk elég pénz
Mégis most ők jelentik be az első felső kategóriás HBM memóriával szerelt terméket az R9-390X személyében.
-
do3om
addikt
Én azt hittem jobban az amd kezében van ez a technika. Igy akor csak a leg első verzióval rendelkezhet egyedüliként, ami inkább alsóbb kategóriás vga-ba lenne jó. Oda viszont drága. Nem látom olyan fényesnek az amd helyzetét. A felső kategóriában nincs náluk elég pénz, le merném fogadni hogy az igazi csúcs lapkák elöbb lesznek nv meg intel mellett.
-
Reggie0
félisten
Valaki megnezte mikroszkoppal, hogy tenyleg azt allitottak ki?
-
Az AMD profitál is majd rendesen ebből az R9-380 390 kártyákon ez a memóriatípus lesz.
-
Béééla
őstag
A betyárját. 1024 bites sávszél. Azt már a félvezetőn belül elvezetni se lesz piskóta.
És ha már kézzel fogható, akkor nemsoká (talán 3 év múlva) AMD piacra is dobja az APU-ját ilyennel felvértezve. 1 vagy 2 gigás L4 cache, ízlelgetni is gyönyörű. Asszem végre lesz normális előrelépés az APUk piacán. Én elkezdtem gyűjteni a támogatást.
-
-Solt-
veterán
Régebbi játékokban ( DX9-11) várható bármilyen előny a HBM miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Black Myth: Wukong
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged