- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
Jaj ezek a kijelentések
ˇˇˇˇˇˇˇˇ -
kibergx
csendes tag
válasz
dilajoska1 #7 üzenetére
Én még 2gb-al is elvagyok
Én meg 1.5gb-al is simán elvagyok
Nem mondom h néha nem tölt újra böngészőlapokat ha átmegyek másik appba, de egyáltalán nem vészes. -
tomboy0013
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #44 üzenetére
Facebook, Messenger, Chrome 2 oldallal, Viber, Youtube és ezek után vagy már közben is újratölti az app-okat a telóm ami egy Nexus 5X Stock droiddal. A 2GB az mára kevés hála az app készítők optimalizált szoftvereinek. 4 az viszont már pont jó. Én már 3-mal sem vennék ma telót, a 4GB a minimum ami legyen benne egy telóba ha már pénzt adok érte.
-
Bdanyy
addikt
válasz
Cingáriusz #42 üzenetére
Pont az s6 edge volt amit anno próbáltam es nevetségesen kevés appot tartott a háttérben. Persze lehet idővel kijavitottak
palacsa: pl utazáskor megy a spotify folyamatosan, közben opera, hangouts, Skype közt valtogatok, néha még a Google mapsre is ránézek, öröm látni ahogy szenved 3gb mellett a telefon és nyitogatja újra az appokat.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Őszintén ti mit csináltok a mobillal hogy kevés tud lenni 2 giga?
(#3) Hakkuuuh
Neumann meg azt mondta, felesleges a processzor utasításkészletébe lebegőpontos számítás -
ORCA58
addikt
Ha a Huawei nem változtat az egyre agresszívabb memória kezelésén, tök mindegy mennyi a memória a telefonjaiban, úgysem engedi kihasználni.
Nem értem miért nem lehet kikapcsolni a Huawei féle memória és energia kezelést annak, aki nem azért vesz telefont, hogy az aksival spóroljon, hanem használni szeretné?
Egyébként szerintem a továbbfejlesztett spóroló szoftverük miatt eszik többet a 6-osnál az android 7-es rendszerük. A háttér memóriában tartott alkalmazások szinte nem fogyasztanak semmit, de ha kilövi a rendszer, én meg mindig betöltöm , az rengeteget fogyaszt. Mióta android létezik ezt tudni, de a Huawei erre még nem jött rá sajnos, pedig remek készülékeket tudnak kiadni. (Ezt leszámítva) -
Amíg egy 6GB-os, csúcskategóriás telót meg lehet venni 130K-ért (pl. One+3T), addig hol érdekel engem, hogy az iphone 3GB-al is jól megy amikor duplájába kerül?
A mai csúcs androidok azért már nem döcögnek, nem akadoznak, legalább is nálam nem volt ilyen az utóbbi 2 évben (Flex2 2GB, S6 Edge 3GB, Mate9 4GB). Mindegyik szépen tette a dolgát. -
Matada2.3
veterán
Az oké, hogy most tényleg mindenre elég, de akkor látszódjon is a telefon árán. Én is bőven megvagyok 3GB-al mellesleg, bár egy-két app semmirekellő funkciója azért erősen bele tud harapni a RAM mennyiségébe.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #29 üzenetére
Átlagos használatra PC-n is elég 4 Gb, és abba még a mobilosaknál sokkal komolyabb játékok is beleférnek.
PC-n nem rohan ilyen tempóban a memóriahajhászás. -
Crytek
nagyúr
Az egy más világ.
Androidon is sokkal könnyebb lenne az élet és azóta se tartanánk 8GB-nál ha a google odatenné magát és szabályozná mi mennyit zabálhat.
Vicces hogy alig fut valami azt belassul minden 3GB ram mellett is mert elfogy a memoria.....De ha a rendszer készítője le**arja addig mások se törödnek az optimalizálással. És jövőre jön majd a 10GB stb.
-
Úszik minden gyártó az árral. Ezzel lehet eladni a telefonokat, hogy "8mag, 4/6/8GB memória". A userek nagyobbik része úgy issza az ezeket az adatokat, mint valami megszállott, közben fingjuk nincs, hogy melyik komponens mire is jó. Simán csak a számok rabjai.
Általános usernek az égvilágon semmit nem mond, hogy egy CPU az 3 évvel ezelőtti, hulladék, lassú, sokat fogyasztó Mediatek vacak, vagy egy mai, csúcskategóriás Qualcomm. Annyit fog fel az agyuk, hogy "HAT/NYÓC MAGOS, ÚÚÚÚ, AKKOR EZ TUTI JÓ" -
-
-
Reinkz
senior tag
válasz
Stauffenberg #12 üzenetére
Az csalóka amugy, ha meg nezed mi minden van cachelve akkor mas kep. Persze lenyegen nem változtat egyenlore elég, kerdes mikor lesz olyan a messenger hogy mar nem
Btw;
Most képzeljük el milyen lenne egy olyan telefon ami optimalizalva is van es 6/8gb van mögötte. -
r3dsnake
nagyúr
iOS-en a 2GB ram is kényelmesen...
-
ericssonfan2
tag
-
Bár lennének Androidra olyan játékok, hogy ne lenne elég a 4GB!
-
-
válasz
dilajoska1 #7 üzenetére
+1
Android-ozok már eléggé régóta, kezdtem a Galaxy Ace (1)-szel (278MB ram), utána volt Galaxy W (512MB), majd átnyergeltem a "kínai" vonalra, Haipai i9377 (512MB), Amoi N828 (1GB ram), Kingzone N3 Plus (2GB), Elephone P4000 (2GB) és most Ulefone Tiger (2GB).
Szerintem valahol 1GB körül kezd el "normálisan" viselkedni a droid, 2GB pedig mindenféle "napi használatra" elegendő. Nem mondom, aki játszik, az persze vegyen 4GB-s készüléket, de ezek a 6 és 8GB-ok... Whoaaa.
-
bozont
veterán
Szerintem meg nem. Sok mindenre az biztos, de én már most is elviselném azt a 6-8Gb-ot.
-
m_makai
tag
válasz
szupermacs #11 üzenetére
Van benne igazság... Ha elsősorban telefonra tervezett appokkal ritkán volt gond. Örülnék neki ha beállna a piac/média/fogyasztók hogy a telefonon ne akarjunk videót/képet/zenéz szerkeszteni, vagy több lapos excel-t összerakni. Erre min tablet de inkább notebook jobb még most is. Nyilván olvasni kell tudni de azt elbírta eddig is.
-
ablack
senior tag
Biztos aránytalanul drága +2GB-nyi RAM, ha már kisebb kínai gyártók a nem túl drága (akár P10 árának felébe kerülő) tefonjaikban is létezik 6GB RAM variáns.....
-
infectedmann
őstag
Egy jól megírt és optimalizált rendszernek 2GB is elég lenne.
-
H.Istvan25
senior tag
Nagyon igazuk van. Mint abban is hogy csak fullhd lett a mate 9. Fölösleges pénzkidobás a nagy ram
-
dilajoska1
őstag
válasz
szupermacs #11 üzenetére
Van 12 app ami állandóan fut a háttérbe, 5db xposed modul. Több mint 100 telepített app van rajta. 600-800mb között marad így a szabad ram. Én a Boat Browsert használom. Kb 7-8 lapot megtudok nyítni úgy hogy közben háttérben marad pl a zene lejátszó, Youtube, Aldiko, Email app, Időkép, Google fordító, File explorer, Jegyzetek.
-
törölt tag
Mobilon a szabad RAM az igazából elpazarolt erőforrás. Nem az a lényeg, hogy szabad legyen, hanem az, hogy amit akarsz futtatni, az elférjen benne, és mindig az legyen lehetőleg benne, amit gyakran használsz. Úgyis áram alatt van, az nem kerül semmibe, hogy ott tárolsz valamit, főleg ha nem aktívan fut.
Az a filozófia, amit a kínaik (köztük a Huawei is igen erősen) erőltet, hogy a telefon optimalizáló szoftverrel ürítgesd ki a memóriát, az nagyjából a 90-es évek pécé korszakának a vívmánya, és illene már lassan elfelejteni. Mobilon pont semmire nem jó.
-
The Goth
tag
3gigaból, android 7 alatt 1.4 - 1.6 mindig szabad.🙂 Ez a RAM haború nem csak a telefonokat drágitja, ha csak igy lenne, hát felölem aztán..., de ne felejtsük el, hogy emiatt megy szépen felfele a számitogépes RAM-ok, a komplett gépek, es egyéb memoriachipes termékek ára is. Es igy a teljes kepet nézve már korántsem olyan jo dolog ez.
-
stellaz
veterán
válasz
dilajoska1 #7 üzenetére
Nekem tableten 1 giga nem okoz semmilyen gondot (nem játszok és nem faszbukkozok), minden faszán fut.
Telefonomban 512 ram van, azért az már néha kevés (skype, viber, here map).
Amúgy alacsonyak az igényeim, lehet azért vagyok elégedett mind a két eszközzel
-
forgonati
őstag
Nyilván nem lesz mindig mindenre elég a 4GB, ahogyan a 640KB sem lett elég. De igaza van a Huaweinek, jelenleg egy mostani csúcsmodellbe nem nagyon kelle ennél több. A OP3 is kijött úgy hogy a 6GB-nak a felét sem lehetett megtölteni mert a rendszer nem engedte. Akkor minek? Persze egy frissítés ezt orvosolta azóta, mert az userek őrjöngtek miatta. De eleve minek adták ki így a rendszert, ha egyszer 6GB RAM-ot kapott a telefon? Higy ne lehyen kihasználva?? Mióta ez a korlátozás nincs, jobban megtölthető a RAM de akkor se nagyon tudok elképzelni olyan élethelyzetet ahol kellene több mint 4GB. Persze ha 5 játékot tartok a háttérben akkor oké, de ez totál irreális szituáció.
Esetleg 2 év múlva szükség lehet rá, most nem sok értelme még. -
Stauffenberg
nagyúr
LG G4: Nálam jellemzően 600-800 MB mindig szabad a 3 GB-ból. Ezen sem futottam még RAM limitbe, jól van optimalizálva, teszi a dolgát.
Ez olyan, mint amikor a kijelzőfelbontást, a SoC magok számát vagy a kamera felbontását növelték ész nélkül, majd amikor elérték az értelmetlenség határát, egyszerűen kerestek új dolgot, amivel drágítani lehet a mobil. Most éppen a RAM a menő. Jövőre már a hátlapba is kijelzőt tesznek, sőt a burkolat alá is, mert nem tudják máshogyan megmagyarázni, hogy lassan már ezer dollárba kerül egy flagship.
-
szupermacs
veterán
válasz
dilajoska1 #7 üzenetére
Meddig? Milyen appokkal?
-
Xaels
félisten
válasz
aprokaroka87 #9 üzenetére
Ehhez nem kellene sokgiga RAM ha nem basznák tele minden szarral pl. a Messengert.
-
dilajoska1
őstag
Én még 2gb-al is elvagyok
.
-
ntomi0730
senior tag
Nálam a Honor 8-nál, Android 7 alatt, gyakorlatilag 2GB mindig szabad a 4-ből
. Csak az optimalizáción múlik...!
Nyilván van olyan gyártó-gyártók, ahol még a 8 is kevés lesz
-
tothmaxy182
őstag
Ne etesd a trollt...
Jelen pillanatban tényleg elég a 4 giga RAM. Sokszor hallom itt a fórumon is, hogy hiába van valakinek a telójában 4-6 giga, ha abból minimum 1-2 állandóan üres, bármit is csinál...
Ott van pl a nemrég tesztelt Asus Zenpad is. Benne van a 4 giga RAM, de minek, ha a rendszer a felénél jobban nem engedi megtelni és rögtön kilövi a memóriából az alkalmazásokat... Ennek így semmi értelme... -
.Szaki.
addikt
Szerintem van igazság abban, amit mondanak.
-
Hakkuuuh
tag
“640 kilobájtnak mindenkinek elégnek kell lennie” - Bill Gates
-
wozzy
tag
androidnak 16 gb is kevés lenne
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Huawei egyik vezetője legutóbbi Weibo posztjában fejti ki véleményét a készülékekbe szerelt operatív memória mennyiségének kapcsán.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- One mobilszolgáltatások
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Renault, Dacia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Elfelejtettem a film címét
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest